Muzičari

Ana Bekuta – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Jedna od najvećih domaćih zvezda narodne i folk muzike, koja na sceni traje nekoliko decenija je svakako Ana Bekuta, uz čiji su raskošan glas i prepoznatljive pesme odrastale brojne generacije, a trenutno je aktuelna članica žirija u muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“, gde se trudi da pak mladim pevačima i budućim potencijalnim kolegama, pomogne svojim savetima, da izgrade dobru muzičku karijeru.

Inače je Ana Bekuta poznata i po svojoj romansi sa visokim funkcionerom SPS-a, Milutinom Mrkonjićem Mrkom, koji je i dalje zakonski u braku, ali im to pak i ne smeta da javno pokazuju svoje emocije, jer političar sa svojom suprugom već odavno ne živi, iako se nije od nje zvanično razveo.

Ana Bekuta – biografija

Poznata pevačica je rođena 6. septembra 1959. godine, pod imenom Nadežda Nada Polić u mestu Pribojska Banja, od oca Branka Polića i majke Milice, te je pak ona i najstarija od tri ćerke ovog bračnog para, i ima dve rođene sestre Dobrilu i Milinu.

U Priboju je Ana Bekuta završila osnovnu školu, a nakon toga i poznatu Pribojsku gimnaziju, da bi se i u osnovnoj i u srednjoj školi bavila pevanjem kao članica hora, te i bila stalni član veoma poznatog Pribojskog KUD-a, a sa svega 15 godina je i otpočela svoju pevačku karijeru, kada je na takmičenju „Prvi glas Priboja“, 1974. godine osvojila prvu nagradu.

Kako je na tadašnjoj muzičkoj sceni bilo puno pevačica koje su se zvale Nada (Nada Topčagić, Nada Obrić, Nada Mamula, Nada Knežević), na nagovor svog dobrog prijatelja, kompozitora i tekstopisca Predraga Vukovića Vukasa, pevačica u usponu je 1985. godine od Nade Polić postala Ana Bekuta.

Međutim, iako joj je predviđana blistava muzička karijera, Ana Bekuta je sa samo 17 godina pak i ostala u drugom stanju sa tadašnjim momkom, koji ju je brzo ostavio i kao tinejdžerka u jednoj patrijarhalnoj sredini je bila primorana da se sama stara o sinu Igoru Poliću, koga je čak u jednom periodu na nagovor roditelja, koji nisu mogli da pred susedima „podnesu bruku“ i ostavila u Dom za nezbrinutu decu u Zvečanskoj ulici u Beogradu, kada je on imao samo osam meseci.

Kasnije je Anina porodica ipak i shvatila koliko je mladoj majci Ani teško pala takva odluka i razdvajanje od sina, te su odlučili da prihvate svog unuka, i pomagali su nesebično svojoj ćerki u njegovom odgajanju i odrastanju.

Mada je manje poznato da je Ana imala ambiciju da postane učiteljica, njen otac Branko Polić je prepoznao koliki je ona muzički potencijal, te ju je ohrabrio da nastavi da se bavi pevanjem (a jer je i sam bio poznati frulaš i muzičar u tadašnje vreme), pa je Ana Bekuta napokon tada otpočela zvaničnu pevačku karijeru u hotelu „Mileševa“ u Prijepolju, kada je i zaradila svoj prvi muzički honorar.

Ana Bekuta – od muzičkih početaka do jednog od najpoznatijih pevačkih imena kod nas

Zvaničnim početkom pevačke karijere Ane Bekute, smatra se 1985. godina, a od tada pa sve do danas je pevačica snimila 19 solo albuma, te izdala i veliki broj singlova i učestvovala na brojnim muzičkim festivalima, a od 2014. godine je kako je već navedeno, ona i deo stalne postave žirija muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“.

Smatra se da je pored nebrojenih hitova koje je Ana Bekuta imala u svojoj pevačkoj karijeri, i dan danas njena najpoznatija pesma i svojevrsni lični muzički pečat, numera „Zlatiborske zore“.

Pomenute 1985. godine, Ana Bekuta je izdala svoj prvi solo album „Ti si mene varao“, a za PGP RTS, a na njemu su se kao hitovi izdvojile numere „Ja nisam rođena da živim sama“; „Ti si mene varao“; „Vodi me“ i „Pesma“.

Naredne 1986. godine, izlazi i drugi album popularne pevačice za PGP RTS „Ti mi trebaš“, koji je pored naslovne numere obeležen i velikim hitovima „Molitva za malo sreće“; „Budi jako srce moje“ i pesma „Tajne suze“.

Treći album Ane Bekute je izašao odmah sledeće 1987. godine, pod nazivom „Samo ti“, sa hit numerama „Sve mi tvoje nedostaje“; „Ne poklanjam bisere“ i „Piši mi“.

Svoj četvrti album „Uvek postoji nada“, Ana je izdala 1988. godine, te je na njemu imala hit pesme „Nek se vrata sreće otvore“; „Došli dani rastasmo se sami“ i „Za kim srce da plače“.

Već na svom sledećem albumu iz 1989. godine „Stani, stani zoro“, Ana Bekuta je pak počela saradnju sa velikim imenima kao što su Marina Tucaković i Hasan Dudić i usledili su hitovi „Rano moja“; „Šta bih bila ja, šta bi bio ti“ i „Bog te kaznio“.

Nakon godinu dana pauze, Ana Bekuta 1991. godine izdaje šesti po redu solo album „Tu sam ruu da ti pružim“, sa hit numerama „Zanele te noći“; „Ostavljena“ i „Bekrija“, a nakon pauze od dve godine, 1993. godine izlazi i njen sedmi po redu album „Pitaš kako živim“, na kome su se pored naslovne pesme izdvojile i numere „Veseljak“; „Imam jedan život“; „A i ti me izneveri“.

Ana Bekuta posle sedmog albuma, ponovo pravi dvogodišnju pauzu, ali već 1995. godine snima i solo album „Taj život moj“, sa hitovima poput „Ne žalim ja“; „Što me pitaš“ i „Oluja“, a već pak 1996. godine pevačica obnavlja saradnju sa poznatom Marinom Tucaković i snima album „Opet imam razloga da živim“, sa hitovima „Kralj ponoći“; „Zlatiborske zore“ i „Umri muški“, koji su joj doneli veliku popularnost i učvrstili njen status velike zvezde narodne muzike.

U naredniom periodu, sve do danas, pevačica Ana Bekuta je izdala još devet solo albuma sa brojnim hitovima, a oni su hronološki navedeno – „Sve je bolje od samoće“; „Kriv si samo ti“; „Svirajte mi onu pesmu“; „Dve suze“; „Brojanica“; „Manite se ljudi“; „Blago meni“; te „Hvala ljubavi“ i aktuelni album iz 2018. godine „Ime sreće“.

Ana je najavila „tradicionalno druženje“ sa svojom publikom, na koncertu u „Sava Centru“ u Beogradu, za 25. oktobar 2018. godine, i očekuje se pak da kao i na svim dosadašnjim nastupima napravi spektakl za pamćenje svojim vernim obožavaocima.

Najpoznatije numere naše narodne pevačice su od početaka pa do danas – „ Zavoleh te“; „Crven konac“; „Kralj ponoći“; „Zlatiborske zore“; „Ti si mene varao“; „Dobro jutro, lepi moj“; „Kako da te ljubim posle nje“; „Imam jedan život“; „Veseljak“; „Bekrija“; te „Što me nisi budio“; „Ne živim sama“; „Ja nisam rođena da živim sama“; „Mante se ljudi“; „Što je moje, to je samo moje“; „Sve sam stekla sama“; „Rano moja“; „Blago meni“; „Stariot džumbusija“; „Pređi na ljubav“; „Ostavljena ja“; „Ničija“; „Bogovi su hteli“; „Došli dani, rastasmo se sami“; „Kumina pesma“ (duet sa Mirom Škorić); „Ako ga vidite“; „Metar“; „Ma, ne žalim ja“; „Zastani živote“; „Moj si nek se zna“; „Ništa ne obećavam“; „Otkud baš ti“; „A i ti me izneveri“; „Bog te kaznio“; „Budi jako srce moje“; „Dobro smo se snašle“ (duetska numera sa Mirom Škorić); kao i „Kiše“; „Ljubavi moja“ (duetska pesma sa Hasanom Dudićem); „Moj Milane, moje plakanje“; te „Miluj, miluj Milovane“; „Ne poklanjaj mi bisere“; te i „Nemoj ništa pričati“ (duetska pesma sa Draganom Kojićem Kebom); „Od samoće goreg druga nema“; „Potroši vreme samo na mene“; te „Sve za tebe, Srbijo“ (duet sa Mirom Škorić i Sonjom Simić); „Treba vremena“ (duetska numera sa Draganom Kojićem Kebom); „Tugo moja, crnooka“ i brojne druge pesme sa Aninih albuma.

Ana Bekuta – privatni život

Kako je napomenuto, Ana je svoj prvi samostalni nastup imala u hotelu „Mileševa“ u Prijepolju, kada je nastupala sa orkestrom Aleksandra Ace Savića, koji je bio klavijaturista i za koga se ona posle kraćeg zabavljanja Bekuta i udala, ali je taj brak potrajao kraće od deset meseci.

Poznata pevačica Ana Bekuta je 1981. godine upoznala bubnjara Predraga Preju Vidovića, koji je svirao u njenom pratećem bendu, te je sa njim bila u romantičnoj vezi punih deset godina, ali se i nije za njega nikada udavala.

U periodu od 1990. do 2000. godine, Ana Bekuta je bila u vezi sa klavijaturistom Slobodanom Smakićem, sa kojim je živela u Beogradu, te i nastupala u zemlji i regionu.

U tom vremenskom periodu, Ana Bekuta je imala i niz problema, koji su počeli najpre vešću o smrti njenog oca, te i veoma lošom finansijskom situacijom u koju su dospele i Anine sestre ali i sama pevačica, a dodatna briga je bila razdvojenost od sina Igora Polića, koji je u Prištini bio na odsluženju obaveznog vojnog roka.

Od 2012. godine je poznata pevačica u emotivnoj vezi sa političarem Milutinom Mrkonjićem Mrkom, te se oni svuda pojavljuju zajedno i ne skrivaju svoju zaljubljenost, iako je kako je pak i ranije napomenuto Milutin još u zakonitom braku sa Draganom Mrkonjić, ali to njima ni malo ne smeta, jer on sa ženom ima prijateljski odnos i već godinama ne žive u bračnoj zajednici.

Pevačica danas uživa kao baka unuka Sonje i Branka, jer se njen sin Igor oženio, te ju je jednom prilikom Saša Popović i prozvao „najlepšom bakom domaće estrade“, a pored svih obaveza koje ima Ana stiže i da se opusti i da uživa u ljubavi sa svojim izabranikom Mrkom, koji je na njenim koncertima redovan gost u prvim redovima, te je njegova omiljena pesma „Što je moje, to je samo moje“, a nedavno ju je iznenadio za rođendan skupocenim komadom naikta, iako je svakodnevno obasipa ljubavlju i pažnjom što Ani kako sama priznaje najviše imponuje i znači.

Naime, kako je Ana veoma aktivna na svim društvenim mrežama, te voli da „prati trendove“, ona je objavila na svom „Instagram“ profilu fotografiju sa unukom Brankom koji je već pak proslavio „veliku maturu“ 2017. godine, te i sa unukom Sonjom koja likom veoma podseća na svoju baku, i koja će takođe ove godine završiti srednju školu, a mlada Sonja otkriva da je ona ljubimica svoje bake, te da obožava da sa njom provodi vreme, jer Ana nikako nije „tipična baka“, te da joj ona pak stalno kuva i daje joj „najbolji džeparac“, a da zajedno obožavaju da treniraju, te često idu na „brzo hodanje“.

Poznata pevačica ističe da je na svoje unuke ponosna, jer su u današnje vreme izrasli u poštene, te i skromne i iskrene ljude, koji su naučeni da poštuju prave vrednosti, i da budu primer kako treba da se sva deca njihove generacije ponašaju prema drugima.

Ime i Prezime: Nadežda Nada Polić (umetničko ime Ana Bekuta, od 1985. godine)

Nadimak: /

Datum i mesto rođenja: 6. septembar 1959. godine, Pribojska Banja, Jugoslavija

Zanimanje: narodna, pop i folk pevačica; istaknuta estradna umetnica

Visina: 170 cm

Težina: 65 kg

Facebook: https://sr-rs.facebook.com/anabekutaa1/

Instagram: https://www.instagram.com/anabekuta1/

Twitter: https://twitter.com/AnaBekuta1

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCmmzJmVdvGvX-f2E3RNvXYw

Sponzorisano:

Loading...
loading...