Muzičari

Stefan Djurić Rasta – Biografija 2020, Visina, Težina, Instagram, Facebook, Youtube

Shodno činjenici da je na domaćoj muzičkoj sceni prisutno veoma malo R&B, ali i rege i hip hop pevača, Stefan Đurić, koji je javnosti poznatiji pod svojim pseudonimom Rasta, zasigurno je jedan od veoma autentičnih i pohvale vrednih domaćih muzičara.

Osim što je R&B, rege i hip hop pevač, Rasta je takođe i tekstopisac, kompozitor i producent, tako da kada se ne bavi pripremom muzičkog materijala za sebe, Rasta radi na pripremi muzičkog materijala za svoje kolege.

Stefan Đurić Rasta – biografija

Stefan Đurić Rasta, rođen je 16. novembra 1989. godine u Prištini, odakle se sa samo nekoliko godina sa svojom porodicom preselio u Beograd gde je odrastao i gde i danas živi i radi. Stefan Đurić Rasta, potiče iz jedne veoma ugledne porodice u kojoj su uvek vladali izuzetno skladni i kvalitetni međuljudski odnosi. Naime i Rastina majka Slađana i Rastin otac Drago, po zanimanju su profesori. Rastina majka Slađana, predaje na Fakultetu za bezbednost u Beogradu, dok njegov otac Drago predaje klasičnu nemačku filozofiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Odrastajući pored roditelja koji su po zanimanju profesori, Rasta je kao veoma mali dečak naučio da bude disciplinovan i lepo vaspitan, ali je uvek imao dovoljno sopstvene slobode i na njega način na koji su ga roditelji vaspitavali nikada nije delovao opterećujuće.

Naime, Rasta je tokom čitavog perioda odrastanja imao izuzetno skladan i kvalitetan prijateljski odnos sa svojim roditeljima i iako je u njima prepoznavao autoritete od njih je istovremeno doslovno uvek imao podršku za sve ono čemu je težio i za sve ono što mu je bilo važno da ostvari.

Ono što Rasta navodi kao izuzetno važan detalj iz svog života, jeste da je svoju ljubav prema rege muzici, nasledio upravo od svog oca Draga. Naime, Rastin otac Drago, bio je prva osoba koja je Rasti pustila muziku Boba Marlija.

Čuvši muziku Boba Marlija, Rasta je u njoj prepoznao suštinu i ta suština ubrzo je postala njegov smisao života prema kojem je nešto kasnije usmerio i pravac svoje karijere.

Drugim rečima, momenat u kojem je Rasta zavoleo muziku Boba Marlija, odredio je njegov životni put i pravac njegove sada uveliko uspešne muzičke karijere.

U periodu detinjstva, Rasta je kako takođe lično navodi, veoma često bio okružen ljudima koji su bili poklonici rastafarijanizma ili rastafarijanstva, koji se definiše kao po mišljenju mnogih specifičan način i stil života koji je nastao na Jamajci, krajem davnih dvadesetih i početkom davnih tridesetih godina prošlog, tačnije dvadesetog veka.

Poklonici pomenutog načina i stila života, deklarišu se kao pripadnici monoteističkog religioznog pokreta koji su širom sveta poznatiji kao “raste”, koji veruju da je Hajle Selasije reinkarnacija Boga i koji se zalažu za potpunu jednakost među polovima, rasama i nacijama. Najkraće rečeno, poklonici rastafarijanstva, kroz način na koji doživljavaju život i kroz način na koji žive, pokušavaju da se izbore za to da svetom zavladaju ljubav i ravnopravnost između svih ljudi, bez obzira na pol i bez obzira na rasnu ili na nacionalnu pripadnost. Upravo zahvaljujući tome što je bio okružen takvim ljudima i što je u toku druženja sa njima imao prilike da sluša o njihovom načinu života i o njihovim životnim principima, Rasta je i sam poželeo i odlučio da živi verujući i boreći se za ljubav i za ravnopravnost i sebi je nadenuo nadimak Rasta, koji je vremenom prerastao u njegov sada već svima dobro poznati pseudonim.

Od početka karijere do danas

Svoju karijeru, Stefan Đurić Rasta je započeo veoma rano i 2005. godine, kada je imao samo šesnaest godina i kada je nastupao na “Germanican Scout” Dancehall manifestaciji koja je u to vreme važila za jednu od najvećih atrakcija u čitavoj Evropi.

Već sledeće, 2006. godine, sa samo sedamnaest godina, Stefan Đurić Rasta je postao urednik i voditelj radio emisije koja je nosila naziv “Rege šou sa Stefanom”. Pomenuta radio emisija, emitovala se na jednoj od veoma slušanih radio stanica sa nacionalnom frekvencijom i trajala je puna dva sata.

2007. godine, Rasta se posvetio komponovanju muzike i pisanju tekstova i upravo pomenutu godinu, Rasta smatra godinom koja je temelj njegovog stvaranja ozbiljne muzičke karijere.

2008. godine, Rasta je bio član muzičke grupe “Show program” i sa kolegom iz pomenute grupe Rasta je sarađivao i

2009. godine u okviru realizacije muzičkog projekta pod nazivom “Sensemilia Mixtape”. Pomenuti muzički projekat, zapravo predstavlja Rastin prvi muzički album. Sa muzičkog albuma “Sensemilia Mixtape”, izdvojile su se brojne pesme, kao što je pesma pod nazivom “Legalizuj”, pesma pod nazivom “Lako zapaljiva” i pesma pod nazivom “Dok ja rolam” koja predstavlja obradu istoimene strane pesme.

2010. godine, Rasta je u saradnji sa svojim kolegom Cvijom, ali i u saradnji sa koleginicom Anom Mašulović, sa Strukom i sa bendom “Elitni odredi”, snimio i objavio drugi po redu muzički album pod nazivom “One i lova”. Sa pomenutog muzičkog albuma, takođe se izdvojilo čak nekoliko pesama i to pesma pod nazivom “Upoznaj moj svet” za koju je Rasta uradio i video spot i pesma pod nazivom “Baci pare”. Iste godine, dakle 2010. godine, u saradnji sa novosadskim bendom “Unija”, Rasta je snimio i objavio još jedan muzički album koji nosi naziv “Kaseta”. Sa ovog muzičkog albuma, izdvojila se pesma pod nazivom “Samo igraj”, pesma pod nazivom “Pilula”, kao i pesma pod nazivom “Ona tako je dobra”.

Takođe 2010. godine, Rasta je nastupao kao predgrupa popularnog i svetski priznatog američkog repera 50 Cent-a u okviru njegove evropske turneje.

2011. godine, Rasta je snimio svoj prvi solo muzički album u karijeri i to je muzički album pod nazivom “Superstar”. Sa pomenutog muzičkog albuma, izdvojila se pesma pod nazivom “Kasno je”, pesma pod nazivom “5 minuta”, kao i pesma pod nazivom “Ghetto life” koju je Rasta realizovao na engleskom jeziku. Za sve tri nevedene pesme koje su se izdvojile sa muzičkog albuma “Superstar”, Rasta je snimio video spotove.

2012. godine, Rasta je snimio i objavio singl pod nazivom “Drugo ime kajanje”. Ovaj singl, Rasta je realizovao u saradnji sa svojim kolegom Ikcem koji je član rep grupe “VIP”.

2014. godine, Rasta je snimio i objavio je i svoj drugi po redu singl, a to je singl pod nazivom “Kavasaki”. Ovaj singl, odnosno Rastina pesma “Kavasaki”, za kratko vreme je postala veliki hit i kao takva, sluša se i danas.

2015. godine, Rasta je snimio i objavio čak tri nova singla i to singl pod nazivom “Kavali”, singl pod nazivom “Balkan” i singl pod nazivom “Habibi”. Sva tri pomenuta singla, odnosno sve tri pomenute pesme, postale su enormni hitovi među mlađom populacijom.

2016. godine, kao već uveliko poznat i priznat pevač, tekstopisac i kompozitor, Rasta je snimio i objavio još dva nova singla i to singl pod nazivom “Euforija” i singl pod nazivom “Hotel”. Po objavljivanju ovih singlova, dogodila se ista stvar kao i prethodne 2015. godine. Naime, za veoma kratak vremenski period, obe nove Rastine pesme, postale su veliki hitovi među mlađom populacijom.

Iste godine, dakle 2016. godine, Rasta je postao jedan od članova žirija poznatog takmičarskog programa koji nosi naziv “Ja imam talenat”, koji se emituje na programu televizije “Pink” i to u večernjem terminu, svakog četvrtka. U pomenutom takmičarskom programu koji vodi Ana Mihajlovski, osim rasti, pozicija člana žirija pripada i njegovoj supruzi Ani Nikolić, poznatoj glumici Danici Maksimović, kao i poznatom glumcu Srđanu Žiki Todoroviću.

2017. godine, Rasta je snimio i objavio svoj novi muzički album koji nosi naziv “Indigo”. Popularne pesme koje se nalaze na ovom muzičkom albumu su pesma pod nazivom “Vedro nebo”, pesma pod nazivom “Sreća”, zatim istoimena pesma i pesma pod nazivom “Moja stvar”.

U okviru svoje dosadašnje muzičke karijere, kao tekstopisac, kao kompozitor i kao muzički producent, Rasta je sarađivao sa velikim brojem svojih kolega i koleginica. Naime, Cvija, “Elitni odredi”, “KC Blaze”, “LMR”, Dado Polumenta, Dara Bubamara ili Buba Koreli, samo su neki od Rastinih kolega sa kojima je Rasta sarađivao. Takođe, Rasta je sarađivao i sa svojom suprugom Anom Nikolić kojoj je uradio gotovo celokupan muzički album koji nosi naziv “Labilna”, a koji je snimljen i objavljen 2016. godine.

Stefan Đurić Rasta privatno

Privatno, Stefan Đurić Rasta je nešto manje od godinu dana u braku sa svojom suprugom Anom Nikolić koja je kao što je svima već dobro poznato jedna od godinama unazad najpopularnijih pevačica na domaćoj muzičkoj sceni. Rasta i Ana, upoznali su se u okviru saradnje, tačnije u okviru rada na pripremi Aninog muzičkog albuma koji nosi naziv “Labilna” koji je snimljen i objavljen 2016. godine, a na kojem gotovo sve tekstove pesama i sve kompozicije potpisuje upravo Rasta.

Ubrzo nakon upoznavanja, njih dvoje su započeli emotivnu vezu, a već 26. jula 2016. godine, uplovili su u bračnu zajednicu.

Rastina supruga Ana Nikolić je trenutno u drugom stanju, tako da Rasta postaje otac.
Dok sa nestrpljenjem očekuju svoju prinovu, Rastina supruga Ana Nikolić i Rasta, dosta svog slobodnog vremena provode sa svojim kućnim ljubimcem Simbom, koji je zahvaljujući tome što je doslovno presladak osvojio ne samo Anino i Rastino srce, već i srca njihovih brojnih fanova i publike. Simba je pomeranski špic i u Aninu i Rastinu porodicu, ušao je kao poklon koji je Rasta izabrao za Anu.

Kao što smo u prethodnom delu ovog teksta već napomenuli, ovaj sveže venčani bračni par, trenutno možete gledati u ulogama žirija takmičarskog programa koji nosi naziv “Ja imam talenat” koji se emituje na programu televizije “Pink”, četvrtkom u večernjem terminu.

U krugu svojih poznanika, prijatelja i saradnika, Rasta važi za jednog izuzetno staloženog i kulturnog mladog čoveka koji ima jasno i precizno utemeljene životne principe kojima je već dugi niz godina dosledan i kojih se pridržava.

U slobodno vreme, Rasta obožava da gleda filmove i navodi da se na taj način najbolje i najbrže opušta. Na pitanje novinara koji je njegov omiljeni film, Rasta nije dao jasno definisan i precizan odgovor, ali je izjavio da svojim omiljenim filmovima smatra sve filmove čiji je reditelj Stenli Kjubrik. Naime, u želji da se odmori i da se opusti od napornog dana, Rasta najčešće bira da pogleda neki od brojnih Kjubrikovih filmova.

Sa nadom da će vas Rasta u skoroj budućnosti obradovati novim pesmama, završićemo njegovu biografiju u kojoj ste, nadamo se, pronašli dovoljno zanimljivih i kvalitetnih informacija o njemu.

Ime i prezime: Stefan Đurić Rasta

Datum i mesto rođenja: 16. novembar 1989. godine, Priština, Srbija (Kosovo i Metohija)

Zanimanje: Pevač, Tekstopisac, Kompozitor, Muzički producent

Visina: /

Težina: /

YouTube:

Facebook:

Instagram:

Sponzorisano:

Loading...
loading...