Muzičari

Rada Manojlović – Biografija 2020, Visina, Težina, Instagram, Facebook, Youtube

Od trenutka kada se pojavila na domaćoj estradnoj sceni, Rada Manojlović važi za jednu od najzgodnijih i najatraktivnijih folk pevačica. Iako je savršeno svesna te činjenice, ni prema kolegama i koleginicama, ni prema publici i svojim brojnim obožavaocima, Rada se ni u jednom jedinom trenutku u svojoj dosadašnjoj karijeri nije ponela uobraženo i nadmeno. Naprotiv, Rada Manojlović važi za jednu od po ponašanju najprirodnijih i najljubaznijih mladih pevačica. O toj činjenici, najbolje svedoči uvek prisutan osmeh na njenom licu, ali i njeno ponašanje u brojnim televizijskim emisijama u kojima gostuje.

Shodno svemu navedenom, Rada Manojlović u potpunom smislu opravdava i zaslužuje epitet mnogima omiljene pevačice.

Ukoliko i vi Radu Manojlović smatrate jednom od svojih omiljenih pevačica, predlažemo vam da saznate nešto više o njoj i to tako što ćete pročitati njenu biografiju.

Rada Manojlović – biografija

Rada Manojlović, rođena je 25. avgusta 1985. godine u Požarevcu, tačnije u selu Četerežu koje pripada opštini Požarevac. U svom rodnom mestu, dakle u selu Četerežu, Rada je provela najranije detinjstvo i period osnovnog obrazovanja.

Perioda detinjstva, Rada se priseća sa puno nostalgije i sa željom da neke trenutke koji su u tom periodu sadržani i koji su za nju dragoceni, nikada ne zaboravi.

Pri prisesaću na svoje detinjstvo, Rada otkriva da joj je majka Mirjana bila najveća podrška i da je upravo od nje nasledila brojne karakterne osobine, na koje je danas kada je odrasla izuzetno ponosna.
Rada Manojlović ima dve godine mlađu sestru Mariju i deset godina starijeg polubrata Nenada, sa kojim je iako im nisu ista oba roditelja bliska kao da joj je rođeni brat.

Naime, Radin otac Rade, po kojem je Rada inače i dobila ime, pre braka sa njenom majkom Mirjanom, imao je još jedan brak u kojem je dobio sina Nenada. Kada je Radin polubrat Nenad pošao u osnovnu školu, Radin otac se razveo od njegove majke i oženio se sa Radinom majkom, sa kojom je ubrzo dobio dve ćerke i to prvo Radu, a onda, dve godine kasnije i Radinu sestru Mariju.

Usvojivši kućno vaspitanje koje im je nametnula majka, Rada i njena sestra Marija, od najranijeg detinjstva su izuzetno vezane jedna za drugu i osim što su sestre, njih dve su jedna drugoj najbolja prijateljica, čak i danas kada su odrasle.

Kako Rada tvrdi, ne postoji nešto što ona i njena rođena sestra ne mogu da kažu jedna drugoj i ne postoji nešto u vezi čega njih dve ne mogu da se oslone jedna na drugu.

S obzirom da je Radin i Marijin otac po profesiji vozač kamiona, on je često u periodu njihovog odrastanja bio odsutan od kuće i provodio je vreme u Iraku ili u Iranu, gde je najčešće odlazio na teren.

Za to vreme, Rada i njena rođena sestra Marija, ostajale su sa majkom, ali im je društvo često pravio i njihov polubrat Nenad, koji je bio gost u njihovoj kući tokom vikenda. U toku brojnih vikenda koje je Nenad provodio sa njima, Rada i Marija su sa njim izgradile izuzetno prisan i kvalitetan odnos koji traje i danas.

Svoje osnovno obrazovanje, Rada Manojlović je započela i završila u svom rodnom selu Četerežu, ali je po završetku osnovnog obrazovanja napustila svoju porodičnu kuću i preselila se u Veliku Planu, gde je započela i gde je završila srednje obrazovanje. Po završetku srednjeg obrazovanja, Rada se preselila u Kragujevac, gde je upisala Ekonomski fakultet, a nakon dve godine studiranja, na njenu veliku radost u Kragujevac je došla i njena sestra, koja je upisala takođe Ekonomski fakultet. Njih dve, živele su u istoj sobi i taj period ponovnog usresređivanja jedne na drugu, jako im je prijao jer su dugo godina pre toga bile fizički razdvojene.

Kako bi nadomestile fizičku daljinu, u periodu u kojem su bile fizički razdvojene, Rada i njena sestra su se svakodnevno čule telefonom i bile su u stanju da čak i satima razgovaraju.

Ono što je Rada Manojlović na žalost doživela kada je imala devetnaest godina i ono što ona pamti kao najtragičniji i emotivno najbolniji događaj u svom životu, jeste to da joj se majka Mirjana razbolela od karcinoma grlića materice i da je preminula.

Period u kojem joj je majka bila bolesna, Rada nikada neće moći da zaboravi, a trenutak u kojem joj je majka preminula, za nju će zauvek ostati upamćen kao trenutak koji joj je ostavio neizbrisiv ožiljak na srcu.

Kada je Rada postala svesna činjenice da njena majka neće uspeti da pobedi bolest sa kojom se borila, sedeći pored njene postelje, zamolila je da na onaj svet ode spokojna i obećala joj je da će dati sve od sebe da uspi u životu i da napravi ozbiljnu muzičku karijeru, koju je upravo te, 2003. godine i započela i to tako što je bila jedna od takmičarki poznatog muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”.

Obećanje koje je Rada dala svojoj majci, bilo je njen pokretač i njen razlog da zaista bude i ostane istrajna i da se bori za svoju poziciju na estradnoj sceni.

Od trenutka kada joj je majka Mirjana preminula, Rada Manojlović je na svojim leđima ponela teret bola koji je nastao zbog tako velikog gubitka, ali i teret preuzimanja odgovornosti za brigu ne samo o sebi, već i o mlađoj sestri i o ocu. Naime, u tom periodu, finansijska situacija u Radinoj porodici, bila je jako nezavidna i loša i Rada je shodno tome morala da se potrudi da sebi obezbedi što veći broj nastupa, na kojima je mogla da zaradi novac i da tako osigura bar trenutnu egzistenciju kako sebi, tako i svojoj sestri i svom ocu.

Godinu dana nakon što joj je majka preminula, Radi je život zadao novi udarac, a to je bila obaveza da se navikne na činjenicu da je njen otac započeo zajednički život sa novom ženom.

Naime, kako Rada tvrdi, bilo joj je jako teško da gleda drugu ženu na mestu svoje majke i da uopšte prihvati to da je ona pored njenog oca.

Ipak, kako se ta žena koja je postala emotivna izabranica njenog oca postavila lepo prema njoj i prema njenoj sestri Mariji, Rada je nekako uspela da je prihvati i danas tvrdi da ima korektan odnos sa njom jer je dobra žena.

Od početka karijere do danas

Svoju muzičku karijeru, Rada Manojlović je započela 2003. godine i to tako što je postala jedna od takmičarki poznatog muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”. Međutim, u okviru učešća u tom takmičenju, ona nije uspela da ostvari i da zauzme neku značajnu poziciju. Ipak, iste godine, dakle 2003. godine, Rada Manojlović je snimila i objavila je svoj prvi muzički CD, sa kojeg se na njenu veliku žalost nije izdvojila ni jedna pesma i koji samim tim nije postao popularan.

Nakon toga, donekle razočarana neuspehom svog prvog muzičkog albuma, ali i istrajna u želji da nastavi da se bori za svoje mesto na sceni, Rada Manojlović je napravila pauzu u sferi daljeg pokušavanja da se afirmiše i tek nakon četiri godine, tačnije 2007. godine, napravila je svoj sledeći korak na putu građenja muzičke karijere.

Naime, 2007. godine, Rada Manojlović se ponovo prijavila za takmičenje u takmičarskom programu “Zvezde Granda” i ovog puta, na njenu veliku radost imala je značajno više sreće, tako da je uspela da se plasira do finala takmičenja i da osvoji drugo mesto. Prvo mesto u toj sezoni takmičenja za “Zvezde Granda”, osvojio je Radin kolega Dušan Svilar. Kao drugoplasiranoj učesnici takmičenja o kojem govorimo, Radi Manojlović je Grand Produkcija poklonila pesmu pod nazivom “Nikada više” i snimivši i objavivši tu pesmu, Rada je konačno doživela da postane prihvaćena od strane publike i da zauzme mesto na čuvenom “Grandovom nebu”.

2008. godine, Rada Manojlović je snimila i objavila je pesmu pod nazivom “Bole ove usne neverne” koju je publici predstavila na Grandovom festivalu. Iste godine, Rada je snimila i objavila je još jednu pesmu, a to je pesma pod nazivom “Bolje ona nego ja”. Obe pesme, postale su izuzetno slušane i popularne, pa je Rada Manojlović već po njihovomm objavljivanju postala jedna od mnogima omiljenih pevačica.

2009. godine, Rada Manojlović je u saradnji sa izdavačkom kućom “Grand Production” snimila i objavila svoj muzički album koji nosi naziv “Deset ispod nule”. Za razliku od njenog prvog muzičkog albuma koji je doživeo neuspeh i koji ona shodno tome gotovo i da ne računa kao deo svoje sada već uveliko uspešne muzičke karijere, ovaj Radin album, doživeo je veliki uspeh i sa njega se posebno izdvojila istoimena pesma, ali i pesma pod nazivom “Rođendan”.

Već sledeće, 2010. godine, Rada Manojlović je snimila i objavila i svoj novi hit, koji nosi naziv “Mešaj mala”, a koji je Rada realizovala u formi duetske pesme i to u okviru saradnje sa kolegom Sašom Matićem.

2011. godine i ovog puta u saradnji sa izdavačkom kućom “Grand Production”, Rada Manojlović je snimila i objavila je i svoj novi muzički album pod nazivom “Marakana”. Sa pomenutog muzičkog albuma, posebno se izdvojila istoimena pesma, ali i pesma pod nazivom “S mora na planine” i pesma pod nazivom “Nije meni”.

2013. godine, Rada Manojlović je snimila i objavila je još jednu u nizu svojih novih pesama, a to je pesma pod nazivom “Nema te”. Pomenutu pesmu, Rada je realizovala u formi duetske pesme i to u okviru saradnje sa svojim kolegom Cvijom.

2014. godine, Rada Manojlović je snimila i objavila je pesmu pod nazivom “Alkotest”, koja je postala veoma zapažen hit i koja se neposredno nakon objavljivanja zavrtela na svim vodećim radio i televizijskim stanicama. Od trenutka kada je objavljena, do danas, ova pesma ima blizu trideset miliona pregleda na YouTube-u.

2016. godine, Rada Manojlović je snimila i objavila je još jedan u nizu svojih muzičkih albuma, a to je album pod nazivom “Metropola”. Sa ovog albuma, put do srca publike, najbrže je pronašla istoimena pesma, ali i pesma pod nazivom “Istina živa” i pesma pod nazivom “Gratis”. Iste godine, Rada Manojlović je sklopila saradnju sa svojim kolegom Harisom Berkićem koji je inače proglašen pobednikom takmičenja za “Zvezde Granda” u sezoni 2016. godine i njih dvoje, snimili su i objavili su pesmu pod nazivom “Biseri i svila”.

Osim kao pevačica, Rada Manojlović je aktivna i kao jedna od članica žirija za muzičko takmičenje za najmlađe, koje nosi naziv “Neki novi klinci”, a koje se emituje na programu televizije “Prva”.

Rada Manojlović privatno

Ubrzo nakon što je Rada Manojlović 2016. godine realizovala poslovnu saradnju sa svojim kolegom Harisom Berkićem, mediji su počeli da spekulišu o tome da su njih dvoje u emotivnoj vezi.

Tačnost pomenute informacije, dugo je tretirana kao nepouzdana jer ni Rada ni Haris nisu želeli da je potvrde. Međutim, nakon izvesnog vremena, njih dvoje su potvrdili da su srećno zaljubljeni i da su u veoma skladnom emotivnom odnosu.

Iako je Haris punih devet godina mlađi od Rade, ta činjenica im ne predstavlja prepreku da budu srećni i što je najvažnije emocije između njih su obostrane i postojane kao i prvog dana.

Pre nego što je započela emotivnu vezu sa Harisom, Rada Manojlović je određeni period provela u emotivnoj vezi sa Momirom Gajićem, koji je inače košarkaški trener i bivši partner Katarine Rebrače.

Radini brojni obožavaoci, takođe pamte i period u kojem je ona bila u emotivnoj vezi sa svojim kolegom Milanom Stankovićem.

Naime, Rada Manojlović i Milan Stanković, proveli su nekoliko godina zajedno, ali su na kraju ipak odlučili da je najbolje da se raziđu i da ostanu prijatelji.

Ono što je takođe važno napomenuti, a tiče se Rade Manojlović, jeste da je ona u više navrata, gostujući u poznatim i veoma gledanim televizijskim emisijama javno priznala da je bila podvrgnuta estetskim korekcijama koje su izvršene na njenom licu.

Konkretnije, Rada Manojlović je priznala da je neposredno nakon što je po drugi put učestvovala u takmičenju za “Zvezde Granda”, ugradila zubne implante, ali i da je operisala nos. U nameri da ugradi zubne imlante i da na taj način u potpunosti promeni oblik, položaj i izgled zuba, Radi je pomogla Lepa Brena, koja je lično odvela kod kvalitetnog stomatologa i isfinansirala pomenuti zahvat.

Nakon podvrgavanja pomenutim estetskim zahvatima, Rada Manojlović je stekla značajno više samopouzdanja i to je takođe i sama priznala gostujući u različitim televizijskim emisijama.

Činjenica da Rada Manojlović nema problem sa tim da prizna da je bila podvrgnuta estetskim zahvatima i činjenica da javno i to relativno često govori o tome, potvrđuje podatak koji smo naveli na samom početku ovog teksta, a to je podatak o tome da je Rada Manojlović jedna po ponašanju izuzetno prirodna i normalna devojka, koja je oslobođena sujete i drugih negativnih osobina koje se kod mnogih ispolje nakon sticanja popularnosti i nakon postizanja uspeha.

Ime i prezime: Radmila Rada Manojlović

Datum i mesto rođenja: 25. avgust 1985. godine, Požarevac, Srbija

Zanimanje: Pevačica

Visina: 173 cm

Težina: 55 kg

YouTube:

Facebook:

Instagram:

Sponzorisano:

Loading...
loading...