Glumci

Sloboda Mićalović – Biografija 2020, Visina, Težina, Instagram

Trenutno, ali i duži niz godina unazad, Sloboda Mićalović važi za jednu od najpopularnijih televizijskih glumica.

Međutim, ono što je neizostavno napomenuti, jeste da Sloboda Mićalović osim uloga u filmovima i u serijama, tumači i uloge u brojnim pozorišnim predstavama.

Prva uloga koju je Sloboda Mićalović tumačila, bila je upravo uloga u pozorišnoj predstavi i to u predstavi pod nazivom “Koštana” koja je rađena po uzoru na istoimeno književno delo poznatog i uvaženog književnika Borisava Bore Stankovića. Zahvaljujući tome što se izvanredno snašla u ulozi u pomenutoj predstavi, nekoliko godina kasnije, Sloboda Mićalović je dobila priliku da se oproba i kao glumica u filmu “Zona Zamfirova”. U filmu “Zona Zamfirova”, Sloboda je trebalo da tumači glavnu ulogu, dakle ulogu Zone, ali joj je ipak pripala sporedna uloga Vaske. Nakon tumačenja uloge u pomenutom filmu, Sloboda Mićalović je stekla svoju enormnu glumačku popularnost i od tada, važi za jednu od najpopularnijih i mnogima omiljenih mlađih glumica.

Sloboda Mićalović – biografija

Sloboda Mićalović, rođena je 21. avgusta 1981. godine u Leskovcu, gde je odrasla i gde je živela sve do upisa na fakultet i do preseljenja u Beograd. Sloboda Mićalović je srednja ćerka svojih roditelja Dragana i Milice i ima dve godine stariju sestru Mirjanu i devet godina mlađu sestru Draganu. Slobodina starija sestra, po profesiji je menadzer, dok je njena mlađa sestra Dragana, baš kao i ona profesionalno ostvarena kao uspešna i prilično popularna mlada glumica.

Sloboda i njena mlađa sestra Dragana, svoj raskošan talenat za glumu, nasledile su od svog oca Dragana Mićalovića koji je po profesiji takođe glumac.

Jedna od uloga koju je tumačio Slobodin otac Dragan, a to je uloga u monodrami koja je posvećena životu čuvenog heroja Ive Lole Ribara, odgovorna je za to što je Sloboda dobila baš to ime.

Naime, jedan od segmenata pomenute monodrame, posvećen je čitanju pisma koje je od strane Ive Lole Ribara upućeno njegovoj verenici Slobodi. Upravo po toj Slobodi, Sloboda Mićalović je dobila ime. Dok je bila sasvim mala devojčica, Sloboda nije volela svoje ime i insistirala je na tome da je svi koji je poznaju oslovljavaju sa Boba.

Međutim, kada je malo porasla i kada je postala razumnija i zrelija, pročitala je pismo koje je upućeno izvesnoj Slobodi, verenici Ive Lole Ribara i zavolevši lik te žene, Sloboda je zavolela i sopstveno ime.

Slobodina majka Milica, po profesiji je frizerka, pa su Sloboda i njene dve rođene sestre tokom čitavog odrastanja imale tu privilegiju da pored sebe imaju nekoga ko će im neumorno i vrlo posvećeno ispunjavati želje koje su vezane za frizuru.

Kao i doslovno svi njeni vršnjaci, Sloboda je u periodu najranijeg detinjstva doslovno obožavala čuvenog televizijskog voditelja Branka Kockicu i njegovu televizijsku emisiju “Kocka, kocka, kockica”. Shodno toj činjenici, kao jedan od najinteresantnijih događaja koji se odigrao upravo u njenom detinjstvu, Sloboda navodi događaj u kojem je dobila priliku da upozna Branka Kockicu.

Naime, kada je Sloboda imala sedam godina, Branko Kockica je gostovao u Domu Vojske u njenom rodnom gradu i ona je sa svojim roditeljima i sa dve godine starijom sestrom otišla da ga upozna. Tom prilikom, mala Sloboda se Branku predstavila kao novinarka i zamolila ga je da uradi intervju sa njim, na šta je on pristao i što čitavom događaju daje posebnu draž. Zahvaljujući porodičnom prijatelju Slobodinih roditelja koji je bio zaposlen na lokalnoj radio stanici, čuveni Slobodin intervju sa Brankom Kockicom, prenosio se na programu radija i to je dakle bio njen prvi javni nastup.

Uporedo sa osnovnom školom koju je pohađala u svom rodnom gradu, Sloboda Mićalović je pohađala i nižu muzičku školu koju je upisala sa osam godina. Uz to, u periodu odrstanja, Sloboda se veoma često rekreativno bavila sportom i odlazila je na časove plesa.

S obzirom da je tokom pohađanja niže muzičke škole pokazala sjajan talenat za muziku, Sloboda je po završetku osnovne škole u svom rodnom gradu upisala i završila i srednju muzičku školu “Stanislav Binički”.

Ipak, kako je u sebi nosila ogroman, urođen talenat za glumu, Sloboda se odlučila da po završetku srednje muzičke škole upiše Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu.

Na polaganje prijemnog ispita na Fakultetu dramskih umetnosti, Sloboda je otišla u pratnji svog oca Dragana, koji joj je baš kao i njena majka Milica dao nesebičnu podršku.

Nakon uspešno položenog prijemnog ispita na Fakultetu dramskih umetnosti, Sloboda je 1999. godine uspela da započne studije glume i pripala je klasi profesora Predraga Bajčetića i profesorke Anite Mančić.

Neposredno pre početka prvih predavanja na fakultetu, Sloboda se iz svog rodnog grada Leskovca preselila u Beograd.

Uprkos velikoj ljubavi prema studijama glume i uprkos ogromnoj želji da jednog dana postane uspešna glumica, početni period studiranja za Slobodu je bio veoma težak i naporan, a razlog tome, bila je činjenica da je po prvi put odvojena od svoje porodice i od svog rodnog grada Leskovca.

Nekoliko puta, prepuštena nostalgiji i jakoj želji da vidi svoje roditelje i svoje sestre, Sloboda se čak našla u iskušenju da napusti studije glume i da se vrati u svoj porodični dom u Leskovcu. Ipak, to se nije dogodilo i odolevši tom iskušenju, Sloboda je uspela da završi studije glume i da postane uspešna glumica.

Veliku podršku, u periodu studiranja, Sloboda je pronalazila u svojoj prijateljici Zorani Bečić sa kojom je delila iznajmljen životni prostor.

Od početka karijere do danas

Svoju prvu ulogu, Sloboda Mićalović je tumačila u pozorišnoj predstavi “Koštana”, koja je realizovana po uzoru na istoimenu književnu dramu, našeg velikog književnika Borisava Bore Stankovića, kada je Sloboda bila na drugoj godini studija glume.

Na trećoj godini studija glume, 2002. godine, Sloboda Mićalović se oprobala i kao televizijska glumica i to tumačeći jednu od sporednih uloga u filmu “Klasa 202”. Iste godine, po pozivu reditelja Zdravka Šotre, koji je režirao čuveni film “Zona Zamfirova”, Sloboda se prijavila na kasting za glavnu ulogu u tom filmu. Ipak, glavna uloga je dodeljena Slobodinoj koleginici Katarini Radivojević, ali je Slobodi pripala uloga Vaske. Kroz tumačenje uloge Vaske, Sloboda je pokazala svoj raskošan glumački talenat i uspela je da se dopadne publici i da zauzme stabilnu poziciju na domaćoj glumačkoj sceni.

2002. godine, pored navedenih, Slobodi su pripale još dve uloge, a to je jedna od sporednih uloga u filmu “Ko čeka dočeka” i jedna od sporednih uloga u televizijskoj seriji “Podijum”.

2003. godine, Slobodi je dodeljena još jedna sporedna uloga i to uloga doktorke u filku “Ilka”.
Iste, dakle 2003. godine, Sloboda Mićalović je postala jedna od učesnica glumačke ekipe koja je bila uključena u realizaciju televizijske serije “Mješoviti brak”. U pomenutoj Tv seriji, Sloboda je tumačila ulogu Jelene, ćerke supružnika Snežane i Vojina koji su u glavnim ulogama i koje su tumačili Dara Dzokić i Mima Karadzić.

2004. godine, Sloboda Mićalović je tumačila dve sporedne uloge i to ulogu Jelene u Tv seriji “Tragom Karađorđa” i ulogu mlade jevrejke u filmu “Pljačka Trećeg rajha”.

2005. godine, Sloboda je dobila prvo glumačko priznanje, a to je priznanje koje je pripalo njoj i njenom kolegi Andriji Miloševiću za najbolji glumački par godine. Pomenuto priznanje, Slobodi i Andriji, dodeljeno je na račun uloga u seriji “Mješoviti brak”.

2008. godine, Slobodi Mićalović je dodeljena prva glavna uloga u karijeri i to je uloga Anđelke Bojanić u Tv seriji “Ranjeni orao”. Iste godine, Slobodi su pripale još dve uloge, a to je pilot uloga Vanese Tintor u jednoj od epizoda serije “Ne daj se Nina” i uloga kraljice Natalije u dokumentarnom filmu “Kraljevina Srbija”.

2009. godine, Slobodi Mićalović i njenom kolegi Ivanu Bosiljčiću, na Filmskom festivalu u Nišu, po odluci čitalaca lista “Tv Novosti” dodeljeno je priznanje za najbolji glumački par. Ovo priznanje, Slobodi i Ivanu je dodeljeno na račun uloga u seriji “Ranjeni orao”.

2010. godine, Sloboda je proglašena glumicom godine i dodeljen joj je oskar popularnosti.

2011. godine, Slobodi je dodeljena još jedna, druga po redu glavna uloga, a to je uloga Milene Novaković u Tv seriji “Nepobedivo srce” u pomenutoj seriji, Slobodin partner, ponovo je bio njen kolega Ivan Bosiljčić i njih dvoje, već sledeće, dakle 2012. godine, još jednom su i to ponovo po odluci čitalaca lista “Tv Novosti” proglašeni glumačkim parom godine. Iste godine, dakle 2012. godine, Sloboda Mićalović je tumačila ulogu Aide u Tv seriji “Jagodići”.

2015. godine, Sloboda Mićalović je tumačila ulogu Sofije u Tv seriji “Čizmaši”.

Sloboda Mićalović privatno

Već devet godina, tačnije od 12. maja 2008. godine, Sloboda Mićalović je u srećnom i harmoničnom braku sa svojim suprugom inače takođe poznatim domaćim glumcem Vojinom Ćetkovićem. Njih dvoje, upoznali su se u okviru realizacije filma “Zona Zamfirova” u toku zajedničkih snimanja.

2010. godine, tačnije 12. januara pomenute godine, Sloboda je na svet donela svoje i Vojinove ćerkice, bliznakinje Milu i Veru. S obzirom da su i Sloboda i vojin jako često poslovno angažovani, brigu o devojčicama neretko preuzimaju njihovi roditelji koji im baš kao i Sloboda i Vojin ukazuju bezgranično mnogo bezuslovne ljubavi i pažnje, koje doprinose njihovom zdravom razvoju i odrastanju.

O tome koliko je Slobodin i Vojinov brak skladan i vredan pohvale, dovoljno svedoči podatak da su njih dvoje 2015. godine dobili nagradu koja nosi naziv “Porodica životnog stila”. Pomenuta nagrada, jedna je od nagrada koje se dodeljuju mladim ljudima, koji na bilo koji način vrše pozitivan uticaj na razvoj omladine i koji svojim primerom daju pozitivan primer omladini.

Među svojim kolegama, ali i među bliskim prijateljima i članovima porodice, Sloboda Mićalović važi za jednu veoma odmerenu i uzorno vaspitanu mladu ženu, koja nije sklona konfliktima niti skandalima.

Svoju popularnost, Sloboda je stekla isključivo zahvaljujući svom talentu i zahvaljujući posvećenosti poslu. Shodno navedenoj činjenici, Sloboda je veoma omiljena i dobro prihvaćena od strane svojih kolega i koleginica i ne postoji doslovno ni jedna osoba iz javnog života sa kojom je Sloboda u lošim odnosima.

Ime i prezime: Sloboda Mićalović

Datum i mesto rođenja: 21. avgust 1981. godine, Leskovac, Srbija

Zanimanje: Glumica

Visina: 170 cm

Težina: /

Facebook:

Instagram:

Sponzorisano:

Loading...
loading...