Glumci

Milan Vasić – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Milan Vasić je trenutno jedan od naših najpopularnijih televizijskih, pozorišnih i filmskih glumaca.

Svojom harizmom i talentom pleni male ekrane, kao i pozorišnu scenu.

Najpoznatiji je po ulogama u serijama: “Bela lađa“; “Ono naše što nekad bejaše“ i “Komšije“, kao i filmovima: “Nesporazum“; “Zona Zamfirova 2: Vrati se, Zone“; i “Konji vrani“.

Milan Vasić je takođe ostavio značajan utisak na publiku u pozorišnim predstavama: “Cimeri“ i megapopularnoj predstavi “Pevaj brate“.

Milan Vasić – Biografija

Popularni glumac je rođen 31. januara 1979. godine, u Socijalističko Federativnoj Republici Jugoslaviji, u Kosovskoj Kamenici, gradskom naselju u istoimenoj opštini.

Milan nije jedinac, odrastao je u velikoj porodici, koju čine njegova majka Olivera, otac Ljubomir, kao i sestre Milena i Tamara, sa kojima se odlično slagao.

U svom rodnom mestu završio je osnovnu i srednju školu sa odličnim uspehom.

Još kao mali voleo je sport, trenirao je rukomet i fudbal, pored kojih je našao vremena za svoju veliku i prvu ljubav, a to su pevanje i gluma. Naime, Milan je bio član kulturno- umetničkog društva u svom mestu, u kom je igrao i pevao, kada je njegov talenat i otkriven.

Pobedio je na jednom amaterskom takmičenju, na kom su svi bili oduševljeni njegovim talentom.

Gde god se pojavio njegov talenat je bio neosporan, te su ga svi nagovarali da se prijavi za Fakultet dramskih umetnosti, kako bi se profesionalno bavio glumom.

Milan Vasić nije bio siguran da li je to pravi izbor za njega, međutim, na inicijativu svoje učiteljice iz osnovne škole odlučio je da se prijavi na prijemni za Fakultet dramskih umetnosti u Prištini.

Uspešno polaže prijemni ispit te započinje svoje studije. Nažalost godinu i po dana kasnije na Kosovu je počeo rat, te stoga niko nije mogao da nastavi svoje studije. Svi studenti glume na području Kosova bili su pozvani da svoje studije nastave u Beogradu, što je Milan i učinio.

Primljen je u klasu profesora Svetozara Rapajića, od kog je učio jedno vreme.

Na početku studija, Milan je živeo kod svog rođaka u stanu, ali nakon određenog vremena aplicirao je za studenstki dom, u koji je i primljen.

Kako se prištinska Akademija premestila u Varvarin, koji se nalazi u blizini Kruševca, Milan je bio prinuđen da se preseli u Kruševac kako bi nastavio svoje studiranje. Ovde je završio treću godinu studija, ali je na kraju diplomirao u Vranju.

Tokom studiranja priznao je da se njegovo ponašanje dosta promenilo, naime, bio je veoma stidljiv i miran tokom prve dve godine na Akademiji umetnosti. Tek nakon određenog vremena shvatio je da glumci moraju drugačije da se ponašaju, odnosno, da konekcija koju student ostvaruje sa profesorom mora da bude specifična, odnosno da student zna sam da se izbori  i da ostvari prijateljski odnos.

Takođe je veoma često isticao da mu je drago što glumu nije završio samo na jednom mestu, jer je mnogo toga naučio time što se godinu dana školovao u Prištini, godinu dana u Beogradu, godinu u Varvarinu i poslednju godinu u Vranju.

Upoznao je razne ljude i njihova rasmišljanja i stavove, iz kojih je mnogo naučio.

Takođe je važno to što se upoznao sa brojnim običajima iz različitih delova Srbije, kao i mentalitetom što je veoma važno za svakog glumca, jer se mnogo lakše uživi i upozna sa svojom ulogom.

Pozorišna karijera Milana Vasića

Milan Vasić je jedan od članova Narodnog pozorišta Priština, koje se nalazi u Gračanici. U sklopu ovog pozorišta, odnosno njegovog ansambla, odigrao je mnogo predstava u srpskim gradovima na Kosovu.

U saradnji sa prestižnim Narodnim pozorištem koje se nalazi u Novom Sadu, dobio je priliku da nastupa na još širem području, te je publika imala priliku da se upozna sa njim i uživa u njegovoj glumi.

Dobio je ulogu Vojina Jugovića u popularnoj drami “Banović Strahinja“ Borislava Mihailovića u kojoj je ostavio sjajan utisak na publiku. Glavnog junaka, Banović Strahinju, glumio je Nebojša Đorđević, a u ostalim ulogama se pojavljuju Dušan Simić, Igor Damjanović, Zoran Karajić i mnogi drugi.

Nebojša Bradić je bio zadužen za adaptaciju ove predsave, a za istu je izjavio da prati pojedinca koji je dopustio da se odvija istorija upravo onako kako stoji u udžbenicima, ali takođe nije dozvolio da politički razlog prevlada njegovim moralnim uverenjem.

Pre dve godine, u oktobru mesecu, Milan Vasić se pojavio u predstavi Georga Bihnera “Dantonova smrt“ katalonskog reditelja, Mauricia Fare, koja je bila prikazana u Gračanici. Radnja ove drame je smeštena u periodu Francuske revolucije, a kroz nju se prožimaju događaji i odnos koji je imala masa i predvodnik pomenute revolucije prema vlasti koja je godinama zloupotrebljavala svoj položaj.

Pored Milana Vasića u predstavi su se pojavili i Aleksandar Mihailović, Igor Damnjanović, Anika Grujić i mnogi drugi sporedni glumci. Predstava je odlično prihvaćena među publikom, te su glumci dobili brojne pozitivne kritike na kraju iste.

Iako je svoje prve predstave radio u Narodnom pozorištu u Prištini, popularni glumac je bio čest gost i na scenama drugih pozorišta. Tako se pojavio u kamernom mjuziklu pod nazivom “Cimeri“ u pozorištu Slavija. Metju Karslon (Matthew Carlson) bio je zadužen za tekst po kom se radila predstava, a pored Milana Vasića u glavnoj ulozi se pojavio i Saša Joksimović.

Saša i Milan su glumili dvojicu drugara koji su odlučili da zajedno žive u novom stanu, gde upoznaju dve komšinice čijom su lepotom bili oduševljeni, a koje su bile odlučne u nameri da im pomognu da urede svoj novi stan. Pored njih dvojice u ulogama se pojavljuju Ana Sakić, Staša Radulović kao i Marija Veljković.

Za adapciju predstave zadužen je niko drugi nego Rade Vukotić.

Vasić je takođe u pozorištu Slavija glumio u predstavi pod nazivom “Kuća bez prozora“.

Svoju najveću popularnost postigao je sa ulogom Uroša Džemića U- Džejla u pozorišnoj predstavi “Pevaj brate“, rađenoj po scenariju Stevana Koprivice i režiji Slavenka Saletovića. Vasić glumi mladića čiji je životni san da postane zvezda hip- hopa, a pored njega se u glavnoj ulozi pojavljuje Milan Kalinić, koji glumi Gorana Ćirkovića Fajta, koji je otvorio vlastiti muzički studio s obzirom da do sada nije imao sreće sa bendovima.

Pored njih dvojice u predstavi se pojavljuje i polularni Andrija Milošević u ulozi Marjana Devića Devila. Predstava je postigla ogromnu popularnost, te je ekipa gostovala širom Srbije.

Filmska i televizijska karijera Milana Vasića

Mladi gumac se prvi put na filmskom platnu pojavio 2007. godine, u filmu “Konji vrani“, u režiji Ljubiše Samardžića. Milan je dobio ulogu banatskog paora Save Lađanskog koji sam podiže dete nakon što mu je žena preminula na porođaju.

Ovaj film zapravo predstavlja nastavak popularnog filma iz 2004. godine “Jesen stiže, Dunjo moja“. Pored Milana Vasića u filmu se pojavljuju i Kalina Kovačević, Milena Vasić Ražnatović, Andrija Milošević i Predrag Ejdus.

2007.godine pojavljuje se i u seriji “Ono naše što nekad bejaše“ ponovo u glavnoj ulozi. Ova serija Siniše Pavića premijerno je emitovana tokom 2007. godine na Radio Televiziji Srbiji.

Dobio je manju ulogu u popularnoj seriji “Ranjeni orao“, u režiji Zdravka Šotra, u kojoj glavne uloge igraju Ivan Bosiljčić i Sloboda Mićalović.

Dve godine kasnije dobija ulogu Save Lađanskog u filmu “Bled mesec“, nastavku popularne trilogije “Jesen stiže, Dunjo moja“. U ovom periodu dobija ulogu u još jednoj popularnoj seriji koja se prikazivala na Radio Televiziji Srbije, pod nazivom “Greh njene majke“.

Milan Vasić dobija ulogu Janaćka Janjića u megapopularnoj seriji “Bela Lađa“ u kojoj je glumio u periodu od 2009. do 2012. godine. Janaćko je bio rođak Srećka Šojića, koji njegovo mesto zauzima kada ga uhapse, te postaje poslanik i veoma važna karika u formiranju vlade na brodu “Bela Lađa“. Punih devedeset epizoda prikazano je tokom šest sezona koje su bile emitovane na RTS- u.

Pre godinu i po dana pojavio se na velikom platnu u filmu “Zona Zamfirova 2: Vrati se, Zone“, koji kako je već napomenuto predstavlja nastavak istoimenog filma snimljenog petnaest godina ranije, 2002. godine, sa sasvim drugom glumačkom ekipom. Film je režirao Jug Radivojević, dok su za scenario bili zaduženi Miroslav i Ivana Mitić.

U popularnoj seriji “Komšije“, Vasić se pojavio u četvrtoj sezoni, u ulozi Momčila Mitića, lažnog grofa Bokalovića, koja je takođe bila emitovana na RTS- u tokom prošle godine.

Na film “Nesporazum“ čeka se veoma dugo, naime, tokom proleća 2012. godine započeto je snimanje ovog filma, u kom su glavne uloge pripale Vladimiru Jocoviću i Mileni Vasić. Film je sniman u režiji Nenada Todorovića, a bavi se ljubavnim trouglom između portparolke Kfora, Albanke, i Srbina, a zanmljivo je da je u potpunosti sniman na Kosovu. Najava za premijerni prikaz ovog filma bila je upravo 2012. godine, međutim, prema poslednjim saznanjima njegov prikaz se očekuje 2019. godine.

Privatni život Milana Vasića

Milan Vasić je odrastao u patrijahalnoj porodici, koja ga je naučila da poštuje običaje sa Kosova. Iako je odrastao u nepogodnom političkom periodu za taj kraj, Milan za sebe kaže da je imao zdravo, lepo i srećno detinjstvo.

Danas živi i radi u Beogradu, ali je dugo vremena razmišljao o tome da se vrati u svoje rodno mesto i svoju slavu deli sa ljudima koji žive tamo. Međutim, nakon nekog vremena shvatio je da to nije ono što je lako izvodio, zbog čega je odlučio da sa svojim kolegama iz Narodnog pozorišta Priština nastupa koliko je god to moguće.

Veoma često izjavljuje da se ponosi svojim poreklom, te da je Kosovo nešto što će mu uvek biti u duši. Voli takođe i Vranje u kom je proveo jedan deo svog života, kao i Beograd u kom danas živi i radi.

O njegovom privatnom životu veoma se malo zna, on se trudi da vešto sakrije svoju privatnost od očiju medija. Za sada se zna da Milan Vasić nije u ljubavnoj vezi, ali se zna i da je u nekoliko navrata izjavio da se nada da će ubrzo upoznati onu pravu sa kojom će oformiti porodicu.

Često se šalio kako je javno objavio konkurs za pronalazak savršene žene prema njegovim kriterijumima. Želeo bi da mu ona rodi što je više dece moguće, bar troje.

Voli da peva, te se ne ustručava od mikrofona gde god da se nađe, naročito u kafanama.

Njegova velika ljubav su etno pesme, koju je nasledio od svojih roditelja, majke Olivere i oca Ljubomira.

Ime i Prezime: Milan Vasić

Datum i mesto rođenja: 31. januar 1979. godine, SFRJ, Kosovska Kamenica

Zanimanje: Glumac

Visina: /

Težina: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...