Muzičari

Ćana – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Stojanka Mitrović “Ćana“ je poznata pevačica narodne i folk muzike, za koju je publika čula kada je imala svega devetnaest godina.

Tokom svog višedecenijskog bavljenja muzikom pridobila je publiku, kako na našim prostorima, tako i širom sveta.

Neki od njenih najvećih hitova su: “Kazni se sam“; “Žalim što mi nisi bio prvi“; “Sve smo mogli mi“; “Zločin bez kazne“; “Ima, ima stila“; “Anonimna poruka“; “Imam dokaz“; “Što me ne gledaš“ i mnoge druge.

Ćana je u braku sa Draganom Mitrovićem- Reljom, sa kim ima sina Luku.

Tokom svoje karijere nastupala je na brojnim muzičkim festivalima, na kojima je osvajala brojne nagrade.

Stojanka Mitrović “Ćana“ – Biografija

Stojanka Mitrović je rođena 28. marta 1968. godine, kao Stojanka Bodiroža, u selu Gronja Tramošnja, u Bosni i Hercegovini.

Stojanka Mitrović, poznatija kao Ćana, svoje osnovno obrazovanje je završila u mestu Tomina, koje se nalazi u opštini Sanski Most.

Nakon završene osnovne škole, Ćana u istoj opštini upisuje srednju poljoprivredno- tehničku školu, opšti smer.

Tokom pohađanja osnovne škole počela je da se bavi pevanjem, te je u to vreme, još kao malo dete, pokazala svoj ogromni talenat za muziku. Njena boja glasa, kao i specifična tehnika kojom je pevala, izdvajale su je od ostale dece.

Za vreme osnovnog i srednjeg obrazovanja veoma često je nastupala na brojnim priredbama i manifestacijama, gde je ostajala upamćena, ne samo zbog pevanja, već i svoje harizme i šarma kojima je plenila.

Svog supruga Dragana upoznala je tokom početka stvaranja svoje profesionalne karijere, a u braku su od 2001. godine.

Muzička karijera Stojanke Mitrović “Ćane“

Kada je imala svega devetnaest godina Ćana je započela svoju  pevačku karijeru u restoranu “Beograd“ koji se nalazi u Subotici.

Na ovom mestu se zadržala jedno vreme, sve dok nije dobila bolje ponude, što se dogodilo 1989. godine, kada je dobila poziv da sa KUD- om ide na turneju.

Tokom pomenute turneje, nastupali su u mnogobrojnim zemljama, poput: Švedske, Belgije, Danske i drugih.

Publika je bila oduševljena njenim nastpupima, te je stoga tokom turneje uspela da ostvari brojne kontakte sa ljudima iz njene branše.

Tri godine kasnije, 1992. godine, Ćana odlazi u Toronto- Kanadu na još jednu uspešnu turneju.

Nije dugo prošlo do njenog polaska na sledeću turneju, ovoga puta odlučila je da osvoji Evropu, te je prilikom turneje nastupala u: “Hanoveru“; “Insburku“; “Salzburgu“; “Bazelu“ i druge, prilikom turneja osvaja oskar za najboljeg pevača.

Preko svog poznatog kolege, Nedeljka Bajića- Baje, stupila je u kontakt sa Novicom Uroševićem, poznatijim kao Ujka Nole, koji je nosio reputaciju “hit- mejkera“. Njih dvoje ubrzo započinju saradnju, što je rezultiralo njenim prvim albumom.

Svoj prvi album “Nadam ti se“, snimila je i izdala 1998. godine, na kom su se našle sledeće pesme: “Hteo, ne hteo, rodicu ti sina“; “Kazni se sam“; “Što mi se ne javljaš“; “Bog Ljubavi“; “Na današnji dan“; “Žalim što mi nisi bio prvi“; “Nadam ti se“; “Ah, ah“; “Prijatelji- ljubavnici“; “Teci, teci prema meni“; “Nemoj da mi umreš mlad“. Sa albuma se najviše proslavila pesma “Kazni se sam“.

Dve godine kasnije, izdaje album “Pomozi mi“, na kom su svoje mesto našle sledeće umere: “Pomozi mi“; “Došao je čovek pravi“; “Zbog jedne male svađe“; “Kojoj plaćaš piće“; “Tvrdoglavi par“; “Pokajanje“; “Devet i po nedelja“; “Suparnica“; “Sveznalice“; “Cica- Bogatašica“.

2002.godine izdaje album “Imam dokaz“, na kom su se pored naslovne numere našle pesme: “Razbila sam ogledalo“; “Probisvet“; “Pukla veza“; “Zločin bez kazne“; “Ima, ima stila“; “Lažljivče, nezahvalnice“; kao i “Sve je moje tamno“.

2003.godine izdaje svoj novi album “Nedostižna meta“, na kom su se našle pesme: “Taoci inata“; “Nedostižna meta“; “Imenik“; “Čudni ljudi, čudno vreme“; “Zdravo svima“; “Ne daj me na silu“; “Žrtva“ i “Moja sudbina“.

Do svog sledećeg albuma pravi nešto dužu pauzu, te tek 2007. godine izdaje svoj album, Cd “Dođi sine“ na kom su se našle numere: “Blam, blam“; “Dođi sine“; “Prava familija“; “Sve smo mogli mi“; “Anonimna poruka“; “Autogram“; “Jugo- nostalgija“; i “Predskazanje“. Sa ovog albuma proslavile su se pesme “Anonimna poruka“ i “Sve smo mogli mi“.

2010.godine izdaje album “Mostovi“, na kom se nalaze pesme: “Kukavica i vila“; “Mostovi“; “Skinuću Stikle“; “Tek sad živim“; “Nisi vise ni za kletvu“; “Gledaj me“; “Ni minut bez tebe“; kao i “Kućo moja stara“.

Sa ovog albuma izdvojile su se numere: “Kućo moja stara“; “Mostovi“ i “Tek sad živim“.

Tri godine kasnije usledio je novi album “Biće svega“, na kom su se našle pesme: “Biće svega samo neće nas“; “Hajde, hajde mangupe“; “Moj grad“; “Teške godine“; “Robija“; “Moj rođeni“; “Gleda me“.

2015.godine izdaje album “Kad zatreperi duša“, na kom su se našle numere: “Moj Dragane što me zaboravljaš“; “Ah moj Aljo“; “Tamburalo u tamburu momče“; “Jutros mi je ruža procvetala“; “Snijeg pade na behar, na voće“; “Karanfil se na put sprema“; “Nad izvorom vrba se nadnela“; “Povela je Jelka“; “Sjedefu majka buđaše“; kao i “Čuvam ovce kraj zelene jove“.

Sa ovog albuma svoje mesto među publikom našle su pesme: “Jutros mi je ruža procvetala“; “Snijeg pade na behar, na voce“; i “Moj Dragane što me zaboravljaš“.

Svoj poslednji album izdaje 2017. godine, na kom su se našle numere: “Kako to“; “Moja ljubav zabranjena“; “Pomozi mi, sejo mila“, duet sa Draganom Bodirožom; “Crvena linija“; “Što me ne gledaš“; “Kumo sestro“; “Pismo“; “Nije lako biti žena“; “Biće svega samo neće biti nas“; “Moj rođeni“; i “Moj grad“.

Privatni život Stojanke Mitrović “Ćane“

O privatnom životu Stojanke Mitrović Ćane zna se veoma malo. Naime, tokom svoje višedecenijske karijere nije imala skadala, te nije bila u žiži javnosti kada je njen privatni život u pitanju.

Ono što se zna je njen već pomenut brak sa Draganom Mitrovićem Reljom, njenom najvećom podrškom tokom stvaranja svoje profesionalne muzičke karijere.

Par je odlučio da svoju vezu ozvaniči brakom 20. oktobra 2001. godine, do kada je i dalje živela u Doboju.

Nakon venčanja, Dragan i Ćana se sele iz Doboja za Beograd, u kom popularna pevačica postaje zvanično građanka Beograda i dobija zlatni melos.

Dve godine kasnije, kao kruna njihove ljubavi na svet je došao njihov sin Luka.

Od 1998. godine do 2012. godine učestvovala je na brojnim muzičkim festivalima, od kojih su najpoznatiji: Moravski Biseri sa pesmom “Stidi se, stidi“ iz 1998. godine; 2008. godine ponovo na Moravskim biserima, ovoga puta sa pesmom “Božić“ koja je bila pobednička pjesma; 2011. godine se sa pesmom “Rođena u znaku čekanja“ pojavila na festivalu Lira, festival narodne muzike; i 2012. godine se pojavila na muzičkom festivalu Moravski biseri sa pesmom “Teške godine“, koja je bila pobednička pesma.

Ime i Prezime: Stojanka Bodiroža, udata Mitrović

Nadimak: Ćana

Datum i mesto rođenja: 28. mart 1968. godine, Bosna i Hercegovina, selo Gornja Tramošnja

Zanimanje: narodna pevačica

Visina: /

Težina: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...