Muzičari

Aleksandra Radović – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

AleksandraRadović važi za jednu od najtalentovanijih i najlepših pop pevačica na našoj sceni. Svojom harizmom i talentom, očarala je kako mlađu publiku, tako i stariju.

Većinu svojih pesama piše sama, a pored toga se bavi i kompozicijom istih.

Popularna pevačica iz vanbračne zajednice sa Aleksandrom Zeremskim ima jedno dete, ćerku Ninu.

Poznata je kao veliki humanista, do sada je održala nekoliko koncerata od kojih je novac dala u humanitarne svrhe.

Aleksandra Radović – Biografija

Prelepa pevačica rođena je 10. septembra 1974. godine u Bogatiću, naselju koje se nalazi u Republici Srbiji.

Aleksandra nije jedinica, njeni roditelji pored nje imaju još jedno dete, mlađu ćerku Jelenu. Njih dve su izuzetno vezane, a Aleksandra kaže da bi sve učinila za nju.

Svoj talenat za muziku pokazala je još kao veoma mala devojčica, te su roditelji odlučili da je pored regularne osnovne škole, upišu i u nižu muzičku školu, kada je imala svega devet godina.

Aleksandra je imala sreće što su je roditelji od samog početka njene želje da se bavi muzikom podržali. Naime, njen otac i majka nisu bili iz tog sveta, ali su se trudili da podrže nju i njenu sestru što je više moguće.

Njena profesorica muzičkog, Dragica, prva je primetila njen talenat, te je insistirala da Aleksandra upiše nižu muzičku školu, kao i da bude solista u školskom horu. Aleksandra nije ispočetka volela svoju boju glasa, te nije bila oduševljena što je njena profesorica želela da ona bude na čelu hora.

Nakon završene osnovne i niže muzičke škole, Aleksandra je odlučila da nastavi sa svojim snom, te da se potpuno usmeri na muziku. U gradu Šapcu upisala je srednju muzičku školu “Mihailo Vukdragović“, na teorijskom i instrumentalnom odseku, kao i odsek solo pevanje.

Aleksndra Radović je svirala čak tri instrumenta, a to su: klavir- koji obožava da svira i dan- danas; harmoniku- koju ne voli, ali je isključivo učila da je svira kako bi udovoljila svom ocu, koji je obožavao njen zvuk; i flautu- prvenstveno kako bi naučila tehniku disanja.

Uspešno je završila srednju školu, nakon koje odlučuje da se prijavi na prijemni ispit na Akademiju umestosti u Novom Sadu.

Aleksandra bez problema upisuje muzičku pedagogiju na pomenutoj akademiji, a njena sestra Jelena upisuje DIF (Državni Institut za Fiskulturu).

Muzička karijera Aleksandre Radović

Nakon diplomiranja na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Aleksandra je počela da radi kao prateći vokal. Neke od najpoznatijih izvođača kojima je bila prateći vokal su: Svetlana Ražnatović, Indira Radić, Lepa Brena, Mira Škorić, Jelena Karleuša i mnogi drugi.

Narednih nekoliko godina, sve do svog prvog albuma, snimala je reklama, kao i uvodne špice. Prvi put se pojavila na televiziji pevajući jedan od najvećih hitova legendarne Tine Turner “Golden eye“.

Najveći “krivac“ za snimanje njenog prvog albuma bio je Rade Bajić, sa kojim je Aleksadra započela saradnju kao prateći vokal. S obzirom da je imala već nekoliko napisanih pesama, on je želeo da se njen glas nadaleko čuje, te je insistira na saradnji sa Goranom Kovačevićem i Nikšom Bratošem, koja je odlično protekla.

Sa pesmom “Bori se“ prvi put se pojavila na nekom muzičkom festivalu, i to upravo na Sunčanim skalama. Sa jednom od svojih najpoznatijih pesama “Kao so u moru“, pojavila se na istoimenom festivalu na kom je oduševila sve prisutne, osvojivši drugo mesto.

Samo nekoliko meseci kasnije objavila je svoj prvi studijski album, na kom su se našle sledeće numere: “Još danas“; “Ako nikada“; “Kažeš svejedno“; “Nema te žene“; “Kao so u moru“; “Budi moj“; “Život vrati mi“; “Parče Sunca“; kao i “Laž“.

Sa ovog abuma zaslužna je za pisanje čak 6 numera, a nakon objavljivanja istog, sustigle su je brojne pozitivne kritike. Sa pesmom “Karta za jug“ pojavljuje se na još jednom prestižnom festivalu, reč je o Budvanskom festivalu, na kom osvaja drugo mesto.

2006.godine izdaje svoj drugi solo album, pod nazivom “Dommino“, na kom su svoje mesto našle pesme: “Intro“; “Zagrli me“; “Jesam te pustila“; “Ne verujem da me ne voliš“; “Možda je bolje bez mene“; “Čuvam te“; “Novi dan“; “Nema ljubavi tu“; “Nisi moj“; “Srce na dlan“; “Zažmuri“; “Neću plakati“; kao i “Karta za jug“.

Zanimljivo je da je ovaj album prodat u više od 60 000 primeraka, i to samo na prostoru Srbije.

Nakon ovog albuma usledile su brojne nagrade, poput “najbolja pop pevačica godine“.

Godinu dana kasnije, održala je svoj prvi solistički koncert pred brojnom publikom u Sava Centru, na kom su se kao gosti pojavile poznate ličnosti, poput: Jelene Tomašević i Sergeja Ćetkovića. Koncert je prošao veoma uspešno, a nakon njega su usledile brojne turneje kako po Srbiji, tako i po inostranstvu.

Tri godine nakon drugog abuma usledio je i treći, ovoga puta pod nazivom “Žar ptica“. Na ovom albumu se nalaze numere: “Bivši dragi“; “Brod budala“; “Daleko od očiju“; “Otpiši sve bivše“; “Mirno more“; “Ni zadnji ni prvi“; “Da te ne volim bar“; „“Nemoj“; “Odavno“; “Ne reci mi“; “Sve bih dala za nas“; i “Gde je tu ljubav?“.

Skoro svaka pesma sa albuma postala je veliki hit, te je Aleksandra održala dva uzastopna koncerta u Sava Centru nakon objavljivanja albuma, čime je postala pravi ženski izvođač na našim prostorima koji je održao dva koncerta u Sava Centru.

Popularna pevačica je došla na ideju da napravi kompilaciju svojih najvećih hitova sa prethodna tri albuma koja je izdala. Ovu kompilaciju je nazvala “Platinum collection“, a na njoj se našlo devetnaest pesama.

Aleksandra Radović je 2012. godine bila članica žirija popularnog muzičkog takmičenja “Prvi glas Srbije“.

Ubrzo nakon toga postaje član žirija najpopularnijeg muzičkog takmičenja na našim prostorima i u okruženju “Pinkove Zvezde“, ali se nije dugo zadržala na tom mestu. Naime, iz nepoznatih razloga, odradila je svega 12 epizoda, mnogi su spekulisali da je emisiju napustila zbog neslaganja sa pojedinim članovima žirija, ali to nikada zvanično nije potvrđeno.

Svoj poslednji studijski album izdala je 2016. godine, pod nazivom “cARstvo“. Album je bio dugo isčekivan, a na njemu su se našle sledeće numere: “Carstvo tuge“; “Beskrajno“; “Kocka leda“; “Živeo kraj“; “Samotnjak“; “Neka me osude svi“; “Pamti me“; “Dok dišem“; “Mali peh“; “Moskva“; “Čuvaj moje srce“; “U inat prošlost“; “S tobom zauvek“; “Ako pogaziš laž“; “Sa mnom“; kao i “Vlak“.

Sa njenog poslednjeg albuma naročito su se izdvojile numere: “Carstvo tuge“; “Živeo kraj“; “Mali peh“; “Čuvaj moje srce“; kao i “S tobom zauvek“.

Popularna pevačica je nastavila da se pojavljuje u ulozi žirija, te je tako 2017. godine postala član muzičke emisije “Tvoje lice zvuči poznato“. Ova emisija postigla veliku popularnost, s obzirom da u njoj poznate ličnosti imitiraju kako domaće, tako i svetske muzičke zvezde, pevajući njihove najpoznatije pesme.

Privatni život Aleksandre Radović

Aleksandra Radović je jedna od retkih pevačica koja je svoju karijeru stekla isključivo na osnovu svog ogromnog talenta za muziku, a ne na osnovu skandala.

Svoj privatni život čuva daleko od očiju javnosti, prvenstveno zbog svog deteta.

Na prvi pogled deluje kao izuzetno uzdržana i hladna osoba, mađutim, ko go ju je upoznao rekao je suprotno. Sama Aleksandra je u nekoliko navrata izjavila da je veoma srdačna u prisustvu svoje mlađe sestre Jelene, kao i u krugu svojih prijatelja i porodice.

Iako je njena sestra dosta mlađa od nje, uvek je znala na koji način da podrži Aleksandru. Zbog toga popularna pevačica kaže da joj je Jelena bitnija od nje same i da bi sve dala za nju.

Kada je njen ljubavni život u pitanju, u nekoliko navrata je izjavila da nije nikada maštala o svom venčanju, već samo o osnovanju svoje porodice sa nekim ko će biti njena ljubav za ceo život.

Njena velika ljubav bio je Dejan Nikolić Džoni, kog je upoznala tokom studiranja u Novom Sadu. Par zajedničkog života, par se zabavljao godinu i po dana, a svega nekoliko meseci nakon useljenja, odlučili su da se venčaju. Dejan i Aleksandra nisu bili samo partneri u ljubavi, već i u poslu, naime, bili su zajedno u orkestru. Lepo su se slagali i mislili jedno za drugo da su srodne duše.

Međutim, njihova ljubav trajala je još dve godine nakon venčanja. Par se razveo i prekinuo svoju poslovnu saradnju.

Nakon Dejana Aleksandra je stupila u vezu sa Aleksandrom Zeremanskim. Zanimljivo je da je Aleksandrina nekada najbolj drugarica Jovana Joksimović bila aleksandrova verenica, a da se naravno svaki kontakt prekinuo kada je Aleksandra stupila u vezu sa Aleksandrom.

Par je odlučio da su spremni da žive zajedno, te se Aleksandra preselila kod svog partnera u stan, a nakon svega godinu dana veze podarila mu je ćerku. Njihova ćerka Nina došla je na svet 2010. godine, ali se par nakon svega dva meseca od njenog rođenja razišao. Iz nepoznatih razloga popularna pevačica je pokupila svoje stvari i zajedno sa njihovom ćerkom otišla iz Aleksandrovog stana.

Mnogi su spekulisali o razlogu ovog njenog poteza, ali Alesandra ostaje privržena sebi i odlučuje da javno ne priča o tim stvarima.

Vodi računa o svom izgledu, te stoga redovno trenira i to tri puta nedeljno po tri sata.

Ime i prezime: Aleksandra Radović

Datum i mesto rođenja: 10. septembar 1974. godine, u Bogatiću, u Srbiji

Trenutno prebivalište: Beograd

Zanimanje: pevačica, tekstopisac

Žanr: pop

Visina: /

Težina: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...