Muzičari

Saša Kapor – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Saša Kapor je poznati mladi i talentovani pevač pop i folk muzike, koji se proslavio i stekao popularnost nakon učešća u takmičenju „Zvezde Granda“, te je oženjen koleginicom Nikolinom Kovač sa kojom ima sina Nikolaja.

U nastavku teksta će biti nešto više reči o privatnom životu i muzičkoj karijeri ovog pevača u usponu, koji je svoje ime izgradio napornim radom i trudom, izbegavajući skandale i stoga je retko da se o njemu mogu pročitati napisi u žutoj štampi.

Saša Kapor – biografija 

Mladi i sve popularniji pop i folk pevač Saša Kapor je rođen 16. oktobra 1985. godine u Tuzli u Bosni i Hercegovini, od majke Razije i oca Nenada Kapora, a ima i starijeg brata Aleksandra.

Kada je Saša bio još mali, njegovi su se roditelji razveli, te je starateljstvo nad starijim bratom Aleksandrom pripalo njegovoj majci Raziji i on je ostao da sa njom živi u Tuzli, dok se Saša sa ocem Nenadom preselio u Beograd.

Naime, kada je počeo rat u tadašnjoj Jugoslaviji, Sašini roditelji su odlučili da se razvedu i on je dugo za to krivio svoju majku, koja se nedugo posle razvoda preudala i rodila ćerku Minu, ali ga je na neki način i razdvojila od brata Aleksandra.

Inače su se Sašini roditelji venčali veoma mladi, dok su još bili na počecima svojih karijera, i zapravo ih je muzika i spojila, jer je ona bila pevačica a on harmonikaš i upoznali su se na jednom zajedničkom nastupu.

Majka Saše Kapora se posle izvesnog vremena preudala te danas živi u Švajcarskoj i ima ćerku Minu, ali je pevač za nju i dalje veoma vezan i u odličnim su odnosima, i iako su bili prekinuli svaki kontakt ipak su se 2009. godine pomirili kada je Razija došla u Beograd da se vidi sa sinom, te se danas često i viđaju, naravno kada god to pevaču obaveze dopuštaju.

Majka Razija ne krije da je presrećna jer se pomirila sa svojim sinom, i na njega je poonosna i kao na čoveka i kao na pevača jer smatra da ga ona najbolje kao majka i poznaje i da je on uvek bio predodređen za velike uspehe jer ima izvanredan talenat.

Sa suprugom Nenadom je Razija i danas ostala u dobrim odnosima, i kako sama kaže uvek kada se sretnu oni makar popiju kafu njer su delili „i dobro i zlo“ i imaju dvoje dece i ne bi imalo smisla da nakon ljubavi koja je vremenom prestala, ne budu prijatelji.

Saša je vaspitan da poštuje sve ljude, i da ih ne deli prema veri, materijalnom statusu ili rasi, te svakoga poštuje i svojoj majci koja je muslimanske veroispovesti, kao i njenoij rodbini uvek čestita bajram i kupi poklone, i sa svima se rado viđa kada ima vremena od nastupa.

Iako je od malena voleo muziku i talenat je nasledio od svojih roditelja, jer je njegova majka Raza bila poznata pevačica a otac Nenad harmonikaš, Saša Kapor je najpre u Beogradu završio gimnaziju da bi potom upisao Mašinski fakultet.

2009.godine se Saša Kapor prijavio za takmičenje „Zvezde Granda“ iz koga je ispao veoma rano, ali je glasovima publike vraćen u baražu, te je nastavio takmičenje, i to mu je i otvorilo vrata muzičke scene, a kako je stigao do samog finala, od „Grand produkcije“ je prema pravilima dobio pesmu pod imenom „C’est la vie“.

Kako je u pomenutom talent šou programu često pevao pesme pokojnog Tošeta Proeskog, dobio je nadimak „srpski Toše“ po kome je dosta poznat i danas.

Kada se sadašnja Sašina supruga Nikolina Kovač takmičila u „Zvezdama Granda“ njih dvoje su počeli romansu, te su nakon tri meseca zabavljanja saznali da je prelepa pevačica u drugom stanju, i 2013. godine su se venčali na intimnoj ceremoniji, a samo jedan dan kasnije se pevačica porodila i donela na svet sina Nikolaja.

Saša i Nikolina su svadbenu ceremoniju priredili za oko 350 zvanica početkom 2014. godine, te su se venčali u crkvi „Vasilija Ostroškog“ na Bežanijskoj kosi, kada su ikrstili sina Nikolaja.

Naredne 2015. godine su Saša i Nikolina doživeli saobraćajnu nesreću na putu Bijeljina – Beograd, kada je u njih udario kamion, i na sreću niko nije bio ozbiljnije povređen,ali su oboje pretrpeli veliki stres, te je Saša kasnije izjavio da je razočaran u sudski proces u Bijeljini jer je vozač kamiona očito bio kriv za ides ali je svih optužbi i oslobođen.

Te iste 2015. godine je Nikolina Kapor saznala da ima tumor na grliću materice i morala je da se hitno operiše, ali kako je otkrila problem na vreme, sve je prošlo u najboljem redu, a Saša joj je tada bio najveća pomoć i podrška.

Poznato je da je otac Saše Kapora Nenad, bio vrsni i proslavljeni harmonikaš kao i vlasnik muzičke kuće „Jugodisk“, te je on optužen od strane biznismena Slobodana Bojanića za pronevere novca i teretio se za dug od oko osam hiljada evra.

Takođe je javnosti poznato i da je Nenad Kapor bio u emotivnoj vezi sa poznatom pevačicom Vesnom Zmijanac, a kojoj je prodao automobil koji joj je kasnije ukrao, pa je osuđen na izdržavanje zatvorske kazne od nekoliko meseci, i sve je to Saši veoma teško palo, posebno jer je optuživan da je svog oca štitio i bio mu čak i saučesnik u prevarama.

Muzička karijera Saše Kapora 

Kako je na početku teksta i pomenuto, Saša Kapor je najveću slavu stekao učešćem u takmičenju „Zvezde Granda“ u sezoni 2009. godine, kada se predstavio numerama Miroslava Ilića; Tošeta Proeskog i Harisa Džinovića.

Ono što je možda manje poznato javnosti jeste da je mladi pevč i pre takmičenja imao dve snimljene pesme „Muškarci ne plaču“ i „Devojačko veče“.

Nakon numere „C’est la vie“ koju je dobio kao finalista „Zvezda Granda“, Saša Kapor je 2010. godine sa pesmom „Podrum vina“ učestvovao na „Grand festivalu“, te je iste godine snimio i duestku pesmu sa koleginicom Anom Kokić imena „Ako ljubav nestane“.

Naredne 2011. godine Saša Kapor snima i izdaje sva nova singla „Neosvojiva“ i „Ni jedan kao ja“, te 2012. godine snima i numeru „Sipaj ne pitaj“, a koja je postala veliki hit u diskotekama i klubovima.

Iste te 2012. godine je sa suprugom Nikolinom Kovač, Saša Kapor snimio duetsku pesmu „Eksplozija“, a naredne 2013. i numeru „Hotel Jugoslavija“ za koju je uradio i visokobudžetni spot.

U 2014. godini je pevač snimio singl „Noćna ptica“, kao i hit duet sa pevačicom Sandrom Afrikom „Oči plave“, koji je na kanalu You Tube premašio rekordnih 20 miliona pregleda u veoma kratkom roku.

Tada se spekulisalo da je brak Saše i Nikoline zapao u klrizu upravo zbog atraktivne Sandre Afrike, ali su supružnici takve glasine demantovali, jer su imali druge privatne probleme o kojima se napred već i pisalo.

U 2016. godini je Saša Kapor izdao nekoliko odlično prihvaćenih singl numera – „Rođena za mene“; „Laka si lepoto“; „I kad prođem svojom čaršijom“; kao i duetsku numeru „Burma“ sa Emirom Đurovićem.

Sašina majka Razija koja je kako je rečeno bila poznata pevačica, dobila je ponudu da učestvuje u emisiji „Nikad nije kasno“ koja se snima pod licencom „Grand produkcije“, ali je ona to odbila, i danas peva samo u retkim prilikama za svoje prijatelje ili „za svoju dušu“.

Kako Saša sa majkom nije bio u najboljim odnosima dugo godina, ona je došla 2009. godine na snimanje jedne emisije „Zvezde Granda“ kada se Kapor takmičio, i tada su emocije učinile svoje i oni su se pomirili uz puno suza i smeha, i to je Saši kako je kasnije isticao bio jedan od najemotivnijih trenutaka u životu.

Danas Saša sa suprugom Nikolinom i sinom Nikolajem uživa u porodičnom domu u Beogradu, u koji kako kažu uvek pre vremena zbog sina stiže praznična atmosfera, te su srećni što su pronašli jedno drugo i štoi su postali roditelji predivnog dečaka u čijem vaspitavanju zajedno učlestvuju.

Saša je veoma popularan u zemlji, ali i u regionu i dijaspori, pa često putuje i sva briga o Nikolaju je bila na njegovoj supruzi koja je jedno vreme zapostavila svoju karijeru, ali planira da se i sama uskoroi vrati muzici i sprema nove pesme.

Inače je Nikolina od svog muža Saše kapora za rođendan dobila klavir koji zauzima centralno mesto u njihovom velelepnom domu, te je upisala časove kako bi naučila da ovaj instrument i svira i da on kako sama kaže ne postane samo ukras u njihovom stanu.

Dom Saše i Nikoline je prepun ikona i opni su veoma patrijarhalno vaspitani ali oboje poznaju multietničke sredine, jer je i Nikolina iz Sarajeva, pa svog sina vaspitavaju tako da prihvata ljude prema tome da li su dobri kao osobe, a ne da obraća pažnju na njihovu veru ili bilo koje drugo obeležje, jer je svaki čovek dobar ako je „čovek“.

Ime i Prezime: Saša Kapor

Nadimak: „novi Toše Proeski“

Datum i mesto rođenja: 16. oktobar 1985. godine, Tuzla, Bosna i Hercegovina

Zanimanje: pop i folk pevač

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/SasaKaporOfficial/

Instagram: https://www.instagram.com/chikakapor_beard/

Twitter: /

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...