Muzičari

DJ Krmak – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Goran Žižak javnsti poznatiji kao “DJ Krmak“ jedan je od najpopularnijih turbo- folk i tehno- folk pevača  kada je u pitanju prostor bivše Jugoslavije.

Prema izvorima koji se mogu naći na internetu, jedna je od retkih estradih zvezda koja se može pohvaliti fakultetskim obrazovanjem, naime, DJ Krmak je završio tri fakulteta.

Neke od njegovih najpoznatijih pesama su: “Doktore“; “Cijelo selo šmrče belo“; “Specijalac“ i mnoge druge.

Danas živi u Beču, a nastupa na prostorima bivše Jugoslavije, kao i Austrije i Nemačke.

Goran Žižak „DJ Krmak“ – Biografija

Goran Žižak rođen je 30. avgusta 1968. godine u Banja Luci, na prostoru bivše Jugoslavije, gde je i odrastao.

U svojoj četvrtoj godini je uzeo mikrofon u ruke, nakon čega je oduševio se prisutne, od tada ga nije ispuštao iz ruku. Kada je imao svega dvanaest godine dobio je poziv od jednog benda iz svog mesta da nastupa sa njima, na šta je pristao.

U bendu sa kojim je nastupao nalazio se član koji je bio svešteno lice koje je napustilo crkvu, a kog je Goran posebo istakao, s obzirom da je mnogo naučio od njega. Možda mu je on bio i inspiracija za treći fakultet.

U Banja Luci je uspešno završio osnovnu i srednju školu, nakon koje je upisao fakultet. O svom privatnom životu i obrazovnju veoma malo govori. Ono što se pisalo u medijima je da je Goran završio čak tri fakulteta: Pravni fakultet, Filozofski i Teološki fakultet.

Goran Žižak nikada nije ove informacije komentarisao u javnosti, nije nih demantovao niti potvrdio.

Zajedno sa svojim bendom nastupao je u jednom obližnjem motelu, svi prisutni su bili oduševljeni njegovom pojavom, ali mu bend nije isplatio njegov deo novca, niti ga je zvao na sledeći nastup.

Međutim, kada je gazda otpustio bend nakon što je video da Goran nije u njemu, svi članovi su došli pred njegovu kuću da ga traže da ponovo nastupa sa njima.

Sa bendom je nastupao i lepo zarađivao sve dok nije otišao u JNA, 1986. godine zbog čega se bend na kratko vreme raspao.

Nakon povrćaja iz JNA, Goran ponovo okuplja bend i nastavlja da nastupa sa njim, ovog puta po brojnim restoranima.

Muzička karijera Gorana Žižka “DJ Krmka“

Jednom prilikom, još dok je bio mali, otišao je u Sarajevo gde je bio na “Venevoj“ audiciji, na kojoj je bili prijavljeno čak 900 kandidata. Za sebe kaže da je imao ogromnu tremu, te da nije najbolje izveo pesmu. Počeo je da skače po bini i da peva, njegova energija je bila drugačija, zbog čega je i bio primećen.

Usledio je rat. Goran nije imao drugog izbora nego da ode u Austriju, Tirol, gde je radio. Veoma brzo se seli za Beč i tamo ostaje sve do danas.

O njegovom umetničkom imenu mnogi su pisali i pitali se zbog čega je baš to ime odabrao.

Goran je u nekoliko navrata izjavio da je želeo da se izdvoji, da svi pevaju istu muziku i na isti način, te da mu je trebalo nešto zbog čega će biti primećen. Znao je da će svi biti iziritirani kada čuju takvo ime, te će se samim tim više interesovati za izvođača i njegovu muziku.

Svoj prvi CD izdao je kao “Doktor Krmak“ 1999. godine, pod nazivom “Ciganka“. Na albumu su se pored naslovne numere našle sledeće numere: “Krmak“; “Kockari“; “Dođi maco“; “Daj mi Bože“; “Ljilja“; “Pijanac“; “Mafija“; “Ukrašću ti srce“; kao i “Žena“.

Svoj drugi CD pod nazivom “Šumaher“ izdaje 2000. godine, na kom su se našle sledeće pesme: “Eros Bosandžeros“; “Šumaher“; “Puši, puši“; “Otrovnica“; “Ženidba Jarana“; “Stub srama“; i “Žašto onaj čovjek plače“.

Njegov CD šest meseci nije bio prodavan, tek nakon određenog vremena ljudi masovno počinju da ga kupuju. U to vreme, na prostorima bivše Jugoslavije, posle albuma jednog od najpoznatijih pevača Dina Merlina, njegov je bio najprodavaniji.

Samo na prostoru Hrvatske njegov CD je prodat u nešto više od 700 000 primeraka, što je u to vreme bio zaista neverovatan uspeh. Goran nastavalja da radi na svojoj specifičnoj muzici, te ubrzo izdaje svoj sledeći CD.

Godinu dana kasnije, snima i izdaje svoj treći po redu CD, ovoga puta pod nazivom “Bo San Remo“, na kom su se pored naslovne numere našle sledeće pesme: “Silikoni“; “Specijalac“; “Malo selo 3k- fića“; “Vještica“; “Planinar“; “Devize“; “Blago meni“; “Šumaher“; i “Eros Bosančeros“.

U to vreme veoma često je farbao kosu u različite boje, takođe, njegova moda je bila nešto sasvim novo na našim prostorima.

Svoj CD “Hollywood“ izdaje 2002. godine, a na njemu su svoje mesto našle pesme: “Crni žuti sok“; “Hollywood“; “Seljak i manekenka“; “Šumaher (Remix)“; “Severina“; “Ima se može se“; “Žigolo“; kao i “Lična pesma“.

2004.godine izdaje album “Meksikanac“, na kom su se našle pesme: “Ej da sam žensko“; “Armani“; “Meksikanac“; “Zlatna ribica“; “Samokritična“; “Lijepa Karla“; “Lezbos“; “Bekam, Zidan i ostali“; “Kad u Bosnu Komzuruck“; i “Prvi put ja zbog žene plačem“.

Dve godine kasnije izdaje album “Vanzemaljci“, na kom su se našle numere: “Celo selo šmrče belo“; “Puče guma“; “Skakač“; “Moja draga vijagra“; “Sviđam se i momku tvom“; “Vanzemaljci“; “Barutana“; “Odigr’o sam keca na Juventus“; “Bez tebe k’o bez adrese“ i “Papagaj 2“.

Sa ovog albuma najveću pažnju pridobila je pesma “Celo selo šmrče belo“, koja se i dan- danas smatra jednim od njegovih najvećih hitova.

2007.godine izdaje CD “Tu tu“, koji obuhvata pesme: “Intro“; “Tu tu“; “Doktore“; “Lamborgini“; “Pičim, pičim, pičiću“; “Nova godina“; “O Jarane, Jarane“; “Bibije“; “Banjalučke ljepotice“; “Mujo Kuje“; i “Budala“.

Tri godine kasnije, izbacuje CD “Bez konkurencije“, na kom su svoje mesto našle numere: “Danju radim ja na crno, a noću na bijelo“; “Nemam konkurenciju“; “Cifteteli“; “Popušili smo“; “Zaspala je Crna Gora“; “Recesija“; i “Kockari“.

Svoj poslednji CD izdaje 2010. godine pod nazivom “Doživotna“, na kom su se našle pesme: “Dama“; “Doživotna“; “Amerika“; “Mamurluk“; “Australia“; “Jeca“; “Idealne Mjere“; “Vapaj“; “Zrce“; “Remix Dachh“.

Njegov spot za pesmu “Profesorice“ izazvao je brojne skandale, naime, DJ Krmak je muzički spot za pomenutu pesmu snimio Smederevu, u Osnovnoj školi “Dimitrije Davidović“. Mladen Šarčević, ministar prosvete, tražio je vanredni ispecijski nadzor ove škole.

Direktorka škole nije tražila dozvolu za izdavanje prostora za snimanje spota, jer kako kaže nije bila upoznata sa samim scenarijom njegovog spota, mislila je da će sve proći u najboljem redu.

U spotu se nastavnica nalazi u mini suknji, a takođe su u njemu učestvovali neki od učenika navedene škole. Roditelji su se masovno pobunili zbog sadržaja spota, pogotovo što je jedan deo dece koji je učestvovao u istom bio maloletan.

Ime i Prezime: Goran Žižak

Umetničko ime: DJ Krmak

Datum i mesto rođenja: 30. avgust 1968. godine, Banja Luka

Zanimanje: turbo- folk i tehno- folk pevač

Visina: /

Težina: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...