Muzičari

Asim Bajrić – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Popularni bosanski pevač narodne muzike Asim Bajrić je na muzičkoj sceni preko dve decenije, i popularan je kako u zemlji i regionu, mtako i u dijaspori gde uvek ima unapred zakazane i rasprodate nastupe.

U nastavku teksta će biti nešto više reči o karijeri i privatnom životu ovog popularnog pevača i vlasnika hita „Nema pravde u ljubavi“.

Asim Bajrić – biografija 

Poznati pevač Asim Bajrić je rođen u Bosni i Hercegovini, u mestu Lukavac, 25. septembra 1965. godine, ali trenutno sa svojom suprugom i dvoje dece živi u gradu Lincu u Austriji.

Mediji su često pevača znali da okarakterišu kao konfliktnu ličnost, te su mu pripisivali brojne sukobe i svađe sa kolegama sa estrade, ali je on to često demantovao, jer smatra da nije u cilju da se medijski eksponira i da se od njegove karijere prave senzacionalistički naslovi u žutoj štampi.

Svako ko pevača Asima Bajrića privatno poznaje, zna koliko je dobra i plemenita osoba, i koliko je veliki profesionalac, ali i u kojoj se meri trudi da svoju privatnost i porodični život drži podalje od medija, pa su mu to predstavnici novinarske profesije našli kao razlog da mu zamerte i da ga više puta nepravedno optuže da je osoba koja je neprofesionalna i koja ne želi da sarađuje sa njima.

Muzička karijera Asima Bajrića 

Mada je na našim prostorima Asim Bajrić manje medijski eksponiran, neosporno je da on iza sebe ima veoma bogatu muzičku karijeru, i da je tokom dvadeset godina bavljenja muzikom snimio čak sedam solo albuma, i da ima nebrojene hitove.

Svoj prvi album je pevač izdao još 1995. godine, pod nazivom „Nema sreće za mene“, na kome su se pored naslovne numere našle i pesme – „Na krilima ljubavi“; „Desila se ljubav“; kao i „I muškarac plakat može“; „Ajso“; „Nemoj da žališ“; „Jedno crno oko“; „Plači, plači“; „Sada tek znam“; „Pronađi put“.

Nakon dve godine pauze, Asim Bajrić je svoj drugi album izdao 1997. godine pod nazivom „Šta ću kući kad je prazna“, sa numerama kakve su – „Jedina moja“; „Rastanak“; kao i „Selim bega, Jasmina“; „Malo čemer, malo med“; „Kad pogleda u sina“; „Ne ideš više ulicom mojom“; „Oženjeni vole slađe od momaka“.

Za muzičku kuću „Embex“ je 2000. godine pevač objavio svoj novi album „Nema pravde u ljubavi“, na kome se našao veliki broj hitova – „Rodi me majko ponovo“; „Ja kockar nisam“; „Reci mi da znam“; „Prokleti svatovi“; „Nesretnik“; „Voleo sam kose plave“; „Nemam nikog svog“.

Dve godine kasnije, Asim Bajrić za muzičku kuću „Nimfa sound“, te 2002. godine izdaje album „Skitnica“ sa pesmama – „I da klečiš, i da moliš“; „Ne znaš ti“; „Ti više moja nisi“; „Sreća prati bogate“; „Ostavljeni“; „Tamo gde je prestala ljubav“; „Zar ti da mu budeš suza“; „Sanjao sam jedno dijete“; „Ne, ne ne dam“.

Naredne 2003. godine je Asim Bajrić ponovo promenio izdavačku kuću, te je sada za „Gold records“ objavio album „Idi kad si prokleta“, sa numerama među kojima su – „Propiši mi doktore“; „Odlazi, odlazi“; „Plava garava“; „Opet si plakala“; „Kućo moja“; „Neka ona bude sretna“; „Dobro jutro moja voljena“; „Nisi ti boginja“.

Posle tri godine pauze je Asim Bajrić za muzičku kuću „VIP records“ izdao 2006. godine novi solo album „Baška ona“, sa pesmama – „Na dnu čaše“; „Sine moj“; „Čija si“; „Mjesec posta“; „Milion“; „Lijepa si koliko si nevjerna“.

Ponovo praveći trogodišnju pauzu i vredno radeći na novom mmaterijalu, Asim Bajrić 2009. godine objavljuje album „Rođen da gubi“, sa pesmama – „Zašto plačeš“; „Mijenjala si lica“; „Niko treći“; „Tjerao te nisam“; „Živim sam“; „daj da se pije“; „Jutro tuge“.

Kada je sarađivao sa produkcijskom kućom „Embex sound“, pevač je 2004. godine objavio i CD „Asim Bajrić i Zlata Avdić Live“, sa pesmama kakve su – „Lijepa Jasmina“; „Aman, aman“; „Plamen sreće“; „U tebe se zaljubila“; „Zvijezda sreće“; „Šta ću kući“; „Sabina“; „Rodi me majko“; „Ulica mi dom“; „Tvoja majka rastavi nas“; „To nije tvoja stvar“; „Život mi se ne mili“.

Poznato je da je Asim Bajrić veoma tražen izvođač u regionu i u dijaspori, te je tako pored date Austrije i Nemačke, čest gost u Americi, gde nastupa najčešće u Čikagu i Detroitu, ali i u drugim većim gradovima gde žive narodi sa naših prostora, željni kvalitetne narodne pesme.

U decembru prošle 2018. godine je Asim Bajrić imao veoma uspešnu turneju po SAD-u, gde je nastupao u klubovima i diskotekama u Dalasu; Feniksu; Vaterlu; Čikagu, ali je čest gost i u Bosni i Hercegovini gde se za njegove nastupe u rodnoj zemlji uvek traži karta više.

Svaki slobodan tzrenutak pevač voli da provodi sa suprugom i decom, i uživa u ulozi mirnog porodičnog čoveka, i uspeo je u tome da privatnost sačuva za sebe i da jednostavno odvoji privatni i profesionalni život.

Naime, Asim smatra da nema potrebe da se njegova porodica medijski eksponira i trudi se da ih na taj način zaštiti od estrade koja je „mač sa dve oštrice“ i koja obiluje tračevima i prečesto i senzacionalističkim pričama koje nekada nisu ni najmanje prijatne ali ni tačne već su na nivou trača.

Ime i Prezime: Asim Bajrić

Nadimak: Bajra

Datum i mesto rođenja: 25. 9. 1965. godine, Lukavac, Bosna i Hercegovina

Zanimanje: pevač narodne i folk muzike

Visina: /

Težina: /

Instagram: https://www.instagram.com/asimbajricofficial

Twitter: /

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...