Glumci

Dušan Kaličanin – Biografija 2020, Visina, Težina

Dušan Kaličanin je srpski pozorišni i TV glumac, kao i profesionalni baletski igrač, i deo je stalnog ansambla Pozorišta na Terazijama, ali je našoj javnosti poznatiji kao učesnik šou-a „Maldivi“, koji se emitovao jednu sezonu na poznatoj TV „Happy“.

Dušan Kaličanin – biografija 

Popularni glumac je rođen u Nišu, 14. septembra 1985. godine, gde je završio osnovnu školu i popularni Nišku gimnaziju, da bi nakon toga došao u Beograd i pokušao da upiše Fakultet Dramskih Umetnosti, ali iako je prošao u uži krug kandidata, na kraju nije bio primljen.

Tada se Dušan vratio u rodni Niš, te i upisao glumu u klasi profesora Svetozara Rapajića i kasnije je i diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Prištini, a u klasi profesora Milana Plećaša.

Dušan je nakon završenih osnovnih studija glume, završio i master studije na Fakultetu za Medije i komunikaciju, a doktorske studije je upisao na Filozofskom fakultetu u Nišu.

Za vreme pohađanja Gimnazije „9. maj“ u Nišu, Dušan je radio i kao TV voditelj, a imao je i veliki talenat za sport, te se uspešno bavio streljaštvom i karateom (nosilac je braon pojasa, a ovaj sport je trenirao punih pet godina), ali samo na amaterskom nivou.

Iako je kao mlad imao veliku želju da se bavi manekenstvom, ipak je od toga i odustao nakon što je na nekoliko kastinga došao u situaciju da se od njega zahteva da se podvrgne vrlo rigoroznim i strogim dijetama, koje su u jednom momentu i ozbiljno pogoršale njegovo zdravstveno stanje.

Popularni glumac je učestvovao u reality programu „Maldivi“, gde je imao kratkotrajnu romansu sa jednom od učesnica, Anom Jezdimirović, ali je njihova romansa ubrzo nakon izlaska iz šou-a „Hotel Maldivi“, doživela krah.

Iako se pre Dušanovog ulaska u pomenuti reality, spekulisalo da je on naklonjen istom polu, te da je bio u vezi sa jednim vrlo popularnim pevačem sa domaće estrade, on se pak tim povodom nije oglašavao.

U jednom momentu, Dušanovo zdravstveno stanje je bilo vrlo loše, pre svega zbog napornih i baš teških baletskih treninga, kao i zbog dijeta kojima se bio podvrgao, a pre potpisivanja ugovora sa vrlo poznatom modnom agencijom iz Njujorka, te se lečio na Krfu, gde je u vreme terapija u kući svog dobrog prijatelja boravio skoro puna tri meseca.

Glumačka i baletska karijera Dušana Kaličanina 

Kao diplomirani glumac, Dušan Kaličanin je imao sporedne uloge u serijama „Bela lađa“; „Istine i laži“; „Greh njene majke“; „Miris kiše na Balkanu“ i „Gorki plodovi, kao i u našim filmovima „Parada“ i „Jesen stiže, dunjo moja“, a snimio je uporedo i vrlo zapaženih domaćih reklama, kao i reklamne spotove za „Pesmu Evrovizije“, koja se održavala u Beogradu.

Uporedo sa bavljenjem glumom, pre svega u matičnom Pozorištu na Terazijama, Dušan je radio i na usavršavanju svojih baletskih umeća, te je tako učestvovao na 20. Svetskom kongresu Igre u Atini 2006. godine, a takođe je igračko umeće iskazao u predstavama „Crvena“; „Pjero Mesečar“ i „Ko je ubio princezu Mond“.

Jednu sezonu je Dušan bio član baletskog ansambla Narodnog pozorišta u Beogradu, a bio je pak i jedan od plesača na performansu u čast posete bivšeg ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva Beogradu.

Poznati glumac je zbog svog oštrog jezika i iskrenih stavova, dobio ponudu da se 2015. godine pojavi kao takmičar u šou programu „Maldivi“, a koji je prihvatio, te učešće shvatio kao jedan kulturološki eksperiment, te i kao „materijal“ za svoje master studije iz oblasti medija, kulture i komunikacije.

U pomenutom reality-ju „Maldivi“, glumac je često ostale učesnike šokirao svojim izjavama i provokacijama, te je tako i izrazio želju da se nakon izlaska iz „Maldiva“ i zamonaši, a mnogi su bili uvereni da je pripadnik LGBT populacije, te da to uporno pokušava da sakrije od javnosti.

Glumac je po napuštanju reality-ja, dobio ulogu tranvestita u jednom projektu, te je upravo zbog te svoje maestralne izvedbe, iz mađarske dobio ponudu da snimi film za odrasle, koju je odbio.

Kao vrsni provokator, Dušan Kaličanin se jedno vreme u javnosti pojavljivao našminkan i sa perikom, te se predstavljao kao „Ra“, androgena starleta, što je bio njegov svojevrsni omaž propasti kulture u našoj zemlji, kao i posrnuću moralnih načela i vrednosti.

Na beogradskom „Foam festu“, 2013. godine, pojavio se upravo u pomenutoj „ulozi“, te je tada privukao veliku pažnju medija i posetilaca ove manifestacije.

Iako je javnosti manje poznato, Dušan je veliki humanista i rado pomaže u svim akcijama pre svega za pomoć bolesnoj deci, te je tako učestvovao u emisiji „Plesom do snova“, sa glumicom Kalinom Kovačević, a koja je imala za cilj da se pomogne dečaku Mitru Jojiću, koji je oboleo od vrlo retke i teške genetske bolesti – bulozne epidermolize („deca leptiri“).

  1. godine, poznati glumac je dobio naslovnu ulogu u hit mjuziklu „Mister Dolar“, u režiji Vladimira Lazića, a po delu poznatog pisca Branislava Nušića, a u kome je Dušan igrao ženski lik Lule, u postavi koju je činilo oko 50 glumaca (među kojima i Marko Gvero; Rade Marjanović i Dušica Novaković).

Takođe, Dušan Kaličanin je ostvario i svoju želju da se ostvari u ulozi modela, te je pozirao za naslovnice nekih od najpoznatijih muških magazina, radio brojne modne revije za neke poznate brendove, a takođe je bio model na izložbi fotografija „Identity“, koja je imala jedan humanitarni karakter.

Privatni život Dušana Kaličanina

 O privatnom životu popularnog mladog glumca se vrlo malo zna, te su medijske spekulacije o tome da je on pripadnik LGBT populacije, te da je bio u vezi sa pevačem sa domaće scene, ostale bez njegovog komentara i demantija.

Ime i Prezime: Dušan Kaličanin

Nadimak: /

Datum i mesto rođenja: 14. septembar 1985. godine, Niš, Srbija

Zanimanje: pozorični i TV glumac; baletski igrač; komunikolog

Visina: /

Težina: /

Facebook: /

Instagram: https://www.instagram.com/dusankalicaninofficial/

Twitter: /

YouTube: /

 IMDb: https://m.imdb.com/name/nm3753461/

Sponzorisano:

Loading...
loading...