Muzičari

Srećko Šušić – Biografija 2020, Visina, Težina

Srećko Šušić je jedan od najpoznatijih srpskih pevača folk i narodne muzike, koji je u vreme dok je bio među „pulenima“ muzičke kuće „Južni vetar“, izdao albume sa svojim najvećim hitovima.

Iako se nekada poznati pevač, danas retko može videti na TV ekranima, on naglašava kako i dalje aktivno nastupa, posebno na veseljima i u klubovima u inostranstvu.

Iako je dosta kasno počeo da se bavi pevanjem, u svojoj dosadašnjoj karijeri, pevač je snimio čak ukupno 11 albuma, a njegovi najpoznatiji hitovi su – „Ulica rađa grešnike“; „Bacio bih sve niz reku“; „U sećanju živiš“; „Rođena si za kraljicu“; „Umro bih na tvojim rukama“, i mnoge druge.

Srećko Šušić – biografija 

Popularni pevač je poreklom iz Kraljeva, a karijeru je otpočeo 1992. godine, ali je dugo radio i kao službenik, dok se nije kasnije opredelio samo za muziku.

Srećko je oženjen dugi niz godina, a nakon nesreće koju je doživeo, ostao je invalid, ali ga to nije sprečilo da nastavi karijeru, te da peva sa štakama.

Muzička karijera Srećka Šušića 

Kako je i navedeno, poznati pevač je počeo da se bavi muzikom tek 1992. godine, kada je snimio i svoj prvi albzm za produkcijsku kuću „Južni vetar“, te je sa zvezdama poput Dragane Mirković, Sinana Sakića, Šemse Suljaković i Mile Kitić, ostavio veliki trag u srpskoj narodnoj i turbo-folk muzici.

Najpoznatiji albumi Srećka Sušića su – „Ulica rađa grešnike“ (iz 1992. godine; njegov prvi album, na kome se izdvojila naslovna numera, koja je i dan danas jedan od Srećkovih najvećih hitova); „Za dobra stara vremena“ (iz 1993. godine); „Ne leti, crni gavrane“ (iz 1994. godine); „Nismo iz istog sveta“ (iz 1995. godine); „Ranjeno srce“ (iz 1996. godine); „Sve su maske pale“ (iz 1997. godine).

Poslednji album, popularni pevač je objavio 2006. godine, a zatim se povukao iz medija, te je često izjavljivao da estradom vlada hiperprodukcija bez kvaliteta, i da se danas u „Grand“ jatu stvaraju mlade zvezde sa kratkoročnim hitovima i čija karijera neče imati perspektivu, iako je i neosporno da svi imaju talenta.

Iako je i sa Sašom Popovićem, i sa Suzanom Jovanović, ostao u dobrim odnosima (sa Suzanom ima i duetsku pesmu „Ti si moja devojka“), pevač ističe da ga nikada nisu pozvali da gostuje u emisijama „Granda“, te da on sam nije hteo da se nameće.

Od mladih pevača ceni Darka Lazića i Tanju Savić, a njegovi veliki prijatelji sa estrade su Vera Matović, Lepa Lukić, Era Ojdanić i Dragana Mirković.

Srećko Sušić ističe da se i danas bavi muzikom, te da učestvuje na raznim koncertima i peva na svadbama i u klubovima i u zemlji i u inostranstvu, a 2014. godine je učestvovao na festivalu „Lira“, sa pesmom „Boginja lepote“, gde je i osvojio prvu nagradu publike.

Srećko se ranije bavio i komponovanjem, ali je kako kaže danas malo „usporio tempo“, te stalno pokušava da pronađe neki vanvremenski hit, koji će biti istog kvaliteta i približnog trajanja, kao i njegove dosadašnje pesme, koje je radio za „Južni vetar“, sa velikim Miodragom Ilićem (Miletom Basom), koji mu je i napisao najveće hitove u karijeri.

Pored napred pobrojanih hitova, najpoznatije pesme Srećka Šušića su i sledeće – „Dve su čaše ispred mene“; „Boginja lepote“; „I kamen bi zaplakao“; „Kao grana otkinuta“; „Sve su maske pale“; „Reke dalje teku“; „Snežana“; „Jedan čovek sam za stolom“; „Eh, da mogu protiv sebe“; „Za rođendan sinu“; „Žena paklena“; „Trideset i neka, meni dolazi“; „Otvori vrata“; „Živi u samoći“; „Što si takav, živote“; „Umro bi’ od tuge da vidim“, i mnoge druge pesme.

Privatni život Srećka Sušića 

U medijima se o privatnom životu poznatog folk pevača, praktično ne mogu naći nikakvi podaci o njegovoj porodici, te je poznato samo da je pevač srećno oženjen.

Iako je svojevremeno doživeo tešku saobraćajnu nesreću, u kojoj je ostao praktično invalid, pevač je i danas nasemjan i rado se odaziva svim pozivima za nastupe, te je poznat i kao pevač koji nastupa sa štakama.

Ime i Prezime: Srećko Sušić

Nadimak: /

Datum i mesto rođenja: Kraljevo

Zanimanje: narodni i folk pevač; kompozitor

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://sr-rs.facebook.com/SreckoSusicSreckoSusic/

Instagram: /

Twitter: /

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...