Glumci

Andrija Milošević – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Andrija Milošević je jedan od najpoznatijih naših glumaca koji je poreklom iz Crne Gore ali već godinama živi i radi u Beogradu, te je pored karijere glumca često u ulozi TV voditelja, i među pubilikom je kao i privatno poznat kao veoma duhovit i šarmantan mladić.

Andrija Milošević – biografija

Popularni glumac Andrija Milošević je rođen u Podgorici, u Crnoj Gori, a od majke Vere i oca Peka (koji je na žalost umro), 6. avgusta 1978. godine, a ima i mlađeg rođenog brata Velibora, a odrastao je i deo školovanja završio u Nikšiću, dok je srednju školu pohađao u Podgorici, te je on čak išao i u srednju Muzičku školu, teorijski smer, ali je naučio da svira i klavir, ali je posle ipak napustio.

Iako je kao mali Andrija želeo da postane fudbaler, te je ovaj sport kao mlad i trenirao, i igrao je u FK „Sutjeska“, ali ipak je odlučio da mu se više dopada glumačka profesija, pa je otišao u tada dečije „Pionirsko“ pozorište na časove kod Vanje Popović, te je sa samo 16 godina, i pak nakon jedne večeri priprema za prijemni ispit, upisao Akademiju dramskih umetnosti na Cetinju, a u klasi profesora Bore Stjepanovića.

Već u toku studija je Andrija imao zapažene uloge, i to najviše u saradnji sa rediteljem Milanom Karadžićem (koji je rođeni brat poznatog glumca Milutina Mime Karadžića), a mladi glumac je i u roku završio studije glume, sa diplomskom predstavom „Gospođica Julija“.

U periodu koji se smatra početkom Andrijine glumačke karijere, a to je 1999. godine, on je radio u Crnoj Gori, da bi od 2000. godine kada se preselio za Beograd, Andrija je glumio u preko 40 pozorišnih predstava, te u brojnim TV serijama i filmovima, a bio je i voditelj reality programa „Surviver“, kao i šou programa „Tvoje lice zvuči poznato“.

Glumačka i voditeljska karijera Andrije Miloševića

Uspon mladog glumca Andrije Miloševića je započeo te 2000. godine, kada je on na poziv svog kolege i tadašnjeg direktora „Ateljea 212“, Svetozara Cvetkovića, glumio u pozorišnoj predstavi „Kaput prljavog čoveka“, te je od 2003. godine dobio ulogu u TV seriji „Mješoviti brak“, u kojoj ga je uloga Banja, proslavila i otvorila mu brojna vrata na televiziji i na filmu, a koju je režirao Milan Karadžić.

Međutim, kako je Andrija sebe smatrao prevashodno pozorišnim glumcem, slava koju je stekao na televiziji nije dovela do toga da on napusti „daske koje život znače“, te je on od početka svoje karijere pa do danas glumio u nešto više od četrdeset pozorišnih predstava, od kojih su poznate –
„Krčmarica Mirandolina“; „39 stepenika“; „Pevaj, brate“; „Pevaj, brate 2“; kao i „Zlatni lančić od bižuterije“; „Iza kulisa“; „Tamo i nazad“; „Samo za tvoje uši“; „Tre sorelle“; Dekameron“; „Ukroćena goropad“; „Zmijsko leglo“, i mnoge druge predstave.

Svoju bogatu filmsku karijeru je glumac Andrija Milošević, započeo pak kada mu je crnogorska rediteljka Marija Perović dala ulogu u filmu „Opet pakujemo majmune“, da bi potom odigrao sa Slobodom Mićalović predstavu „Tre sorelle“, te i glumio u serijalu „Karađorđe i pozorište“, a već 2005. godine je Andrija osnovao i sopstvenu produkcijsku kuću „Udruženje ljubitelja filma“.

Sumirano u periodu od 1999. godine kada je mladi glumac otpočeo svoju karijeru, pa sve do danas, on je glumio u sledećim filmovima i TV serijama – „U ime oca i sina“ (je film iz 1999. godine, u režiji Božidara Nikolića); „Moja porodica, privatizacija i ja“ (iz 2001. godine); pa onda „Mješoviti brak“ (TV serija koja je snimana u periodu od 2003. do 2007. godine, u režiji Milana Karadžića i po scenariju Stevana Koprivice); „Karađorđe i pozorište“ (TV serija snimana na RTS televiziji 2004. godine); „Opet pakujemo majmune“ (film iz 2004. godine, u režiji poznate Marije Perović); „Pogled sa Ajfelovog tornja“ (film iz 2005. godine, u režiji Nikole Vukčevića); „Konji vrani“ (film iz 2007. godine u režiji pokojnog Ljubiše Samardžića); „Promeni me“ (film iz 2007. godine u režiji Milana Karadžića); „Gledaj me“ (film iz 2008. godine); kao i u serijama „Ne daj se, Nina“(iz 2007./2008. godine u hrvatsko-srpskoj koprodukciji) i pa i „Naša mala klinika“ (TV serija iz 2007./2008. godine u bosansko-srpskoj koprodukciji); te u serijama „To toplo ljeto“ (iz 2008. godine) i „Pare ili život“ (TV serija snimana od 2008. do 2010. godine).

U razdoblju od 2010. godine do danas je Andrija Milošević ostvario i sledeće uloge u filmovima i na televiziji – „Nepobedivo srce“ i „Pevaj, brate“ (TV serije snimane 2011. godine); „Budva na pjenu od mora“ (TV serija snimana u periodu od 2012. do 2015. godine); kao i pak „Na putu za Montevideo“ (TV serija iz 2013. godine); „Gorčilo, jesi li to došao da me vidiš“ (je TV serija iz 2015. godine); „Andrija i Anđelka“ (humoristička TV serija iz 2015./2016. godine, gde je glumio sa koleginicom i dobrom prijateljicom Anđelkom Prpić); „Biser Bojane“ (film iz 2017. godine, u režiji Milana Karadžića); „Ubice mog oca“ (kriminalistička TV serija iz 2017. godine, gde glavnu ulogu igra glumac Vuk Kostić) i „Komšije“ (TV serija koja je snimana od 2015. do 2018. godine, u režiji Milana Karadžića).

Voditeljsku karijeru je Andrija Milošević započeo na TV „Prva“, kada je dobio poziv da vodi pak emisiju „Surviver“, te je najpre vodio ovaj šou koji se snimao u prvoj sezoni u Panami, pa onda u drugoj i trećoj sezoni i na Filipinima, i u četvrtoj sezoni je bila u pitanju Kostarika.

Sa koleginicom i dobrom prijateljicom Marijom Kilibardom, Andrija Milkošević je vodio dve sezone šou takmičenja „Prvi glas Srbije“, kao i jednu sezonu šou programa „TLZP“, gde se pak kasnije našao u ulozi člana žirija, a bio je i deo glumačkog žirija u šou programu „Audicija“ na TV „Pink“ (sa Draganom Marinkovićem Macom; Markom Živićem i Milanom Kalinićem).

Andrija Milošević važi i za vrsnog šoumena, te planira i da izda muzički album ali kako je gluma njegova prvobitna profesija, ne planira da se bavi pevanjem, već da se oproba i u tom aspektu jer smatra da ima i za taj deo „estrade“ dosta talenta.

Privatni život glumca Andrije Miloševića

Popularni Crnogorac, poznat kao Andro ili kao Banjo (a po ulozi u seriji „Mješoviti brak“), dugo je važio za našeg najpoželjnijeg neženju, te je povezivan sa brojnim poznatim ili manje poznatim lepoticama, a već duže vreme je u ozbiljnoj vezi sa koleginicom Aleksandrom Sandrom Tomić, sa kojom je najpre bio veoma dobar prijatelj, a trenutno je i producent serije „Pazi šta želiš“, u kojoj ona igra glavnu ulogu.

Kao i njegove brojne kolege, Andrija Milošević je iskusio i jednu negativnu stranu popularnosti, kada ga je izvesna Izabela iz Beča dugo vremena uznemiravala i tvrdila da su oni verenici, te iako ju je Andrija video jednom u životu, ispostavilo se da je neko kreirao lažni profil na „Facebook“ i da se sa tom devojkom dopisivao predstavljajući se kao popularni glumac.

Da je pomenuta situacija izmakla kontroli, Andrija Milošević je shvatio kada je Izabela izjavila da je glumcu dala sumo od preko 20 hiljada evra i automobil, te iako je on sve prijavio policiji, ona nije verovala da se neko tako poigrao sa njom te je još duže vreme nastavila da uznemirava i da proganja glumca.

Među dobrim prijateljima Andrije Miloševića, jeste veliki broj javnih ličnosti, te je poznato da je on u odličnim odnosima sa Milanom Kalinićem, Ivanom Ivanovićem, Milutinom Mimom, te i sa Milanom Karadžićem, Marijanom Mićić; Milošem Teodosićem; Viktorom Savićem; Anđelkom Prpić; kao i sa Marijom Kilibardom, ali je svakako jedan od njegovih najboljih prijatelja bio pak glumac Marinko Madžgalj, koji je prerano vrlo mlad preminuo od karcinoma pankreasa, što je Andrija veoma teško podneo.

Glumac je pravi šou napravio kada je u jeku predizborne kampanje, bio u reklami za sokove baš jedne poznate marke, ali kako niko nije to unapred znao, brojni ljudi su poverovali i da je Andrija uplovio u političke vode, posebno kada su na bilbordima videli njegov ozbiljan lik u parnom odelu, a pored koga je pisalo „zaokružite 20“, da bi se na kraju ispostavilo da je u pitanju samo reklama i da pznata kompanija proslavlja dve decenije uspešnog rada, a da je Milošević bio ipak samo njihovo „zaštitno lice“.

Iako retko govori o svom privatnom životu, poznato je da je Andrija Milošević, iako je danas jedan od najomiljenijih glumaca radio kao „raznosač novina“ u Podgorici sa drugovima iz svoga komšiluka, te da se snalazio na razne načine kako bi uspeo da se iškoluje, jer je tada vladala vrlo velika nemaština i njegova porodica nije bila baš imućna.

Glumac Andrija Milošević ističe da se i na studijama jedva snalazio, te da je na Cetinju išao po godinu dana „u jednim patikama i trenerci“, da mu je plata koju je zaradio igrajući kao student u pozorištu pomogla da pokrije dugove za stan, te da se u Beograd preselio kod tadašnje devojke koja je studirala italijanski jezik, a da mu je veoma pomogao glumac Goran Jevtić, koji mu je pak pronašao posao glasovnog glumca, te je kasnije dobio i posao u pomenutoj predstavi u „Ateljeu 212“.

Ime i Prezime: Andrija Milošević

Nadimak: Andro

Datum i mesto rođenja: 6. avgust 1978. godine, Podgorica, Crna Gora

Zanimanje: pozorišni; filmski i TV glumac; TV voditelj

Visina: 185 cm

Težina: 79 kg

Facebook: https://www.facebook.com/Andrija.Milosevic.Official/

Instagram: https://www.instagram.com/andrijamilosevic_official/

Twitter: https://twitter.com/andrija78

YouTube: https://www.youtube.com/c/AndrijaMilosevicOfficialChannel

IMDb profil: https://www.imdb.com/name/nm1058983/

Sponzorisano:

Loading...
loading...