Muzičari

Ana Kokić – Biografija 2020, Visina, Težina, Instagram, Facebook, Youtube

Prošlo je već nešto više od jedne decenije, od kako je 2006. godine Ana Kokić snimila i objavila svoj prvi samostalni muzički album koji nosi naziv “Mojne mala”. Upravo pomenuti muzički album, Ana Kokić je realizovala u saradnji sa izdavačkom kućom “Grand Production”, sa kojom je nakon toga sarađivala još dugi niz godina koje se vezuju za njen početak samostalne muzičke karijere.

Nakon što se Anin prvi muzički album našao na tržištu, sa njega se izdvojilo čak nekoliko pesama i to istoimena pesma, pesma pod nazivom “Čujem da” i pesma pod nazivom “Da li si to ti”.

Ta činjenica, obezbedila je Ani Kokić ostanak na estradnom nebu i mogućnost da uspešno nastavi da se bavi svojom muzičkom karijerom.

Ukoliko imate želju da saznate više o tome kako se dalje razvijala Anina muzička karijera, ali i o tome ko je Ana Kokić privatno, predlažemo vam da do kraja pročitate njenu biografiju.

Ana Kokić – biografija

Ana Kokić, rođena je 11. marta 1983. godine u Beogradu, gde je i odrasla i gde i živi i danas, kada je već odavno ostvarena u ulozi majke i supruge.

Svoje najranije detinjstvo i period odrastanja, Ana je provela sa svojom sestrom Majom, sa majkom Brankom i sa ocem Stevom.

Osim sa sestrom i sa roditeljima, Ana je kao devojčica veoma često provodila vreme i sa svojom bakom po ocu koja se zvala i prezivala baš kao i Ana i po kojoj je Ana Kokić zapravo i dobila ime.

Veoma rano i to dok je još uvek pohađala osnovnu školu, Ana je prvi put prepoznala i ispoljila svoju ljubav prema muzici, tako da je kao jedan od novogodišnjih poklona od svog oca dobila veliki sintisajzer na kojem je učila da svira.

Nakon što je završila osnovnu školu, Ana Kokić je upisala, a četiri godine kasnije je i završila srednju Geološku i hidrometeorološku školu “Milutin Milanković”. Uporedo sa pohađanjem upravo pomenute srednje škole, Ana Kokić je pohađala i srednju Muzičku školu u kojoj je svirala klavir.

Na samom početku srednjeg obrazovanja, tačnije kada je napunila 15 godina, Ana Kokić je prošla kroz jedan vrlo težak i komplikovan period koji je obeležio razvod njenih roditelja.

Od trenutka kada su joj se roditelji razveli, Ana je nastavila da živi sa svojom sestrom i sa svojom majkom, dok je sa ocem, kao i sa familijom sa očeve strane imala veoma sveden kontakt koji se na kraju i u potpunosti prekinuo.

Ipak, kako važi za nekoga ko vrlo realno i spremno posmatra i prihvata život, Ana Kokić na razvod svojih roditelja nikada nije reagovala patetikom niti stvaranjem osećaja samosažaljenja. Naprotiv, Ana je vrlo rano shvatila da nije ni prva ni poslednja osoba na svetu kojoj su roditelji razvedeni i kroz svoj dalji život, nastavila je da korača kao borac.

Neposredno nakon što se mimo svoje volje suočila sa razvodom svojih roditelja i nakon što je tu činjenicu kao što smo i naveli prihvatila, Ana je postala svedok teške borbe svoje majke koja je davala sve od sebe da Ani i njenoj rođenoj sestri Maji obezbedi normalnu egzistenciju.

U želji da pomogne majci da prebrodi česte finansijske krize kojima je u to vreme bila izložena, ali i u želji da ostvari svoj san koji se ticao započinjanja muzičke karijere, Ana je 1999. godine kada je imala nepunih 16 godina, odlučila da se priključi muzičkom sastavu “Ametist”.

Od početka karijere do danas

Dakle, kao što smo prethodno napomenuli, Ana Kokić je svoju muzičku karijeru započela još davne 1999. godine, sa nepunih 16 godina, kada se priključila muzičkom sastavu “Ametist”.

Sa muzičkim sastavom “Ametist” koji je bio posvećen rok žanru, Ana Kokić je nastupala u popularnom “SKC-u” i na taj način, zaradila je svoje prve honorare u životu.

Međutim, kako je iste, dakle 1999. godine počelo bombardovanje, muzički sastav “Ametist” se rasformirao i samim tim je prestao sa nastupima.

Ubrzo nakon toga, Ani Kokić se ukazala prilika da upozna članove tada vrlo popularne muzičke grupe “Energija” Mileta Novkovića i Đorđa Anđelića zvanog Dzo i vođena svojom čvrstom željom da nastavi da se bavi muzikom, odlučila je da se priključi grupi “Energija”.

Sa muzičkom grupom “Energija”, Ana Kokić je veoma često nastupala i to ne samo na prostoru Beograda i Srbije, već i na prostoru Crne Gore, kao i u inostranstvu.

Takođe, sa muzičkom grupom “Energija”, Ana je snimila čak tri muzička albuma i to muzički album pod nazivom “U pesku vremena”, muzički album pod nazivom “Energija 5” i muzički album pod nazivom “Korak po korak”.

Sa pomenutih muzičkih albuma, izdvojile su se brojne pesme koje je izvela upravo Ana Kokić, a koje se čak i danas veoma rado slušaju. Neke od tih pesama su pesma “U pesku vremena”, pesma “Kiša” i pesma “Nedelja”.

S obzirom da je nakon snimanja i objavljivanja muzičkog albuma pod nazivom “Korak po korak” muzička grupa “Energija”, odlučila da napravi pauzu do ponovne pripreme i objavljivanja novog muzičkog materijala, Ana Kokić je napustila grupu i okrenula se novoj formi muzičkih nastupa.

Naime, 2003. godine, Ana Kokić je počela da nastupa na beogradskom splavu “Akapulko” i to u pratnji sastava “Blizanci”.

U vreme nastupanja sa “Blizancima”, Ana Kokić je stekla dobru prihvaćenost od strane publike i ta činjenica, dala joj je “vetar u leđa” pri odluci da započne potpuno samostalnu muzičku karijeru.

2004. godine, ostavši u korektnim prijateljskim odnosima sa bivšim saradnicima, Ana Kokić je odlučila da snimi svoju prvu samostalnu pesmu, a to je pesma pod nazivom “Samo mi javite”, koju je pevačica publici prvi put predstavila na popularnom muzičkom festivalu “Sunčane Skale”. Na ovom festivalu, Ana je osvojila četvrto mesto, ali je pesma za veoma kratko vreme postala veliki hit i zavrtela se na doslovno svim radio, kao i Tv stanicama.

2006. godine, u saradnji sa izdavačkom kućom “Grand Production”, Ana Kokić je snimila i objavila svoj prvi samostalni muzički album, koji nosi naziv “Mojne mala”. Kao što smo već i u samom uvodnom delu teksta napomenuli, sa ovog muzičkog albuma, izdvojila se istoimena pesma, ali i pesma pod nazivom “Čujem da”, kao i pesma pod nazivom “Da li si to ti”.

Iste godine kada je snimila i objavila svoj prvi muzički album, dakle 2006. godine, Ana Kokić je dobila čitav niz prestižnih nagrada, kao što je nagrada pod nazivom “Zlatna palma” koja joj je dodeljena za debitansku ličnost godine, zatim nagrada “Beogradski pobednik” koja joj je dodeljena za najistaknutiju medijsku ličnost godine i nagrada “Oskar popularnosti” koja joj je dodeljena za otkrivenu ličnost godine.

Takođe 2006. godine, Ana Kokić se slikala za srpsko izdanje časopisa “Maxim” i snimila je pesmu pod nazivom “Svejedno” koju je promovisala na Grandovom festivalu.

2007. godine, vođena poslovnim uspehom koji je ostvarila i postigla prethodne godine, Ana je odlučila da snimi i da objavi i svoj drugi po redu muzički album. Ovog puta, reč je o muzičkom albumu koji nosi naziv “Šta će meni ime”.

Na pomenutom albumu, između ostalih, našla se duetska pesma pod nazivom “Rezervno rešenje” koju je Ana realizovala u saradnji sa svojim starim saradnicima “Blizancima”.

2009. godine, Ana Kokić je uspostavila saradnju sa popularnim autorskim timom koji čine Miloš Roganović i Filip Miletić i u saradnji sa njima, snimila je i objavila je pesmu pod nazivom “Letnja šema”.

2010. godine, Ana Kokić je snimila i objavila svoju novu duetsku pesmu pod nazivom “Ako ljubav nestane” koju je realizovala u saradnji sa svojim kolegom Sašom Kaporom.

2011. godine, Ana Kokić je snimila i objavila i svoj treći po redu muzički album koji nosi naziv “Psiho”. Za istoimenu pesmu, ali i za pesmu pod nazivom “Idemo na sve” koja se takođe našla na njenom trećem albumu, Ana je snimila i video spotove.

2012. godine, Ana Kokić je napravila novi iskorak u svojoj muzičkoj karijeri i to tako što je sklopila saradnju sa grčkim bendom “Melisses”. U saradnji sa ovim bendom, Ana je snimila i objavila pesmu pod nazivom “Sve što imam je laž”.

2013. godine, svoju već brojnu i vernu publiku, Ana Kokić je obradovala sa još dve nove pesme i to sa pesmom pod nazivom “Nije pametno” i sa pesmom pod nazivom “Da li je ljubav sve to”.

Iste, dakle 2013. godine, Ana Kokić je bila jedna od učesnica popularnog šou programa “Tvoje lice zvuči poznato” i svojim učešćem u tom programu osvojila je pobedničko prvo mesto i to zahvaljujući uspešnoj transformaciji u pevačicu Pink i zahvaljujući takođe uspešnom izvođenju njene pesme “Try”.

Kao nagradu za osvojeno prvo mesto u šou programu “Tvoje lice zvuči poznato”, Ana je dobila novčanu nagradu u iznosu od 25.000 evra koju je poklonila devojčici Srni Sedmak koja je rođena bez jednjaka i kojoj je bila potrebna hitna operacija.

2014. godine, Ana Kokić je snimila i objavila još jednu u nizu svojih novih pesama, a to je pesma pod nazivom “Ljubav na papiru”.

2015. godine, Ana Kokić je ostvarila niz novih poslovnih uspeha, među kojima je neizostavno pomenuti njeno prvo pojavljivanje na filmu. Reč je o filmu pod nazivom “Bićemo prvaci sveta” u kojem se Ana Kokić pojavila izvodeći pesmu pod nazivom “Žuto lišće” čiji je kompletni autor Kiki Lesendrić.

Iste, dakle 2015. godine, Ana Kokić je snimila i objavila još jednu u nizu svojih novih pesama, a to je pesma pod nazivom “Šteta” i oprobala se kao pozorišna glumica, zaigravši u pozorišnoj predstavi pod nazivom “Čekajući ministra”. Pomenuta predstava, koja je premijerno izvedena na sceni čuvene “Akademije 28”, rađena je po tekstu perspektivnog reditelja Semira Gicića, koji je između ostalog režirao i popularnu pozorišnu predstavu pod nazivom “Ko vama dade predstavu” u kojoj glavne ženske uloge tumače istaknute dame sa domaće javne scene i to harizmatična pop pevačica Zorana Pavić i glumica sa bogatim filmskim opusom Jelica Sretenović.

2016. godine, samo godinu dana nakon što se po prvi put oprobala kao pozorišna glumica, Ana Kokić je svoju vernu publiku obradovala snimivši i objavivši dve nove pesme i to pesmu pod nazivom “Pogrešna ljubav” i pesmu pod nazivom “Damelo”.

Takođe 2016. godine, Ani Kokić je pripala jedna od pozicija u žiriju druge sezone humanitarnog šou programa koji nosi naziv “Tvoje lice zvuči poznato”.

2017. godine, Ana Kokić je snimila pesmu pod nazivom “Novi dan” koja je realizovana u formi dueta sa Peđom Jovanovićem.

Ana Kokić privatno

Tek nešto manje od jedne decenije, tačnije od 19. oktobra 2008. godine, Ana Kokić je u braku sa svojim suprugom Nikolom Rađenom koji je inače poznat kao jedan od istaknutih vaterpolista.

U braku sa Nikolom, Ana se dvostruko ostvarila u jednoj od najlepših životnih uloga, a to je uloga majke.

Naime, u januaru 2009. godine, Ana je rodila svoju i Nikolinu prvu ćerkicu Ninu, a istog meseca već sledeće godine, rodila je i njihovu drugu ćerkicu Teu.

Ime i prezime: Ana Kokić Rađen (Ana Kokić),

Datum i mesto rođenja: 11. mart 1983. godine, Beograd, Srbija

Zanimanje: Pevačica

Visina: 163 cm

Težina: /

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC_AOcBLeu1ZvIqARPvp0Rww

Facebook: https://www.facebook.com/ana.kokic.official/

Instagram: https://www.instagram.com/anakokicmusic/ (@anakokicmusic)

Twitter: https://twitter.com/anakokicmusic (@AnaKokicMusic)

Sponzorisano:

Loading...
loading...