Muzičari

Sladjana Vujičić Alegro – Biografija 2020, Visina, Težina

Mnogima omiljena ili jedna od omiljenih pevačica Slađana Vujičić, koja je poznatija kao Slađa Alegro i to zbog toga što je dugi niz godina bila članica Alegro benda, koji je do skoro važio za jedan od najpopularnijih bendova ne samo u Srbiji, već i u regionu, svoju muzičku karijeru je započela pre gotovo pune dve decenije, tačnije 1999. godine.

O tome kako je konkretno Slađana Vujičić započela svoju muzičku karijeru, ali i o brojnim drugim detaljima iz života ove pevačice, moći ćete da saznate ukoliko pročitate njenu biografiju.

Slađana Vujičić Alegro – biografija

Slađana Vujičić, poznatija kao Slađa Alegro, rođena je 1979. godine u Obrenovcu, za koji su vezani i u kojem su se odigrali gotovo svi važni periodi njenog života i u kojem ona živi i danas sa svojim suprugom Zoranom sa kojim se nakon više godina provedenih u srećnoj i skladnoj emotivnoj vezi, venčala u januaru 2016. godine.

Kada se priseća svog detinjstva, kako sama ističe, Slađa ima tu sreću i tu privilegiju da u mislima pretežno „nailazi“ na lepe i na pozitivne uspomene, na kojima je zahvalna prvenstveno članovima svoje porodice pored kojih je odrasla, a to su njeni roditelji, njena rođena sestra i njeni baka i deka.

Iako su živeli svi zajedno u malom dvosobnom stanu, među članovima Slađine porodice, uvek je vladala ljubav i sloga, što je doprinelo tome da Slađa odrasta i da osraste u jednu emotivno stabilnu, samosvesnu, samouverenu i zdravu ličnost.

Shodno tome, osmeh zadovoljstva i unutrašnje ispunjenosti koji se često može primetiti na Slađinom licu, predstavlja nešto što je ona iz svog doma ponela u život kao izvor snage i kao oružje kojim se brani od svih teških situacija i događaja sa kojima se neminovno u manjoj ili u većoj meri susreće svako od nas, pa tako i ona.

S obzirom da su Slađini roditelji u periodu njenog odrastanja i u periodu odrastanja njene rođene sestre, često bili zauzeti poslovnim obavezama, Slađa i njena rođena sestra su često provodile vreme sa bakom i sa dekom koji su nesebično davali sve od sebe da svoje unuke učine srećnim.

Nešto u čemu je Slađa u periodu detinjstva posebno uživala dok je provodila vreme sa bakom i sa dekom, bile su šetnje po prirodi i bili su boravci na selu u okviru kojih je imala prilike da se druži sa životinjama i da ih zavoli.

Ljubav prema životinjama, koju je stekla u detinjstvu, u periodima koje je provodila na selu, Slađi je ostala svojstvena i danas.

Paralelno sa pohađanjem osnovne škole u Obrenovcu, Slađa je donela odluku o tome da postane članica folklornog društva u tom gradu i sve do započinjanja ozbiljnog građenja muzičke karijere ostala je dosledna časovima folklora.

Upravo na časovima folklora, Slađa je stekla veliki broj prijatelja koji su joj ostali verni i kojima je ostala verna čak i danas, a ono što je takođe interesantno i što je vezano za tu temu, jeste podatak da je Slađa upravo kao članica folklornog društva imala priliku da prvi put oproba svoj pevački talenat i da zapeva pred publikom.

Na taj način, činjenica da je Slađa Alegro dugi niz godina bila posvećena folkloru, doprinela je tome da ona veoma rano shvati da je talentovana za pevanje i da poželi da kada odraste postane pevačica.

Detalj iz privatnog života Slađane Vujičić, poznatije kao Slađa Alegro koji je svakako neizostavno navesti i koji će vas svakako zanimati, odnosi se na to da je ona u januaru 2016. godine stupila u brak sa svojim dugogodišnjim emotivnim partnerom Zoranom.

Njih dvoje, trenutno žive u svom stanu u Obrenovcu i sa velikim zadovoljstvom očekuju prinovu, jer je Slađa na svoju ličnu radost, na radost svog supruga i svoje porodice, kao i na radost svoje brojne i verne publike u drugom stanju.

Od početka karijere do danas

Svoju pevačku karijeru, Slađana Vujičić (Slađa Alegro) je započela kada je imala samo 19 godina, a već sa dvadeset godina, imala je prilike da upozna članove tada popularne grupe „Frenky“ i da i lično postane članica te grupe.
1999. godine, zajedno sa grupom „Frenky“ čija je bila članica, Slađa je snimila i objavila muzički album koji nosi naziv „Ovaj svet“. Muzički žanr kojem je pomenuta muzička grupa bila naklonjena i koji je izvodila, mogao bi se opisati kao mešavina roka i popa. Zbog ratnih dešavanja koja su bila aktuelna te godine, ali i zbog određenih drugih razloga, grupa „Frenky“ je uprkos popularnosti koju je imala prestala da postoji, pa se Slađa našla pred potrebom da krene nekim novim pravcem na putu građenja muzičke karijere.

2001. godine, kako veruje vođena voljom sudbine, Slađa je upoznala ljude koji su baš kao i ona imali želju da se posvete ozbiljnom građenju muzičke karijere i koji su igrom slučaja takođe iz Obrenovca. Slađino poznanstvo sa njima, rezultiralo je zajedničkom odlukom da dođe do formiranja do skoro jednog od najpopularnijih muzičkih bendova na ovim prostorima, a to je „Alegro bend“ („Allegro band“). Određeni period nakon formiranja, „Alegro bend“ čija je članica bila Slađa, važio je za široj javnosti nepoznat bend, koji je kao takav nastupao po klubovima i koji je izvodio isključivo pesme drugih izvođača.

Međutim, kako je popularnost ovog benda uprkos toj činjenici postajala sve veća među ljubiteljima noćnog života koji su posećujući noćne klubove imali prilike da prisustvuju nastupima, članovi benda, uključujući i Slađu, doneli su odluku o tome da se posvete pripremi svog ličnog muzičkog materijala i da snime i objave svoj muzički album.

Period od trenutka rađanja ideje o objavi muzičkog albuma do realizacije te ideje, trajao je nekoliko godina, jer je bilo potrebno da ta ideja dovoljno sazri, ali i da budu obezbeđena dovoljna finansijska sredstva koja su bila neophodna za snimanje i plasiranje albuma.

U toku tog perioda, bend je i dalje redovno nastupao u brojnim klubovima, ali je i snimio nekoliko pesama kojima je učestvovao na nekim od popularnih muzičkih festivala kao što su “Feras” i “Sunčane skale”.

2005. godine, “Alegro bend” je snimio i objavio svoj prvi muzički album, a reč je o muzičkom albumu koji nosi naziv “Pesme o nama”. Sa ovog albuma, posebno se izdvojila pesma koja nosi naziv “Živim za to”.

2007. godine, na Slađino zadovoljstvo, ali i na zadovoljstvo svih ostalih članova benda, bend je snimio i objavio i svoj drugi po redu muzički album koji nosi naziv “Samo jedna”. Sa ovog albuma, izdvojila se istoimena pesma, ali i pesma pod nazivom “Izdao si me”, kao i pesma pod nazivom “Živim za to”. Neposredno po snimanju i po objavljivanju ovog muzičkog albuma, “Alegro bend” je stekao enormnu popularnost ne samo na području Srbije, već i širom regiona, a zahvaljujući toj činjenici, upravo u tom periodu, Slađana Vujičić je postala mnogima omiljena ili jedna od omiljenih pevačica, što je i ostala i danas.

2009. godine, “Alegro bend” je snimio i objavio svoj treći po redu muzički album, a to je muzički album koji nosi naziv “Imendan”. Istoimena pesma sa ovog albuma, izuzetno brzo je postala zapažena od strane publike i još uvek je izuzetno popularna. Iste, dakle 2011. godine, “Alegro bend” je objavio i CD sa svojim najpopularnijim pesmama koje su pritom izvođene na živim nastupim. Naziv tog CD-a glasi “Allegro band – Live”.

2011. godine, na tržištu se našao maksi singl “Alegro benda” koji je sadržao dve nove pesme i to pesmu pod nazivom “Na tvojoj strani” i pesmu pod nazivom “Hiljadu zima”.

2012. godine, “Alegro bend” je objavio dva nova singla i to singl “Život bez tebe ne živim” i singl “Neka ide život”.

2015. godine, “Alegro bend” je objavio i svoj poslednji muzički album, a to je muzički album koji nosi naziv “Allegromanija”. Na ovom albumu, kao bonus, našlo se i nekoliko video dodataka. Nakon snimanja i objavljivanja ovog albuma, iz privatnih razloga Slađana Vujičić je napustila “Alegro bend”.

2016. godine, Slađa je svoju vernu i mnogobrojnu publiku obradovala novom pesmom, a to je pesma koja nosi naziv “Jelen”.

Ime i prezime: Slađana Vujičić (Slađa Alegro)

Datum i mesto rođenja: 1979. godina, Obrenovac, Srbija

Zanimanje: Pevačica

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/sladjaallegroofficial/

Instagram: https://www.instagram.com/sladja.allegro/ (@sladja.allegro)

Sponzorisano:

Loading...
loading...