Glumci

Rialda Kadrić – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Prelepa nekadašnja glumica Rialda Kadrić proslavila se ulogom Marije u filmskom serijalu “Žikina dinastija“.

Bio je to sjajan početak za njenu glumačku karijeru, mnogi su joj predviđali slavu sličnu holivudskoj, međutim, u međuvremenu se desilo nekoliko stvari koje su potpuno promenile Rialdin život.

Prošlo je 40 godina od njenog prvog filma koji joj je doneo veliki uspeh, a lepa nekadašnja glumica, punih 30 godina nije davala intervju za srpske televizije.

Već dugo živi u Londonu, u koji se preselila za vreme rata u nekadašnjoj Jugoslaviji.

Rialda Kadrić – Biografija

Prelepa Rialda Kadrić rođena je u Socijalističko Federativnoj Republici Jugoslaviji, 14. juna 1963. godine, u Beogradu.

Osnovnu i srednju školu završila je u svom rodnom gradu. Slavu je stekla veoma rano, kada je imala svega petnaest godina.

Jedna je od retkih glumica koje su uspele pažnju publike da pridobiju odmah nakon prve uloge.

Nažalost, mnoge stvari su doprinele tome da se ona nikada više ne bavi glumom. Njen aktivan glumački period bio je od 1978. do 1990. godine, kada napušta zemlju i odlazi u London.

U ovom velikom gradu ostaje da živi sve do danas, iako to nije bio njen prvobitni plan.

Glumačka karijera Rialde Kadrić

Svoju prvu ulogu dobila je sa svega petnaest godina, 1978. godine, u filmu “Lude godine“, u režiji Zorana Čalića. Rialda je glumila Mariju, veliku ljubav Bobe (Vladimir Petrović).

Njih dvoje uživaju u svojoj ljubavi, ali problem nastaje kada ona zatrudni. Pored njih dvoje pojavljuju se legendarni Dragomir Bojanić Gidra u ulozi Živorada Žike Pavlovića, i Marko Todorović u ulozi Milana Todorovića.

Film je postigao veliku popularnost, a Rialda je dobila ulogu i u drugim filmskim serijalima istoimenog filma.

Iste godine dobija ulogu Vitine ćerke u filmu “Kućna terapija“.

Godinu dana kasnije ponovo igra Mariju u filmu “Došlo doba da se ljubav proba“, opet rame uz rame sa Vladimirom Petrovićem (Boba).

1981.godine igra u filmovima: “Ljubi, ljubi, al’ glavu ne gubi“ i “Dvoboj za južnu prugu“.

Nakon pauze od dve godine, pojavljuje se u filmovima: “Kakav deda, takav unuk“ i “Idi mi, dođi mi“.

1984.godine prelepa Rialda se pojavila u filmovima: “Moljac“ i “Šta se zgodi kad se ljubav rodi“.

Film “Šta se zgodi kad se lubav rodi“, nastavak popularnog serijala “Lude godine“, dostigao je ogromnu popularnost, a njena uloga Marije Todorović Pavlović, postaje sve popularnija, naime, postaje njen zaštitni znak. Ljudi širom bivše Jugoslavije prepoznavali su je na svakom koraku.

1985.godine pojavljuje se u filmovima: “Žikina dinastija“; “Lepotica iz Amhersta“; “Ćao inspektore“ i “Šest dana juna“.

Godinu dana kasnije pojavila se u svom poslednjem nastavku Ludih godina, pod nazivom “Druga Žikina dinastija“.

1988.godine dobila je ulogu prodavačice u filmu “Suncokreti“, a dve godine kasnije igala je u filmu “Čudna noć“, ujedno svom poslednjem filmu.

Privatni život Rialde Kadrić

O njenom privatnom životu zna se veoma malo, s obzirom da punih trideset godina nije dala nijedan intervju za naše novine, niti je posetila svoj rodni Beograd.

Rialda kaže da joj je popularnost u tinejdžerskim godinama donela veliku usamljenost. Da je želela da parira odraslima, ali je to bilo nemoguće, a s druge strane želela je da se druži sa svojim vršnjacima, ali su je oni posmatrali kao popularnu zvezdu.

Iz Beograada je otišla 1986. godine u London na usavršavanje jezika, očekivala je da će to biti njena privremena lokacija za život.

Na početku joj je bilo teško, s obzirom da je kao veoma mlada napustila svoje rodno mesto i otišla u jedan tako veliki grad.

Planirala je da se u njemu zadrži sve dok engleski ne usavrši u potpunosti, i dok ne odluči da li je gluma ono čime zaista želi da nastavi da se bavi, ili postoji neka druga profesija u kojoj bi mogla da se ostvari.

Njena majka je umrla 1991. godine, veoma iznenada, prema očevidcima na ulici. Istog dana izbio je rat u Zalivu, te Rialda koja je živela u Londonu, nije mogla odmah da se pojavi u Beogradu.

U trenutku kada je izgubila svoju majku, za koju je bila veoma vezana, u Londonu je živela 5 godina.

Pisala je kolumne za novine, pa je radila radio emisije u Londonu, da bi kasnije za “Glas Amerike“, za vreme kog je živela u Americi.

Uživala je u ovom poslu, a kasnije počinje da radi honorarno za BBC, s obzirom da je morala da se izdržava i plaća račune, bez ikakave podrške svojih roditelja.

Kaže da je more ono što joj najviše fali i u Londonu i u Beogradu.

Zanimljiva činjenica je da je svoj prvi poljubac doživela upravo na filmu, i to sa Vladimirom Petrovićem. Mnogi se pitaju ko su Marija i Boba danas, da li se i dalje čuju i šta je ono čime se bave, međutim, Rialda je izjavila da se nije čula sa Vladimirom, kao ni sa drugim članovima ekipe popularnog serijala “Lude godine“.

Sponzorisano:

Loading...
loading...