Muzičari

Borko Radivojević – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Borko Radivojević je jedan od najpoznatijih harmonikaša na našim prostorima, ali je vrlo velika verovatnoća da veći deo ljudi za njega nikada nije ni čuo, jer je on veoma slabo zastupljen u svim našim medijima, te je poznat onima koji prate muzičku scenu i posećuju brojna narodna veselja, i u nastavku teksta će biti nešto više reči o karijeri i privatnom životu ovog vrsnog muzičara, koji je poznat među poznavaocima i po nadimku „kralj harmonike“.

Borko Radivojević – biografija

Popularni harmonikaš je rođen u mestu Ćovdin, u blizini Petrovca na Mlavi 1983. godine, te je već sa svega pet godina, Borko Radivojević pokazao veliki interes da nauči da svira harmoniku.

Borko Radivojević je osnovnu muzičku školu završio u svom rodnom mestu, a potom je u gradu Kragujevcu upisao i završio srednju Muzičku školu „Miloje Milojević“, gde je putovao iz svog rodnog grada svakodnevno dok nije uspešno završio školovanje.

Popularni muzičar je imao sreću da uči da svira harmoniku kod pravog virtuoza Miodraga Lukića te je već od starta počeo da osvaja brojna priznanja i nagrade na mnogim takmičenjima.

Muzička karijera Borka Radivojevića

Poznati harmonikaš Borko Radivojević je svoju bogatu muzičku karijeru, zapečatio već odmah i osvajajući kao mlad mnoga velika priznanja, te je 2005. godine u Sokobanji bio apsolutni pobednik na festivalu harmonike, te je u narednom periodu osvojio čitav niz priznanja na našim ali i regionalnim i svetskim festivalima džez, narodne i popularne muzike, od kojih su možda najvažnija da se pomenu dva zlatna priznanja u Litvaniji i u Portugalu.

Na samom početku svoje muzičke karijere, Borko Radivojević je svirao muziku raznih žanrova, ali se vremenom opredelio za tradicionalni Balkanski folklor i tradicionalni melos, te je takođe pokazao izraziti talenat u sviranju vlaške muzike i poznat je i priznat među umetnicima iz iste branše i u ovom regionu.

Manje je poznato da je Borko Radivojević svirao sa muzičarima iz Rumunske filharmonije koji su učestvovali u snimanju njegovog prvog solo albuma, kao i da je uveliko spreman i njegov novi projekat sa kolegama iz Makedonije i Bugarske, a njegov trenutno najveći hit jeste instrumental singl „Bomba“, koji je uradio sa grupom muzičara iz Istanbula.

Pomenuti singl je mladom Borku Radivojeviću pomogao da proširi karijeru izvan granica naše zemlje, te da počne da sarađuje sa muzičarima iz Toskane u Italiji, kao i da svoj album snima u najvboljim studijima u Švajcarskom gradu Cirihu.

Sve je ovo doprinelo da su TV kuće počele da se interesuju za rad popularnog muzičara, i sada je on veoma zastupljen u svetu i regionu, a čini se da je njegova karijera uznapredovala i kod nas, kada ga je popularna pevačica Slađa Alegro, angažovalka da sa njom radi njen „live“ album „Soba za plakanje“, na kome se posebno istakla numera „Sve sam stekla sama“.

Inače su od tada Borka Radivojevića počeli da angažuju i naši drugi muzičari, ali on ipak najviše jeste poznat po nastupima na raznim svadbama i drugim slavljima i kod nas i u dijaspori, gde se i često navodi da zarađuje na hiljade evra bakšiša sa svojim bendom „Tigrovi“.

2017. godine je o ovom vrsnom muzičaru Borku Radivojeviću snimljen i dokumentarni film pod nazivom „Evo srcu radosti“, u kome je predstavljen publici na festivalima u Beču i Beogradu, te je prezentovan i njegov rad i angažovanje na promociji i očuvanju našeg folklora.

Borko Radivojević je danas poznat po tome što sa pratećim orkestrom „Tigrovi“ nasztupa u zemlji i svetu na svim poznatijim slavljima, te je i redovan gost muzičkih emisija na televiziji, kao i na albumima naših najvećih muzičkih zvezda.

Poznato je i da je muzičar vlasnik takozvanog „Ateljea Borko Radivojević“ u Petrovcu na Mlavi, gde i danas živi i radi, a koji je namenjen za muzičku produkciju i snimanje baš i najkvalitetnijih materijala, u kome se radi na albumima poznatih izvođača, kao i na materijalima instrumentalne muzike.

U sastavu pomenutog „muzičkog ateljea“, Borko Radivojević ima i foto studio, koji nudi sve vrste usluga u smislu izrade promotivnih materijala za albume i nastupe, kao i generalno usluge za svadbe i slavlja, a koji je osnovan pod imenom „Tigar“.

Kako se navodi na zvaničnoj web stranici pomenutog muzičara, foto studio „Tigar“ snima i slika sve vrste slavlja i veselja, te radi i snimanje reklama i muzičkih video spotova, sa najboljom i najsavremenijom opremom.

Na popularnom kanalu „YouTube“, snimci sa veselja na kojima svira Borko Radivojević imaju uvek milionske preglede, ali to nije navelo ni jednu televiziju sa Nacionalnom frekvencom da o ovom vrsnom muzičaru napravi prilog i da bolje upozna brojnu publiku sa njegovim radom i sa izvanrednim talentom koji poseduje.

Mnogi smatraju da je „pet minuta“ u karijeri Borka Radivojevića, došlo onda kada je pozvan da bude šef orkestra na velikom koncertu pokojnog Šabana Šaulića u „Štark areni“, koji je održan 6. oktobra 2018. godine, dok je po pomenutom dokumentarnom filmu „Evo srcu radosti“, a koji je režirao bosanski reditelj Aleksandar Stankić, Borko Radivojević već odavno poznat publici u regionu i dijaspori, i da je njegova slava kod nas malo došla sa zakašnjenjem.

Privatni život Borka Radivojevića

O privatnom životu popularnog „kralja harmonike“ Borka Radivojevića vrlo se malo zna, jer on ne voli da porodicu eksponira u medijima, te je poznato da je srećno oženjen i da je otac troje dece.

Mada je pomenuti muzičar imao prilku da uči od najboljih muzičara iz svoje branše, kakvi su pomenuti Miodrag Mikica Lukić i Slobodan Božinović, mladi muzičar je istakao da je zažalio jer je imao priliku da uči da svira i od legendarnog harmonikaša Tomice Miljića, ali je tu šansu propustio i dan danas se Borko Radivojević kaje zbog toga, jer smatra da je pomenuti velikan najveći virtuoz na harmonici na našem podneblju.

Poznavaoci rada Borka Radivojevića smatraju da je on jedan od najboljih muzičara današnjice i da će njegova slava tek da se pokaže, posebno jer je u stanju da „na suvo“ odnosno bez pratnje orkestra odsvira numere iz najraznovrsnijih žanrova i sve one zvuče perfektno.

Danas je popularni muzičar redovan gost na slavljima u zemlji, regionu i dijaspori, te se veruje da zarađuje basnoslovne honorare, pa je tako jedan snimak koji je „zapalio društvene mreže“, tako i nazvan „milionsko kolo“, a na kome se vidi poznati muzičar Borko Radivojević kako svira vrsno kolo, dok ga gosti kite evrima.

Jedan od malobrojnih skandala u karijeri Borka Radivojevića, navodno je izbio kada je on na svom „YouTube“ kanalu, i postavio snimke sa popularnih romskih svadbi, na kojima je pevala Aleksandra Prijović te koja je stideći se svojih muzičkih početaka, zahtevala da se snimci uklone.

Trenutno popularni muzičar Borko Radivojević snima svoj novi studijski album u Cirihu, i to u renomiranom studiju u kome su svoje velike hitove snimila imena poput Tine Tarner, Lady Gage, Prinza i mnogih svetskih muzičara, što dovoljno govori o tome koliko je ovaj harmonikaš poznat i cenjen u svetu, i da zaslužuje da mu se i na domaćoj muzuičkoj sceni posveti više medijskog prostora i pažnje koju je svakako zavrednovao svojim radom i talentom.

Borko Radivojević je dobio priliku da u pomenutom muzičkom studiju „Powerplay“ snimi neke od svojih najboljih instrumentala sa svojom grupom „Tigrovi“, te smatra da je njegova verna publika zaslužila vrhunski kvalitet zvuka, a do tada njegov singl „Bomba“ i dalje broji dosta pregleda na oficijalnoj „YouTube“ stranici koju ovaj muzičar ima i gde predstavlja ljudima svoje najnovije izvedbe na harmonici.

Ime i Prezime: Borko Radivojević

Nadimak: „kralj harmonike“

Datum i mesto rođenja: 1983. godine, Ćovdin, Petrovac na Mlavi, Srbija

Zanimanje: harmonikaš; vlasnik muzičkog ateljea

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/borkoofficial1

Instagram: https://www.instagram.com/borko_official_/

Twitter: /

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCG8b-_AAb-mekvnghq1HHxg

Web stranica: https://borkoofficial.rs/

Sponzorisano:

Loading...
loading...