Glumci

Snežana Savić – Biografija 2020, Visina, Težina

Svi oni koji su ljubitelji ostvarenja domaće kinematografije, upoznati su sa činjenicom da je Snežana Savić jedna od naših istaknutih glumica, koja je svoju slavu stekla kroz brojne filmske uloge moje je maestralno izvela, zasluživši na taj način epitet žive filmske legende.

Pored toga što važi za jednu od istaknutih filmskih glumica, Snežana Savić je istaknuta i izuzetno cenjena i kao pozorišna glumica, ali i kao pevačica koja je u svojoj dosadašnjoj karijeri snimila i objavila čak dvanaest muzičkih albuma i dve kompilacije.

Jedna od najpoznatijih Snežaninih pesama po kojoj je njena brojna publika uglavnom pamti i za koju je vezuje jeste pesma koja nosi naziv „Topolska 18“.

Snežana Savić – biografija

Snežana Savić, rođena je 6. marta 1953. godine u Velikoj Plani u kojoj je odrasla okružena ljubavlju svoje porodice, u kojoj je završila deo školovanja i za koju je i danas vezuju lepe i pozitivne uspomene.

Kako je već u periodu najranije mladosti shvatila da želi da postane glumica, Snežana se po završetku srednje škole iz Velike Plane preselila u Beograd gde je upisala Fakultet dramskih umetnosti koji je završila u roku i to kao student generacije, a u klasi profesorke Ognjenke Milićević.

Podatak koji je veoma interesantan, a koji je vezan za period Snežaninog studiranja, odnosi se na činjenicu da su sa njom u klasi bili brojni sada takođe istaknuti i cenjeni velikani srpskog filma, kao što su glumica Zlata Petković, glumica Ljiljana Stjepanović, glumac Bogdan Diklić, zatim glumac i reditelj Radoš Bajić i glumac Lazar Ristovski.

S obzirom na to da je Snežana gotovo uvek bila okružena ljudima koji su na ovaj ili onaj način učestvovali u stvaranju filmskih ostvarenja, ne treba da iznenađuje to što je ona za svog supružnika izabrala upravo filmskog reditelja i scenaristu Dragoslava Lazića.

U braku sa Dragoslavom Lazićem, Snežana Savić je dobila ćerku Anitu Lazić koja je kada je odrasla krenula majčinim stopama i koja je i sama postala glumica.

Zbog različitih pogleda na život i na stvari koje čine život, nakon nekoliko godina provedenih u braku, Snežana Savić i Dragoslav Lazić su odlučili da se razvedu i da odvojeno krenu svojim putevima.

Nakon braka sa Dragoslavom Lazićem, Snežana Savić nije ponovo ulazila u brak i njen emotivni i uopšteno privatni život postao je nešto što nije dostupno očima javnosti.

Filmska karijera

Karijeru filmske glumice, Snežana Savić je započela pre više od četiri decenije i to konkretno 1975. godine kada je dobila svoju prvu filmsku ulogu, a to je uloga u filmu “Ignjatović protiv Gebelsa”.

1976. godine, Snežana Savić je dobila jednu od najznačajnijih uloga u svojoj karijeri, a to je uloga Koštane u istoimenoj Tv drami.

1977. godine, Snežani je pripala uloga u filmu “Ana voli Milovana”, ali i uloga u TV seriji “Čast mi je pozvati vas”.

1978. godine, Snežani Savić su pripale dve filmske uloge i to uloga u filmu “Gospodarev zet” i uloga u filmu “Maska”.

1979. godine, Snežana se po drugi put u toku svoje karijere oprobala kao glumica u Tv seriji i to tumačeći ulogu Snežane u Tv seriji koja nosi naziv “Sedam plus sedam”.

1981. godine, Snežana Savić je tumačila uloge u dva filma i u jednoj TV seriji, a reč je o filmu pod nazivom “Pad Italije”, o filmu pod nazivom “Počnimo život iz početka” i o Tv seriji pod nazivom “Sedam sekretara SKOJ-a”.

1982. godine, Snežani Savić je pripala uloga u filmu “Sabinjanke”, kao i uloga u filmu “Živeti kao sav normalan svet”.

1984. godine, Snežana je glumila u filmu koji nosi naziv “Šta je s tobom Nina”.

1985. godina, bila je godina koja je Snežani Savić donela čak četiri filmske uloge i to ulogu u filmu “Žikina dinastija”, ulogu u filmu “U zatvoru”, ulogu u filmu “Indijsko ogledalo” i ulogu u filmu “Život je lep”.

1987. godina, Snežani Savić je donela ubedljivo najviše uloga u toku čitave njene glumačke karijere. Naime, pomenute godine, Snežani Savić su pripale uloge u čak tri filma, kao i uloge u čak četiri serije. Reč je o filmovima “Lutalica”, “Tesna koža 2” i “Bolji život: Novogodišnji specijal” i o Tv serijama “I to se zove sreća”, “Fortunes of war”, “Vuk Karadzić” i “Bolji život”.

1989. godine, Snežana Savić je dobila ulogu u filmu koji nosi naziv “Atoski vrtovi-preobraženje”, kao i ulogu u filmu koji nosi naziv “Seobe 2”.

1990. godine, Snežana je tumačila jednu od uloga u filmu “Ljubav je hleb sa devet kora”, a iste godine, započela je i snimanje druge sezone TV serije “Bolji život”.

1992. godine, Snežani su pripale dve filmske uloge i to uloga u filmu “Dama koja ubija” i uloga u filmu “Žikina ženidba”.

1993. godine, Snežana je tumačila jednu od uloga u filmu koji nosi naziv “Napadač”.

1994. godine, Snežana Savić je postala deo glumačke ekipe koja je učestvovala u realizaciji poznate Tv serije “Srećni ljudi”.

1995. godine, Snežana je i dalje kao deo prethodno pomenute glumačke ekipe započela snimanje nove sezone Tv serije “Srećni ljudi” i to snimanje, nastavilo se i u toku 1996. godine.

1998. godine, Snežana Savić je dobila jednu od uloga u takođe izuzetno popularnoj i gledanoj Tv seriji “Porodično blago”. U snimanju ove serije, Snežana je učestvovala sve do 2002. godine.

2000. godine, Snežani su dodeljene dve filmske uloge i to uloga u filmu koji nosi naziv “Tajna porodičnog blaga” i uloga u filmu koji nosi naziv “A sad adio”.

2004. godine, Snežani Savić je pripada jedna od uloga u u to vreme takođe popularnoj i gledanoj Tv seriji koja nosi naziv “Stižu dolari”.

2005. godine, Snežana Savić je bila deo glumačke ekipe koja je učestvovala u snimanju druge sezone gore pomenute, u to vreme popularne i gledane Tv serije koja nosi naziv “Stižu dolari”. Snimanje druge sezone, ove TV serije, trajalo je i u toku 2006. godine.

2008. godine, Snežani Savić je dodeljena jedna od uloga u Tv seriji pod nazivom “Poslednja audijencija”.

2016. godine, Snežana Savić je tumačila jednu od uloga u popularnoj Tv seriji “Selo gori, a baba se češlja”.

Pozorišna karijera

U toku stvaranja karijere pozorišne glumice, Snežana Savić je glumila u brojnim pozorišnim predstavama u kojima je tumačila kako glavne, tako i sporedne uloge.

Neke od najpoznatijih pozorišnih predstava u kojima je glumila Snežana Savić su pozorišne predstave pod sledećim nazivima: “Petrijin venac”, “Stanoje Glavaš”, “Zabranjeno voće”, “Pozovi M radi užitka”, “Bajka o pozorištu” i “Fundamentalista ili tajna mlade udovice”.

Muzička karijera

Za muzičku karijeru Snežane Savić, može se konstatovati da nije ništa manje uspešna niti manje vredna pomena nego što je to njena filmska ili njena pozorišna karijera.

U okviru svoje muzičke karijere, Snežana Savić je snimila i objavila dvanaest muzičkih albuma i dve kompilacije pesama.

Reč je o sledećim muzičkim albumima: “O kakva noć”, “Ne smem da te diram”, “Ti kraj mene nisi”, “Šarene oči”, “Osećam te”, “Sanjaću te sanjaj me”, Zabranjeno”, “Suze i smeh”, “Ljubav je varka”, “Crvena je zora”, “Avantura” i “Reči su suvišne” i o kompilacijama: “Pjesme iz Koštane” i “Snežana Savić”.

Ime i prezime: Snežana Savić

Datum i mesto rođenja: 6. mart 1953. godine, Velika Plana, Srbija

Zanimanje: Filmska i pozorišna glumica, pevačica

Visina: 173 cm

Težina: 69 kg

Facebook: https://www.facebook.com/snezanasavicfanovi

Instagram: Nije poznato

Sponzorisano:

Loading...
loading...