Glumci

Katarina Radivojević – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Katarina Radivojević je naša poznata glumica i producentkinja, a pored neospornog talenta, veliku pažnju publike pridobila je zbog svoje lepote.

Lepa glumica se najviše proslavila ulogama u filmovima: “Zona Zamfirova“; “Lavirint“; “Čarlston za Ognjenku“; kao i serijama: “Ljubav i mržnja“; i “Ubice moga oca“.

Kako se nije zadovoljila slavom koju je stekla u našoj zemlji, Katarina je želela da ide korak dalje, naime, pre osam godina pakuje svoje stvari i odlazi u Los Anđeles. Nažalost, tamo nije uspela da ostvari uspeh koji je priželjkivala.

Katarina Radivojević – Biografija

Katarina Radivojević je rođena 29. marta 1979. godine, u Socijalističko Federativnoj Republici Jugoslaviji, u Beogradu.

Živela je sa ocem Vujicom, koji je po zanimanju bio saobraćajni inženjer, majkom Ljiljanom, sanitarnim inspektorom, kao i sa sestrom Jasnom.

Katarina je svoje detinjstvo provela u Batajnici, gde je završila osnovno obrazovanje, a za vreme raspusta, živela bi na selu Salaš kod svoje bake i deke.

Volela je život na selu i seoske poslove koje je svakodnevno obavljala, kao i praznike i vašare koje organizuju.

Još kao mala bavila se raznim sportovima, kao što su gimnastika i balet, i aktivnostima kao što su pevanje i ples. Rano je počela da ide na časove glume i to kod poznatog Mike Aleksića, čiji je član dramske grupe bila punih deset godina.

Tokom časova glume bila je u obavezi da čita jednu knjigu mesečno, zbog čega je i zavolela klasičnu književnost.

Nakon završene osnovne škole, svoje dalje školovanje nastavlja u Dvanaestoj beogradskoj gimnaziji. Bila je primeren đak sve do trećeg razreda, kada je počela i suviše često da beži sa časova, te je morala da obnavlja razred.

Nakon ove neprijatnosti, Katarina je tužila ministarstvo i svoju školu, nakon čega joj je direktorka zbog lošeg vladanja zabranila da ide na matursku ekskurziju.

Odlučuje da se prebaci u Petu beogradsku gimnaziju, i taj četvrti razred veoma lako završava, s obzirom da je usledilo bombardovanje.

U godini kada je naša zemlja bombardovana, Katarina je konkurisala za Fakultet dramskih umetnosti, koji je uspešno prošla.

Primljena je u klasu profesora Predraga Bajčetića, a zajedno sa njom u klasi su bili Sloboda Mićalović, Ana Franić, Leana Vučković, Marija Vicković, Miodrag Fišeković, Nenad Maričić, Igor Ilić, Branislav Tomašević, Zoran Bećić, Miloš Anđelkovićem i Miloš Vlalukin.

Za svoj najsrećniji period u životu smatra vreme studiranja. Isticala je da je veoma često spavala na fakultetu, dočekivavši kolokvijume i ispite. Za vreme studiranja živela je kao podstanar zajedno sa Marijom Vicković, koja joj je danas jedna od najboljih drugarica.

Na početku studiranja, živele su u Novom Beogradu, ali se tu nisu dugo zadržale s obzirom da ih je vlasnik stana izbacio jer se Katarina pobunila zbog visoke kirije. Žurile su da nađu novi stan, te su se preselile na Staro sajmište.

Za vreme studiranja, Katarina je počela da dobija brojne angažmane, kako u pozorišnim predstavama, tako i u filmovima, zbog kojih je zapostavila studije.

Nakon završetka snimanja filma “Zona Zamfirova“, prelepa glumica je odlučila da se skloni od svih. Jedan deo novca koji je zaradila dala je za renoviranje stana, dok je od drugog dela živela u Londonu dva meseca, gde je učila engleski jezik.

Godinu dana nakon snimanja pomenutog filma, koji joj je doneo najveću slavu, Katarina je upoznala Anu Stanić na snimanju jedne reklame, i od tog momenta njih dve postaju nerazdvojne. Kada se Ana Stanić udavala za Momčila Lavrića, Katarina je dobila tu čast da bude njihova kuma.

Glumačka karijera Katarine Radivojević

U periodu od 1992. do 2008. godine, Katarina Radivojević se pojavljuje u sledećim ostvarenjima: “Policajac sa Petlovog brda“-film (1992.); serija “Policajac sa Petlovog brda“(1993.-1994.); “Lola“(2001); “Klasa 2002“(2002); “Zona Zamfirova“(2002.); “Lavirint“(2002.); “Laku noć, deco“(2003.); “Pljačka Trećeg Rajha“(2004.); “Vuk“(2004.); “Dangube!“(2005.); “Libero“(2005.); “Potera za sreć(k)om“(2005.); “S.O.S.- spesite naše duše“(2007.); “Čarlston za Ognjenku“(2008.); “Morfijum“(2008.) i “Ljubav i mržnja“(2007.-2008.).

Od 2008. pa sve do danas, pojavljuje se u sledećim ulogama: “Najbolje godine“(2009.-2010.); “Sva ta ravnica“(2010.); “Žućko- Priča o Radivoju Koraću“(2011.); “Urgentni centar“(2014.); kao i “Ubice mog oca“(2016.).

Privatni život Katarine Radivojević

Pre osam godina, Katarina Radivojević je odlučila da želi da postigne uspešnu karijeru i u inostranstvu. Stoga 2011. godine odlazi u Los Anđeles, u želi da glumi u filmovima koji će joj doneti veliku slavu, kao i veliku količinu novca.

Njena najveća podrška u tom periodu bila je njena sestra Jasna, koja živi s svojim mužem u Sjedinjenim Američkim Državama. Išla je na brojne audicije, ali je bila svesna da je konkurencija prevelika, kao i da ona više nije tako mlada.

Tokom 2013. godine Katarina je učestvoala u saobraćajnoj nesreći, do koje je došlo usled nepoštovanja prvenstva prolaza, na svu sreću niko nije bio povređen. Iste godine se u medijama pojavila fotografija sa njenog letovanja u Crnoj Gori, na njoj glumica puši cigaretu zajedno sa svojim kolegom Viktorom Savićem, za koju se spekulisalo da je marihuana.

Dve godine kasnije, popularna glumica koanačno dobija zeleni karton na lutriji koju vlada Sjedinjenih Američkih Država organizuje svake godine za imigrante. Ovo je za nju bila velika radost, s obzirom da joj je to četvrto učešće. Sve do tada glumica je imala samo radu vizu, koju je morala da obnavlja.

Tek 2016. godine Katarina Radivojević je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti sa predstavom “Sestre“, u kojoj je glumila zajedno sa Marijom Vicković. Nakon nje nije imala priliku da se veseli svom diplomiranju, s obzirom da joj je u tom trenutku premiuo jedan veoma blizak prijatelj.

Nakon diplomiranja glumica prvo putuje za Hrvatsku, gde se zadržva kratko, a odmah nakon toga odlazi u Ameriku na duže.

Jednom prilikom kada se iz Amerike vratila za Beograd, gostovala je u popularnoj emisiji “150 minuta“, u kojoj je izjavila da nije ostvarila uspeh koji je priželjkivala. Kako navodi, konkurencija je tamo ogromna, a njen akcenat joj je samo odmogao pri tome. Dok je u Americi najviše joj nedostaje porodica i bliski prijatelji, kao i naša hrana, sa kojom američka ne može da se poredi.

Kao svoju najveću vrlinu smatra iskrenost, a za sebe kaže da je veoma brzopleta, da je često preopterećena onim što je zanima, kao i samom sobom. Kao svoju najveću manu, glumica navodi svoju impulsivnost, koja ju je u više navrata uvalila u nevolje.

U budućnosti bi volela da sarađuje sa Meril Strip, Robertom De Nirom, kao i Al Paćinom. Njena velika želja je da igra u rimejkovima poput: “Bilo jednom u Americi“ i “Kazablanka“.

Kada su je mediji pitali ko je po njoj najseksipilniji čovek na svetu, odgovorila je da je za nju to svakako Če Gevara.

Pre deset godina je bila u vezi sa Vukom Miškovićem, ali ova veza nije opstala iz razloga što je on u to vreme živeo u Milanu, a ona u Zagrebu.

Svega nekoliko meseci se zabavljala sa Ivanom Novičićem, koji živi u Švajcarskoj, i koji je po zanimanju bankar. Mediji su spekulisali da se njihova veza okončala isključivo zbog njenog temperamenta.

Nešto više od godinu dana bila je u vezi sa Vidojem Ristovićem, istoričarem umetnosti i antikvarem, koji je u to vreme bio oženjen, ali je zbog Katarine napustio svoju ženu. Bili su zajedno sve do treutka kada Katarina nije odlučila da se preseli za SAD.

Tek pre nekoliko godina, lepa glumica je priznala pravi razlog svog odlaska u Sjedinjene Američke Države pre osam godina, naime, u to vreme se upustila u ljubavnu vezu sa popularnim glumcem Benisijem del Torom, koji je više od deceniju stariji od nje.

Prelepa glumica želela je da osnuje porodicu, ali je shvatila da on nije pravi čovek za to, te je stoga nastavila dalje sa životom u nepoznatoj zemlji.

Poznato je da se pre nekoliko godina odlučila da zamrzne svoje jajne ćelije, kako bi za nekoliko godina mogla da se ostvari u ulozi majke.

Svoju liniju održava time što ne jede slatkiše, masne prerađevine, te umesto toga pije ceđene sokove, sojino mleko i suši. Nije ljubitelj estetskih zahvata, neko je ko potencira prirodnu lepotu.

Redovno održava svoju kondiciju time što dva do tri puta nedeljno odlazi u teretanu, pored koje se bavi meditacijom i plesom. Svoje duhovno smirenje pronalazi u jogi.

Što je starija sve joj je teže da se upusti u novu romansu. Ranije je mnogo želela da se ostvari u braku, međutim, godinama kasnije shvatila je da to nije ono što bi nju učinilo kompletnom, niti bilo koju drugu ženu, već naprotiv, najvažnije je da bude srećna sama sa sobom.

Ime i Prezime: Katarina Radivojvić

Datum i mesto rođenja: 29. mart 1979. godine, SFRJ, Beograd

Zanimanje: glumica, producentkinja

Visina: 175 cm

Težina: 65 kg

Sponzorisano:

Loading...
loading...