Muzičari

Mirza Selimović – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Mirza Selimović je poznata pevačka zvezda, i pobednik takmičenja „Zvezde Granda“, koga zbog talenta i izgleda porede sa Zdravkom Čolićem, te će u nastavku teksta biti više reči o dosadašnjoj muzičkoj karijeri i privatnom životu ovog mladog momka.

Pogledajmo biografiju.

Mirza Selimović – biografija

Popularni mladi pevač Mirza Selimović je rođen 23. novembra 1990. godine u Tuzli, u Bosni i Hercegovini, a odrastao je u Srebreniku, gde je i završio svoje srednje obrazovanje u Opštoj gimnaziji.

Mirza Selimović je u rodnoj Tuzli upisao Tehnički fakultet RGGF, odesk građevina, ali je još od malena bio svestan da je muzika njegova najveća ljubav i od početka je imao baš i veliku podršku roditelja u nameri da jednog dan postane pevačka zvezda.

Poznati mladi pevač Mirza Selimović je u osnovnoj i srednjoj školi nastupao na raznim muzičkim festivalima i takmičenjima, na kojima je skoro uvek i pobeđivao, a pevao je obično pesme svojih muzičkih idola i uzora Zdravka Čolića, Kemala Montena, Miladina Šobića, Đorđa Balaševića i drugih.

Kako je na početku teksta i navedeno, Mirza Selimović je pobedio u muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“ u sezoni 2013/2014. godine te je izdao i dva hit singla „Sto kafana“ i „Nema srećnog kraja“, a i danas je jedan od najboiljih izvođača u „Grand Produkciji“.

Muzička karijera Mirze Selimovića

Kako je napred i navedeno, početak karijere Mirze Selimovića je vezan za njegovu pobedu u muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“, 2014. godine, te je on od produkcije dobio kao nagradui da snimi dve pesme, a u decembru 2014. godine je objavio i svoj prvi solo album „Mirza Selimović“ za „Grand Produkciju“, te je sarađivao da mnogim poznatim imenima kakvi su Dragan Brajović Braja i Hari Varešanović, koji je za pevača napisao jednu pesmu na njegovom albumu prvencu.

Manje je međutim poznato i da je Mirza Selimović učestvovao pre „ZG“ u muzičkom takmičenju „Zvijezda možeš biti ti“, a u kome je osvojio drugo mesto, što je tada smatrano svojevrsnom nepravdom, jer je Mirza imao najviše glasova publike, ali je odlukom stručnog žirija ipak zauzeo drugu poziciju.

Na pomenutom albumu popularnog pevača, našlo se ukupno osam pesama – „Bolje da ne znaš“; „Sto kafana“; „Gdje smo sada mi“; „Ti mi namjerno nedostaješ“; „Nju da zaboravim“; „Nema srtećnog kraja“; „Ljubavna“ i „Teško onom ko volio nije“.

Iste te 2014. godine je mladi pevač Mirza Selimović učestvovao i na „Grand festivalu“ sa numerom „Teško onom ko volio nije“.

Od početka karijere pa sve do danas, Mirza Selimović je izdao vekliki broj singlova, i to – 2014. godine singlove „Nema srećnog kraja“ i „Sto kafana“; 2015. godine singl „Ne dolazi u snove“; te 2016. godine dva singla „Boliš me“ i „Imaš me“; 2017. godine singlove „Brod ludaka“ i „Hiljadu ruža“; 2018. godine singlove „Nemam kome“; „Mjesto zločina“ i „Digni ruke“; i 2019. godine najnoviji singl „Avet“.

Za vreme takmičenja u šou programu „Zvezde Granda“, Mirza Selimović je ostavljao svojim interpretacijama bez teksta sve članove žirija, te su oni rekli da se odavno nije rodio takav vanserijski talenat, i poredili su ga često sa Zdravkom Čolićem, a to je mladom Mirzi veoma imponovalo, i kako kaže nije se nadao da će ga ikada porediti sa jednom takvom muzičkom veličinom, jer je Čola njemu i jedan od uzora i idola.

No, skromni pevač iz Tuzle, istakao je da ne bi voleo da gradi svoju karijeru kao nečija kopija, već da želi da stvori svoj prepoznatljivi pevački stil i repertoar koji će biti autentičan i po kome će ljudi upamtiti njegovo ime, a ne znati njega kao novog Čolu.

Od samog početka takmičenja u „ZG“ uz Mirzu Selimovića su uvek bile njegova majka i tetka, ali su u nekoliko navrata dolazili i njegovi prijatelji, koji su na njega izuzetno ponosni i verovali su od starta da će on i odneti pobedu u takmičenju.

Mada je od samog početka, ovaj skromni mladić imao mnoge obožavateljke, on je istakao da ima devojku i da je srećan i zaljubljen, ali da je uvek kao pevač spreman da sa svojom publiokom podeli sve osim svog privatnog života i intime, koje želi da sačuva za sebe.

Dodatni „vetar ui leđa“ Mirza Selimović je dobio kada su njegovu pobedu komentarisale najveće zvezda naše i regionalne muzičke scene, te je Snežana Đurišić istakla da je „Dečko bogomdan“, Hari Varešanović je iostakao da je čuo za Mirzu i da bi voleo da jednoga dana oni zajedno snime duet, dok je legendarna Zorica Brunclik bila oduševljena Mirzom i istakla kako je on zaista baš jedan vanserijski talenat, i da se u regionu nije dugo pojavio toliko kvalitetan pevač kao Mirza Selimović, te je odpočetka takmičenja isticala da je ovaj mladić njen najveći favorit za pobedu.

Čak se i čuveni Zdravko Čolić osvrnuo na pobedu mladog Mirze Selimovića i na medijske natpise da je on zapravo njegov muzički naslednik, te je legendarni Čola izjavio da mu je zbog toga drago, i mladi pevač nije mogao da sakrije svoju sreću.

Privatni život Mirze Selimovića

Mada Mirza Selimović ne voli da previše priča o svom privatnom životu, ipak je otkrio da je od 2014. godine u srećnoj i skladnoj vezi sa devojkom Jelenom, koja je kako kaže uvek bila njegova najveća podrška i oslonac, i sa kojom je mogao da podeli i lepe i one neke ružne trenutke.

Mirza Selimović kaže da je pevanjem počeo da se bavi već sa svojih sedam godina, te da je već kada je pohađao drugi razred osnovne škole znao da peva najpopularnije sevdalinke i još neke tada popularne pesme, a svoj je prvi nastup imao u šestom razredu osnovne škole na jednom muzičkom festivalu kada je osvojio drugo mesto.

Mladi Mirza Selimović ističe da ga nije ponela novostečena popularnost, i da to najbolje znaju njegovi prijatelji iz detinjstva, sa kojima i danas rado odlazi na zajednička letovanja u Makarsku, pravi rioštilj kada je u Srebreniku, jer je zbog karijere stalno na relaciji Beograd – Srebrenik, pa mu samo trenutno fali više vremena i da se naspava, jer ne stiže od mnogih nastupa i snimanja.

Popularni pevač Mirza Selimović je istakao da je veliki ljubitelj gitara, i da je prvu dobio kao rođendanski poklon te da je naučio da ovaj instrument svira u prvom razredu srednje škole, a da danas ima preko deset gitara, i da on i najviše voli da kupi neki najnoviji ili pak antikni model, i ponosan je na svoju kolekciju.

Pevač Mirza Selimović smatra da je muzički talenat mnasledio od svoje majke, koja je nekada pevala ali ne kao profesionalna umetnica, te da smatra da mu je najbolje „legao“ pop žanr koji i najviše voli da izvodi na nastupima, ali da peva i neke druge numere, kako iz narodne muzike tako i iz folklora svoje zemlja, pre svega sevdalinke, a naročito je srećan kada ima priliku da peva numere Đorđa Balaševića, koga kako kaže sluša od kada je prohodao..

Mirza Selimović je zahvalan svojim roditeljima na svemu što su mu pružili u životu, te što su mu bili uvek podrška da sledi svoje snove, ali i što su ga naučili pravim vrednostima kao čoveka, koje treba da ceni, i da ne dopusti da ga slava i novac ikada promene kao osobu.

Svoje detinjstvo pevač Mirza Selimović pamti kao srećno i lepo, i danas među svojim prijateljima ima i neke drugove iz ulice u kojoj je žicveo, te kaže da iako deluje da je povučena i zatvorena osoba, on zapravo jeste vrlo komunikativan i voli da izlazi i da vreme zaista kvalitetno provodi sa odabranim društvom od desetak prijatelja, kao i sa svojom prelepom devojkom manekenkom Jelenom Knežević.

Mada je kao nagradu za pobedu u „ZG“ Mirza Selimović dobio stan u Beogradu, u kome je živeo i odakle je putovao na nastupe i gostovanja, te je često bio na relaciji Beograd – Srebrenik, on je planirao da nekretninu od trideset kvadrata u naselju Rakovica, proda 2018. godine, kako bi ipak i mogao da kupi veći stan, u kome će živeti sa svojom devojkom Jelenom, a najverovatnije je da će novi stan da pronađu u blizini Košutnjaka.

Navode medija je potvrdio i mladi pevač Mirza Selimović, koji je istakao da već dugo živi sa svojom devojkom Jelenom, te da im je poostalo pretesno u trideset kvadrata, i da su se zajedno oni i dogovorili da se presele u veći stan, a kako Mirza danas zarađuje dovoljno novca od svojih nastupa, on može sebi to i da priušti.

Ime i Prezime: Mirza Selimović

Nadimak: „novi Zdravko Čolić“

Datum i mesto rođenja: 23. novembar 1990. godine, Tuzla, Bosna i Hercegovina

Zanimanje: pop pevač; pobednik „Zvezda Granda“

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://sr-rs.facebook.com/mirzaselimovic.official/

Instagram: https://www.instagram.com/mirza.selimovic/

Twitter: /

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCY6O4zWpwBH_iOeWodfBUPg

Sponzorisano:

Loading...
loading...