Muzičari

Djole Djogani – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Đole Đogani je frontmen dens grupe „Đogani“, nekadašnje „Đogani Fantastico“, a koju čine on i njegova sadašnja supruga Vesna Trivić Đogani.

Đole je inače u žižu interesovanja dospeo najpre zbog sukoba sa Anabelom Bukvom, kada se ona razvela od njegovog brta Gagija, a danas ga mediji sve češće upliću u priče oko učešća njegove bratanice Lune Đogani u reality programu „Zadruga 1 i 2“, koje on javno nikada nije podržao.

Đole Đogani – biografija

Poznati denser je najstariji brat u porodici Đogaj, te je rođen kao Hamit Đogaj, 1. jula 1960. godine u Beogradfu, da bi kasnije svoje ime promenio u Đorđe Đogfani i dobio nadimak Đole.

Pored četri rođene sestre, Đole ima i poznatu braću, Andriju (poznatiji kao Baki B3), Sanija (iz grupe „Trik FX“) i Gagija (nekadašnjeg frontmena grupe „Fanky G“).

Đole Đogani je odrastao sa svojom porodicom u beogradskom naselju Mirijevo, gde je i pohađao osnovnu školu, a manje je poznato da se profesionalno u mladosti bavio atletikom, te je bio i član AK „Crvena zvezda“, i predstavljao je tadašnju Jugoslaviju u rznim atletskim takmičenjima.

Sa svojom braćom i sestrama, Đole je devedesetih godina najpre osnovao plesnu školu „Đogani fantastico“, a potom i istoimenu dens grupu sa tadašnjom suprugom, pevačicom i igračicom Slađanom Slađom Delibašić, sa kojom se kasnije i razveo, te se oženio sa jednom od svojih igračica Vesnom Trivić, sa kojom je i dalje u braku i koja je nova pevačica grupe „Đogani“.

Muzička karijera Đoleta Đoganija

U tadašnje vreme, 1990. godine, Đole je imao odličnu viziju da uvede na muzičku scenu neke pak novitete, te je sa svojom brojnom porodicom osnovao najpre plesnu trupu, koja je radila odlične koreografije brojnim tada poznatim pevačima i grupama, a onda je odlučio da osnuje i sopstvenu dens grupu „Đogani fantastico“, sa suprugom Slađom Delibašić, tada Đogani, sa kojom je kao grupa imao nebrojeno velikih hitova i snimio hronološki navedeno sledeće albume – „Oluja“ (iz 1992. godine); „Idemo na Mars“ (iz 1994. godine); kao i „Pronađi sebe“ (iz 1996. godine); „Granice nema“ (iz 1997. godine); „Bensedin“ (iz 1998. godine) i album „Da, to je to“ (iz 2000. godine).

Nakon burnog razvoda sa suprugom Slađom Đogani, jer ju je u to vreme Đole prevario sa svojom igračicom i sadašnjom suprugom Vesnom Đogani, grupa je na kratko prestala da postoji pod tim istim imenom, ali je na dalje Vesna Đogani postala nova pevačica nove grupe „Đogani“, te je na dalje snimljeno još nekoliko albuma – „Novi dani“ (iz 2001. godine); „Dok ja ljubim“ (iz 2003. godine); „Đogani“ (iz 2005. godine); „The Best Of“ (iz 2006. godine, za „City records“); „Ljubav moja“ (iz 2007. godine) i album „Svila“ (iz 2009. godine).

Đole se pojavio i u aktuelnoj TV seriji „Istine i laži“, kao pevač na maturi, u prvoj sezoni ove telenovele, koja se emituje od 2017. godine.

Đole Đogani privatno

Iako je Đole rođen u mnogobrojnoj porodici Đogaj, pood imenom Hamit, on je svoje ime zbog posla promenio u Đorđe, iako je uvek isticao da njegova porodica nije romskog porekla, te da se ne stidi svojih korena.

Manje je poznato da je kao član atletske reprezentacije Jugoslavije, Đole Đogani živeo u Zagrebu u periodu od 1976. do 1082. godine, te da je predstavljao Jugoslaviju na brojnim takmičenjima u atletici, ali je na kraju shvatio da iako je bio uspešan u sportu, ipak ima veće interesovanje i veću ljubav za muziku, te se vretio u Beograd i počeo da se bavi dens muzikom, otvorivši najpre školu plesa.

Sa Slađom Đogani, sada Delibašić je bio u braku sve do 2001. godine, i sa kojom je dobio dve ćerke, Silviju i Marinelu, ali je posle razvoda Slađa odlučila i da napusti grupu, a Đole je bio u problemu da pronađe novu pevačicu.

Tada su nekadašnji supružnici u medijima optuživali jedno drugo, te je Slađa navela da ju je Đole za vreme braka varao sa brojnim igračicama, a on je njoj zabranio da na svojim nastupima koristi pesme i ime brenda Đogani, te je ona i promenila svoje prezime.

Danas su pak Slađa i Đole u odličnim odnosima, a takođe se i bivša i sadašnja denserova supruga odlično međusobno slažu.

Nakon raspada grupe „Đogani fantastico“, u potrazi za novom pevačicom, Đole je krenuo u Novi Sad kako bi čuo Katarinu Ostojić Kaju, koja je trebalo da postane novi vokal njegove grupe, a na tom putovanju mu se pridružila i tadašnja igračica Vesna Trivić, a koja je u kolima počela da peva i kada je Đole čuo da ona ima talenta, vratili su se za Beograd i Vesna je odmah postala pak i nova pevačica grupe „Đogani“.

Ubrzo su Vesna i Đole ostvarili i romantičnu vezu, te su se venčali već krajem 2001. godine, a i danas su u braku a i uspešno sarađuju, te imaju dvoje dece, sina Adriana i ćerku Lauru.

Od svojih novih projekata, Đole Đogani najavljuje dokumentarni film o nastanku svoje grupe, i slobodno se može reći brenda „Đogani“, jer su kasnije njegovim koracima krenuli i Gagi, Sani i Andrija, koji su svi osnovali svoje grupe i postali poznati izvođači na sceni devedesetih.

Kako poznati denser ističe, on je sam napisao scenario i režiraće dokumentarac, a Đole svojim najvećim uspehom i danas smatra to što je uspeo da se izvuče iz siromaštva i da se ostvari i kao muzičar, ali i kao ponosni otac četvoro dece.

Iako je denser imao velike sukobe sa Anabelom Bukvom, koje su uspeli da razreše tek ove godine kada mu je pevačica tražila savet u vezi sa svojom ćerkom Lunom, koja je u reality programu „Zadruga 1“, uplovila u vezu sa Slobodanom Slobom Radanovićem, koji je tada bio oženjen, Đole Lunu i dalje ne podržava, te iako joj je stric on je bez dlake na jeziku kritikuje u medijima i smatra da je svojim ponašanjem osramotila svoju porodicu.

Kada su Vesnu i Đoleta u jednoj popularnoj emisiji pitali o Luni Đogani, oni su se vrlo vešto „ogradili“ od cele te situacije, istakavši da ona ipak nije njihova ćerka, ali da svojoj deci nikada ne bi dopustili takav vid eksponiranja.

Đole je kao najstariji brat u porodici Đogani, uvek nesebično pomagao baš svim svojim člnovima porodice, te je tako i Gagiju pomogao da prebrodi probleme sa narkoticima i alkoholom, a ne baš ni tako retko im je pozajmljivao novac kada su bili u finansijskim problemima.

Da je Đole Đogani veliki šmeker koji ume da prihvati šalu na svoj račun, pokazalo je to što se nije naljutio kada su ga mediji prozivali za neke njegove izjave, među kojima su pak najpoznatije „Sladžo, čekam te kod kolima“ i „Zove te neki answer“, pa je Đogani čak i snimio šaljivu pesmu „Čekam te kod kolima“, a u kojoj je iskoristio sve pomenute sintakse zbog kojih ga je javnost dugo ismevala, a kao jednog baš nepismenog pevača koji nema osnovno opšte obrazovanje i pismenost.

Nedavno je u emisiji „Paparazzo lov“, Đole Đogani poneo titulu „najbolji frajer sa naše estrade“, te iako ima 57 godina, on ističe da je za njegov dobar izgled zaslužno stalno bavljenje sportom i održavanje zdravih životnih navika, ali ni ne krije da koristi u nezi lica vrlo skupe kreme i antirid preparate, te se ne stidi toga što je metroseksualac, jer je kako sam on kaže u današnje vreme to sasvim potrebno i normalno.

Ime i Prezime: Hamit Đogaj (promenio ime i prezime u Đorđe Đogani); umetničko ime Đogani

Nadimak: Đole, „fantastico“

Datum i mesto rođenja: 1, jul 1960. godine, Beograd, Srbija

Zanimanje: dens muzičar; pevač; igrač

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/pages/category/Local-Business/djole-djogani-132630506767029/

Instagram: https://www.instagram.com/djoganivesna/

Twitter: https://twitter.com/djolevesna

YouTube: https://www.youtube.com/user/djoganifantastico/

Sponzorisano:

Loading...
loading...