Muzičari

Goca Tržan – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Goca Tržan je na našoj estradnoj sceni vrlo prepoznatljivo pevačko ime, a pre nego što je pak i otpočela solo karijeru, ona je bila članica grupa „Distorzija“ i „Tap 011“, sa Ivanom Peters, te danas spada u jednu od najvećih pop zvezda na našim prostorima.

Na žalost, u poslednje vreme Goca je u žiži interesovanja medija zbog svog bivšeg supruga Ivana Marinkovića, sa kojim ima ćerku Lenu, a koji je aktuelan kao učesnik reality programa „Parovi“ i koji je učesnici „Zadruge 2“ Miljani Kulić napravio dete, sina Željka, koji je poznat i kao „prva realiti beba“ i koji ima samo mesec dana, a ušao je već u reality program kao najmlađi takmičar ikada.

U nastavku teksta možete pročitati biografiju Goce Tržan.

Gordana Goca Tržan – biografija

Poznata pevačica je rođena u Beogradu, 8. jula 1974. godine, a kao prva ćerka od majke Rosande i oca Antona koji je po svom poreklu Slovenac, a ona ima i tri godine mlađeg brata Andreja.

Goca je u Beogradu završila osnovnu školu „Duško Radović“ na Novom Beogradu, da bi potom upisala i X Beogradsku gimnaziju, a upisala je pak nakon srednje škole i Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu, ali je nakon druge godine studija odlučila da prekine školovanje i da se posveti muzičkoj karijeri.

Tržanova se oprobala i kao glumica, te je u svojim počecima igrala u pozorišnoj predstavi „Ero s onog svijeta“, na sceni Đuro Salaj.

Danas je Goca Tržan udata za bubnjara svoje grupe Rašu Novakovića, a pre njega je pak bila četri godine u braku sa Ivanom Marinkovićem (od 2007. do 2011.godine), sa kojim ima i ćerku jedinicu Lenu, i koji je postao jedan od najpoznatijih reality takmičara u Srbiji, ali ipak je zauvek ostao poznat samo kao „bivši muž Goce Tržan“.

Muzička karijera Goce Tržan

Goca Tržan je svoju muzičku karijeru započela u grupi „Distorzija“ 1994. godine, ali je već na snimanju jedne predstave tj mjuzikla „Kosa“, imala prilike da upozna Mirka Vukomanovića i Gorana Stefanovića, koji su bili muzički producenti tada veoma popularne grupe devedesetih „Tapiri“.

Ubrzo je kao izuzetan vokal, Goca dobila ponudu da postane pevačica pomenute grupe sa Ivanom Pavlović (danas udatom Peters), pa iako su u početku u grupi njih dve pevale prateće vokale, menadžer grupe Gane Pecikoza je odlučio da dve pevačice postanu vodeći solisti i tada je grupa i promenila ime u „Tap 011“.

Goca Tržan je u grupi „Tap 011“ ostala sve do 1999. godine, kada je nakon vrlo burnog razlaza sa članovima grupe, otpočela svoju solo karijeru, pa je iste godine za PGP RTS izdala i svoj prvi solistički album „U niskom letu“.

Svoj sledeći album je pevačica izdala 2001. godine, za muzičku kuću „City records“, a ono što je posebno važno istaći jeste da se na ovom albumu našla i Gocina duetska pesma sa njenim velikim prijateljem i tragično nastradalim makedonskim pevačem Tošetom Proeskim, pod nazivom „1200 milja“, koja je tada postala jedan od najvećih hitova pop muzike.

Poznata pevačica je potom 2002. godine izdala i treći album „Peta strana sveta“, a zatim 2004. godine i album „Otrov u čaj“, te su usledili i albumi „Plavi ram“ iz 2008. godine, i „Mastilo“ iz 2010. godine.

Kao rezultat i proslavu petnaest godina muzičke karijere, Goca Tržan je pak odlučila da u „Sava Centru“ u Beogradu održi svoj prvi solistički koncert u martu 2009. godine, kada se desio jedan sasvim nepredviđen događaj, te je prve večeri koncerta, u publici bio samo jedan njen fanatični obožavalac, koji je bio jedan bogati biznismen koji je Gocu i tada zaprosio ali ona kasnije o tome nije htela da priča u medijima.

Spekulisalo se da je sve bila apsolutna nameštaljka jer je prodaja karata išla slabo, ali se pevačica na to nije obazirala, te je ona pak drugo veče održala spektakularan nastup u prepunoj dvorani „Sava Centra, i tako pokazala da ima veliki broj vernih obožavalaca.

Iako je Goca Tržan učestvovala na velikom broju muzičkih festivala, ona je retko osvajala neke značajnije nagrade, ali joj je kako sama kaže najveća uteha bila ta što su sve njene pesme postale veliki i rado slušani hitovi.

Tako je Goca Tržan 2004. godine, na festivalu „Sunčane skale“, sa pesmom „Haljina“ osvojila 2. mesto u konačnom plasmanu, ali je zato pomenuta numera bila dugo na prvom mestu domaćih top listi u sferi pop muzike.

Naredne, 2005. godine, Goca Tržan je na „Radijskom festivalu“ izvela pesmu „Hormoni“, a pak i na istom festivalu je 2006. godine sa numerom „Hotel“ osvojila treće mesto.

Dalje učešće na muzičkim festivalima Goca je nastavila 2012. godine, kada je na „Grand festivalu“ otpevala duetsku numeru sa mladim pobednikom „Zvezda Granda“, kolegom Stefanom Petrušićem, koja se zvala „U tebe me ne diraj“, ali koja je opet osvojila treće mesto u konačnom plasmanu.

Na „Pink Music festu“, 2014. godine je Goca Tržan otpevala pesmu „Gluve usne“, za koju je snimila i spot i koja je postala veliki hit, a kao veliki i poznati šoumen, ona je učestvovala i u emisiji „Tvoje lice zvuči poznato“ 2013. godine.

Manje je poznato da je Goca Tržan pokušala da upiše pre Poljoprivrednog fakulteta, baš poznati beogradski FDU, gde je čak ušla i u uži izbor, ali ipak na kraju nije primljena na studije glume, ali je ipak tokom svoje karijere imala neke uloge u domaćim TV serijama i filmovima, a među kojima su najznačajnije – uloga u filmovima „U ordinaciji“; „Balkanski sindrom“ i „Sve je za ljude“, ali je ipak najzapaženija njena uloga Jovanke u kultnoj TV seriji Radoša Bajića „Selo gori, a baba se češlja“.

Najpoznatiji singlovi Goce Tržan, koji su navedeni hronološki, i koje je ona snimila u periodu od 2010. do 2018. godine su – „Piši propalo“; „Srećo nečija“; „Strašilo“; kao i „U tebe me ne diraj“ (pomenuti duet sa Stefanom Petrušićem); „Volim do kraja“ (sa DJ Šonetom i Čale Saletom); te i „Reci mi u lice“ (duet sa „Mega band“-om); „Vadi se na moje ludilo“; „Voleo si skota“; te i „21 gram“; „Zarobljena“; „Gluve usne“; „Tajno moja“; „Pedeset“ (duet sa Igorom Vukojevićem); pa „Pozovi ga ti“ (duet sa Sandrom Afrikom); „Gradske kučke“; „Lažna krila“ i „Daj mi vina, da se napijem“.

Privatni život Goce Tržan

Iako je danas u srećnom braku sa mlađim Rašom Novakovićem, sa kojim se bori da dobije potomstvo, i tako mezimici Leni podari brata ili sestru, Goca Tržan je ostala najpoznatija po svom braku sa Ivanom Marinkovićem.

Naime, Ivan i Goca su se upoznali 2006. godine na jednom njenom nastupu, te je tada Ivan Marinković bio njen veliki fan, i oni su se nakon kraćeg zabavljanja i venčali 2007. godine i ubrzo dobili i ćerkicu Lenu.

Međutim, bračna idila nije dugo potrajala, jer je Ivan počeo da se odaje poorocima, te da previše pije i da se kocka, a Gocu je često u medijima optuživao da ga je varala, te je pevačica odlučila da stavi definitivno tačku na njihov brak 2011. godine, kada je sud starateljstvo nad Lenom dodelio Goci, a Ivan je trebalo da plaća alimentaciju, ali on i do danas Goci duguje veliku količinu novca na ime izdržavanja njihove zajedničke ćerke.

Nakon velikog prepucavanja putem žute štampe, te i podnošenja prijave policiji za neplaćanje obaveza, Ivan i Goca su nekako uspeli da zbog ćerke izglade odnose, ali su pak i dalje veoma distancirani, i komuniciraju samo zbog deteta, a Ivan je u javnosti dobio epitet „bivši muž Goce Tržan“, koji će ga po svoj prilici još dugo pratiti.

Mada su jedno vreme mediji spekulisali da je Goca u vezi sa poznatim voditeljem Ivanom Ivanovićem, ispostavilo se da su oni samo prijatelji, a pevačica je nekoliko meseci bila u vezi sa Markom Lakićevićem, ali su zbog njegove ljubomore ipak emotivnu vezu ubrzo okončali, te je Tržanova 2011. godine otpočela romansu sa bubnjarem svog benda Rašom Novakovićem.

Raša i Goca su se verili 2013. godine, posle dve godine zabavljanja, a potom su se i venčali 20. septembra 2015. godine u beogradskoj „Vili Jelena“, iako je od Goce njen suprug mlađi punih 14 godina.

Dobro je poznato da Goca ima problema sa šećernom bolešću, te da je zbog toga njena trudnoća koju priželjkuje u braku sa Rašom dosta i rizična, ali je kako sama kaže ona spremna da se opet ostvari kao majka, te je spremna i da se podvrgne procesu vantelesne oplodnje.

Inače, Goca je upravo zbog dijabetesa stalno imala problema sa telesnom masom, a za vreme učešća u reality programu „Survivor“ na Filipinima, uspela je da smrša čak 10 kilograma, te da dostigne idealnu težinu za svoju visinu od 162 cm, a njene su proporcije 92 – 70 – 100, te se trudi da redovno vežba i da se zdravo i hrani, što zbog bolesti, što da bi održala vitku liniju koju je uspela da stekne učešćem u pomenutom takmičenju.

Najnovija pesma Goce Tržan iz 2018. godine, je singl „Folija“, koji je već ekranizovan i u kome je uloga poverena njenom velikom prijatelju, našem poznatom manekenu i modnom dizajneru Bošku Jakovljeviću.

Ime i Prezime: Gordana Goca Tržan

Nadimak: Goca; „džepna venera“

Datum i mesto rođenja: 8. jul 1974. godine, Beograd, Srbija

Zanimanje: pop pevačica

Visina: 162 cm

Težina: 56 kg

Facebook: https://www.facebook.com/gocatrz/

Instagram: https://www.instagram.com/gocatrzan/

Twitter: https://twitter.com/GordanaTrzan

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCqD9bIMZ9FqZ49TzhtQEpjw

Sponzorisano:

Loading...
loading...