Glumci

Mirka Vasiljević – Biografija 2020, Visina, Težina, Instagram

Mirka Vasiljević, jedna je od mnogima omiljenih i trenutno najpopularnijih mladih glumica sa ovih prostora. Svoju popularnost, Mirka Vasiljević je stekla kroz ulogu Janje u popularnoj Tv seriji “Ljubav, navika, panika”, koja je snimana i koja je u premijernom izdanju emitovana u periodu od 2005. godine do 2007. godine. Osim pomenute serije, za početak Mirkine glumačke karijere, vezuje se i uloga Sofije, koju je takođe 2005. godine tumačila u filmu “Mi nismo anđeli 2”.

Od pomenutog perioda do danas, Mirka Vasiljević se kao glumica veoma uspešno oprobala tumačeći brojne druge uloge i ta činjenica pomogla joj je da dostigne i da opravda status mnogima omiljene mlade domaće glumice.

Mirka Vasiljević – biografija

Mirka Vasiljević, rođena je 27. septembra 1990. godine u Beogradu, gde je odrasla, završila osnovno i srednje obrazovanje i gde i danas živi i radi.

Svoje detinjstvo, Mirka pamti i opisuje kao izuzetno srećno i vredno pamćenja. Naime, Mirka je odrasla u domu punom harmonije u kojem su se gradile i poštovale porodične i tradicionalne vrednosti.

Kao neko ko je u svakom periodu odrastanja imao bezuslovnu ljubav i nesebičnu podršku od strane oba roditelja, Mirka je odrastala ušuškana osećajem sigurnosti i topline i zahvaljujući upravo tome, odrasla je u osobu punu samopouzdanja.

S obzirom da Mirkini baka i deka već oko četrdeset godina žive u Nemačkoj, Mirka je kao dete veoma često vreme provodila kod njih i to joj je pomoglo da jako rano počne da se navikava da bude odvojena od mame i tate i da postaje samostalna.

U veoma ranom periodu detinjstva, tačnije sa svega pet godina, Mirka je postala članica jedne modne agencije i radila je kao foto model.

Međutim, kako je Mirka bila jedna veoma svestrana devojčica, modeling nije bio jedino čemu je ona bila posvećena u periodu detinjstva. Naime, dugi niz godina, Mirka Vasiljević se bavila folklorom, a njena ljubav prema folkloru, izrodila se iz njenog tradicionalnog vaspitanja i iz želje da nauči da igra srpske nacionalne igre. Ono zbog čega je Mirka takođe volela da odlazi na časove folklora, bilo je druženje sa vršnjacima koji su delili ista interesovanja sa njom.

U periodu osnovnog obrazovanja, Mirka Vasiljević je paralelno počela da pohađa i poznatu školu za talente “UMS” i ta činjenica, rezultirala je time da je jedan vremenski period bila angažovana kao voditeljka popularne dečije emisije “City Kids” koja se emituje na televiziji “Pink”. Pomenuti voditeljski angažman, Mirka Vasiljević i danas pamti kao uspešno iskorišćenu priliku za susret sa televizijskim kamerama.

Uprkos tome što je bila istovremeno angažovana na više različitih polja, Mirka Vasiljević ni u jednom trenutku nije zapostavila svoje školske obaveze i svoje osnovno obrazovanje završila je kao izuzetno primeran i učenju posvećen đak.

Po završetku osnovne škole, Mirka Vasiljević je u svom rodnom gradu Beogradu upisala gimnaziju “Runđer Bošković” koju je baš kao i osnovnu školu završila kao izuzetno primeran i učenju posvećen đak.

Ubrzo nakon što je otpočela svoje srednje obrazovanje, Mirka Vasiljević je otpočela i svoju glumačku karijeru.

Od početka karijere do danas

Svoju glumačku karijeru, Mirka Vasiljević je otpočela veoma rano, tačnije sa nepunih 15 godina.

Svoje prve uloge, Mirka je imala 2005. godine i to u popularnoj Tv seriji “Ljubav, navika, panika” i u filmu “Mi nismo anđeli 2”. U pomenutoj Tv seriji, koja je snimana u produkciji televizije “Pink”, Mirka je tumačila ulogu Janje, dok je u pomenutom filmu koji je režirao Srđan Dragojević, tumačila ulogu Sofije.

S obzirom da je već u okviru svojih prvih glumačkih angažmana bila okružena prvoklasnom glumačkom i rediteljskom ekipom i s obzirom da je svoje prve uloge odigrala maestralno, Mirka Vasiljević je već na početku svoje glumačke karijere uspela da dostigne status zapažene mlade glumice koja je osvojila naklonost brojne publike.
Ta činjenica, pomogla je Mirki Vasiljević da sa uspehom nastavi da gradi svoju glumačku karijeru.

2006. godine, Mirka Vasiljević je bila deo glumačke ekipe koja je učestvovala u realizaciji filma “Ne skreći sa staze”. U pomenutom filmu, Mirka se pojavljuje u ulozi devojke sa videa.

2007. godine, Mirka je dobila još dva nova glumačka angažmana i to glumački angažman u filmu “Dečak koji je bio suviše nevin” u kojem tumači ulogu Sare i glumački angažman u Tv seriji “Premijer” u kojoj tumači ulogu Ive.

U periodu između 2009. i 2010. godine, Mirka Vasiljević je učestvovala u realizaciji Tv serije “Jesen stiže dunjo moja” u kojoj tumači ulogu Dunje.

2010. godine, Mirka je tumačila ulogu Kose u filmu “Pare ili život”. Pomenuta uloga, za Mirku je bila specifična po tome što se kroz nju po prvi put u karijeri našla pred izazovom da odglumi devojku sa sela. Iste godine, dakle 2010. godine, Mirka Vasiljević se oprobala i kroz dve nove uloge koje je imala u Tv serijama i to u Tv seriji pod nazivom “Totalno novi talas” u kojoj tumači ulogu Milice i u Tv seriji pod nazivom “Miris kiše na Balkanu” u kojoj tumači ulogu Blanke.

2011. godine, Mirka Vasiljević se svojoj vernoj publici predstavila kroz još jednu glumačku ulogu, a to je uloga Milice u filmu “Zduhač znači avantura”.

2013. godine, Mirka Vasiljević je učestvovala u realizaciji Tv serije “Zvezdara” u kojoj tumači ulogu Vere.

2017. godine, ali i nekoliko godina unazad, Mirka Vasiljević je aktivna i kao pozorišna glumica. Pozorišne predstave u čijoj realizaciji Mirka trenutno učestvuje, jesu pozorišna predstava pod nazivom “Pazi s kime spavaš” i pozorišna predstava pod nazivom “Hot Line – Ljubavna priča”.

Zahvaljujući činjenici da je kroz svoje maestralno odigrane televizijske i pozorišne uloge postigla i opravdala status izuzetno uspešne i mnogima omiljene mlade glumice, Mirka Vasiljević je veoma često gost brojnih izuzetno popularnih i gledanih televizijskih emisija. Takođe veoma često, o Mirki Vasiljević možete i čitati u štampanim medijima. Osim zbog svojih maestralno odigranih televizijskih i pozorišnih uloga, Mirka Vasiljević skreće pažnju medija i uopšteno pažnju javnosti neretko i zbog svog privatnog života o kojem ćete nešto više moći da saznate u nastavku teksta.

Mirka Vasiljević – privatan život

Pre tačno osam godina, tačnije 2009. godine, Mirka Vasiljević je započela zajednički život sa svojim emotivnim partnerom Vujadinom Savićem koji je inače jedan od najuspešnijih i najpopularnijih mladih fudbalera sa ovih prostora i sin takođe proslavljenog fudbalera Duleta Savića.

Iako su pre osam godina uplovili u luku zajedničkog života, Mirka i Vujadin se još uvek nisu venčali, a na pitanje novinara šta je razlog tome i kada će to konačno učiniti, složno odgovaraju da jednostavno nemaju vremena za to jer je Vujadin zbog obaveza koje ima prema fudbalskom klubu za koji igra često obavezan da vreme provodi van Srbije. Kada se Vujadin vrati u Srbiju, ili kada Mirka otputuje kod njega, oni se trude da vreme koje imaju provedu što sadržajnije i što kvalitetnije i uz sve ono što žele da ispričaju jedno drugom i uz sve ono što žele da urade, jednostavno i ne stižu da planiraju venčanje. Vujadin je od Mirke stariji svega nekoliko meseci i od samog početka njihovog zajedničkog života, uzajamna ljubav i uzajamna podrška koju jedno drugom upućuju su ono što ih spaja i ono što im svih ovih godina omogućava da traju. Kao rezultat svoje uzajamne ljubavi, Mirka i Vujadin imaju troje dece i to dva sina Andreja i Mihajla i ćerkicu Andrijanu.

S obzirom da je Vujadin, kao što smo to već i napomenuli, veoma često van zemlje, ali i s obzirom da je Mirka kao uspešna glumica veoma često zauzeta svojim poslovnim obavezama, u odgajanju dece, ovom mladom i poznatom paru često pomažu Mirkina i Vujadinova porodica i to najčešće Mirkina ili Vujadinova mama, Mirkina tetka ili Mirkin brat od tetke.

Iako u svakom smislu i u svakom trenutku može da se osloni na pomoć svoje i Vujadinove majke, ali i na pomoć ostalih članova porodice, Mirka se koliko god je u njenoj moći trudi da lično ona bude ta koja je najčešće uz decu i koja najviše utiče na njihovo vaspitanje.

Kako tvrdi, osim u televizijskim i pozorišnim ulogama, Mirka se savršeno snalazi i u ulozi domaćice. Ono u čemu ova talentovana mlada glumica i trostruka majka posebno uživa kada je kod kuće, jeste kuvanje.

Naime, ne postoji jelo koje Mirka ne ume da pripremi, a najčešće priprema srpska tradicionalna jela.

Iako su veoma često razdvojeni zbog poslovnih obaveza koje Vujadin ima i zbog kojih više vremena provodi u inostranstvu nego u Srbiji, Mirka i Vujadin se trude da bar praznike dočekuju zajedno i da okruženi svojom dečicom uživaju u lepoti prazničnih dana.

Ime i prezime: Mirka Vasiljević

Datum i mesto rođenja: 27. septembar 1990. godine, Beograd, Srbija

Zanimanje: Glumica

Visina: 175 cm

Težina: 55 kg

Facebook:

Instagram:

Sponzorisano:

Loading...
loading...