Glumci

Dubravka Mijatović – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Poznata srpska glumica, tokom svoje dugogodišnje karijere ostvarila se kako na filmskom platnu, tako i na televiziji i u pozorištu.

Neke od najpoznatijih serija u kojima se pojavljuje su: “Srećni ljudi“; “Bolji život“; “Stižu dolari“; “Bela lađa“ i mnoge druge.

Od filmova se izdvajaju: “Jagoda u super marketu“; “Tri palme za dve bitanke i ribicu“; i “Rat uživo“.

Jedno vreme je bila u braku sa glumcem Goranom Radakovićem, sa kojim ima jedno dete. Nešto kasnije je započela romansu sa Marinkom Madžgaljem, sa kojim takođe ima jedno dete.

Dubravka Mijatović je dobijala značajne uloge u mnogim predstavama, poput predstave “Doručak kod Tifanija“, koja je postigla ogroman uspeh.

Dubravka Mijatović – Biografija

Dubravka Mijatović je rođena u Socijalističko Federativnoj Republici Jugoslaviji, u Beogradu 27. decembra 1968. godine.

Sa svojim roditeljima i sestrom odrasla je na Senjaku, danas veoma popularnom naselju u Beogradu, a sve svoje slobodno vreme provodila je kod bake koja je živela u selu u blizini Kopaonika.

Kao dete bila je veoma nestašna, često bi se bunila što joj roditelji ne dozvoljavaju sve što dozvoljavaju njenoj starijoj sestri Sanji. Kako nije želela da ide u obdanište, čuvala ju je baka.

Kako joj nije išlo od ruke sviranje klavira, sport poput košarke i tesnisa, kojima je pokušala da se bavi ali nije imala uspeha, Dubravka odlučuje da želi da se oproba u dečijoj dramskoj grupi koju su vodili Mija Aleksić i Bata Miladinović. U dramskoj grupi ostala je sve do upisa na Akademiju umetnosti.

Dubravka je obožavala da putuje, i dalje obožava, ali zbog posla i dece, ne upeva sve da postigne. Sa svojim roditeljima i sestrom proputovala je pola sveta, a sa drugovima i drugaricama, iz dramske grupe, redovno je išla na letovanja, gde su zajedno snimali reklame i serije.

Nakon osnovne škole Dubravka upisuje Četvrtu gimnaziju, matematički smer. Međutim, odlučuje da nastavi sa glumom, te se u svojoj šesnaestoj godini oprobala na prijemnom za Fakultet dramskih umetnosti, ali ne uspeva u tome. Godinu dana kasnije dobila je ulogu u filmu “Nije lako sa muškarcima“ (1985. godina).

Na našu sreću Dubravka nije odustajala od svojih snova, te nastavlja sa pokušajima upisa na glumu. U tome uspeva tek iz trećeg puta, 1989. godine, i to na klasi Arse Jovanovića.

Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti 1994. godine.

Karijera Dubravke Mijatović

Još kao mala devojčica dobila je priliku da se oproba u seriji “Vaga za tačno merenje“, koja je humorističkog karaktera.

Kako je već pomenuto, glumila je ulogu Milice u filmu “Nije lako sa muškarcima“ iz 1985. godine.

1991.godine dobija ulogu u drugoj sezoni jedne od naših najpopularnijih serija “Bolji život“, u kojoj je igrala ulogu Sanje, nakon koje je postala veoma popularna. Tokom snimanja serije, trudila se da stane rame uz rame sa imenima poput Svetlane Bojković, Marka Nikolića, Boris Vukićević i drugih u to vreme već ostvarenih glumaca.

Iste godine pojavljuje se u jugoslovenskom TV filmu pod nazivom “Kuća za rušenje“ u ulozi Jelene. Film je rađen po scenariju Mirjane Lazić.

Dve godine kasnije dobija značajnu ulogu u našoj čuvenoj seriji “Srećni ljudi“. Dubravka je glumila Đinu Golubović koju je publika odlično prihvatila. Nakon prve sezone serije Dubravka odlučuje da napusti snimanje. Dugo se spekulisalo koji je razlog njenog odlaska. Kružile su priče da je dobila otkaz zbog učestalog kašnjenja, međutim ona je to osporila i iznela pravi razlog. Snimanje je napustila iz dva razloga, prvi je bio veoma mali honorar koji je dobila, a drugi jer je smatra da prikazivanje u kupaćem kostimu nije neophodno, što je u jednom trenutku bilo traženo od nje.

Dubrovkinim stopama polaze i Dragan Jovanović koji je imao ulogu Crnogorca Lune, koji je bio zaljubljen u Đinu i uhodio je, kao i naša poznata glumica Tanja Bošković.

Zbog napuštanja serije “Srećni ljudi“, Dubravka Mijatović se čak deset godina nalazila na crnoj listi RTS- a, te se samim tim nije pojavljivala u ostvarenjima pomenutog Javnog servisa.

Godinu dana kasnije dobija ulogu u filmu “Velika frka“.

Pojavljuje se u filmu “Ljubavi Džordža Vašingtona“ 1998. godine, u kom glumi Silviju Karver. Iste godine dobija ulogu u filmu koji obeležava njenu karijeru. Naime, reč je o megapopularnom filmu “Tri palme za dve bitange i ribicu“, u kom igra ulogu Nadice. U filmu se pored nje u glavnim ulogama pojavljuju talentovani Goran Radaković, Srđan Todorović i Milorad Mandić.

Film je postigao ogroman uspeh i danas se smatra kultnim ostvarenjem. Pokupio je mnogobrojne nagrade, a najprestižniju nagradu za svoju ulogu dobija je Dubravka, reč je o nagradi Carice Teodore na Filmskim susretima u Nišu.

Dve godine kasnije glumi u filmu “Rat uživo“ zajedno sa Bjelogrlićem, Srđanom Todorovićem i Aleksandrom Berček. Film je postigao ogroman uspeh, iste godine bio je naš kandidat za prestižnu filmsku nagradu Oskar. Takođe je godinu dana kasnije proglašen za najbolji film van engleskog govornog područja.

Zanimiljivo je da je Dubravka bila u drugom stanju za vreme snimanja filma. Za svoju ulogu bila je nagrađena Zlatnom mimozom na Filmskom festivalu koji se održava u Herceg Novom.

Naredne godine dobija ulogu u komediji “Rondo“, ova uloga nije ostavila veliki značaj na njenu karijeru.

U filmu “Ko čeka taj dočeka“ pojavljuje se 2002. godine.

2003.godine glumi Ljubicu u kultnom filmu “Jagoda u supermarketu“, u glavnim ulogama se pored nje nalaze: Branka Katić, Srđan Todorović, kao i Danilo Lazović. Najprestižnija nagrada koju je film osvojio bila je za najbolji evropski film na 16. festivalu dugometražnih evropskih filmova u Atini te godine.

Iste godine, nakon decenijske pauze na Radio Televiziji Srbije, pojavljuje se u televizijskoj seriji “Kazneni prostor“, koja je imala svega dve sezone.

2004.godine pojavljuje se u poznatoj seriji “Stižu dolari“, koja je emitovana od 2004. do 2006. godine. Postigla je veliki uspeh, a u njoj je Dubravka dobila ulogu Gordane, Gušterove ljubavnice.

U periodu od 2006. do 2010. godine glumila je Slađanu Savić, jednu od glavnih likova u seriji “Bela Lađa“. Serija je postigla ogroman uspeh, a pored Dubravke u glavnim ulogama se nalaze: Milan Lane Gutović, Petar Kralj, Mina Lazarević, Prdrag Smiljković i drugi. Zajedno sa glumcem Draganom Jovanovićem napustila je seriju u petom ciklusu.

2007.godine pojavljuje se u poznatoj seriji “Pozorište u kući“ u ulozi Bogdanke Lakićević Bubili, a iste godine dobija glavnu ulogu u filmu “Smrtonosna motoristika“.

U periodu od 2008. do 2011. godine Dubravka ponovo dobija glavnu žensku ulogu u seriji “Moj rođak sa sela“, koja se emitovala na Radio Televiziji Srbije, sa ukupno 28 epizoda snimljenih. Dubravka Mijatović igrala je ulogu Milene Malešević, žene nevernog Dragorada Drakčeta Maleševića kog tumači Dragan Jovanović. Gledaoci su bili prezadovoljni ovim prijektom, te je serija imala preko tri miliona gledalaca po epizodi, čime nosi titulu jedne od najgledanijih serija prikazivanih na RTS- u, odnosno jedno od najvećih ostvarenja istoimene televizije.

U međuvremenu se pojavljuje u seriji “Pare ili život“ u režiji Milana Karadžića, ali tu se ne zadržava dugo. Naime, Dubravka napušta seriju iz razloga što Mima Karadžić, producent serije, nije mogao da ispoštuje njihov dogovor. Popularni glumac i producent negirao je ove iskaze, ali nije želeo javosti da otkrije koji je razlog prekida njihove saradnje.

Prošle godine se pojavila u filmu “Povratak“, u kom glumi Mariju, takođe, iste godine učestvuje u snimanju serije “Nemanjići- rađanje kraljevine“ u kojoj tumači ulogu Ane, supruge Stefana Nemanje (Mladen Nelević).

Privatni život Dubravke Mijatović

Šest godina nakon diplomiranja na Akademiji umetnosti, Dubravka dobija svoje prvo dete. Staje na “ludi kamen“ sa svojom tadašnjom ljubavi. Njen partner bio je poznati glumac Goran Radaković, sa kojim je dobila svoje prvo dete, ćerku Ivu, 2000. godine.

Par se nekoliko godina nakon rođenja ćerke razveo, ali su se uvek trudili da budu što bolji roditelji.

Dubravka 2007. započinje ljubavnu romansu sa poznatim, mladim, glumcem Marinkom Madžgaljićem. Marinko je bio deset godina mlađi od prelepe glumice, što je često predstavljalo prepreku njihovoj vezi. Naime, Marinkovi roditelji žustro su se protivili njihovoj vezi, kako zbog toga što je deceniju starija od njega, tako zbog toga što je ona iza sebe imala već jedan neuspešan brak iz kog ima dete.

Međutim par ostaje odlučan pri tome da želi da veza uspe, Marinko je Dubravku verio nakon godinu i po dana veze, na šta je ona naravno pristala. Ubrzo se venčavaju, a svega nakon dve godine zabavljanja, kao plod njihove ljubavi, na svet dolazi ćerka koju nazivaju Sara.

Mnogi su govorili da su njih dvoje jedan od najstabilnijih parova koje su upoznali. Javnost je potresla vest o razvodu para koje je odjeknula 2014. godine. Kao što su na početku krili svoju vezu, tako su krili i zahtev za razvod. Njih dvoje nisu živeli poslednjih šest meseci zajedno pre zvaničnog razvoda.

2015.godina bila je veoma traumatična za Dubravku, naime, njena nekada velika ljubav, svakako veliki prijatelj, Marinko oboleo je od raka pankreasa. Nije želeo odmah da javi Dubravki, ali kada je saznala redovno ga je posećivala u bolnici.

Glumac se dobro oporavljao, o njegovom zdravstvenom stanju brinuli su najbolji lekari. Nažalost, njegovo stanje se naglo pogoršava, te ubrzo umire, 26. marta 2016. godine.

U njegovu čast održana je komemoracija u Ateljeu 212, na kojoj je naravno Dubravka bila prisutna. Iako se očekivalo da će se obratiti prisutnima, ona je bila toliko skrhana, te nije imala snage za to.

Ne bi volela da se njene ćerke odluče za njenu profesiju, ali ukoliko bi se to desilo, podržala bi ih.

“Tvrđava“ od autora Meše Selimovića je njena omiljena knjiga.

Obožava da sprema hranu i da je jede, poznata je kao veliki gurman. Kako bi održala svoju liniju redovno se posvećuje vežbanju.

Za sada nije uradila nijedan estetski zahvat, ali nije protivnik istih. Ne želi da isključi tu mogućnost u svom životu. Najviše se uzda u svoju genetiku, kada je njen fizički izgled u pitanju.

Ime i Prezime: Dubravka Mijatović

Datum i mesto rođenja: 27. decembar 1968. godine, Beograd

Zanimanje: glumica

Visina: /

Težina: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...