Muzičari

Zlata Petrović – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Zlata Petrović je poznata folk pevačica, romskog porekla, koja se dugi niz godina nalazi na samom vrhu naše estrade, ostavljajući iza sebe mnogobrojne hitove.

Neki od njenih najvećih hitova su: “Dođi da mi ruke greješ“ sa njenog prvog albuma, i dan- danas važi za njen najveći hit; “Plači, moli“; “Zagušljivo“; “Mirišeš na nju“ i mnogi drugi.

Zlata Petrović je poznata i po svom ljubavnom životu, naime, ona se čak četiri puta udavala.

Zlata Petrović – Biografija

Zlata Petrović je rođena 13. jula 1962. godine u Srbiji, u Beogradu gde je živela zajedno sa svojim roditeljima.

U Beogradu je završila osnovnu školu, a sa svega 16 godina počinje da peva po kafanama. Naime, želela je da se oproba u pevanju, ne slutivši da će to biti njena profesija, sa svojom majkom počela je da peva po kafanama, gde se jedno vreme i zadržala.

Nakon nekoliko godina nastupanja po raznim beogradskim kafanama, Zlata snima svoj prvi album “Dođi da mi ruke greješ“, kada je imala svega 21 godinu.

Nastavlja da radi na svojoj muzičkoj karijeri, te je sve do danas snimila 16 albuma i veliki broj singlova.

Muzička karijera Zlate Petrović

Tokom višedecenijske karijere njena popularnost je rasla, pored kralja narodne muzike, Šabana Šaulića, Zlata je najtraženija pevačica na romskim svadbama. Pored neospornog vokalnog talenta, popularna pevačica je veliki šoumen, gde god da se nađe svojom energijom i harizmom učini nastup nezaboravnim.

Njena muzička karijera traje od 1983. godine, kada je snimila svoj prvi album pod nazivom “Dođi da mi ruke greješ“, na kom su se pored naslovne pesme, koja i dalje važi za jedan od njenih najvećih hitova, našle sledeće numere: “Kad bi hteo meni da se vratiš“; “Kad se voli, pamet ne postoji“; “Čarapanka“; “Plavokosi“; “Pamtiću sastanke naše“; “Tebe imam za dane sreće“; “Kuda ideš voljeni“.

Naredne godine izdaje album “Ljubi me još malo“ na kom se nalaze numere: “Ljubi me još malo“; “Milovanja, milovanja“; “Daleko si ljubavi“; “Neću Aga tvoja blaga“; “Čuk, čuk“; “Tako sam, htela sama“; “Seti se svega“; kao i “Ništa nam ne mogu“.

1985.godine snima album “Srce će ga prepoznati“, na kom su svoje mesto našle pesme: “Ti si moja slatka tajna“; “Srce će ga prepoznati“; “Hej, mali“; “S tobom bih se milovala“; “Oj, Ivane, lepotane“; “O, da li je sjelo kod Alije“; “Bravo, ti si pobedio“; “A noćas ga nema, nema“; “Ne ljutim se što odlaziš“.

Dve godine kasnije izdaje album “Ti si čovek za moju dušu“, na kom se pored naslovne numere nalaze: “Uteha tebi sam bila“; “Pratim dragog u armiju“; “Šta li radiš ove noći“; “Ne dam te, ne dam“; “Koga sam ja to volela“; “On me voli“; “Ti ne diraj u dom novi“.

Nastavlja da radi na svojim pesmama, te sledeći album izdaje 1989. godine pod nazivom “Daj mi Bože malo sreće“, na njemu su se našle pesme: “Da li je greh voleti“; “Samo tebe vidim srećo“; “Ne bih mogla ja“; “Daj mi Bože malo sreće“; “Oženićeš se ti“; “Lude oči“; “Svrati na kafu“; “Samo s tobom imam sve“.

Album “Zlata Petrović“ izdaje 1992. godine, na njemu se nalaze pesme: “Učinilo vreme svoje“; “Sad ti ide sve od ruke“; “Da l’ je majko ovo život“; “Đavo“; “Ako te upita neko“; “Slomiću te slomiću“; “Čini mi se čini“; “Koraci u snegu“.

1995.godine izlazi album “Ne daš mi da dišem“, na kom se nalaze sledeće numere: “Nedelja“; “Ne daš mi da dišem“; “Lanac“; “Tri želje“; “Da si Bog, da si car“; “Ni lanci, ni okovi“; “U’šo si mi pod kožu“; “’Ej Take Take Ta“; “Tebi se vraćam“.

Dve godine kasnije izdaje album “Ljubav nema pameti“, na kom se nalaze pesme: “Plači, moli“, koja je postala ogroman hit; “Ljubav nema pameti“; “Najtužnija žena“; “Grešio si ti“; “Robija“; “Idi, idi“; “Dal‘ da praštam“; “Stani suzo“.

Naredni album snima za Grand produkciju, pod nazivom “Mirišeš na nju“ 2001. godine. Album postiže veliki uspeh, naročito naslovna pesma, a pored nje se na njemu nalaze: “Opet ćeš na dno“; “Opasno te volim“; “Probajmo još jednom“; “Vragolasta“; “Šta je ljubav“; “Lijte suze“; “Neću da molim te“; i “Tarapana“.

Tri godine kasnije za istu muzičku kuću izdaje CD, na kom su se nalazile pesme: “Zagušljivo“; “Poludelo srce“; “Oaza sreće“; “Mala kuća“; “Vodićemo mi ljubav“; “Žena zmaj“; “Zaljubljena ili luda“; “Prkosim životu“; kao i “Ne kuni ga majko“. Sve pesme sa CD- a postigle su veliki uspeh.

Pored navedenih u periodu od 1983. godine do 2008. godine izdala je još: “Koga sam ja to volela“; “Dušmani“; “The best of“; i “Pola tri“.

Poslednji album objavila je 2008. godine pod nazivom “Hajde čik“, takođe za Grand produkciju.

Dve godine kasnije, zajedno sa svoja dva bivša muža, učestvuje u reality programu “Farma“ koji se prikazuje na TV “Pink“.

Privatni život Zlate Petrović

Sa svega 14 godina Zlata se udala, nju su majka i očuh obećali bez njenog pristanka. Dve godine nakon udaje pobegla je od svog muža.

Nešto kasnije ušla je u vezu sa jednim momkom iz Gornje Grabovice, Aleksandrom, koji je bio harmonikaš. Ubrzo su se uzeli, ali Zlata nije želela da bude klasična domaćica, već je želela da se posveti karijeri. Pobegla je i od ovog muža, kako mnogi pričaju u petom mesecu trudnoće, ali je zbog karijere abortirala, te mu se nikada više nije vratila.

Pored ogromnog vokalnog talenta, Zlatina privatnost često je bila u žiži javnosti. Poznato je da su ona i Saša Popović bili u vezi nekoliko godina, ona je iznela da ju je Saša zaprosio na njen 27. rođendan, ali ga je ona odbila jer je, kako kaže, “zaprosio me je u pogrešnom trenutku“.

Mediji su dosta spekulisali zbog čega se Zlata nije pojavljivala na Grandovoj sceni jedno vreme, mnogi su pisali da je njih raskid razlog tome. Saša i Zlata su danas u odličnom odnosu.

Zlata Petrović započinje vezu sa popularnim pevačem Hasanom Dudićem, koju nešto kasnije krunišu brakom. Iz ovog braka dobijaju sina Mikija, al se nakon nekog vremena razilaze.

Nakon braka sa Hasanom, Zata se zabavljala sa Zoranom Pejićem Pejom, popularnim voditeljem, za kog se kasnije udala. Iz braka sa Zoranom dobila je sina Jovana, ali ni ovaj brak nije potrajao. Zoran i Zlata se razvode, ali ostaju u dobrim odosima zbog deteta.

Nije nikada osporavala da je imala afere sa oženjenim muškarcima, ali kako kaže nikada nije bila razlog za okončanje njihovih brakova.

Njen najstariji sin Miki, iz braka sa pevačem Hasanom, rano je počeo da ima problem sa kockom, naime, upao je u ogromne kockarske dugove zbog kojih ga je žena ostavila, a Zlata i Hasan su morali da mu pomognu da ih otplati.

Zlata danas živi u beogradskom naselju Mirijevo, gde joj često u posetu dolaze unuci, u čijem društvu uživa. Voli da putuje i da uređuje svoj dom, pa čak ga jednom godišnje uređuje po ugledu na svetske kuće poznatih ličnosti.

Njena najbolja drugarica je Goca Božinovska, takođe je u dobrim odnosima sa Svetlanom Cecom Ražnatović, Adilom Maksutovićem, kao i Džejom Ramadanovskim.

Zlata Petrović nije aktivna ni na jednoj drušvenoj mreži, poznato je da ima profil na Facebuku, ali da retko ulazi na isti.

Nije imala nijedan estetski zahvat, niti  je pristalica istih, smatra da “lepota dolazi iznutra“, te da je najvažnije imati vedar duh i pozitivnu energiju.

Ime i Prezime: Zlata Petrović

Nadimak: Zlatija

Datum i mesto rođenja: 13. jul 1962. godine, Beograd

Zanimanje: Pevačica

Žanr: folk

Visina: /

Težina: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...