Muzičari

Fatmir Sulejmani – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Fatmir Sulejmani je mladi bosanski pop pevač, koji je bio učesnik desete sezone (2015/2016) „Zvezda Granda“, te je u finalu zauzeo drugo mesto, a pobedu je odneo n jegov „zemljak“ Ibro Bublin.

Mladi pevač je do sada snimio četiri singla, te uspešno privodi kraju svoje studije na Muzičkoj Akademiji.

U nastavku pogledajte Fatmirovu biografiju.

Fatmir Sulejmani – biografija 

Popularni učesnik „Zvezda Granda“, rođen je u Brčkom, u Bosni i Hercegovini, avgusta 1996. godine, od oca Suada i majke Nevrese, i ima starijeg brata Mejdija, a gde je i završio osnovnu i srednju školu (Opštu gimnaziju).

Fatmir je u Srednjoj muzičkoj školi išao na odsek za klavir, a svira i gitaru (koja mu je omiljeni instrument), kao i bas gitaru.

Dalje ćemo se pozabaviti muzičkom karijerom.

Muzička karijera Fatmira Sulejmanija

Kako je od malena Fatmir pokazivao i veliki talenat ali i ljubav prema muzici (a koju je nasledio od oca, koji je pevač i svirač, te i od brata Mejdija koji se takođe godinama bavi muzikom, i jedan je od najpoznatijih gitarista u Bosni i Hercegovini, i u stalnom je bendu popularnog pevača Mirze Selimovića), on je već u osnovnoj školi počeo da peva u horu i da nastupa kao solista, pod velikim uticajem tadašnjeg nastavnika muzičkog Nihada Sitarevića.

Mladi pevač je učestvovao na festivalima „prvi aplauz“ u Banja Luci, dve godine za redom, te je najpre osvojio drugo mesto, a već naredne godine se okitio titulom pobednika.

Fatmir je takođe bio učesnik i „Dečije Pesme Evrovizije“, u Budimpešti, te je tad kao predstavnik Bosne i Hercegovine, zauzeo odlično treće mesto.

  1. godine, mladi Sulejmani se prijavio na audiciju za šestomesečno muzičko takmičenje „Prvi glas sevdaha“, gde je i pobedio i dobio titulu „Prvi glas sevdaha Bosne i Hercegovine“, za 2014. godinu.
  1. godine, mladi pevač, Fatmir Sulejmani, koji je u svojoj zemlji već bio i nadaleko poznat i popularan, najpre zbog svog raskošnog glasa, odlučio je da se prijavi za X sezonu popularnog takmičenja „Zvezde Granda“, te je nakon što je prošao audiciju, postao jedan od najzapaženijih učesnika, kome su mnogi predviđali i sigurnu pobedu.

U toku takmičenja u poznatom šou muzičkom programu, Fatmr je već u prvom krugu bio „viđen“ kao finalista, a najviše su ga hvalile pevačice Marija Šerifović i Jelena Karleuša, dok je Dragan Stojković Bosanac, iako Fatmirov sunarodnik, ipak više verovao u drugog bosanskog takmičara – Ibra Bublina.

U velikom finalu desete sezone „Zvezda Granda“ (sezona 2015/2016), koje je održano 15. jula 2016. godine u Sarajevu, u velelepnoj dvorani „Zetra“, Fatmir Sulejmani je zauzeo drugo mesto, dok je pobednik bio upravo pomenuti Ibro Bublin.

Mladi pevač je do sada snimio ukupno četiri singla, i to 2017. godine pesme – „Srce ne broji kilometre“ i „Kad se duše sretnu“, a 2018. godine dve nove pesme – „Srce ranjeno“ i „Dva ludila“.

Sa svojim kolegama iz desete sezone „Zvezda Granda“, Fatmir je održao mini turneju u Sloveniji a danas ima veliki broj nastupa i gostovanja, te se raduje predstojećim uspesima i nada se velikoj pevačkoj karijeri.

Privatni život Fatmira Sulejmanija 

O privatnom životu mlade „Zvezde Granda“, vrlo se malo zna, jer još uvek nije dovoljno dugo na medijskom „nebu“ da bi o njemu novinari detaljnije istraživali i pisali, ali takođe, već sada ovaj dosta skroman mladi momak, jasno pokazuje da ne želi puno da govori o sebi, već da u medijima predtavlja samo svoje profesionalne uspehe i nove projekte.

Fatmirov pevački uzor je Toše Proeski, a duete bi za sada voleo da snimi sa Jelenom Karleušom i Marijom Šerifović.

Iako ima veliki broj obožavateljki, Fatmir još uvek nema devojku, te kaže da kao i svaki čovek amšta da jednoga dana ima veliku i složnu porodicu, kakva je ona u kojoj je i sam odrastao.

Najviše vremena mladi pevač provodi u rodnom Brčkom, koji kako kaže za njega uvek ostaje najlepši grad na svetu, a voli i Sarajevo i Beograd, u koje često ide zbnog nastupa i snimanja.

Iako je vrlo aktivan na društvenim mrežama, Fatmir ističe da ga najviše nerviraju zlonamerni komentari na koje nailazi na svojim profilima, ali da se trudi da se na to ne obazire, te da mu lepo vaspitanje ne dopušta da se upušta u žučne rasprave sa ljudima koji imaju svoj stav i mišljenje o svačijem pevanju, i samo znaju da kritikuju „iza lažnih imena na internetu“.

Ime i Prezime: Fatmir Sulejmani

Nadimak: Faćko

Datum i mesto rođenja: 1996. godina, Brčko, Bosna i Hercegovina

Zanimanje: pevač; učesnik „Zvezda Granda“

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://sr-rs.facebook.com/fatmirsulejmaniofficial/

Instagram: https://www.instagram.com/sulejmani_official/

Twitter: https://twitter.com/sssulejmani

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=1nCNTo_bdko&feature=youtu.be

Sponzorisano:

Loading...
loading...