Muzičari

Gagi Djogani – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište, Instagram

Gagi Đogani je u poslednje vreme dospeo u žižu interesovanja medija, pre svega zbog učešća svoje ćerke Lune Đogani, modne blogerke, u reality formatu „Zadruga 1“, te i zbog odluke da ponovo uđe u „zadrugu 2“, ali je i on sam poznato ime domaće dens muzičke scene, kada je na vrhuncu popularnosti bio kao frontmen grupe „Fanky G“, koja je ostavila veliki trag u vreme kada je porodica Đogani generalno, veoma suvereno vladala domaćom muzičkom scenom.

Gagi Đogani – biografija

Poznati dens muzičar je rođen u Beogradu 12. oktobra 1971. godine, kao Gazmen Đogaj, a ima i dve rođene sestre i tri brata, od kojih su najpoznatiji u javnosti Đole Đogani (odnosno rođen kao Hamit Đogaj), te i Baki B3 ili Andrija Đogani (rođen kao Bekrim Đogaj), i Sani „Trik FX“, (koji je rođen kao Sakrib Đogaj).

Gagi je sa svojom porodicom odrastao u beogradskom naselju Mirijevo, te je pak završio samo osnovnu školu, a zatim doneo odluku da se posveti muzici, i da po uzoru na starijeg brata Đoleta Đoganija, oformi dens grupu i da otvori i plesnu školu.

Naime, tada je Đole Đogani već imao vrlo popularnu grupu „Đogani Fantastico“, sa tadašnjom svojom suprugom Slađom Delibašić, a oboje su držali i veoma popularnu školu plesa, i koju se najpre učlanio i Gagi, kako bi izučio potrebni „dens zanat“, a kasnije je postao i osnivač svoje škole plesa, te i osnovao dens grupu „Fanky G“, sa jednom od polaznica svoje škole plesa i sa svojom budućom suprugom Anabelom Bukvom.

Poznati dvojac iz grupe „Fanky G“, Gagi i Anabela, venčali su se 1995. godine, i iz braka imaju dve ćerke, stariju Lunu koja je modna blogerka, i mlađu Ninu, ali se njihov brak završio burnim razvodom već 2009. godine, pre svega zbog nasilja koje je pevačica trpela od supruga, kao i zbog njegovih problema sa narkoticima i alkoholom, ali su danas oni obnovili i svoju uspešnu muzičku saradnju i prijateljstvo, te su svojim ćerkama ali i jedno drugom velika podrška.

Gagi Đogani – muzička karijera

Poznati denser je osnovao svoju mega popularnu grupu „Fanky G“, 1993. godine, nakon što je imao veliku pomoć i podršku starijeg brata Đoleta, te je imao problem da na početku pronađe pevačicu za svoju grupu, a kako je tada Anabela Bukva bila polaznica njegove škole plesa, Gagi joj je predložio da počne da peva u njegovoj grupi, ali ona nije imala apsolutno nikakvo muzičko predznanje, te je morala da uzima časove pevanja.

Iako je Anabela Bukva bila sasvim anonimna, Gagi je iste 1993. godine, sa njom kao vodećom pevačicom snimio numeru „Mi nismo tu“, a glas je Anabeli pozajmila druga pevačica, te je ona na nastupima trebala samo da „otvara usta“, dok nije stekla kakvo takvo pevačko obrazovanje.

Iako je Anabela morala da se preseli kod svoje majke u Švedsku, zbog komplikovanog detinjstva koje je imala, numera koju je snimila sa Gagijem je postala pravi hit, te ju je pak frontmen grupe „Fanky G“, zamolio da se vrati u Beograd i da sa njim krene na nastupe po regionu i inostranstvu.

Krajem 1993. godine, grupa „Fanky G“ snimila je svoj prvi solo album „Mi smo tu“, gde su se kao hitovi izdvojile numere „Dođe mi“; „Hej ti“; „Supersonic“; „Tebi“, a koje je pevala Anabela, koja je u međuvremenu pohašala i uspešno završila časove pevanja.

Prvi album pomenute grupe Gagija i Anabele, bio je pravo osveženje na domaćoj sceni, te su oni postigli uspeh kakav nisu ni očekivali, i imali su nebrojeno mnogo nastupa po diskotekama i vrlo poznatim klubovima i kod nas i u dijaspori.

1995. godine, Anabela i Gagi su odlučili da se venčaju, te su nastavili i muzičku saradnju i izdali i svoj drugi album sa grupom „Fanky G“, 2001. godine, pod nazivom „Napraviću lom“, gde su se pored naslovne numere kao veliki hitovi izdvojile brojne druge pesme, a duo je pak snimio sve do 2009. godine i albume – „Napravi se lud“; „Nedodirljiva“; „Osmi smrtni greh“; „Funky G“, da bi se grupa 2009. godine i definitivno raspala, kada je Anabela odlučila da je napusti.

2010. godine, Gagi Đogani je odlučio da ponovo oformi istoimenu grupu „Fanky G“, sa novom pevačicom Marinom Uzelac, sa kojom su ga i dovodili u emotivnu vezu, ali povratnički album „Pali anđeo“ nije uspeo da ostvari uspeh kakav je očekivan, a Gagi je tada već bivšoj supruzi Anabeli zabranio da koristi i njegovo prezime Đogani, i da na nastupima izvodi pesme koje je sniumala sa njim kao članica grupe „Fanky G“.

Inače, manje je poznato da je grupa „Fanky G“, u vreme svoga najvećeg uspeha, odnosno dok je Anabela Bukva tada Đogani, bila vodeći vokal grupe, snimila ukupno 13 solo albuma (u napred pomenutom vremenskom periodu od osnivanja 1993. godine, pa do raspada grupe 2009. godine) i to hronološki navedeno – „Mi smo tu“; „Samo u snu“; „Budi tu“; „Hej ti“; „Supersonic“; „Tebi“; „Dođe mi da“; „Napraviću lom“; „Napravi se lud“; „The best of“ (2004. godine); „Nedodirljiva“; „Osmi smrtni greh“ i „Kafana na Balkanu“.

Mada su se zbog razvoda braka, koji se desio 2009. godine, dugo vremena u medijima uzajamno optuživali i iznosili razne „pikanterije“ jedno o drugom, te je Gagi kako je i navedeno zabranio Anabeli da koristi „brend Đogani“ (pa je ona tada promenila svoje prezime u devojačko Bukva), te joj je zakođe zabranio da izvodi i zajedničke numere, oni su se pomirili pre svega zbog opšte dobrobiti svoje dve ćerke, Lune i Nine, te su obnovili i saradnju i danas nastupaju zajedno i vrlo uspešno izvode najveće hitove grupe „Fanky G“ – „ U tvojim kolima“; „Napravi se lud“; „Igraj“; „Žao mi je, žao“; „Drugu si hteo“; „Dala bih sve“; „Budi tu“; „Gromovi udrite“; „Zabrani mi“; „Srce kameno“; „Plakati zauvek“, i mnoge druge numere.

Gagi Đogani privatno

Kako je i danas poznato, Gagijeva prva velika ljubav je bila upravo Anabela Bukva, koja je sa njim uplovila u brak 1995. godine, i koja je u Švedskoj rodila Lunu Đogani, prvu ćerku, koja je danas Gagijeva miljenica i koja je poznata modna blogerka.

Već 2002. godine, Anabela je saznala srećnu vest da je poonovo trudna i to da čeka blizance, ali je na žalost imala spontani pobačaj, što ju je potpuno psihički slomilo, i već tada su počeli njeni prvi bračni problemi sa Gagijem.

Naime, Gagi Đogani je tada ponesen slavom i uspehom, prevario svoju suprugu sa jednom od svojih plesačica, ali je Anabela odlučila da zbog svoje prve ćerke Lune oprosti neverstvo Gagiju i oni su 2005. godine dobili drugu ćerku Ninu.

Ali ni tada se problemi nisu rešili, jer je Gagi počeo da ima probleme sa alkoholom i drogama, te je sve češće psihički i fizički nasrtao na svoju suprugu, što je kasnije u medijima i sam priznao, i par je odlučio da stavi tačku na svoj brak 2009. godine, a njihov razvod je bio veoma medisjki propraćen.

Nakon razvoda od Anabele, Gagi Đogani je 2010. godine, otpočeo vezu sa Marinom Uzelac, koja je bila nova pevačica grupe „Fanky G“, ali je i njegova nova emotivna veza kao i dalja poslovna saradnja brzo završena.

Nakon izvesnog vremena, Gagi je upoznao anonimnu devoijku Milenu Mikić, koja je sa njim i mlađom ćerkom Ninom, živela u stanu na Vidikovcu, ali je i ona kasnije Gagija optužila za vrlo ozbiljno i fizičko i psihičko maltretiranje i oni su takođe raskinuli svoju vezu.

Kao da svi njegovi krahovi nisu bili dovoljni, Gagijev stariji brat Đole Đogani se odrekao Gagija u javnosti, i okarakterisao ga kao jednu psihički mestabilnuosobu koja je sklona nasilju i alkoholu i drogama, ali mu je upravo Đole kasnije pomogao da se „vrati na pravi put“.

Učešće Gagija Đoganija u reality formatima

Gagi Đogani je 2010. godine, bio u veoma teškoj finansijskoj situaciji, pa je odlučio da prihvati ponudu TV „Pink“ i da se pojavi kao takmičar u reality programu „Farma“, ali se nije posebno istakao, osim po tome što je ogovarao svoju bivšu suprugu i pravdao sebe kako nije nasilnik i da je Anabela u stvari njega tukla.

Čelnici TV „Pink“ su ipak Gagiju pružili 2016. godine novu šansu, kada se opet u istom reality programu pojavio sa svojim bratom Sanijem i njegovom ženom Natalijom, iz grupe „Trik FX“, ali je u ovoj sezoni „Farme“, Gagi Đogani pak i diskvalifikovan jer je na pevačicu Sašku Karan nasrnuo sekirom, ne mogavši da podnese njene verbalne provokacije.

Ime i Prezime: Gagi Đogani (rođeno ime je Gazmen Đogaj)

Nadimak: Gagi

Datum i mesto rođenja: 12. oktobar 1971. godine, Beograd, Srbija

Zanimanje: dens muzičar; plesač; reality takmičar

Visina: /

Težina: /

Facebook: /

Instagram: https://www.instagram.com/gagidjogani/

Twitter: https://twitter.com/funkygmusic

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...