Muzičari

Ivan Kukolj Kuki – Biografija 2020, Visina, Težina

Ivan kukolj Kuki, jedan je od poznatih pop-folk pevača koji je najveću popularnost stekao osamdesetih i devedesetih godina, kao jedna od zvezda „Južnog vetra“, ali je nakon jedanaest godina prekinuo saradnju sa popularnim Miletom Basom iz ove producentske kuće, te postao jedan od izvođača „Grand produkcije“.

Međutim, iako se nadao da će njegova karijera u „Grandu“ krenuti uzlaznom putanjom, te da će tek imati velike hitove, na žalost pevač ističe da se razočarao, i da iako je objavio albume i pesme za „Grand“, to nije dovelo do očekivane popularnosti.

Ivan Kukolj Kuki – biografija 

Poznati pevač je rođen u Novoj Varoši, i kao većina njegovih kolega nije imao ambicije da se proslavi i postane pevač, te je punih deset godina radio kao električar, a kako ističe neostvarena mu je želja da postane pop.

Kuki je devedesetih godina radio u jednoj firmi u Rusiji, ali se ubrzo vratio i odlučio da se tada i posveti pevanju i snimio je brojne hitove za „Južni vetar“.

Međutim, kada je odlučio da posle dugodgodišnje saradnje sa „Juverkomercom“, promeni svoju izdavačku kuću, došao je u sukob sa Miodragom Ilićem (poznatiji kao Mile Bas), sa kojim ni do danas nije izgladio nesporazume, i kako kaže sa kojim nije u kontaktu.

Pevač iz svog prvog braka ima sina Milana i ćerku Jovanu, a iz svog drugog braka sa suprugom Jasminom ima ćerku Mariju.

Muzička karijera Ivana Kukolja Kukija – od početaka pa do danas 

Od 1994. godine pa do danas, poznati pevač koji je najtraženiji u dijaspori, izdao je sledeće vrlo poznate albume – „Žena sa zelenim očima“ (1994. godine); „Kome treba duša ranjena“ (1995. godine); „Malo levo, malo desno“ (1996. godine); „Putevi i pruge“ (1997, godine); „Sećanje na Eminu“ (1998. godine); „Preživeću“ (1999. godine); „Bol bolujem“ (2000. godine); „Zavoli me zavoli“ (2001. godine); „Linija života“ (2002. godine); „Tamo gde je Amerika“ (2003. godine); „U dobru i u zlu“ (2004. godine); „Ovamo drugovi“ (2005. godine); „Naručujem pesme“ (2006. godine); „Ćao, ljubavi“ (2007. godine); „Kuki, uživo“ (2007. godine); te „Zbog jedne Jasmine“ (2008. godine) i album za „Grand produkciju“ 2013. godine „Ivan Kukolj Kuki“.

U svojoj više od dvadeset godina dugoj karijeri, ovaj pevač ima brojne hitove, kao što su pesme – „Bol bolujem“; „Bolovaću i umreću“; „Ako se ponovo rodim“; „Burma“; te i „Dal’ će opet da se vrate“; „Bilo je slomljenih čaša“; „Bez ljubavi, bez osmeha“; „Da milujem kose tvoje“; „Da l’ ćeš za mnom žaliti“; „Da se zlatom kupuješ“; „Gde će ti duša“; „Drugi sad ljubi oko moje“; „Došlo vreme“; „Hej, ljubavi moja stara“; „Hej, kafano“; „Godine me napadaju“; „Ista tuga u dva srca“; „Ja sam se zbog tebe propio“; „Kad potrošiš karte sve“; „Iz tvoje ruke“; „Kafana je za čoveka“; „Kad se budeš venčala sa njim“; „Kome treba duša ranjena“; „Kakvi su to ljudi“; kao i „Ljubiš bez razlike“; „Krčmo stara, kućo moja“; „Linija života“; „Malo mi je noć sa tobom“; „Naručujem pesme“; „Najlepše oči“; „Ne kuni me majko“; „Ne daju mi da te volim“; „Ne pitaj me zašto“; „Nije znala“; „Nemoj druže“; „Niko kao ti“; „Nemojte mi suditi“; „Nisam rođen da budem srećan“; „Od kafane, do kafane“; „Od bola, do bola“; „Ova čaša nema dno“; „Ovamo, drugovi“; „Po svetu lutaću sam“; „Preživeću“; „Prazno srce“; „Prošli su moji vozovi“; „Prošla si pored mene“; „Putevi i pruge“; „Sećanje na Eminu“; „Sećaš li se, druže“; „Sto godina samoće“; „Sećaš li se, druže“; „Tražim te u čaši“; „Verovah u ljubav njenu“; „Život me je prevario“; „Zbog jedne Jasmine“; „Žena sa zelenim očima“, i mnoge druge pesme.

Iako se nakon izdavanja albuma za „Grand“, 2013. godine, Kuki ponadao novim uspesima i još boljim angažmanima, i pored hitova koje mu je napisao poznati Stevica Simeunović – „Burma“ i „Blagoslov“, album nije prošao očekivano, te je pevač razmišljao da napusti pomenutu izdavačku kuću, iako sa Sašom Popovićem nikada nije imao sukobe.

Privatni život Ivana Kukolja Kukija 

Za razliku od brojnih kolega koji u intervjuima izbegavaju da govore o svom privatnom životu, Kuki je i u tom smislu sasvim drugačiji, te iskreno kaže da se od svoje prve supruge razveo nakon što je sreo Jasminu, koja mu je sada žena i sa kojom je 2014. godine dobio ćerku Mariju.

Iz prvog braka, Kuki ima sina Milana koji ima 28 godina i ćerku Jovanu koja ima 21 godinu, a koji nisu podržali očevu odluku da se ponovo oženi, te nisu u dobrim odnosima sa njegovom drugom ženom.

Kuki danas živi sa porodicom u Beogradu, te nastupa u regionu i u dijaspori, ali kako sam kaže, puno manje nego nekada, pa iako je čest gost u emisijama „Granda“, ističe da razmišlja o prekidu saradnje, ali da nema neku alternativu za koga bi izdao svoj novi album, i prinuđen je da živi od svoje stare slave i hitova koje verna publika nije zaboravila.

Ime i Prezime: Ivan Kukolj

Nadimak: Kuki

Datum i mesto rođenja: Nova Varoš, Srbija

Zanimanje: pop-folk i narodni pevač

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://sr-rs.facebook.com/IvanKukoljofficial

Instagram: /

Twitter: https://twitter.com/ivankukoljkuki

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...