Muzičari

Tanja Savić – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Pevačica Tanja Savić je jedna od najpoznatijih „Zvezda Granda“ koja iza sebe ima brojne hitove i koja je posle duže medijske pauze kada se posvetila porodici nakon udaje za supruga Dušana i preseljenja u Australiju, rešila da se vrati na našu muzičku scenu u velikom stilu, i sada radi na snimanju svog novog albuma, te će u nastavku teksta biti nešto više reči o karijeri i privatnom životu ove prelepe mlade zvezde koja pleni svojim glasom i izgledom.

Tanja Savić – biografija

Popularna pevačica je rođena u selu Radinac kod Smedereva, 20. marta 1985. godine od oca Staniše i majke Živane, koji se bave poljoprivredom, te ima rođenog brata Tomicu i sestru Biljanu.

Tanja Savić je prvi susret sa muzikom imala sa svega osam godina kada je pobedila na jednom muzičkom takmičenju „Prvi glas Vojvodine“ izvodeći narodnu pesmu „Ječam žela“, ali je nakon završene osnovne škole, upisala srednju Trgovačku školu u Smederevu, koju je ubrzo i napustila shvatajući da je muzika njena najveća i jedina ljubav.

Mada niko iz njene porodice nije imao iskustva sa bavljenjem muzikom, Tanja je imala veliku podršku svoje porodice i kao veoma mlada je počela da nastupa sa bendom „Kalipso“, ali je najveću slavu Tanja Savić svakako stekla kada se 2004. godine prijavila za muzičko takmičenje „Zvezde Granda“ i tada je u prvoj sezoni ovog pevačkog šou programa osvojila treće mesto i dobila kao nagradu mogućnost da snimi svoj prvi solo album.

Tada je mlada Tanja Savić napustila bend „Kalipso“ i krenula u solističku karijeru, koja je išla uzlaznom mputanjom sve dok se nijhe udala za Dušana Jovančevića i stavila svoju muzičkum karijeru na pauzu te se preselila u Australiju i posvetila se odgajanju svoja dva sina Maksima i Đorđa.

Muzička karijera Tanje Savić

Svoj prvi album je Tanja Savić snimila 2005. godine pod nazivom „Tako mlada“, i ta naslovna numera je bila njen veliki hit, a pored nje su se izdvojile i pesme – „Minut ljubavi“; „Zašto me u obraz ljubiš“; „Stani tugo“; „Igračka“; „Kao brodovi“; „U godini jedan dan“ (duet sa kolegom Darkom Filipobvićem); „Za moje dobro“.

Tada je mlada zvezda u usponu Tanja Savić sarađivala sa najvećim imenima naše scene kakvi su Marina Tucaković, Goran Ratković Rale, Futa Radulović, Romario, Bane Opačić, te je album prvenac te 2005. godine i proglašen za album godine, i tanja je dobila svog prvog „Melka“ i ubrajala se u najveće mlade zvezde.

Iste te godine je Tanja Savić sa koleginicama Jadrankom Barjaktarević, Slavicom Ćukteraš i Milicom Todorović i Jovanom Pajić, snimila i hit numeru „Jači pol“ koja je naišla na odlične reakcije kod publike.

Naredne 2006. godine je Tanja Savić sa numerom „Poludela“ osvojila drugo mestoi na „MB Grand festivalu“, te se pojavila i kao autor naslovne numere za domaći film „Guča“ koji se zvao „Suknjica“ i koji je takođe postao jedan od njenih velikih hitova.

Iste te godine je pevačica Tanja Savić sa kolegama Banetom Mojićevićem, Darkom Filipovićem, Stevanom Anđelkovićem i legendarnim Šabanom Bajramovićem snimila i numeru „Blizina“, koja je trebalo da učestvuje na takmičenju „Beovizija“, ali je na žalost Šaban Bajramović zbog bolesti morao da odustane od učešća i zamenila ga je pevačica Nevena Paripović.

Pomenuta numera je potom preimenovana u naziv „Tamo daleko“, ali se petorka nije pojavila na takmičenju jer je pritisak javnosti biop preveliki, i oni su odustali od učešća na takmičenju.

Ipak je već naredne 2007. godine Tanja Savić učestvovala na takmičenju „Beovizija“ izvodeći sa kolegom Banetom Mojićevićem pesmu „Simpatija“, ali nisu ostvarili značajniji plasman i nisu skrivali svoje razočaranje jer su smatrali da je trebalo da se njihova numera makar nađe u „top 10“ najboljih pesama.

Tanja Savić se 2008. godine pojavila na „Axal Grand festivalu“ na kome je sa pesmom „Zlatnik“ osvojila tek četvrto mesto, i mada se nadala pobedi, ipak je ostala uskraćena za prvu nagradu, što je kod pevačice izazvalo veliki revolt, te je jeno vreme bila i u svađi sa Sašom Popovićem, ali je pesma svakako postala i danas jeste jedan od najvećih hitova Tanje Savić.

Mlada pevačica Tanja Savić je za popularni film „Srpski ožiljci“ uradila naslovnu numeru „Gde ljubav putuje“, te je imala i epoizodnu ulogu u ovom ostvarenju, a onda je za matičnu „Grand Produkciju“ izdala i svoj drugi solo album „Tanja Savić“, na kome su se od pesama izdvojile kao hitovi numere – „Crveno slovo“; „Ulica“; „Zlatnik“; „Potpis moj“; „Prorok“ (čiji je autor Željko Vasić); „Da, da“; „Alo mama“; „Kad pronađeš moj lik“.

Već naredne 2009. godine je Tanja Savić izdala svoj treći studijski album „Sestre po suzama“ na kome su se pored naslovne numere izdvojile pesme – „Kameleon“; „Da to sam ja“; „Nova Godina“; „Mrak“; „Tako mi treba“; „Van dometa“; „Gde ljubav putuje“.

Tanja Savić je 2010. godine na „Grand festivalu“ otpevala numeru „Incident“ sa kojom je osvojila drugo mesto, a kada je snimila spot, u njemu je glavna muška uloga dodeljena njenom sadašnjem suprugu Dušanu Jovančeviću.

Dva nova singla je Tanja Savić objavila 2013. godine, pod nazivima „Hotel za izgubljene duše“ i „Viša sila“, da bi naredne 2014. godine opet učestvovala na „Grand festivalu“ i sa numerom „Ginisov rekord“ osvojilka odlično četvrto mesto.

Iste te 2014. godine je mlada pevačica Tanja Savić snimila i singl „Tvrđava od ljubavi“, kao i duete sa kolegama Darkom Lazićem (pesma „Ti si ta“) i Stevanom Anđelkovićem (numera „Kišno leto“), te je uzela učešća u šou programu „Tvoje lice zvuči poznato“.

Naredne 2015. godine je Tanja Savić snimila još jedan singl pod nazivom „Đerdani“, a onda je napravila medijsku pauzu kada se udala za Dušana Jovančevića, te je veliki povratak na scenu usledio 2016. godine sa hit singlom „Švaler“, a potom je 2017. godine izašla i nova pesma „Prostakuša“.

Tanja Savić je nastavila da snima singlove i tako najavljuje povratak na muzičku scenu i svoj novi album, te je iste 2017. godine izdala i numeru „Oči boje viskija“ (u saradnji sa Koronom i Rimskim), te je 2018. godine izdala tri singla „Soba zablude“; „Pogrešna adresa“; „Zločin bez dokaza“ (u saradnji sa Koronom i Rimskim).

Nedavno je Tanja Savić snimila i novu hit baladu „Osuđeni na bol“ koja je naišla na odličan prijem kod publike, te je značajno promenila svoj stajlnig i radi na snimanju svog novog albuma, te svi nestrpljivo očekuju njen veliki povratak na muzičku scenu, a uveliko se slušaju i pesme „Za ljubav nisi“, „Laga, laga“ (koju je uradila u saradnji sa Koronom) i numera „Hitna pomoć“.

Prema podacima kanala „YouTube“ i po broju pregleda na ovom popularnom kanalu, do danas je najpopularnija pesma Tanje Savić numera „Tako mlada“, koja ima blizu četri miliona pregleda.

Privatni život Tanje Savić 

Mlada pevačica Tanja Savić je za vreme učešća u šou programu „Zvezde Granda“ bila najbolja prijateljica sa Slavicom Ćukteraš, ali to prijateljstvo nije potrajalo, i to navodno zbog tanjinog mešanja u Slavicinu odluku da ostvari romansu sa sašom Žikom jakšićem, pa iako se u medijima u poslednje vreme navodi da su se njih dve pomitile i da su plčanirake duetsku numeru, do toga još uvek nije došlo.

Tanja Savić je za vreme takmičenja bila dovođena u vezu sa kolegom Darkom Filipovićem, ali oni to nikada nisu želeli dapotvrde za medija, dok je jedan period mlada pevačica bila u romansi sa kolegom Banetom Mojićevićem.

Na turneji po Americi je Tanja Savić 2006. godine u Kaliforniji upoznala sadašnjeg supruga Dušana Jovančevića, koji je srpski biznismen koji živi i radi u Australiji, ali kako je tada pevačica bila u dugogodišnjoj vezi, ona i Dušan su ostali samo prijatelji.

Međutim kada je Jovančević došao u Srbiju i ponovo se sa Tanjom Savić sreo, oni su te 2009. godine počeli romansu i odlučili su da se presele u Australiju, a venčali su se tek početkom 2011. godine na intimnoj građanskoj ceremoniji u Golden Kost Sitiju gde su i živeli.

Tanja Savić je svog prvog sina Maksima rodila u Australiji 29. decembra 2010. godine u Golden Kost Sitiju, a drugog sina Đorđa je dobila 30. juna 2012. godine takođe u Australiji, i tako je ona i ispunila želju svoga muža da im se deca rode u ovoj dalekoj zemlji.

U medijima su se često pojavljivale informacije kako je Tanja Savić nesrećna u braku sa Dušanom i kako ima velikih finansijskih problema, te da želi da se vratio pevanju, ali joj to suprug brani jer je prteterano ljubomoran i posesivan.

Ipak se 2013. godine Tanja Savić sa porodicom vratila u Srbiju, te je nastavila da snima pesme, a njen suprug je radio i u našoj zemlji i u Australiji, pa je porodica tako jedno vreme živela putujući, što je Tanju opet sprečavalo da se sasvim posveti karijeri i vrati staru slavu.

Čini se da su i čelni ljudi „Granda“ Saša Popović i Saša Žika Jakšić, bili razočarani jer se Tanja Savić prerano oprostila od svoje pevačke karijere, jer su smatrali da ona ima najveći potencijal da postane velika zvezda i da je povlačenjem sa scene u velikoj meri ona sebi otežala dalji nastavak i mnoge uspehe na našoj estradi.

Kako je Tanja Savić u Australiji morala da se odrekne svoje pevačke karijere, želela je da se po svaku cenu vrati u Srbiju jer je smatrala da bi ona i Dušan mogli lepo da žive od njenog posla, posebno jer je on upao u velike dugove i posao mu nije nikako išao, ali je Dušan odbijao da dođe u Srbiju, jer je imao državljanstvo Australije, pa su neko vreme kako se u medijima pisalo živeli samo od dečijeg dodatka koje sun imali njeni sinovi Maksim i Đorđe.

Tada su se takođe u medijima pojavile i spekulacije da je Tanjinm muž Dušan vrlo ljubomoran i posesivan i da ne može da podnese da ga žena u Srbiji izdržava, iako je on sam često isticao da je uspešan biznismen, činjenica je da je radio u građevinskoj firmi svoga oca i da se često bavio baš nekim sumnjivim poslovima.

U jednom momentu je Tanja Savić sa sinovima došla sama u Srbiju i živela je u Radincu u kući svojih roditelja, te je čitav skandal nastao kada se pojavila priča da je pevačica policiji prijavila svog muža da joj je bez dozvole mlađeg sina Đorđa oteo i odveo ga u Australiju, kako bi tako on pevačicu nekako naterao da se i ona vrati u tu zemlju, ali je blagovremenom reakcijom policije i sprečeno da Dušan sa detetom pređe granicu i napusti zemlju.

Spekulisalo se da je Tanja Savić u velikoj finansijskoj krizi, te da je nakon rođenja drugog deteta morala od Saše Popovića da pozajmi sumu od deset hiljada evra koje bi mu vraćala postepeno, a najnoviji skandal mkoji je vezan za ovu pevačicu, jesu natpisi u medijima da se njen muž Dušan nalazi na lečenju od droge u jednoj privatnoj klinici u Srbiji.

Tanjini roditelji i brat koji su joj uvek bili najveća podrška, posvađali su se sa njom jer su ipak smatrali da joj je suprug upropastio karijeru, i da je ona tri godine koje je u Australiji provela i posvetila mužu i deci, protraćila uzaludno i uništila vrlo perspektivnu pevačku karijeru, te jedno vreme nisu želekli da razgovaraju sa Tanjom i Dušanom, i samo su unuke želeli da prihvate u svoju kuću u Radincu.

Nakon svađe sa bratom i roditeljima, koji su je savetovali da uloži u svoju karijeru i da umesto muža Dušana koji joj je po povratku u Srbiju bio menadžer, jer je pre svega želeo da je kontroliše iako nije imao nikakvog iskustva u pomenutom poslu, pronađe nekog ko se zaista razume u estradu i ko bi joj poomogao da opet vrati staru slavu, Tanja Savić je jedan period razgovarala samo sa svojom sestrom Biljanom.

Tanja je sve navode koji su se pojavili u medijima, pa i ove poslednje o problemima njenog supuga Dušana sa drogom, demantovala na svojoj zvaničnoj Facebook stranici, i navela da fanovi nema potrebe da budu za nju nzabrinuti, te da je sve jedna velika laž koja se plasira u nameri da se njoj i njenoj porodici naruše sreća i mir.

Ime i Prezime: Tanja Savić

Nadimak: /

Datum i mesto rođenja: 20. mart 1985. godine, Smederevo, Srbija

Zanimanje: pop i folk pevačica

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/tanjasavicbg/

Instagram: https://www.instagram.com/tanjasavicofficial/

Twitter: /

YouTube: https://www.youtube.com/user/TanjaVIPPER/about

Sponzorisano:

Loading...
loading...