Muzičari

Nikolija Jovanović – Biografija 2020, Visina, Težina, Instagram, Facebook, Youtube

Iako je ćerka Vesne Zmijanac, koja je svojevremeno, u periodu osamdesetih i devedesetih godina važila za jednu od zasigurno najvećih zvezda domaće estradne scene i koja je popularna i danas, Nikolija Jovanović je neko ko tu činjenicu nikada nije koristio kako bi neopravdano skrenuo medijsku pažnju na sebe i kako bi neopravdano stekao popularnost.

Naime, Nikolija Jovanović je osoba koja se široj javnosti predstavila tek onda kada je imala šta da ponudi, tačnije tek onda kada je započela stvaranje sopstvene muzičke karijere.

O tome kada je Nikolija Jovanović započela svoju muzičku karijeru, ali i o tome ko je ona privatno, saznaćete ukoliko pročitate njenu biografiju.

Nikolija Jovanović – biografija

Nikolija Jovanović, rođena je 19. oktobra 1989. godine u Zagrebu. Međutim, s obzirom da je Nikolijino mesto rođenja proisteklo iz okolnosti i iz činjenice da je njena mama u Zagrebu u klinici “Rebro” osam meseci održavala trudnoću i da se u pomenutoj klinici porodila, Nikolija zapravo nikada nije živela u Zagrebu i ubrzo po rođenju, tačnije odmah po izlasku iz porodilišta, preselila se u Beograd, gde je provela detinjstvo i veći period odrastanja.

Nikolija je rođena kao plod ljubavi svoje majke, popularne pevačice Vesne Zmijanac i svog oca Vlade Jovanovića, koji je inače bio dugogodišnji direktor čuvene izdavačke kuće “PGP-RTS”.

Kako njeni roditelji nisu dugo ostali u braku, Nikolija je veći deo detinjstva provela uz svoju majku Vesnu, ali je i sa ocem kako kaže imala jako blizak kontakt i jako kvalitetan odnos koji se održao sve do danas, kada je odrasla i kada se već ostvarila i u ulozi majke.

Naime, iako je rasla kao dete razvedenih roditelja, Nikolija Jovanović nikada nije bila izložena nedostatku pažnje niti nedostatku ljubavi kako sa majčine, tako i sa očeve strane i njeni roditelji, iako razvedeni, paralelno i gotovo podjednako su uticali na njeno vaspitanje.

Nikolija nema rođenu sestru niti rođenog brata, ali s obzirom da se njen otac nekoliko godina nakon okončanja braka sa njenom majkom ponovo oženio i da je dobio decu, Nikolija sa očeve strane ima dvanaest godina mlađu polusestru Teodoru i petnaest godina mlađeg polubrata Luku.

Činjenicu da u javnosti ne govori često o svojoj polusestri i o svom polubratu, Nikolija objašnjava kao proizvod sopstvene potrebe da ispoštuje želju svog oca i želju njegove druge supruge da Teodora i Luka ne budu eksponirani u javnosti. Iz pomenutog razloga, Nikolija fotografije sa Teodorom i sa Lukom, ne objavljuje čak ni na društvenim mrežama na kojima je prilično aktivna i na kojima ima ogroman broj pratilaca i obožavalaca.

Samo jednom, tokom svih godina od kada Nikolija ima polusestru i polubrata, dogodilo se da je otac pozvao i da je zamolio da se fotografiše sa Teodorom i to za potrebe jednog od istaknutih časopisa.

Konkretno, to se dogodilo u julu 2015. godine, neposredno nakon što je Teodora proslavila malu maturu. Nikolijine i njene fotografije, tada su premijerno objavljene u časopisu “Hello”.

Kada se Nikolija priseti tog događaja, kaže da su je očev poziv i očev stav tada veoma iznenadili i da su proistekli iz njegovog osećaja ponosa na to što je Teodora proslavila malu maturu.

Uprkos činjenici da se sa njima ne pojavljuje u javnosti i da o njima ne govori u javnosti, Nikolija sa Teodorom i sa Lukom ima izuzetno blizak odnos i izuzetno kvalitetnu komunikaciju i tvrdi da im je kao starija uvek bila velika podrška i da i oni što su stariji postaju njena, sve veća podrška u životu.

Ono što je takođe važno napomenuti, jeste da je Nikolija u izuzetno dobrim odnosima i sa drugom ženom svog oca, odnosno sa Teodorinom i sa Lukinom majkom.

Nikolija Jovanović je završila dvojezičnu osnovnu školu u Beogradu, nakon koje je upisala i završila takođe dvojezičnu privatnu srednju školu.

Kako njena majka sa ponosom ističe, Nikolija je tokom čitavog perioda osnovnog i srednjeg obrazovanja, bila izuzetno posvećena školi i učenju i njeni roditelji po tom pitanju sa njom nikada nisu imali problema. Nikolija nikada nije neopravdano izostajala sa časova i nije pravila poteze zbog kojih bi se njeni roditelji postideli pred nastavnicima ili pred profesorima. Naprotiv, Nikolija je vrlo predano i posvećeno ispunjavala sve svoje đačke obaveze i to je rezultiralo time da je svaki razred završila sa odličnim uspehom.

Tokom raspusta, Nikolija je često sa svojom majkom Vesnom Zmijanac odlazila na Bukulju i tamo je zajedno sa njom provodila vreme u kući koju je Vesna sagradila pre oko dve decenije na prostranom imanju. Naime, kada je Nikolija imala svega pet godina i kada je njena majka Vesna Zmijanac bila na samom vrhu svoje uspešne muzičke karijere, Vesna je najpre kupila imanje na Bukulji, a zatim je na tom imanju čitave tri godine, dakle sve do Nikolijine osme godine gradila kuću. Vesnina i Nikolijina kuća na Bukulji, kao i imanje koje okružuje kuću, predstavljaju pravu oazu mira i lepote i svaki detalj u toj kući, kao i svaki detalj na tom imanju, osmišljen je po Vesninom ukusu i sa željom da zadovolji kriterijume i najvećeg hedoniste.

Pored pohađanja školske nastave, Nikolija je u periodu osnovnog i srednjeg obrazovanja, pohađala i časove klavira i već tada, pokazala je izuzetan talenat za muziku.

O tome koliko je Nikolija Jovanović od malih nogu talentovana za muziku, dovoljno govori i podatak da je već sa dvanaest godina poželela da osnuje i da je osnovala svoj sopstveni muzički bend. Članovi pomenutog muzičkog benda, pored Nikolije, bile su njene drugarice, od kojih je svaka, baš kao i Nikolija bila talentovana za muziku i od kojih je svaka svirala po neki muzički instrument. Devojčice su svoje probe izvodile u podrumskim prostorijama zgrade u kojoj je Nikolija živela sa svojom majkom Vesnom Zmijanac. Pomenuti bend, opstajao je i postojao je sve dok Nikolija i ostale članice benda nisu počele da studiraju.

Po završetku srednjeg obrazovanja, Nikolija Jovanović je upisala i zavšila američki Fakultet za biznis i finansiranje u Atini, gde je provela nekoliko godina svog života. Za Atinu, Nikoliju i danas vezuju brojne uspomene i to je grad u koji se ona vrlo rado vraća, kada god joj se za to ukaže prilika, tačnije kada god joj to obaveze dozvole.

Kao nagradu za završen fakultet, Nikolija je od svoje mame dobila veoma vredan poklon, a to je stan na Voždovcu.

Od početka karijere do danas

U javnosti, Nikolija Jovanović je počela da se pojavljuje tek onda kada je donela ozbiljnu odluku o započinjanju muzičke karijere i kada je počela da priprema svoj prvi muzički materijal. Naime, Nikolija se široj javnosti prvi put predstavila kao jedna od učesnica rijaliti takmičenja “Survivor” koje se 2010. godine u formi VIP izdanja snimalo na Filipinima i koje se iste godine emitovalo na televiziji “Prva”. Društvo na Filipinima, Nikoliji su pravile brojne poznate ličnosti, među kojima se našla i njena majka Vesna Zmijanac.

U pomenutom takmičenju, Nikolija nije ostala dugo, jer nije mogla da se izbori sa nedostatkom uslova za obavljanje osnovne lične higijene, kao ni sa nedostatkom uslova za ispunjavanje osnovnih životnih potreba kao što su normalna i redovna ishrana i redovan san.

Ubrzo po napuštanju takmičenja, za koje se kako smo već i naglasili prijavila kako bi se pred objavljivanje svog prvog muzičkog materijala predstavila javnosti, Nikolija je već 2011. godine snimila i objavila svoju prvu pesmu pod nazivom “Crazy 2 night”. Pomenutu pesmu, Nikolija je snimila i objavila u formi dueta sa DJ Kas-om.

Nakon godinu dana pauze, tačnije 2013. godine, Nikolija je snimila i objavila svoj čuveni singl pod nazivom “Nikolija”, ali i još dve duetske pesme i to pesmu “Milion dolara” koju je realizovala u saradnji sa Anom Nikolić i pesmu “Ćao, zdravo” koju je realizovala u saradnji sa Tečom. Svaka od tri navedene pesme, doživela je veliki uspeh i za kratko vreme postala je vrlo popularna kod publike.

2014. godine, Nikolija je snimila i objavila novi singl pod nazivom “Kako posle mene”, kao i još dve nove duetske pesme i to duetsku pesmu “Alkohola litar” koju je realizovala u saradnji sa Elitnim odredima i sa DJ Mlađom i duetsku pesmu “Premija” koju je realizovala u saradnji sa Dadom Polumentom. Od navedene tri pesme, najveći uspeh je doživela pesma “Alkohola litar”, ali ni ostale dve pesme nisu prošle nezapaženo i nisu se pokazale kao poslovni promašaj.

Iste, dakle 2014. godine, Nikolija je učestvovala u takmičarskom programu pod nazivom “Ples sa zvezdama” koji je sniman i emitovan u produkciji televizije “Prva”. Njen partner u pomenutom takmičenju, bio je glumac Ivan Mihailović.

2015. godine, Nikolija je snimila i objavila još dve nove pesme i to pesmu pod nazivom “Ljubavni maneken” i pesmu pod nazivom “Opasna igra”.

2016. godine, neposredno nakon što se porodila i što je na svet donela svoju ćerkicu Reu, Nikolija je snimila i objavila svoj prvi muzički album pod nazivom “№1”. Na pomenutom albumu, našlo se njenih pet prethodno snimljenih i objavljenih pesama, ali i pet novih pesama.

Ove, dakle 2017. godine, Nikolija je snimila i objavila je svoju novu pesmu pod nazivom “Promeni mi planove”.
Većinu svojih pesama, Nikolija je ispratila i podržala snimanjem kvalitetnih i brojnoj publici omiljenih video spotova, od kojih svaki ima po nekoliko miliona, pa čak i po nekoliko desetina miliona pregleda na YouTube-u.

Nikolija Jovanović privatno

Pre nešto više od dve godine, Nikolija Jovanović je započela zajednički život sa svojim emotivnim partnerom Reljom Popovićem, inače jednim od članova nekada poznatog muzičkog sastava “Elitni odredi”. Nikolija i Relja, upoznali su se krajem 2014. godine, kada je došlo do realizacije njihove saradnje i do snimanja dueta pod nazivom “Alkohola litar”. Kako oboje tvrde, njih dvoje su već na prvi pogled osetili da su stvoreni jedno za drugo i ubrzo po započinjanju emotivne veze, odlučili su se da započnu i zajednički život.

U septembru 2016. godine, Nikolija se porodila i na svet je donela svoju i Reljinu ćerkicu Reu.
Neposredno pre Reinog rođenja, vesti da je Nikolija u drugom stanju, najviše se obradovala buduća baka Vesna Zmijanac, koja je u to vreme bila jedna od takmičara rijaliti programa “Farma”. Naime, čuvši vest da je Nikolija trudna, Vesna se najpre zaplakala od sreće, a potom je usred noći, odlučila da uprkos što je to prema pravilima produkcije zabranjeno i strogo kažnjivo, pobegne sa čuvenog imanja u Lisoviću i da bude pored svoje ćerke sve do završetka njene trudnoće, tačnije sve do njenog porođaja.

Nikolija se porodila u čuvenom beogradskom porodilištu “Narodni front”. Tokom porođaja, Relja je bio pored nje, dok je baka Vesna ispred porodilišta nestrpljivo čekala vest da je dobila unuku. Čuvši vest koju je toliko dugo želela da čuje, Vesna je i ovog puta zaplakala od sreće.

Ubrzo nakon što se Nikolijina i Reljina mezimica oglasila svojim plačom, u porodilište “Narodni front”, stigli su i deka Vlada Jovanović, inače Nikolijin tata, kao i druga baka Zoja Begoli, inače Reljina mama, koja je na žalost pre nekoliko meseci preminula, a koja je tokom života bila prva solistkinja čuvenog baleta Narodnog pozorišta u Beogradu.

Ime i prezime: Nikolija Jovanović

Datum i mesto rođenja: 19. oktobar 1989. godine, Zagreb, Hrvatska

Zanimanje: Pevačica

Visina: /

Težina: /

YouTube:

Facebook:

Instagram:

Sponzorisano:

Loading...
loading...