Muzičari

Relja Popović – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Relja Popović je naš poznati hip-hop i pop muzičar i glumac koji se pre svega proslavio kao član benda „Elitni odredi“, a kasnije je počeo i solo karijheru, a pažnju javnosti je zadobio i kada se on oženio ćerkom folk zvezde Vesne Zmijanac, Nikolijom Jovanović, sa kojom je u skladnom braku i sa kojom ima ćerku Reu.

U nastavku teksta će biti nešto više reči o muzičkoj karijeriu i privatnom životu Relje Popovića, kao i o nekim detaljima koji su u javnosti manje poznati o ovom perspektivnom mladom momku.

Relja Popović – biografija

Popularni muzičar Relja Popović je rođen u Beogradu, 2. avgusta 1989. godine, od oca Srđana Popovića koji je preminuo 1991. godine kada je Relja bio još mali, a majka mu je primabalerina Zoja Begoli, koja je takođe preminula 2017. godine, što je pevača vrlo potreslo, jer je za majku bio izuzetno vezan.

Relja Popović se sa Vladimirom Matovićem, sa kojim je pevao u bendu „Elitni odredi“ upoznao i počeo družiti već u prvom razredu osnovne škole, te je kako Relja Popović sam kaže već od svog šestog razreda shvatio koliko voli hip-hop i rep muziku, i on i Vlada su počeli da sviraju u njegovom stanu svoje prve zajedničke pesme već nakon završene osnovne škole.

Manje je poznato da je Relja Popović pre upisa u srednju školu bio teško povređen u pucnjavi, i da je jedva preživeo, te da su mu morali biti hirurški odstranjeni slezina i jedan bubreg, ali se on na kraju oporavio, i posle završene srednje škole je upisao i završio Fakultet za komunikaciju i medije, te je upisao i studije glume na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a što retko ko od njegovih obožavalaca i zna kao informaciju.

Relja Popović je sa koleginicom pevačicom Nikolijom Jovanović, uplovio u emotivnu vezu nakon saradnje na jednoj zajedničkoj pesmi, a 2016. godine je ovaj prelepi mladi par postao bogatiji za naslednicu Reu, koja je mezimica cele porodice, a posebno je voli i često čuva baka Vesna Zmijanac.

Muzička karijera Relje Popovića

Kako je ranije i navedeno, Relja Popović je počeo da stvara muziku još krajem osnovne škole, i to pre svega u rep i hip-hop žanru, sa svojim drugom iz đačke klupe, Vladimirom Vladom Mandićem, a sa kojim je 2005. godine formirao hip-hop i r’n’b grupu „Elitni odredi“, te su njih dvojica sami pisali pesme, među kojima su veliku popularnost stekle numere „Ako ste za rakiju“; „Moj stari“; „zatvori oči“; „Sve je kul“; „Ako izgubim te opet“; „Biće ekstra“; „Šale“, ali su ipak najveći uspeh tada kao grupa postigli 2008. godine kada su izdali singl „Moja jedina“.

Tada su Vlada i Relja stvarali muziku u sasvim improvizovanim uslovima, i na pozajmljenim polovnim instrumentima, te su imali i „umetnička imena“ – Relja je bio „Drima“, a Vlada je bio „Vonta“.

Pomenuta numera „Moja jedina“, Relji Popoviću i Vladi Mandiću je donela ogromnu popularnost i u našoj zemlji ali i u regionu, te su oni nastavili da snimaju singlove, među kojima su se istakli „Klik, klik“; „Ne možeš da znaš“; „Volela bi da me vidi“; „Ima mnogo žena i kafana“ i mnoge druge numere.

2010. godine je grupa „Elitni odredi“ objavila prvi solo album pod imanom „Oko sveta“, na kome se našlo ukupno četrnaest numera, i na kome su sarađivali sa Nenadom Aleksićem Ša i sa Slobodanom Veljkovićem koji je poznatiji kao Cobi, te su se kao najveći hitovi izdvojile pesme „Raj“; „Samo da si sa mnom“; „Drugu neću“, te je album više bio u nekom r’n’b maniru nego u hip-hop žanru, pa se on smatra i jednom prekretnicom u muzici koju i danas kao solo izvođači stvaraju ova dva momka.

Za grupu „Elitni odredi“ i ova dva talentovana muzičara, period koji je usledio je bio pun odličnih nastupa ali i saradnji sa kolegama i mnogih dueta, od kojih su najpoznatiji hitovi sa Dadom Polumentom, Anabelom Atijas i Miom Borisavljević, a duo je sa Nikolijom Jovanović uradio numeru „Alkohola litar“, koja je postala te 2014. godine veliki hit, i kad se rasplamsala romansa između prelepe pevačice i Relje Popovića, ali je ona tada bila ipak verena za jednog košarkaša iz Amerike, pa su oni ostali prijatelji.

2011. godine je grupa „Elitni odredi“ sa Anabelom Atijas i DJ Šonetom, snimila numeru „Beograd“ koja je bila jedan od najvećih hitova te godine, a onda je usledila i saradnja sa DJ Silverom, DJ Markoneom i pevačicom Miom Borisavljević na pesmi „Nisi sa njom“, koja je za kratko vreme imala milionske preglede na kanalu „YouTube“.

U leto 2011. godine je grupa „Elitni odredi“ snimila i singl „Ne koči“, koji je postao nezaobilazan u klubovima i doneo im je veliku popularnost na domaćoj sceni, a potom su krajem naredne 2012. godine, Relja i Vlada snimili duet sa Dadom Polumentom, pod nazivom „Ljubavi moja“.

2013. godine je grupa „Elitni odredi“ imala veoma uspešne nastupe i oni uspeli su da uprkos prebukiranom rasporedu izdaju i još dva hit singla „Ima mnogo žena i kafana“ i „Zapali grad“, te da odu početkom 2014. godine na turneju u Australiju koja je prošla i više nego uspešno.

Iste te 2014. godine je grupa „Elitni odredi“ imala i još dva veoma zapažena dueta, najpre sa DJ Mateom „Ona sija“, i sa Nikolijom Jovanović i DJ Mlađom, čuvenu numeru „Alkohola litra“, koja na kanalu „YouTube“ broji preko 55 miliona pregleda, a remiks koji je Relja Popović uradio 2017. godine ima preko 10 miliona pregleda na pomenutom kanalu.

Ipak je na iznenađenje mnogobrojnih fanova grupe „Elitni odredi“, objavljeno da se grupa raspala 22. marta 2015. godine, te da su i Relja i Vlada odlučili da počnu solo karijere, i da su se rastali u prijateljskim odnosima, iako su mnogi mediji pisali da su se ova dva momka posvađala, te je od te godine Relja Popović objavio veliki broj hit singlova, kao i ostvario saradnje sa Cobijem, zatim sa Cvijom, Stojom Novaković i Bobanom Rajovićem Piromanom.

Nakon raspada grupe, Relja Popović je nastavio da gradi svoju uspešnu solo karijeru, te je već u aprilu iste te 2015. godine objavio singl „Beograd još živi“, a koji je za njega komponovao Damir Handanović.

U nastavku uspešne solo karijere, Relja Popović je ostvario saradnju sa Bobanom Rajovićem u pesmi „Opet te nema“; a sam je izdao još dva singla „Pakao od žene“ i „Hoću da se napijem“, a koji su imali odličan prijem kod publike.

Već naredne 2016. godine je Relja Popović sa Cobijem i Cvijom snimio hit pesmu „Crni sin“, koja je za kratko vreme imala na kanalu „YouTube“ preko 30 miliona pregleda, te je kasnije 2016. godine Relja Popović objavio singl „Trošim pare“, a naredne 2017. godine je ostvario saradnju sa Filipom Mladenovićem i Đorđem Đorđevićem, a sa kojima je napravio hit singl „Lom“.

Iste te 2017. godine je Relja Popović uradio duetsku pesmu sa Cobijem i Stojom Novaković, koji se zove „Samo jako“ i u kome su korišćene sekvence iz jedne od najpopularnijih Stojinih pesama, a iste godine je izašao i singl „Adrenalina“, te naredne 2018. godine hit singl „Latino Evropa“, a odmah nakon njega i singl „Dolce Vita“.

Sredinom 2019. godine je Relja Popović objavio prvi deo svog prvog solo albuma radnog naziva „Made in Balkan“, sa namerom da pesem izlaze jedna po jedna u formi singlova, a da se na kraju prodaju kao kompletan album, i taj prvi deo ima ukupno pet numera, a izdala ga je muzička kuća „IDJ Tunes“, te su se kao hitovi već izdvojile numere „Tuga iz poršea“; „Takvi kao ja“, a njegova supruga Nikolija Jovanović je pevala sa Reljom u duetu za numeru „Meduza“.

Drugi deo pomenutog albuma Relje Popovića, očekuje se u jesen ove godine, te je za većinu pesama Relja sam pisao tekstove, a sarađivao je sa Cobijem, Ivanom Obradovićem, i Đorđem Đorđevićem.

Malo je poznato da je Relja Popović ostvario i nekoliko zapaženih glumačkih uloga, pre svega 2003. godine kada se pojavio u filmu „Dremano oko“, a potom i 2009. godine kada je sa filmom „Obični ljudi“ i osvojio nagradu za najboljeg glumca koja nosi naziv „Srce Sarajeva“.

U nastavku svoje glumačke karijere, Relja Popović je imao uloge i u filmovima „Parada“, kao i u TV seriji „Folk“.

Najnoviji singl Relje Popovića, koji je izašao u junu 2019. godine se zove „Princeza na belom“ i na kanalu „YouTube“ je već dostigao blizu osam miliona pregleda

Privatni život Relje Popovića

Kako je ranije navedeno, Relja Popović je sin čuvene primabalerine Narodnog pozorišta u Beogradu Zoje Begoli, a oca je izgubio kada je imao samo dve godine, i dugo je skrivao od javnosti da ima i rođenog brata, tako da je Relja za svoju majku bio veoma vezan, i mada neguje u javnosti imidž opasnog momka, stvarnost je sasvim ipak i drugačija, i on je uvek bio sklon porodičnom i mirnom životu, te nikada nije bio momak koji je problematičan, niti se kretao u kriminalnim krugovima, koji se najčešće i vezuju za neke muzičare iz njegove branše.

Relja je u vezu sa koleginicom Nikolijom Jovanović, koja je inače ćerka naše folk legende Vesne Zmijanac, uplovio krajem 2014. godine, te je lepa pevačica ostala već naredne godine u drugom stanju, ali je na žalost u februaru 2015. godine izgubila bebu.

Par je ipak 2016. godine dobio ćerku Reu, te su živeli sve do nedavno u stanu Vesne Zmijanac u Beogradu, pošto pevačica inače voli da svaki slobodanm trenutak provodi na planini Bukulji gde ima vikendicu, ali su mladi „srpski Kanje i Kim“, kako ih mediji često nazivaju, ipak odlučili da počnu samostalni život, i preselili su se u svoj stan.

Majka Relje Popovića je preminula u svojoj 68-oj godini posle duže bolesti, i to 2. januara 2017. godine, što je pevača veoma pogodilo, i supruga Nikolija mu je u tim momentima bila najveća podrška i uteha, a malo je poznato da je lepa balerina pre braka sa Reljinim ocem imala i brak od osamnaest godina sa čuvenim glumcem Farukom Begolijem, čije je prezime zadržala i sa kojim je uvek ostala u prijateljskim odnosima.

Relja Popović ne krije koliko je zaljubljen u svoju suprugu Nikoliju Jovanović i smatra da je „ona ta žena“, jedina i prava za njega, te da su uspeli da zajedno prebrode mnoge teške trenutke, među kojima posebno gubitak prve bebe i smrt njegove majke, ali da su iz svega izašli mnogo jači, i da su sada sa reom osetili šta znači roditeljska ljubav.

Od početka svoje karijere pa sve do danas, Relja Popović nije voleo da svoj privatni život deli sa medijima, te se tako dugo nije ni znalo da je on sin naše čuvene balerine, a ista je situacija i sa njegovim ljubavnim životoim, te on u šali često kaže da je to tako jer za njega pre Nikolije nije postojala ni jedna druga devojka.

Ime i Prezime: Relja Popović

Nadimak: „srpski Kanje Vest“

Datum i mesto rođenja: 2. avgust 1989. godine, Beograd, Srbija

Zanimanje: rep i hip-hop muzičar; pevač; glumac

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/ReljaPopovicRelja/

Instagram: https://www.instagram.com/reljarelja/

Twitter: /

YouTube: /

IMDb stranica : https://www.imdb.com/name/nm1655973/

Sponzorisano:

Loading...
loading...