Muzičari

Vlado Georgiev – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Vlado Georgiev važi za jednog od naših najpoznatijih pevača, tekstopisaca i kompozitora. Pored svog ogromnog talenta za muziku, poznat je kao jedan od najpoželjnijih muškaraca na našim prostorima.

Poznati pevač je vlasnik muzičkog studija koji nosi naziv “Barba“.

Iza sebe ima nekoliko veza za koje javnost zna, ali se trudi da svoju intimu drži što dalje od očiju javnosti.

Svoju popularnost je utvrdio kada se pojavio kao član žirija, u jednom od najpopularnijih muzičkih takmičenja, “Prvi glas Srbije“.

Vlado se pored svoje muzičke karijere, posvetio delom i glumi, naime, pojavio u nekoliko serija i filmova.

Vladimir Vlado Georgiev – Biografija 2019

Vlado Georgiev je rođen 6. juna 1976. godine u Socijalističko Federativnoj Republici Jugoslaviji, u Dubrovniku.

Zajedno sa svojim roditeljima i bratom odrastao je u Heceg Novom gde se i školovao.

Njegov otac Dragoljub i majka Borka vaspitavali su Vladu i njegovog brata Sašu isključivo u skladu sa tradicionalnim vrednostima, zbog čega su se od samog početka protivili Vladinoj odluci da se bavi muzikom.

Vladin brat Saša je stariji od njega čak deset godina, ali bez obzira na tu poveću razliku, njih dvojica su se odlično slagali u detinjstvu, a to slaganje se nastavilo sve do danas.

Nakon završene osnovne škole, Vlada je završio Srednju muzičku školu u Herceg Novom. Pre nego što se odlučio za pevanje, želeo je da postane džez svirač. Još kao mali dečak svirao je harmoniku, nešto kasnije sintisajzer i klavir.

Nakon završene Srednje muzičke škole, Vlado je odlučio da poradi ozbiljnije na svojoj karijeri, naime, preselio se u Beograd devedesetih godina prošlog veka.

Život u Beogradu na početku nije bio ni malo lak, Vlado je čak jedno vreme živeo u hotelu Turis, koji se nalazi u Sarajevskoj ulici, a poznato je da su u njemu boravile izbeglice, te da je to bio jedan od najjeftinijih smeštaja u Beogradu.

Polovinom devedesetih godina prošlog veka, kada je nastupilo doba inflacije, kad su svačije zarade bile izuzetno male, živelo se iz dana u dan, te je tako i, sada poznati, pevač jedva imao za život. Kako je jednom prilikom izjavio, polovinu svog honorara davao je na paklu cigara.

Čak i nakon inflacije, Vlado je nastavio da živi kao podstanar, s obzirom da je najmanje vremena provodio u stanu, prvenstveno zbog brojnih nastupa koje je imao.

Muzička karijera Vladimira Vlado Georgieva

Tokom svoje karijere koja traje nešto više od dvadeset godina, Vado je snimio tri muzička albuma.

Na muzičkoj sceni se prvi put pojavio 1997. godine, kada je otpevao duet pod nazivom “Draga“, sa poznatim Rođom Raičevićem, koji nažalost više nije sa nama.

Godinu dana kasnije, atraktivni pevač se pojavio na prestižnom festivalu Sunčane Skale, na kom se predstavio sa numerom “Ako ikad ostarim“.

Dve godine kasnije dobio je priliku da snimi još jedan duet, ovog puta sa poznatim pevačem Igorem Lazićem- Niggorom, “Ne brže od života“, koji je odlično prihvaćen među publikom. Ova numera je posvećena Nebojši Saveljiću, momku koji je bio član popularne grupe Monteniggersi, a koji je svoj život izgubio u izuzetno teškoj saobraćajnoj nesreći, sa svega dvadeset osam godina. Nesreća se dogodila na magistranlom putu Podgorica- Cetinje.

Konačno 2001. godine Vado Georgiev radi na svom prvom albumu, koji i izdaje iste godine. Njegov prvi album poneo je naziv “Navika“, a na njemu su se našle pesme: “Sama bez ljubavi“; “Reci mi da znam“; “Lažni ljudi“; “Bolesni od ljubavi“; “Šta bi prijatelji moji“; “Lažljiva“; “Zbogom ljubavi“; “Navika“; “Slobodno je“; i “Put do srca tvog“.

Sa njegovog prvog albuma izdvojilo se nekoliko pesama, pesmu “Reci mi da znam“ posvetio je svojoj bivšoj devojci koja ga je navodno prevarila sa drugom devojkom. Kako je pre albuma bio u vezi sa prelepom Natašom Bekvalac, spekulisalo se da je pesmu “Lažljiva“ upravo posvetio njoj. Pesma “Šta bi prijatelji moji“ posvecena je njegovom prijatelju i njegovoj supruzi, iako su mnogi mislili da je to njegova autobiografska pesma.

Nakon uspešnog prvog albuma, Vlado Georgiev nastavlja saradnju sa muzičkom kućom Goraton, pod čijim pokroviteljstvom snima svoj drugi album “Žena bez imena“ 2003. godine. Na albumu su svoje mesto našle sledeće numere: “Žena bez imena“; “Jedino nam ljubav ostaje“; “Živim da te nađem“; “Anđele“; “Nisam kao on“; “Mi nismo mi“; “Sve si mi ti“; “Lagala si me“; “Jedina“; kao i “Istina je“.

Sa ovog albuma svoje mesto među publikom našle su numere: “Anđele“; “Mi nismo mi“; “Jedina“; i “Živim da te nađem“.

Dve godine kasnije popularni pevač izbacio je singl “Nisam ljubomoran“, u izdanju VG Art studia, koji postaje veliki hit.

Svoj sledeći singl “Do svitanja“objavio je 2007. godine, ovoga puta u svom muzičkom studiu “Barba“. Na ovom singlu učestvovali su bubnjar Vini Kolajuta, gitarista Dominik Miler, kao i prateći vokali koji su predstavljali hor koji je predvodio poznati Denis Montgomerij III.

Singl pod nazivom “Hej, ti“ izbacio je 2009. godine. Ovaj singl je postao veliki hit, a za njega je Vlado snimio i muzički spot.

Atraktivni pevač 2011. godine dobija poziv da bude jedan od članova žirija na prestižnom muzičkom takmičenju “Prvi glas Srbije“. Ovo prestižno takmičenje emitovalo se na Prvoj srpskoj televiziji, a Vlado je zajedno sa Aleksandrom Radović, Lenom Kovačević i Sašom Miloševićem Mare, bio član žirija. Na ovoj poziciji se zadržao sve do kraja emitovanja, tačnije od sepetembra 2011. godine do januara 2013. godine.

Svoj treći album pod nazivom “Daljina“ snima u svom muzičkom studiju “Barba“ i izdaje ga 2013. godine. Na albumu su pored naslovne numere svoje mesto našle sledeće pesme: “Mogu sve“; “Djevojka za dva minuta“; “Ako mi loše krene“; “Taxi“; “Reci ne ili da“; “Iskreno“; “Razlog da znam“; “Ne zovi me“; kao i “Hoću život svoj“.

Sa ovog albuma proslavile su se pesme: “Ako mi loše krene“; “Živim sad“; “Iskreno“;  kao i “Djevojka za dva minuta“.

2015.godine se ponovo pojavljuje na Prvoj Srpskoj televiziji u ulozi žirija, zajedno sa poznatom pevačicom Anom Kokić i voditeljem Ivanom Ivanovićem, ovoga puta u muzičkom takmičenju pod nazivom “Tvoje lice zvuči poznato“.

Tokom svoje dugogodišnje karijere, Vlado je održao veliki broj koncerata u Areni, Sava Centru i Tašmajdanu.

Pojavljivanje na malim ekranima i filmu

Svoju prvu ulogu dobio je u seriji “Ono kao ljubav“ 2010. godine, u kojoj se u svakoj epizodi pojavljuje novi gost iznenađenja.

Kao specijalni gost pojavljuje se dve godine kasnije, 2012. godine, u jednoj od najpopularnijih serija “Pevaj brate“, koja je simana tokom 2011. i 2012. godine. Kao glavni likovi u ovoj seriji pojavljuju se Milan Vasić, Milan Kalinić i Andrija Milošević.

2013.godine pojavljuje se prvi put na filmu, reč je o poznatom filmu “Vojna akademija 2“, koji predstavlja nastavak istoimene TV serije, u kom glumi samog sebe.

Tri godine kasnije se pojavljuje u američkoj 3D kompijuterskoj animiranoj komediji pod nazivom “U potrazi za Dori“, u kojoj je glas posudio Kormilu.

Privatni život Vladimira Vlado Georgieva

Poznato je da je njegova prva ljubav more, kao i da je na svom motoru proputovao pola sveta. Zanimljivo je da se Vlado popeo na Himalaje, kao i da voli da sedi kraj vode i sluša priče ribara, kao i da sakuplja globuse.

Poznavalac je i veliki ljubitelj vina, a u slobodno vreme se zanima za sportove na vodi i brodove.

Kada je pohađao srednju školu intenzivno je trenirao džudo.

Iako su mnogi mislili da su njegov tip žene koje su “opasne“ i nametljive, poznati pevač je u nekoliko navrata izjavio da voli žene koje su sasvim suprotne od toga. Privlače ga žene koje su umerene i čak stidljivije.

Otvoreno je pričao o tome da nije bio veran svakoj svojoj partnerki, međutim, kaže da ni one nisu bile njemu verne.

Ono što je u javnosti poznato je da se Vlado Georgiev na samom početku svoje muzičke karijere, tokom devedesetih godine prošlog veka, zabavljao sa poznatom pevačicom Marinom Perazić. Međutim, lepa hrvatska pevačica je izjavila da joj je Vlado bio samo seksualna igračka.

Veoma dugo se zabavljao sa Irenom Market, čak sedam godina, nakon čega se par rastao. Mnogi su bili ubeđeni da će se Vlado sa Irenom konačno skrasiti, međutim, to nije ono što se dogodilo. Par se upoznao kada se Irena zaposlila u njegovoj firmi VG Art, nakon čega je jedno vreme počela da obavlja funkciju njegovog PR menadžera, međutim, nakon raskida veze više nisu radili zajedno. Irena se nešto kasnije, 2015. godine udala za čoveka sa naših prostora, koji živi u Americi. Niko ne može tako olako da prihvati kada čuje da mu se dugogodišnja ljubav udaje, ipak, Vlado je poprilično mirno primio ovu vest, te je nešto kasnije uputio čestitku bivšoj devojci.

Vlado se nakon ove dugogodišnje veze jedno vreme zabavljao sa lepom crnogorskom glumicom Andreom Mugošom, ali ova veza nije potrajala, s obzirom da mlada glumica nije mogla da podnese njegov tempo života.

Pre šest godina, popularni pevač se upustio u vezu sa Milicom Samardžijom, manekenkom iz Nove Pazove. Milica i Vlado su se upoznali na snimanju sporta za njegovu pesmu “Iskreno“, nakon čega su se upustili u ljubavnu romansu.

Godinu dana kasnije, u leto 2014. godine, paparaci su uslikali par, zbog čega je Vlado odlučio da raskine vezu sa Milicom. Godinu dana kasnije njih dvoje su se ponovo sreli, nekon čega su shvatili da ipak i dalje osećaju nešto jedno prema drugom, te su odlučili da ponovo pokušaju.

Mlada manekenka je mlađa od pevača čak četrnaest godina, ali bez obzira na veliku razliku u godinama, njih dvoje se odlično slažu.

Kada je Vlado punio četrdeset godina, Milica i on su se dogovorili da naprave lažno venčanje na kom će oboje odbiti da se uzmu.

2015.godine Milica Smardžija je zatrudnela i par je 10. septembr 2016. godine dobio svoje prvo dete, ćerku kojoj su dali ime Sofija. Rođenje svog prvog deteta popularni pevač je slavio čak tri dana.

Nešto kasnije usledilo je krštenje njihove ćerke koje je obavljeno u jednoj crkvi nadomak Beograda, daleko od očiju javnosti.

Vlado Georgiev za sebe kaže da se dosta promenio od kada je postao roditelj, počeo je mnogo više da ceni druge roditelje, kao i svoje roditelje, jer je uvideo da to uopšte nije lak poziv. Trudi se da ne bude tipičan roditelj koji će sedeti kod kuće samo zato što ima dete, ali takođe priznaje da nije lako uskladiti društveni život sa roditeljskom obavezom.

Ubrzo, nakon rođenja Sofije, njegova partnerka Milica je ponovo ostala u drugom stanju. Popularni pevač je proveo veče ispred porodilipta, čekajući da na svet stigne njihovo drugo dete.

Svoje drugo dete, ćerku Elenu, dobili su 12. februara 2018. godine.

Vlado je veoma ponosan na to što je roditelj, u nekoliko navrata je izjavio da uživa u svom novom stilu života, ali da se često vraća starom.

Vlado Georgiev je aktivan na društvenim mrežama, a od njih najviše koristi tviter (twitter) i fejsbuk (Facebook).

Ime i prezime: Vladimir Georgiev

Nadimak: Vlado

Datum i mesto rođenja: 6. jun 1976. godine, Socijalističko Federativna Republika Jugoslavija, u Dubrovniku

Zanimanje: pevač, kompozitor, producent

Žanr: pop

Trenutno prebivalište: Beograd, Srbija

Visina: /

Težina: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...