Muzičari

Maja Nikolić – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Maja Nikolić je jedna od naših najpopularnijih pop pevačica koja iza sebe ima bogatu karijeru i veliki broj hitova, a takođe je postala prepoznatljiva i po učešću u brojnim reality emisijama, i u nastavku teksta će biti nešto više reči o karijeri i privatnom životu ove temperamentne Nišlijke, koja je dugi niz godina prisutna na našoj javnoj sceni.

Maja Nikolić – biografija

Popularna pevačica je rođena kao Marija Nikolić u Nišu, 11. aprila 1975. godine i potiče iz prave muzičke porodice jer je njen otac Novak imao ansambl koji je izvodio zabavnu muziku, dok je majka Slavica bila pevačica izvornih narodnih pesama, te je maja imala od koga da nasledi neosporni muzički talenat koji poseduje.

Maja ima i brata Marka, koji je u Gracu završio džez akademiju, te je i on poznati muzičar, iako je u našoj javnosti ta informacioja manje poznata.

Prvi susret sa muzikom je Maja Nikolić imala sa svega sedam godina kada je učestvovala na muzičkom festivalu u Nišu „Majska pesma“ sa svojim bratom Markom, te je i osvojila prvo mesto, a potom je sa trinaest godina počela da peva u lokalnom kafiću i tada je i zaradila svoj prvi pevački honorar.

Kada je Maja Nikolić imala petnaest godina sa bratom Markom je osnovala grupu „Mar-Maja“ te je već 1989. godine od produkcijske kuće „Jugoton“ iz Zagreba dobila ponudu da snimi album, ali na žalost je u tome sprečio rat koji je izbio u Jugoslaviji.

Manje je poznato da je pre muzičke karijere Maja Nikolić upisala glumu na Akademiji u Prištini, te je kasnije počela da se bavi muzikom kada ju je na RTS-u predstavila popularna pevačica Maja Odžaklijevska, koju ona i danas zove svojom „estradnom majkom“, te je počela da sarađuje nsa proslavljenim kompozitorom Vladimirom Grajićem Grajom, koji je za nju napisao najveći broj njenih hitova.

Popularna pevačica iza sebe ima dva propala braka sa Mirkom Šćepanovićem i Vukom Kandićem, i majka je dvojice dečaka Lazara (koji je rođen 1997. godine) i Vuka (koji je rođen 2006. godine), te trenutno Maja Nikolić živi i radi u Borgradu.

Muzička karijera Maje Nikolić 

Maja Nikolić je počela svoju muzičku karijeru učešćem na brojnim renomiranim muzičkim festiovalima, te je tako 1991. godine nastupila na festivalu „Beogradsko proleće“ sa numerom „Kad vidim da si tu“, a već 1993. godine se predstavila publici na istom tom festivalu sa pesmom koju je komponovao Vladimir Grajić Graja, „Verujem u ljubav“ koju je duetski izvela sa Mirkom Čajićem.

Iste te 1993. godine je Maja Nikolić učestvovala i na festivalu u Budvi, i predstavila se sa novom numerom „Moja duša tebi pripada“, ali je najzapaženiji uspeh ostvarila već naredne 1994. godine kada je na festivalu „Mesam“ pobedila izvodeći pesmu „Odlazi“, te je naredne 1995. godine na festivalu „Beogradsko proleće“ pobedila sa numerom „Napustio si sve“ i ove pesme su i danas svrstane u najveće hitove popularne pevačice.

Iste te 1995. godine je Maja Nikolić na muzičkom festivalu „Sunčane skale“ u Herceg Novom otpevala pesmu „Baš sam se zaljubila“ i opet osvojila prvo mesto, te je iste godine na festivalu u Budvi bila drugoplasirana sa numerom „Milion suza“.

Maja Nikolić je svoj prvi solo album izdala 1995. godine i to se smatra zvaničnim početkom njene muzičke karijere, a album je pod nazivom „Sad me pronađi“ ostvario veliki uspeh i na njemu su bile neke od Majinih najboljih pesama ikada kakve su – „Odlazi“; „Kao da sam luda“; „Pesma tišine“; „Šanse nema“; „Vruće, mokro, klizavo“, kao i duet sa Željkom Šašićem „Samo jednom se voli“.

Nakon što je 1996. godine Maja Nikolić ovojila drugo mesto na muzičkom festivalu u „Mesam“ sa numerom „Svaki sam tren tebi suđena“, odlučila je da se uda za Mirka Šćepanovića i da se preseli u Sidnej u Australiju, što je mnoge iznenadilo obzirom da joj je karijera bila u usponu i predviđali su joj velike uspehe na domaćoj sceni.

Maja Nikolić je 18. aprila 1997. godine u Sidneju rodila sina prvenca Novaka, te je naredne godine odlučila da se vrati u Srbiju, i tada je opet učestvovala na festivalu „Beogradsko proleće“ te je pobedila sa pesmom „Ne traži me više“, dok je na muzičkom festivalu nu Budvi otpevala hit numeru „Uzmi me“, te na „Sunčanim skalama“ u Herceg Novom osvojila treće mesto sa pesmom „Varali me svi“.

Iste te 1998. godine je Maja Nikolić snimila svoj drugi studijski album „Uzmi me“, na kome su se našle već pomenute tri numere, ali su se kao veliki hitovi izdvojile i pesme – „Led ledeni“; „Ako veruješ“; „Nevero“; Moram biti njegova“; „Ne traži me više“; „Loša mala“; „Divlja ruža“.

Svoj prvi veliki solistički koncert je Maja Nikolić održala u rasprodatoj dvorani „Sava Centra“ u Beogradu 1999. godine, a već naredne 2000. godine je izdala i treći studijski album „Iz inata“ na kome su se izdvojile pesme „Otrove“; „Dragane“; „Golubica“; „Teško mi je“; „Kad me budu prosili“; „Robinja“; „Bez stida“; „Đavola ne traži“; Tamo daleko“; „Boli“.

Maja Nikolić je naredne 2001. godine učestvovala na muzičkom festivalu u Zrenjaninu sa numerom „Ti da platiš“, te i na festivalu u Budvi sa pesmom „Plačite“, ali je naprasno donela odluku da se preseli da živi u Americi, i 2003. godine se udala po drugi put za Vuka Kandića po svom povratku u Srbiju.

Iste te 2003. godine je Maja Nikolić učestvovala opet na muzičkom festivalu u Zrenjaninu sa pesmom „Bolesna“ kada je i osvojila prvo mesto, a potom je 2004. godine trebala da učestvovuje na festivalu u Herceg Novom sa numerom „Tonem do dna“, ali je rešila u poslednjem momentu da odustane od takmičenja.

Maja Nikolić je 2005. godine učestvovala na muzičkom festivalu u Herceg Novom sa numerom „Stoti put“, te se na „Radijskom festivalu“ predstavila sa pesmom „Ne traži me više“.

Popularna pevačica Maja Nikolić je 8. novembra 2006. godine po drugi put postala majka i rodila je sina Lazara, a iste te godine je uspela i da odnese pobedu na „Radijskom festivalu“ sa pesmom „Pokloni se“, te je i snimila svoj četvrti studijski album „Za moju dušu“.

Kao i tri prethodna albuma Maje Nikolić, i ovaj je bio pun pogodak, i obeležio ga je veliki broj hit numera među kojima su samo neke – „“Vero, nevero“; „Kad ti treba“; „Uradi mi to“; „Dao mi je Bog“; „Daleko“; „Najbolja“; „Plačite“; „Zadnja para“; „To, uradi mi to“; „Ulica“ i mnoge druge pesme.

U narednom periodu je Maja Nikolić 2007. godine opet učestvovala na „Radijskom festivalu“ sa pesmom „Ja znam da ti me ne voliš“, te je na muzičkom festivalu u Ohridu 2008. godine osvojila prvo mesto za najbolju interpretaciju sa pesmom „samo za tvoje oči“ i iste te godine je za produkcijsku kuću „City records“ Maja Nikolić izdala kompilaciju svojih najvećih hitova pod nazivom „Ljubavni parti“.

Na privatnom planu je Maja Nikolić doživela iste 2008. godine i krah drugog braka sa Vukom Kandićem, te se sa njim počela na sudu boriti za starateljstvo nad mlađim sinom Lazarom.

Maja Nikolić je 2009. godine prihvatila poziv čelnika TV „Pink“ da učestvuje u reality programu „Farma“, gde je pokazala da je vrlo temperamentna osoba i imala je svađe i konflikte sa skoro svim učesnicima ovog šou programa, te je na kraju osvojila četvrto mesto.

Naredne 2010. godione je popularna pevačica snimila dva singla „Hej, mali, mali“ i „Crveno“, te sa Predragom Živkovićem Tozovcem uradila duetsku pesmu „Boem“, a onda se pojavila i na dva muzička festivala sa pesmama „Ludilo“ („Grand festival“) i „Nisam više tvoja Maja“ (na festivalu u Budvi).

Poznata pevačica Maja Nikolić je 2011. godine prihvatila ponudu da uđe u noviu reality šou pod nazivom „Dvor“, ali je iz njega diskvalifikovana zajedno sa kolegom Milošem Bojanićem, jer je okarakterisano da su oni davali neprimerene izjave i potpirivali mržnju protiv Jevreja.

Iste te 2011. godine je Maja Nikolić snimila album „Crveno“, sa numerama „Ko si ti“; „Pravi izbor“; „Apoteka“; „Hej, mali, mali“; „Zora“; „Sudbina“; „Crvena haljina“ (duetska pesma sa Ljubišom Stojanovićem Luisom), ali on nije naišao na neke pozitivne kritike niti je ostvario veći uspeh kod Majine publike.

Maja Nikolić je u narednom periodu nastavila da učestvuje na muzičkim festivalima, te je tako 2012. godine sa numerom „Slamka za spas“ bila deo „Grand festiivala“; 2013. godine je učestvovala na „Beosongu“ sa pesmom „Blagoslov“; 2014. godine je opet učestvovala na „Grand festivalu“ sa pesmom „Šu-šu“.

Inače je Maja Nikolić 2013. godine bila učesnica reality programa „Veliki Brat“, a 2015. godine je ponovo ušla u reality program „Farma“, pa je 2016. godine postala deo žirija u muzičkom takmičenju „Pinkove zvezde“ u kome je zamenila koleginicu Daru Bubamaru.

Privatni život Maje Nikolić 

Iako je Maja Nikolić neosporno jedan od naših najvećih talenata u pop branši, ona je na sebe ne retko skretala pažnju medija raznim skandalima vezanim za svoj privatni život, kao i time da su svi naši muzički festivali namešteni, posebno kada nije uspevala da osvoji porvo mesto.

Pored dva propala braka, iz kojih ima sinove Novaka i Lazara, Maja Nikolić je jedno vreme tvrdila da ima i verenika iz Holandije Alena Savića, ali je on to demantovao u medijima.

Sa oba svoja bivša muža se Maja Nikolić sudila oko alimentacije i starateljstva nad sinovima, te je tvrdila da ih samo ona izdržava, i jedva je uspela da ostvari pravo da joj se starateljstvo nad decom dodeli, posebno u slučaju mlađeg sina, koji je jedno vreme živeo sa ocem jer je sud Maju proglasio nepodobnom majkom.

Maja Nikolić je jedno vreme bila verena za nemačkog biznismena Jana Nikolasa Štajnplica, a skandal je izbio onog momenta kada se saznalo da je Maja zapravo uplovila u vezu sa pomenutim Nemcem kada je on još uvek bio oženjen.

Sledeća Majina veza je bila sa Grkom Atanasiosom Arapogluom, koji ju je navodno zaprosio posle samo sedam dana emotivne veze, ali nije došlo do braka, a takođe je Maja Nikolić tvrdila da je bila u vezi sa manekenom Vladimirom Cvetkovićem (koji je poznat kao bivši dečko zvezde Svetlane Cece Ražnatović), što je on demantovao.

Tokom učešća u reality programu „Farma“, poznata pevačica Maja Nikolić  se zaljubila u Kristijana Golubovića, ali je na sve njene pokušaje da je osvoji, ovaj žestoki momak ostao imun.

Najnovije spekulacije koje se vezuju za ime ove pop pevačice su da ona predstavlja potencijalnog kandidata za ulazak u „Zadrugu 3“, ali kako su u toku pregovori sa produkciojom, ostaje da se tek i vidi koliko u medisjkim natpisima na ovu temu ima istine.

U međuvremenu je Maja Nikolić izdala i svoj najnoviji album „Zemlja čuda“ za „City records“, na kome se nalazi šest novih pesama, te je tako proslavila dvadeset pet godina rada na muzičkoj sceni, a ponosno ističe da je u zemlji in regionu osvojila preko dvadeset šest nagrada i da je ona jedna od naših najtrofejnijih pevačica kada su priznanja u pitanju.

Ime i Prezime: Marija Maja Nikolić

Nadimak: Maja; „džepna Venera“

Datum i mesto rođenja: 11. april, 1975. godine, Niš, Srbija

Zanimanje: pop pevačica; reality učesnica

Visina: 156 cm

Težina: 46 kg

Facebook: https://www.facebook.com/MajaNikolicOfficial

Instagram: https://www.instagram.com/majanikolic_singer/

Twitter: /

YouTube: https://www.youtube.com/user/MajaNikolicVIPPER

Sponzorisano:

Loading...
loading...