Muzičari

Marko Bulat – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Marko Bulat je jedan od naših najpoznatijih pevača folk i pop muzike, te će u nastavku teksta biti nešto više reči o njegovoj dosadašnjoj karijeri kao i o detaljima iz privatnog života.

Pevač je nedavno dospeo u žižu medijskog interesovanja, kada mu je posle kraće i teške bolseti preminuo rođeni brat Igor Bulat, inače poznati voditelj i urednik na RTS-u, što je pevača izuzetno pogodilo jer je sa bratom bio vrlo blizak.

Marko Bulat – biografija

Popularni pevač Marko Bulat, rođen je u Smederevu 21. aprila 1973. godine, od oca Milana koji je bio vojno lice, i majke Zorice, a ima i starijeg brata Igora, koji je na žalost preminuo od karcinoma jetre u julu 2019. godine.

Kako je otac poznatog pevača bio po zanimanju vojno lice, Marko Bulat i jegova majka i brat su se vrlo često selili te su jedno vreme živeli u Sloveniji u mestu Vrhnike, ali su se definitivno oni 1982. godine nastanili u Beogradu, gde pevač danas živi sa svojom suprugom.

U rodnom gradu je Marko Bulat završio osnovnu školu, te je takođe uspešno završio i srednju Saobraćajnu školu, i imao je želju da upiše Likovnu akademiju u Beogradu, ali nije uspeo da tad prođe prijemni ispit.

Muziku kao svoju veliku ljubav, Marko Bulat je spoznao dosta rano, ali je naginjao i drugim vrstama umetnosti, pa iako nije uspeo da upiše Likovnu akademiju, ipak je nastavio da slika, pre svega ikone i danas je ponosan na svoja umetnička dela, koja i dalje stvara.

Popularni folker Marko Bulat je završio u Beogradu Akademiju za umetnost i konzervaciju SPC, a kada je 2012. godine branio Diplomski rad, imao je kao diplomski zadatak ikonopisanje u crkvi Vaznesenja Gospodnjeg u Krupnju.

Muzičku karijeru je Marko Bulat počeo na neki način slučajno, nakon što se vratio sa odsluženja vojnog roka, te je 1993. godine zamenio tada poznatog pevača Acu Lukasa na splavu „Lukas“ i postao novi nekrunisani „kralj splavova“.

Kako Marko Bulat danas ponosno ističe, i sam je njegov kolega Aca Lukas njemu odao jedno pak i priznanje, rekavši mu da je jedini imao „čuku“ da posle njega peva na pomenutom splavu, koji je proslavio Acu Lukasa, i gde je Bulat često odlazio kao gost, i u šali kaže da je slušajući svog poznatog kolegu, rekao u šali gazdi splava da bi on bolje pevao od Lukasa.

Kako je pevač Marko Bulat kasnije i sam priznao, kada je devedesetih godina živeo i radio u Beogradu, našao se u lošem društvu i malo je falilo da i sam postane kriminalac, ali je tada ipak konsultovao astrologa, koji mu je rekao da ako se odluči za takav put, ostaće bez noge i otići u zatvor, te je rešio da krene pravim putem.

Pevajući u tada poznatim prestoničkim klubobima i na splavovima, Marko Bulat imao je priliku da proba i razne opijate među kojima i kokain, ali je ostao dosledan sebi, a kada je svedočio tada i ubistvu dvojice loših momaka, dugo vremena nije mogao da se psihički oporavi, te je morao da ide na psihoterapiju i da pije tablete za smirenje.

Muzička karijera Marka Bulata

Kako je ranije i navedeno, nezvanično je karijera Marka Bulata počela 1993. godine na splavu „Lukas“, a on je već tada imao vrlo prepoznatljive nastupe i svojevrsni zanimljiv imidž, pa je već 1996. godine izdao i svoj prvi solo album pod nazivom „Srebrne kiše“, na kome je bilo ukupno osam numera – „Nikad se više“; „Srebrne kiše“; „Dunav“; „Ritam oko“; „Ljubavi nema“; kao i „Pesma tužnih ratnika“; „Vino“ i „Život skitnice“.

Poisebno su se na pomenutom albumu Marka Bulata istakle numere „Ritam oko“ i „Dunav“, a koje su i danas rado pevane na nastupima poznatog pevača, i spadaju u red njegovih najvećih hitova u karijeri.

Marko Bulat je nastavio da peva na splavu „Lukas“, ali je proširio nastupe i na ostale poznate prestoničke splavove i klubove, te je dobio epitet pevača koji pravi najbolje svirke u Beogradu, i to je doprinelo da postane još popularniji, ali je to imalo i cenu u smislu da je devedesetih godina bio popularan i među pripadnicima kriminalnog miljea.

Naredne 1997. godine je Marko Bulat izdao već svoj drugi studijski album pod nazivom „Dete sreće“, na kome su se našle pesme „Eno dole u kafani“; „Poleti golube“; „Ela, Ela“; „Imao sam konja vrana“; „Dete sreće“; „Kreni srećo“; „Jednom će se pesma vinuti“; „Svanulo je, svanulo“; „Dokle tako“; „Vranje“; „Leti, leti bijeli golube“.

Pomenuti album Marka Bulata je izdat u koprodukcioji „PGP-RTS“-a i „Centroscene“, te su muzički kritičari i ocenili da je u pitanju jedan od najboljih muzičkih albuma za datu 1997. godinu, u smislu kvaliteta pesama i sadržajnosti istog.

U tom periodu je Marko Bulat imao veliki broj nastupa u Beogradu, ali je takođe nastupao i po gradovima širom Srbije i Crne Gore, te je u smislu izdavanja svog trećeg albuma napravio jednu diskografsku pauzu, ali je 1999. godine izdao singl „Prijatelji, braćo, kumovi“, koji je postao pravi hit i nezaobiolazni deo Markovog repertoara na nastupima.

2003. godine je Marko Bulat izdao svoj treći solo album pod nazivom „Prijatelji, braćo, kumovi“, na kome se pored naslovne numere našlo još devet pesama – „Ritam oko“; „Senka“; „31. vek“; „Ulicom, ulicom“; „O da li znaš“; „Pomiluj me anđele“; „Zašto volim te“; „Srce puno tuge“; „Maran ata“.

Dve godine kasnije, 2005. godine je Marko Bulat izdao svoj četvrti solo album, pod nazivom „Ne postoji sutra“, koji je pevač posvetio svom prijatelju Marku Todoroviću, i na ovom albumu se uz naslovnu numeru našlo još devet numera – „Nebesa“; „Lepa devojko“; Čežnja“; „Laž“; „Ajmo svi da pevamo“; „Svi za jednog“; „Ljubavi jedina“; „Što si došla u kafanu“ i „Kad sam dečak bio“ (koja je obrada istoimene pesme Ferida Avdića).

2007. godine je Marko Bulat izdao album „Nebeska kafana“, koji je posvetio kralju narodne muzike Tomi Zdravkoviću, a na albumu su se našle numere – „Maturska“; „Ne pevaj o njoj prijatelju“ (duet sa legendarnim Sinanom Sakićem); „Tvoje pesme“; „Tiho, tiho tamburaši“; „Šta to učini“; „Moja voljena“; „Nisam srećan“; „Dolazim danas“; „Ja nisam tamo kraj tebe“; te i numera „Svirajte“.

Nakon dve godine je 2009. godine, Marko Bulat izdao novi album, pod nazivom „Dan za dan“, sa dvanaest pesama – „Alkohol“; „Kraljica greha“; „Pesme su mi drugovi“; „Kako sam“; „Eh, moj Bože“; „Naša priča“; „To sam ja“; „Ne daj me nikom“; „Dan za dan“; „Bi i ne bi“; „O kako malo treba“; „Lutka“.

2013. godine je u izdanju produkcijske kuće „City records“ izašao album Marka Bulata „180 stepeni“, sa numerama – „Kalemegdan“; „Fotokopiram bol“; „Kiseonik“; „Sicilija“; „Još te volim“; „Nemam kud“; „Zlatni grad“; „Ples“; „Tajna“.

Dvadeset godina svoje uspešne muzičke karijere je poznati pevač Marko Bulat obeležio velikim solističkim koncertom koji je održao 24. novembra 2013. godine u hali „Pionir“ u Beogradu.

Popularni muzičar je učestvovao i u reality programu „VIP Survivor – Filipini“, 2010. godine, a najnoviji singl popularnog pevača koji je izašao 2019. godine se zove „Magija“ i posvećen je njegovom bratu Igoru Bulatu, koji je duže vreme bio teško bolestan, i nedavno je od posledica raka jetre i preminuo.

Privatni život Marka Bulata

Kada je počeo svoju muzičku karijeru, Marko Bulat je već iste 1993. godine počeo vezu sa Majom, koju je i oženio 1999. godine na crkvenom venčanju u manastiru Rakovica i na građanskom venčanju u Pionirskom gradu, u hali koja je primala petsto zvanica, te su se dosta dugo borili da dobiju potomstvo.

U međuvremenu je ustanovljeno da Markova supruga Maja boluje od autoimunskog oboljenja štitne žlezde koje se zove Hašimoto tireoiditis, te da ne može zbog toga da ostane u drugom stanju, i oni su se oslučili da 2006. godine odu na veštačku oplodnju, ali na žalost nisu imali uspeha.

Marko Bulat je 2010. godine odlučio da ostvari nekadašnji san i upiše Akademiju umetnosti pri SPC na smeru freskoslikarstvo, koju je uspešno i završio 2012. godine, ali je te iste 2012. godine brak popularnog pevača završio razvodom, i on se rastao od supruge Maje, pre svega navodeći da nije imao dovoljno vremena da se posvetiu porodici jer je previše radio, i bio je okupiran svojim studijama slikarstva.

Sa sadašnjom suprgom Marijom Nikolić, koja radi kao službenica pri Ministarstvu unutrašnjih poslova, Marko Bulat se upoznao 2014. godine i iste godine su se i venčali u manastiru Sveti Luka, a veselje su za najuže prijatelje napravili na popularnom prestoničkom splavu „Trag“.

U međuvremenu je poznata starleta Tijana Ajfon u medijima izjavljivala da se viđala sa poznatim pevačem pune dve godine i da mu je i posvetila tetovažu, te da ne želi da ga se odrekne jer ga još uvek voli i da njegov brak nije prepreka da njihova ljubav opstane i dalje, i da će se Marko Bulat zbog nje i razvesti.

Skandalima nije ni tu bilo kraja, te je supruga Marka Bulata, Marija, uhapšena 2016. godine u policijskoj akciji „Cunami“ zbog posedovanja veće količine kokaina, po navodima se radilo o količini od oko dva grama, ali su i Marko i Marija demantovali priču, izjavivši kako je sve bilo nameštaljka nekih osoba iz Marijine prošlosti, te da je ona nedužna provela 48 sati u pritvoru.

Kako bi dokazao da nema veze sa konzumacijom narkotika, Marko Bulat se podvrgao testu na opojne supstance koji je bio negativan, te su pevač i njegova supruga oslobođeni optužbi.

Manje je poznato da je Marko Bulat veliki fan serijala „Star Wars“, te da ima više od pet hiljada predmeta koji su vezani za popularni serijal „Ratovi zvezda“.

Nedavno je Marka Bulata zadesila velika porodična tragedija, kada mu je usled karcinoma jetre preminuo stariji brat Igor, a on je to saznao dok se vraćao sa jednog svog nastupa u Topoli, te je cela porodica skrhana bolom, i Marko još uvek ne može da se pomiri sa gubitkom voljenog brata.

Ime i Prezime: Marko Bulat

Nadimak: /

Datum i mesto rođenja: 21. april 1973. godine, Smederevo, Srbija

Zanimanje: pop i folk pevač

Visina: 198 cm

Težina: 89 kg

Facebook: https://www.facebook.com/MarkoBulatOfficial/

Instagram: https://www.instagram.com/bulat.marko/

Twitter: /

YouTube: https://www.youtube.com/user/MarkoBulatVIPPER

Sponzorisano:

Loading...
loading...