Muzičari

Jala Brat – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Jedan od danas najpopularnijih muzičara je bosanski reper Jala (Džala) Brat, koji je sa svojim sunarodnikom i kolegom Bubom Korelijem stvorio veliki broj hitova kako za sebe tako i za sve domaće izvođače u zemlji i regionu, te nema ni jednog pevača koji danas nije ostvario saradnju sa ovim talentovanim i perspektivnim muzičarem.

U nastavku teksta će biti nešto više reči o karijerui i privatnom životu Jala Brata, te o njegovim planovima za buduće dane i o uspesima koje je do sada ostvario na našoj domaćoj sceni.

Jala Brat – biografija 

Bosanski reper i hip hop muizičar, kao i kompozitor i tekstopisac Jala Brat je rođen kao Jasmin Fazlić u Sarajevu u Bosni i Hercegovini 16. oktobra 1986. godine, tačnije u mestu Vogošće nadomak glavnog grada B i H.

Manje je poznata činjenica da je Jala Brat 2016. godine bio predstavnik Bosne i Hercegovine na takmičenju za „Pesmu Evrovizije“, te iako nije ostvario neki zapaženiji uspeh, to mu je mnogo pomoglo da počne veoma dobru karijeru u zemlji i regionu.

Da je muzika njegova velika ljubav, Jala Brat je shvatio kada je imao svega 14 godina, i kada je sebe pronašao u rep i hip hop muzici, te snimao svoje demo snimke koje je kačio na You Tube kanalu.

Mada ne voli da se preterano privatno eksponira, poznato je da se u avgustu 2017. godine reper oženio svojom dugogodišnjom devojkom Almom Ikanović, u krugu najbliže rodbine i prijatelja.

Njegov kum na venčanju je bio upravo Džalin prijatelj i saradnik Buba Koreli, a na venčanju koje je upriličeno u poznatom hotelu „Hills“ u Sarajevu je pevala poznata srpska pevačica i Džalina velika prijateljica Maya Berović.

Inače Jalina supruga je studirala menadžment u Sarajevu i nije javna ličnost te se nikada nije volela da javno eksponira, i mediji su dugo nagađali da je Jala slobodan i da je veliki zavodnik i plajboj, dok je on zapravo od 2015. godine bio veren sa svojom izabranicom Almom.

Zanimljivo je da su se Jala i Alma godinama družili i bili dobri prijatelji, jer je reper sarađivao sa njenim rođakom koji je muzičar i iz tog prijateljstva se rodila lepa romansa koja je i krunisana brakom.

Nakon intimne ceremonije venčanja, mladi par je medeni mesec proveo u Dubaiju u jednom od tamošnjih najluksuznijih hotela.

Muzička karijera Jala Brata 

Na početku svoje muzičke karijere je Jala Brat radio kao solista, ali je ipak odlučio da bi mu bilo puno lakše da okupi jednu ekipu muzičara sa kojima će da sarađuje, te je od 2011. godine stalno sa njim muzička grupa pod imenom „Blant Bajlon“, sa kojima je i izdao te godine svoj prvi album imena „Replay“.

Naredne 2012. godine se Jala Brat upoznao sa popularnim bosanskim reperom Bubom Korelijem (pravo ime mu je Amar Hodžić), te su počeli da sarađuju i postali su prepoznatljivi dvojac „Jala i Buba“, te su zajedno i održali koncert na beogradskom stadionu Tašmajdan protekle 2018. godine.

Prvi zajednički album ovih poznatih repera je izašao 2014. godine i to pod imenom „Pakt sa đavolom“, koji je pobrao odlične kritike i bio prihvaćen od publike, te su se na njemu našle pesme kao – „Trinidad i Tobago“; „Hladnokrvni ubica“; „Advokat“; „Boing“; „Borba“; „Let“; „Geto majke“; „Kao ja“; „Pleši“.

Na albumu Jala Brata i kolege Bube Korelija, gostovali su i neki popularni izvođači iz rep i hip hop žanra, koji su poznati kod nas, te je tako Stefan Đurić Rasta bio gost u pesmi „Boing“; Ivan Ivanović Đus je pevao sa njima u pesmi „Geto majke“, a u pesmi „Advokat“ su sarađivali sa kolegom MCN-om.

Poznata bosanska umetnica Sedž (Sedžida Matoruga), pevala je repertima prateće vokale i refrene u baladama „Kao ja“ i „Led“.

Pre svog albuma „Pakt sa đavolom“, i Jala Brat i Buba Koreli su gostovali na albumu poznatog bosanskog repera Frenkija.

Pored pomenutih albuma je Jala Brat snimio i neke druge studijske albume i singlove, te su neki od njih – „Riječ na riječ“ (iz 2012. godine); „SA Sin City“ (sa Buba Korelijem iz 2013. godine); „Mahala“ (sa Stellom iz 2012. godine); „Kruna“ (sa Buba Korelijem iz 2016. godine); „Alfa i omega“ (solo album iz 2018. godine).

Najpopularniji singlovi ovog repera su – „Zvezde plaču za nama“ (sa Vukom Mobom); „Casino“; „Dom“ (svi su izdati u 2015. godini); u 2016. godini je Jala Brat snimio sledeće singlove i duete – „Folira“ (sa Elenom Kitić); „To me radi“ (sa Buba Korelijem i Mayom Berović); „Ljubav je“; „Anđeo“; „Skandal“; „Bakšiš“; „Stari radio“ (sa Buba Korelijem); „Restart“; „Dominantna“ (sa Dadom Polumentom); „Ne volim“ (sa Elenom Kitić i Buba Korelijem); „Klinka“ (sa Buba Korelijem).

U 2017. godini su izašli i neki poznati singlovi Jala Brata među kojima su – „Bad“; „Ego“ (sa Milanom Stankovićem i Buba Korelijem); „Otrove“ (sa Severinom); „Glamur“; „Mlada i luda“; „Ultimatum“ (sa Buba Korelijem); „Nema bolje“ (sa Buba Korelijem i Rafom Kamorom).

Naredne 2018. godine su se istakle brojne Jaline saradnje sa poznatim domaćim pevačimna, ali je on radio i na novoim albumu „Alfa i omega“ te je objavio i neke singlove kakvi su – „Benga po snijegu“ (sa Rastom i Buba Korelijem); „Mila“ (sa Buba Korelijem); „O kako ne bi“; „Mafia“ (sa Buba Korelijem); „Ona’e“ (sa Cobijem i Buba Korelijem); „VIP“ (sa Mayom Berović) i „Magija“ (sa Severinom).

Učešće Jale Brata 2016. goidine na „Pesmi Evrovizije“ je bilo svojevrsno iznenađenje za mnoge, i tada je izveo pesmu „Ljubav“ koja je ispala već u polufinalu takmičenja koje je održano u Švedskoj.

No generalno gledano, ovaj nastup je bio jedna vrsta prekretnice za dalju Jalinu muzičku karijeru, jer su tada mnogi shvatilim koliko je zapravo ovaj mladić talentovan i koliko toga ima da ponudi po malo uspavanoj muzičkoj sceni regiona.

Mada su na društvenim mrežama postojali brojni negativni komentari Jalinih zagriženih fanova, koji su ovaj nastup posmatrali kao komercijalan, i tvrdili da je reper izneverio muziku koju sam propagira, on se nije preterano potresao zbog toga, te je sa ekipom koja je pesmu za „Evrosong“ i radila, snimio verziju na engleskom jeziku pod nazivom „Love is all“.

Kako je vreme prolazilo, prateći svetske trendove u muzici, te snimajući visokobudžetne i vrlo kvalitetne i provokativne muzičke spotove, Jala i Buba su počeli da pišu pesme i da komponuju i za brojne domaće izvođeča, pa je pravi bum na sceni nastao kada se pojavila pesma „Ego“, pop pevača Milana Stankovića, te i pesma „Otrove“ Severine Vučković.

Usledile su brojne ponude za saradnju od strane domaćih zvezda, a Jala i Buba su uradili ceo album pevačici Mayi Berović, koja je potom održala koncert u rasprodatoj beogradskoj „Štark areni“ na kojoj su ova dva momka bili njeni gosti.

Pored saradnje sa Mayom Berović, poznato je da su na pesmama „Folira“ i „Ne volim“ Jala i Buba sarađivali sa mladom i perspektivnom srpskom pevačicom Elenom Kitić (koja je inače ćerkla folkera Mileta Kitića i Marte Savić, ali se bavi sasvim drugačijim muzičkim žanrom od svojih roditelja).

Politička karijera Jala Brata – pokušaj da se nešto promeni ili potreba da se popularizuje

Manje je poznata činjenica da se Jala Brat pojavio kao kandidat za odbornika u Opštinskom veću u Vogošći, i to kao aktivni član političke partije SDA, te je zbog svog političkog angažmana naišao na brojne kritike i osude fanova i društva sa estrade.

No kako je kasnije objasnio, mada u svojim pesmama kritikuje vlast i situaciju u zemlji, Jala je smatrao da bi njegov angažman sa aspekta jedne mlade osobe koja je spremna da se bori za prava i jednakost među svima, možda mogla da nešto promeni, ali on ipak na kraju nije imao dovoljan broj glasova da bi se našao u Opštinskom veću Vogošće.

Političari su ismejali ovaj postupak mladog pevača, ali on kao i do tada nije obraćao pažnju na to šta misle drugi, te se vodio svojim srcem i verovao da u tom trenutku radi jednu sasvim ispravnu stvar u koju je verovao svim srcem.

Inače kako su na estradi česti „ratovi među kolegama“ pojavile su se informacije da su Jala i Buba u lošim odnosima sa MC Stojanom, ali i sa pop divom Jelenom Karleušom, sa kojom su se i javno sukobili na društvenim mrežama.

Svoju popularnost su Jala i Buba potvrdili koncertom na beogradskom stadionu Tašmajdan, koji je održan 23, juna 2018. godine, i za koji se tzražila karta više, a za doćek Nove Godine 2019. su sa Acom Lukasom održali spektakularan nastup u prepunoj beogradskoj „Štark Areni“.

Poznato je da je velika prijateljica Jale i Bube pevačica Maya Berović, koja im je u znak zahvalnosti za odlično prihvaćen album i za prepunu „Štark arenu“ u kojoj je imala 2018. godine veliki solistički koncert, poklonila skupocene satove čija je vrednost procenjena na više od 25 hiljada evra.

I danas je nekako postalo simbolično da se ime Jala Brat i Buba Koreli ne razdvaja, te su se ova dva repera i okumili, i nastavljaju da ređaju uspehe na estradnoj sceni, a jala je sada za sebe često sklon da istakne da je porodičan čovek i da najviše na svetu voli svoju prelepu suprugu i da ozbiljno shvata floskulu „dok nas smrt ne rastavi“ te da uživa u bračnom životu.

Inače je Jala Brat veoma aktivan na društvenim mrežama, na kojima objavljuje i termine i mesta svojih nastupa, kao i neke slike iz privatnog života, a ima i svoj You Tube kanal koji se zove „IMPERIA“ i gde objavljuje nove singlove i pesme, kako bi oni bili dostupni njegovim brojnim fanovima.

Iako se brojni naši pevači „zgražavaju“ nad trendom Jale i Bube koji su uneli jedan novi pravac u savremenu muzičku scenu kod nas, brojke i uspeh govore za sebe, te su momci iz ovog dvojca baš traženi u zemlji i regionu, ali svakako i u dijaspori gde redovno gostuju.

Ime i Prezime: Jala Brat (pravo ime Jasmin Fazlić)

Nadimak: Džala

Datum i mesto rođenja: 16. oktobar 1986. godine, Vogošća, sarajevo, Bosna i Hercegovina

Zanimanje: rep i hip hop muzičar; tekstopisac

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/BluntBylon/

Instagram: https://www.instagram.com/jalabrat/

Twitter: https://twitter.com/jala_brat/

YouTube: https://www.youtube.com/user/bubara

Sponzorisano:

Loading...
loading...