Muzičari

Emina Jahović – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Emina Jahović je jedna od najpoznatijih pop zvezda sa naših prostora, a takođe je i u Turskoj u kojoj živi velika zvezda, pre svega zbog svog braka sa tamošnjim pevačem Mustafom Sandalom, od koga se nedavno i zvanično razvela, te se spekuliše da sada prelepa pevačica ima pak i novog dečka, turskog milionera Sadetina Sarana.

Naša javnost je pomno pratila detalje razvoda poznatog pevačkog para, te se spekulisalo pak i o prevarama, o podeli zajedničke imovine, o tome da je Mustafa nakon razvoda bankrotirao, ali je Emina mudro ćutala, da bi tek nakon što je razvod braka finaliziran, ona izjavila da je sa bivšim mužem ostala u prijateljskim odnosima, te da su im oboma prioritet sinovi Javuz i Jaman.

Emina Jahović – biografija

Lepa pevačica, te i nekadašnja manekenka i glumica je rođena 15. januara 1982. godine, u gradu Novom Pazaru, u nekadašnjoj Jugoslaviji, kao Emilija Jahović, a u bošnjačkoj porodici lekara Nusreta Jahovića, koji je bio vrlo poznat kardio hirurg, i majke Senije Jahović koja je pedijatar.

Eminin rođeni brat je poznati košarkaš Mirsad Jahović ili Mirsad Turkdžan, koji je postao prvi turski košarkaš koji je igrač u NBA ligi), a oženjen je lepom misicom Dinom Džanković, koja se zbog njega odrekla krune i titule.

Takođe, pevačica ima i stariju sestru Sabinu jahović, koja je nastavila porodičnu tradiciju te je postala priznati lekar dečije psihijatrije, koja živi i radi u Beogradu, a obrazovanje je stekla i usavršila u Pragu.

Emina Jahović je u Novom Pazaru završila osnovnu školu „Meša Selimović“, a u isto vreme je u Muzičkoj školi „Mokranjac“, pohađala časove gitare, te je završila osnovno muzičko obrazovanje i nastupala kao članica hora i folklora u svome rodnom gradu.

Kako je njen stariji brat Mirsad već bio veliki talenat za košarku, Emina se sa svojih 13 godina upisala u košarkaški klub i počela sa bratom da trenira košarku, ali joj je te iste godine kada je bila šesti razred osnovne škole preminuo otac Nusret, za koga je bila vrlo vezana i teško je pak podnela takav gubitak.

Lepa pevačica je košarku trenirala pune dve godine, ali kada je njena majka, koja je inače kako je i napomenuto pedijatar, primetila da je njena mezimica Emina za samo dve godine porasla čitavih 11 cm, predložila joj je da prestane da trenira košarku, jer je Emina bila vrlo krhke i sitne građe, te je takva visina bila za nju sasvim disproporcionalna i mogla je poremetiti dalji telesni rast i za razvoj.

Lepa pevačica je u toku svog školovanja u srednjoj školi, imala i nekoliko uloga u pozorištu (gde je igrala u predstavi „Antigona“, kao i u predstavi „Galeb“), a manje je poznato da je upravo ona pozajmila glas srpskoj glumici Ani Sofrenović u kultnom filmu „Kaži zašto me ostavi“, kada je otpevala istoimenu numeru, i kada je shvatila da želi da se posveti muzici, iako je do tada uporno planirala da upiše studije arhitekture.

Kasnije je uz svoju muzičku karijeru, Emina Jahović završila studije menadžmenta, a na „BK Univerzitetu“ u Beogradu, koji je danas poznat kao Univerzitet „Alfa“.

Sa samo 17 godina, Emina se udala za sugrađanina Aladina Đulovića, od koga se razvela posle samo nekoliko meseci, kada je već postala punoletna i imala pravo na razvod braka, a sve zbog toga što se njen tadašnji muž nije složio sa njenom željom da se profesionalno bavi pevanjem.

2004. godine, Emina je upoznala tursku mega zvezdu, pevača Mustafu Sandala, na letovanju u Bodrumu, te se za njega udala 2008. godine, i rodila mu dva sina Jamana (koji ima 10 godina), i mlađeg Javuza (koji ima 6 godina), te je 2012. godine pevačica dobila i tursko državljanstvo.

Na žalost, Mustafa i Emina su nakon deset godina braka, 2018. godine potpisali papire za razvod, a kako se sve češće u medijima spekuliše, ona je sada u vezi sa turskim fudbalskim menadžerom Sadetinom Saranom, koji se već dva puta ženio, ali ni pevačica ni bogati biznismen se nisu povodom ovih navoda oglašavali u medijima.

Muzička karijera Emine Jahović

Iako je rođena kao Emilija, pevačica je odlučila da promeni svoje ime u Emina, te se pak njenim početkom u bavljenju muzikom smatra 2002. godina, a poznato je i da Emina sama piše tekstove za svoje pesme.

Emina je najpre na samom početku karijere, pokušala da izbori plasman na takmičenje za „Pesmu Evrovizije“, 2002. godine, ali se njena numera „U, la la“, nije na bosanskom takmičenju plasirala dalje.

Već 2003. godine, pevačica je pobedila na muzičkom festivalu „Sunčane skale“, sa hit numerom „Uzalud se budim“, a te iste godine je u Sarajevu osvojila i „Oskara popularnosti“, kao zvezda u usponu.

Mlada pevačica je trebala da se 2007. godine pojavi na festivalu „Beovizija“, ali je pak izostala sa takmičenja, da bi potom 2010. godine učestvovala na srpskom izboru za „Pesmu Evrovizije“, sa pesmom „Ti kvari-igro“.

Emina Jahović je u dosadašnjoj karijeri izdala ukupno pet solo albuma, koji su na dalje navedeni hronološki – „Tačka“ (album iz 2002. godine, sa hitovima kao „Osmi dan“; „Mama“; „U, la la“; „Kad si sa njom“); „Radije ranije“ (album iz 2005. godine, sa hit pesmama kakve su „Dal ona zna“; „Radije ranije“; „Ona nije ja“; „Tvoja greška“; „Skini ruke s moga vrata“; „Voljela me il ne voljela“); „Exhale“ (album iz 2008. godine, sa nekim od hitova kao što su „Push it“; „Exhale“); „Vila“ (album iz 2009. godine, sa numerama koje su se izdvojile kao hitovi „Još ti se nadam“; „Pile moje“; „Med“ (duet sa Dinom Merlinom); „Vila“; „Zauvek“); „Metamorfoza“ (album iz 2014. godine, sa hit numerama „Nesanica“; „Opet si s njom“; „Žena zmaj“; „Metamorfoza“; „Gospodine“ (duet sa Natašom Bekvalac); „Beograd priča“ (duet sa Dženanom Lončarevićem); Da mogu“; „Posle mene“; „Nedostaješ“); „Dalje“ (album iz 2018. godine, na kome su se kao hit izdvojile pesme „Krava“; „Dva aviona“ (duet sa Željkom Joksimovićem); „Limunada“ (duet sa Milicom Todorović); „Dalje“; „Karma“; „Druga“).

Najnoviji singl poznate pevačice je pesma „Romeo“, a ona uveliko radi na svom novom albumu za koji piše tekstove i priprema velika iznenađenja za svoju publiku.

Emina je u Turskoj velika pevačka zvezda uz svog bivšeg supruga Mustafu Sandala, te je tako i bila odabrana da glumi naslovnu ulogu u seriji „Polje lala“, ali je ona posle nekoliko epizoda od tog projekta morala da odustane jer nije imala vremena da se posveti muzici koja je ipak njena i osnovna profesija.

Kao nekadašnja manekenka, Emina Jahović je u Turskoj snimila i reklamu za vodećeg mobilnog operatera „Turksel“, u 2013. i u 2014. godini, a bila je i članica žirija na takmičenju talenata „X Factor Adria“.

Njeni veliki prijatelji su pevač Hari Varešanović, sa kojim je čak kao još neafirmisana pevačica išla na muzičku turneju, kao i Željko Joksimović i njegova supruga Jovana Joksimović, sa kojima se rado druži i posećuje kada ima slobodnog vremena.

Privatni život Emine Jahović

Kako je na početku teksta i napomenuto, Emina se prvi put udala kao veoma mlada devojka sa samo 17 godina, za svog sugrađanina Aladina Đulovića, ali kako je kasnije njen svekar Rustem istakao, ona je želela da se bavi pevanjem, što njen muž koji je vrlo patrijarhalan nije mogao da dozvoli, te se kada je posle par meseci postala punoletna, Emina i zvanično razvela od muža.

U medijima se dugo spekulisalo o Emininoj romansi sa Markom Miškovićem, sinom poznatog srpskog tajkuna Miroslava Miškovića, te je kasnije otkriveno da su pak Marko i Emina bili pred brakom, ali da je Miroslav Mišković sprečio tu svadbu, jer je Emina bila muslimanske vere te on nije želeo nju za snaju.

Svog drugog muža Mustafu Sandala, Emina Jahović je upoznala u turskom letovalištu Bodrum 2004. godine, i kako je kasnije isticala, uopšte nije znala da je on pevačka zvezda u Turskoj, te se sa njim verila u Sent Moricu u Švajcarskoj, ali su oni nakon veridbe raskinuli, kada je Mustafa smatrao da ne treba da se oboje bave javnim poslom, odnosno da Emina treba da odustane od pevanja.

Ipak, par se kasnije pomirio, te su se u januaru 2008. godine i venčali u Istanbulu, u luksuznom hotelu „Otoman“, a već u avgustu 2008. godine, lepa pevačica je postala majka dečaka Jamana, koji je rođen „carskim rezom“ u prestižnoj turskoj bolnici.

U februaru 2012. godine, Emina i Mustafa su dobili i drugog sina Javuza, te su živeli na prvi pogled vrlo harmonično, dok se u javnosti nije pojavila početkom 2018. godine da su poznati pevač i Emina odlučili da se nakon deset godina braka i razvedu.

Mada je u početku Emina u medijima takve navode demantovala, ipak je potvrđeno da je razvod u toku, te su se ovog leta oni i zvanično razveli, ali su ostali u korektnim odnosima zbog svoje dece, a Emina je istakla da je Mustafa divna osoba i da joj je davno jedna prijateljica rekla da ne treba da bira čoveka za koga može lepo da se uda, već onoga sa kojim može da se uljudno razvede.

Pomenuto je da se u medijima spekuliše o novoj romansi lepe Emine sa Sadetinom Saranom, koji je inače i dobar poznanik Emine i Mustafe od ranije, ali se ipak niko od njih dvoje nije oglašavao povodom datih spekulacija.

Ime i Prezime: Emilija Turkdžan (Emilija Jahović i kasnije Emina Jahović)

Nadimak: „Balkanska vila“; „pop princeza“, „pop diva“; Mina

Datum i mesto rođenja: 15. januar 1982. godine, Novi Pazar, Jugoslavija

Zanimanje: pop pevačica; glumica; manekenka

Visina: 178 cm

Težina: 57 kg

Facebook: https://www.facebook.com/EminaJahovicOfficial/

Instagram: https://www.instagram.com/yaemina/

Twitter: https://twitter.com/yaemina

YouTube: https://www.youtube.com/user/eminaweb

Web stranica: http://www.eminanetwork.com/

Sponzorisano:

Loading...
loading...