TV lica

Nives Celzijus – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Nives Celzijus važi za jednu od najpopularnijih ličnosti kada je Hrvatska javna scena u pitanju, naime, od titule “žene fudbalera“, uspela je samostalno da se ostvari kako u modelingu, tako i u glumi i pevanju.

Pre dvanaest godina se ostvarila i u ulozi spisateljice, izdavši svoju prvu, autobiografsku, knjigu pod nazivom “Gola istina“. Nešto kasnije izdaje još dve knjige koje su dobro prihvaćene među publikom.

Prelepa Nives bila je u braku sa poznatim fudalerom Dinom Drpićem, ali se brak nakon nekoliko godina završio razvodom. Par ima dvoje dece, sina Leona i ćerku Taišu, a oba deteta nose očevo prezime.

Nives Celzijus – Biografija

Prelepa Nives rođena je 18. decembra 1981. godine, u Zagrebu, kao Nives Zeljković, od majke Mire Zeljković i oca Spase Čankovića.

Nivesin otac, Spaso Čanković, je veoma poznat slovenčki pisac, koji se od njene majke Mire razveo kada je ona bila trudna, ne znajući za to.

Stoga joj je njena majka po rođenju dala svoje prezime, a Spaso je za Nives saznao tek kada je ona imala godinu i po dana. Nešto kasnije Nives odlučuje da preuzme prezime svog oca, te vanično postaje Nives Čanković.

U Zagrebu je završila osnovnu školu, nakon koje je upisala i završila XIII prirodno- matematičku gimnaziju, gde su joj hrvatski jezik i književnost, kao i matematika, mnogo bolje išli od muzičkog.

Za vrme pohađanja srednje škole, lepa Nives je izrazila želju da ide na časove glume u Zagrebačkom pozorištu mladih, nakon čega je išla na časove pevanja, s obzirom da je još kao veoma mlada iskazivala talenat za pevanje.

Nešto kasnije Nives menja prezime u Celzijus, te se od tada do danas to smatra njenim umetničkim imenom.

2004.godine upoznala je svog bivšeg supruga Dina Drpića, sa kojim ima dvoje dece. Par se rastao 2012. godine, nakon čega zajedno učestvuju u odgajanju svoje dece.

Glumačka i muzička karijera Nives Celzijus

Nives Celzijus od braka sa poznatim fudbalerom nazivaju “starletom“, za šta ona ne mari, jer kako kaže uspešno je sa sebe sklonila senku slave svog bivšeg muža, te je danas veoma uspešna pevačica i glumica, kao i spisateljica.

Svoju značajniju ulogu manekenke imala je sa svega šesnaest godina u spotu za pesmu “Ne zovi me mala, policajče“, pevača Mladena Burlaća, što se ujedno smatra njenim prvim javnim nastupom.

U predstavi “Vitez slavonske ravni“, u režiji Dražena Ferenčića, u osječkom HKN, Nives se prvi put oprobala kao glumica, gde je glumila pevačicu.

Zvanično svoju muzičku karijeru Nives Celzijus je započela 1999. godine kada je izdala svoj prvi album “Cura moderna“, sa kog se izdvojilo nekoliko pesama, od kojih posebno: “Gazim, gazim, pregazim“, za koji je snimila provokativni spot.

Nives je očekivala da će njen prvi album postići mnogo veći uspeh, ali se to nije desilo, zbog čega je nastavila da se bavi modelingom.

Prelepa Nives je jedno vreme živela u Srbiji, pune dve godine, kada su je mediji veoma često povezivali sa brojnim srpskim sportistima, kao i sa “problematičnim“ momcima. Nives je plenila svojom lepotom, te nije ni čudilo što su je stavljali u isti koš sa brojnim javnim ličnostima.

Hrvatska pevačica i glumica, 2004. godine je dobila ponudu od srpskog izdanja magazina “Playboy“, koju je prihvatila te za njih napravila set provokativnih fotografija, u kojima je svakako uživao jači pol.

U periodu od 2007. do 2015. godinem Nives je izbacila veliki broj singlova, od kojih su svoje mesto među publikom našli: “Na koljena“ iz 2007. godine; “Pobesneo“ iz 2009. godine; naredne godine izdaje hit “Loše sam“, kao i “Gol“ 2012. godine, 2014. godine izbacuje sledeće hitove: “Karanfil“; “Take me to Brasil“; “Inferno“; i “Ooh, romantika“; “Kolinda“; “Lutrija“; “Kada je žena rano“; i “Biondina“ iz 2015. godine.

Nives uporedo sa radom na svojoj glumačkoj i spisateljskoj karijeri, nastavlja da radi na svojoj muzici. 2016. godine izdaje još dva singla: “Momačko veče“ i ““Ti inata“ duet koji je snimila sa “Tarapana bendom“.

Naredne godine izbacuje još tri pesme: “Ramos“; “Život pogledaj“ i “Kukulele“.

Prošle godine je izbacila samo jedan singl, pesmu “Je’n, dva, tri“, za koji se nada da će biti veliki hit.

Pored pomenute predstave, Nives se pojavljivala u seriji “Zauvjek susedi“ (2007. godine), u kojoj je imala sporednu ulogu. Nakon nešto duže pauze, dobila je ulogu u poznatoj hravatskoj TV noveli, sa ulogom Snežane Mamić, koja nosi naziv “Čista ljubav“ (2017. i 2018. godine).

Spisateljska karijera Nives Celzijus

Kao što je već spomenuto, svoju prvu knjigu, autobiografsku, “Gola istina“ objavila je 2008. godine. Nakon objavljenje knjige, nastali su brojni skandali, prvenstveno zbog toga što je lepa hrvatica u svojoj knjizi izjavila da ju je otac u detinjstvu zlostavljao, što je poznati knjževnik žestoko demantovao.

Njen otac je nakon čitanja njene knjige izjavio da ona samo traži pažnju i slavu preko njegovog imena.

Kao odgovor na njenu knjigu, njen otac je napisao i izdao knjigu “Kamo sutra“, u kojoj je opisao odnos koji je imao sa ćerkom, u kojoj je naglasio da je svaki kontakt prekuno sa Nives kada je ona napunila šesnaest godina, jer kako kaže, nije se slagao sa vaspitanjem njene majke, koja je Nives podržavala u provokativnom oblačenju, te i u tome da postane starleta.

Pored zlostavljanja od strane svog oca, u svojoj autobiografskoj knjizi, Nives je iznela još jedan detalj koji je uzdrmao javnost, naime, izjavila je da kada je imala šesnaest godina doživela silovanje od strane jednog igrača “Dinama“, čiji identitet nikada nije otkrila.

“Gola istina“ je u to vreme bila najprodavanija knjiga na prostoru Hrvatske, čak je 2013. godine bila i nominovana za prestižnu nagradu “Kiklop“ koju je osvojila, ali joj nije ispočetka dodeljena zbog njenog slučaja, odnosno teških sitaucija kroz koje je prošla.

Nives je podnela tužbu, te je na kraju dobila nagradu, ali koja joj nije uručena lično, već putem pošte, iste godine, uz diplomu i prateću statu, koja je deo nagrade.

U međuvremenu izdala je svoju drugu knjigu “U krevetu sa Kristijanom“, u kojoj je Nives pisala o svom poznanstvu, odnosno, susretu sa jednim od najpoznatijih fudbalera današnjice, Kristijanom Ronaldom u prestižnom hotelu “Hyatt“, u Beogradu.

U nastavku svoje autobiografske knjige “Gola istina 2“ pisala je o svom neverstvu tokom braka sa popularnim fudbalerom i njenim tadašnjim suprugom Dinom Drpićem, zbog čega se par rastao, odnosno Dino ju je ostavio.

Privatni život Nives Celzijus

Nives Celzijus je poznata po svom burnom životu, naime, uvek je otvoreno pričala o svojim vezama, kao i odnosu sa porodicom, te je zbog toga iazivala brojne skandale, zbog čega je često u žiži javnosti.

Njen prvi momak bio je Dubravko Ivaniš Riper, član muzičke grupe “Pips, Čips i Videoclips“, o kom je Nives takođe pisala u svojoj autobiografskoj knjizi, u kojoj je navodila da ju je muzičar često tokom veze fizički maltretirao.

Nakon ove burne veze, imala je nešto kraće avanture sa nekoliko biznismena, muzičara i sportista.

Svog bivše supruga, fudbalera FK “Dinamo“, Dina Drpića upoznala je 2004. godine, sa kojim je uskoro ostala u drugom stanju, tako da je već 2005. godine rodila svoje prvo dete, sina Leona.

Od samog početka njihov brak je bio u samom centru medija, koji su pisali da postoji obostrano neverstvo, kao i učestale svađe. Njih je par osporio time što je nastavio svoj zajednički život i doneo na svet još jedno dete, ovoga puta ćerku Taišu 2008. godine.

Dok je zajedno sa suprugom Dinom živela u Nemačkoj, tokom 2009. godine, nakon što je on potpisao ugovor za FK “Karlsrue“, Nives se bavila pisanjem kolumne za jedan njihov poznati časopis pod nazivom “Bild“.

Takođe se slikala za magazin “FHM“ nakon čega je bila proglašena za petnaest najseksipilnijih žena fudbalera. Zbog svoje neopsorne lepote, dobila je ponudu da se oproba u ulozi voditeljke, koju je nažalost morala da je obije, s obzirom da njen nemački jezik nije bio na dovoljno visokom nivou da bi se bavila takvim poslom.

Par je ostao u braku još nekoliko godina, sve do 2014. godine kada se razveo. Nives je kasnije u nekoliko navrata izjavila da nije bila verna tokom svih godina braka, zbog čega ona i Dino na početku nisu ostali u dobrim odnosima, ali su kasnije počeli da sarađuju kako bi zajedno odgajali svoje dvoje dece.

Nakon razvoda rekla je da je imala kraku avanturu sa poznatim svetskim pevačem Enrikeom Iglesijasom, koja je traja svega mesec dana, a pored toga su je mnogi povezivali sa fudbalerom Kristoferom Metzelderom.

Nives Celzijus je imala nekoliko estetskih zahvata, operisala je nos i ugradila silikonske implante u grudi, a operaciju nosa je za sada jedino potvrdila, iako je druga operacija vidljiva.

Nastavlja sa svojim poslovnim uspesima, a pored toga se trudi da bude što bolja majka svom sinu Leonu i ćerki Taiši, te da im omoguće lagodan život.

Tokom prošle godine, bila je jedna od najvernijih fanova Reprezentacije Hrvatske na Svetskom Prvenstu, kada su javne ličnosti u pitanju. Nives je pred svaku utakmicu objavljivala fotografije na društvenim mrežama u veoma izazovnim pozama, prilikom kojih je svakodnevno bodrila svoje sunarodnike.

Ime i Prezime: Nives Celzijus, rođena Nives Zeljković

Nadimak: /

Datum i mesto rođenja: 18. decembar 1981. godine, Hrvatska, u Zagrebu

Visina: 168 cm

Težina: 60 kg

Sponzorisano:

Loading...
loading...