Muzičari

Selma Bajrami – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Selma Bajrami važi za jednu od najpopularnijih pevačica folk i zabavne muzike poreklom iz Bosne i Hercegovine.

Vokalno važi za jednu od najkvalitetnjih pevačica sa tih prostora.

Svojim veoma atraktivnim fizičkim izgledom, kao i sjajnim koreografijama koje uglavnom sama smišlja, osvaja publiku na svakom svom nastupu.

Selma u ljubavi nije imala previše sreće, naime, do sada se dva puta razvodila, a iz jednog braka ima dete, sina.

Tokom prošle godine često su je dovodili u vezu sa modelom i fitnes trenerom Zvezdanom Arsenićem, što se kasnije ispostavilo kao laž.

Pesme koje su je najviše proslavile su: “Tijelo uz tijelo“; “Ostrvo tuge“; “Voli me do bola“; “Žena sirena“; “Kako tijelo Selma ima“; “Nana“ i mnoge druge.

Sada ćemo po nešto reći o njenom detinjstvu, samom početku i toku njene muzičke karijere, kao i njenom privatnom životu.

Selma Bajrami – Biografija

Lepa pevačica, Selma Bajrami, rođena je 4. jula 1980. godine u Tuzli, koja je centar istoimene opštine i Tuzlanskog kanjona, gde je odrasla zajedno sa svojim roditeljima.

Nije jedinica, naime, ima rođenu sestru, sa kojom je zajedno odrasla. Kako je već bila izgrađeno ime u svetu muzike sa svojih 38 godina, nije joj bio problem da kupi sebi stan u mestu u kom je odrasla.

Ovo nije jedina nekretnina koju ona poseduje, ona takođe ima stanove kako u Zagrbu, tako i u Sarajevu, a planira još da na Jadranskom primorju kupi vikendicu.

Za početak njene muzičke karijere uzima se 1998. godine, kada snima svoj prvi album na kom većinu pesama potpisuje poznati Milić Vukašinović.

Zajedno sa svojom porodicom živela je, u peridu od 1992. godine do 1995. godine, u jednom veoma ograničenom delu Tuzle, koji je bio pod zaštitom Ujedninjenih Nacija, s obzirom da je to bilo vreme rata u Bosni. U tom preiodu Selma Bajrami počinje da peva po raznim kafanama, gde i zarađuje svoj prvi honorar.

Do sada se dva puta udavala, prvi put sa Zoranom Vučkovićem, a drugi put sa Mujom Musićem, od kog se razvela 2015. godine, a sa kim ima sina Darisa.

Muzička karijera Selme Bajrami

Kao što je već napomenuto, Selma je svoj prvi album snimila i izdala 1998. godine, pod nazivom “Kad suza ne bude“. Na albumu su se našle sledeće pesme: “Ne ljubi me“; “Šta će ti žena ta“; “Zašto boli kad se voli“; “Kad suza jednom ne bude“; “Nije moja majka kriva“; “Da li da se kajem“; “Moj si samo kad ti trebam“; “Želje moje, pusti snovi“; “Njemu osmijeh, meni suze“; “I ja lutam, i ja patim“; “Hoće dragi da me ženi“; kao i “Sviće dan“.

Naredne godine izdaje svoj drugi album “Ljubav si ubio gade“, na kom se pored naslovne numere nalaze sledeće pesme: “Pijanico“; “Život liječi rane“; “Ko je kome ostao dužan“; “Mrva hljeba“; “I Bog je sa nama“; “Nikad od tebe čovjeka“; “Moj golube“; “Iz ljubavi je“; “Ti ne vidiš razlike“; “Daleko od očiju, daleko od srca“; i “Lutkica“. Sa ovog albuma su se izdvojile pesme: “Život liječi rane“ i “Pijanica“.

Posle drugog albuma usledila je kratka pauza, te Selma svoj sledeći album izdaje tek 2001. godine, pod nazivom “Revolucija“, na kom se nalaze sledeće pesme: “Hajde živio“; “Oči istine“; “Tako sam mlada“; “Oči zelene“; “Nije više osamnaest meni“; “Otvori se zemljo“; “Idi od mene“; “Ne mogu te voljet“; “Svi ste vi isti“; i “Živa zdrava“. Ovaj album nije postigao značajniji uspeh.

2002.godine izdaje album “Žena sa Balkana“, na kom su pored naslovne pesme svoje mesto našle: “Škorpija“; “Nana“; “Bićeš moj“; “Svi mi kažu“; “Šta da ti dam“; “Grijeh i molitva“; “Žena sirena“; “Ti ne vidiš razlike“; “Izbriši moj broj“; “Ne mogu bez tebe“; “Ljubav si ubio gade“; “Moj golube“.

2003.godine izdaje album “Kakvo tijelo Selma ima“, na kom se nalaze pesme: “Kakvo tijelo Selma ima“; “Žalim“; “Tijelo uz tijelo“; “Muška suza“; “Kada iza sebe pogledam“; “Ljubavi jedina“; “Divlji zov“; i “Prva ljubav“. Album je postigao veliki album, a zanimljivo je da je Selma pesmu “Ljubavi jedina“ napisala sama.

Tri godine kasnije izdaje album “Ostrvo tuge“, na kom se pored naslovne numere nalaze pesme: “Promjeni se“; “Korak do nervnog sloma“; “Davno si ubio ponos u meni“; “Lijepe žene“; “Boli me noć, boli me dan“; “Malo se poigraj“; “Kad se ne da, ne da se“; i “Tako si hladan“.

2010.godine izdaje album “Zakon sudbine“, na kom se nalaze pesme: “Voli me do bola“; “Zakon sudbine“; “Bakšiš“; “Nije zlato sve što sija“; “Rukujmo se kao prijatelji“; “Sarajevo“; “Sretna bez ljubavi“; “Farmerice“; “Tvoj dodir“; “Svaki minut bitan je“; “Nemoj da se šališ“; “Pamtim“; “Đavolica“; kao i “Šta je od Boga dobro je“.

2011.godine izdaje album “Nisam ti oprostila“, na kom se nalaze pesme: “Tijelo bez duše“; “Nisam ti oprostila“; “Da mi je“; “Što je tuđe, to je tuđe“; “Moje milo“; “Zabrani mi da te volim“; “Kako vrijeme prolazi“; “James Dean“; “Samo tvoje oči“; i “Tijelo bez duše“.

Sa pesmom Ranka Bobana “Zaljubljena“, Selma Bajrami je 2003. godine učestovala na regionalnom bosanskom takmičenju za put na “Pesmu Evrovizije“, ali nije uspela da ostvari uspeh, odnosno odnese pobedu na takmičenju.

Snimila je nekoliko duetskih pesama, na samom početku svoje karijere, 1997. godine, snimila je duet pod nazivom “Pokaži put do neba“ sa kolegom Zijadom Redžićem; godinu dana kasnije, zajedno sa Ramizom Redžepovićem snima pesmu “Zar tebi da vjerujem“; 2005. godine snima numeru “To vodu ne pije“ sa Amirom Kazićem Leom; kao i pesmu “Mlađe, slađe“ 2015. godine sa Enelom Palavrom.

Privatni život Selme Bajrami

Popularna pevačica je dva puta stala na “ludi kamen“, nažalost, oba puta bezuspešno.

Svog prvog supruga, Zorana Vučkovića, upoznala je pre 16 godina. Nakon svega šest meseci zabavljanja, Zoran je postavio famozno pitanja, a Selma je bez oklevanja izgovorila “Da“. Par se upoznao u Makarskoj, na letovanju, 2003. godine, nakon čega su varnice između njih bile sve veće.

Živeli su skladno godinama, međutim, njihov brak je doživeo krah te su odlučili da podnesu zahtev za razvod, koji je iste godine zakonski okončan.

Selma je izjavila u nekoliko navrata da zaista nema sreće u ljubavi. Naime, svog drugog supruga, Muju Musića, upoznala je i stupila u emotivnu vezu neposredno nakon razvoda.

Selma i Mujo su se upoznali u Lukavcu, na jezeru Modrač, 2011. godine na jednom od njenih nastupa. Kao i u prethodni brak i u ovaj je “uplivala“ isuviše brzo. Nakon svega nekoliko meseci viđanja, iste godine, 22. decembra venčali su se pred oko 100 najbližih zvanica.

Na neku ruku ni ne čudi što su toliko brzo stupili u brak, s obzirom da je Selma za vreme venčanja već bila u drugom stanju. Nakon venčanja par se preselio u Austriju, gde je njen suprug živeo, gde je Selma i rodila svog sina jedinca Darisa, 11. jula 2012. godine.

Kako joj je suprug bio neveran tokom braka, podnela je zahtev za razvod braka, nakon čega je usledila teška borba oko starateljstva. Dugo godina su se njih dvoje sporili oko starateljstva nad Darisom, da bi na kraju sud odlučio da oboje dele starateljstvo, s obzirom da danas Selma živi u Austriji, gde i radi.

Danas je srećna sa svojim novim dečkom, ali ne želi da žuri sa trećim brakom. Vredno radi na relaciji Austrije- Nemačke- Severne Amerike, kao i drugim delovima sveta.

Ime i Prezime: Selma Bajrami

Datum i mesto rođenja: 4. jul 1980. godine, Mramor kod Tuzle

Zanimanje: pop- folk pevačica

Visina: /

Težina: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...