Muzičari

Katarina Živković – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Poznata leskovčanka još kao malo dete se pojavljivala na raznim događajima, ali nije bili sigurna čime tačno želi da se bavi.

Svoj talenat u pevanju ispoljila je još kao veoma mala devojčica, ali majčina profesija je bila ono što je zanima.

Videćemo kako će doći do preokreta, i šta je to što je navelo Katarinu da se ipak na kraju odluči za pevanje.

Prestižno muzičko takmičenje Zvezde Granda omogućilo je Katarini Živković, do tada nepoznatoj pevačici, da upozna publiku sa svojim talentom, kao i da ostane zapamćena među istom.

Katarina Živković – Biografija

Srpska pop- folk pevačica poreklom je iz Leskovca, rođena 2. jula 1989. godine. Kako bi se više posvetila svojoj karijeri, Katarina se kasnije seli za Zemun, gde danas živi u svom stanu.

Katarina je u Leskovcu završila osnovnu školu “Vožd Karađorđe“, nakon koje je, prativši svoju prvu želju iz detinjstva da postane zdravstveni radnik kao njena majka, upisuje srednju Medicinsku školu, takođe u svom rodnom mestu.

Bila je veoma odgovorna i vredna kada su školske obaveze u pitanju, te ne iznenađuje činjenica da je Katarina Živković bila đak generacije. Naravno, kasnije kada se malo više posvetila svom talentu, škola je ispaštala.

Folklor je takođe bio njena velika ljubav, njemu se posvećuje odmah nakon upisa u prvu godinu srednje škole. Katarina je prvi put imala javni nastup na svadbi na kojoj je bila gost. Još kao veoma mlada pozitivno je iznenadila svojim glasom sve prisutne. Kako se u ranoj mladosi počela baviti pevanjem, bila je učesnik velikog broja raznih kulturnih manifestacija, namenjenih za decu uzrasta u kom je ona bila tad.

Što se tiče estetkih zahvata, Katarina Živković otvoreno priča o silikonskim implantima koje je ugradila u grudi.

Kaže da je slaba na slatkiše, ali se trudi da izbegava hleb i gazirana pića, pored toga redovno odlazi u teretanu.

Muzička karijera Katarine Živković

Katarina Živković bila je odlučna u tome da želi da njen jedini poziv bude pevanje, kako bi se ozbiljno bavila istim, odlučila je da se prijavi za najveće muzičko takmičenje organizovano u našoj zemlji. Kao petnaestogodišnjakinja prijavila se za Zvezde Granda, gde nažalost, te 2005. godine, nije uspela da prođe selekciju i da se nađe u užem izboru.

Nakon ovog neuspeha, Katarina ne odustaje i odlučuje da se prijavi za drugu sezonu muzičkog takmičenja Zvezde Granda 2007. godine. U ovoj sezoni ostvaruje mnogo veći uspeh, ne samo da uspeva da prođe selekciju i uđe u uži izbor, Katarina Živković se uspešno plasira među deset najboljih na takmičenju. Ovakav ogroman uspeh obezbedio joj je snimanje singla, kao i potpisivanje ugovora sa Grand produkcijom. Istog trenutka počinje njena muzička karijera, a pored toga i značajna medijska eksponiranost.

Od Grand produkcije dobija svoj prvi singl pod nazivom “Kad te ne volim“. Muziku i tekst za ovu pesmu radio je Bane Opačić, a ispostavilo se da je ona pravi hit, dobivši sve pohvale od strane publike.

Godinu dana kasnije, 2008. godine, snima svoj drugi singl pod nazivom “Slika“, koji postaje još popularniji od prvog. Nakon snimanja dva singla, Grand produkcija joj ovezbeđuje mnogobrojne nastupe, prilikom kojih je i promovisala svoja dva singla, kako u našoj zemlji, tako i u inostranstvu.

Sa koleginicom Silvijom Nedeljković 2009. godine snima duet pod nazivom “Može crni, može plavi“, koji je veoma lepo primljen među publikom. Iste godine izlazi Grand kompilacija pod nazivom “Hitovi za sva vremena“, na kojoj je svoje mesto pronašla i mlada pevačica obrađujući divnu kompoziciju Radoslava Grajića pod nazivom “Doleteće beli golub“. Na Grand kompilaciji “Hitovi za sva vremena“ iz 2010. godine Kaća je snimila pesmu “Crne kose“, jedno od najvećih kompozicijskih dela Mijata Božovića. Pesma je postigla vanvremenski hit.

2010.godina je veoma značajna za njenu karijeru, te godine se pojavila na “III Axal Grand festival“, koji je predstavljao još jedan stepenik ka uspehu u njenoj karijeri. Na festivalu se predstavljala pesmom “Ako se rastanemo jednom“, u pitanju je balada koju je napisao Saša Milošević, a arr i muziku je radio Zoran Marjanović.

Krajem ove godine Katarina dobija poziv da učestvuje u reality show programu pod nazivom “Farma“, ona prihvata učešće i ostavlja veliki trag kada je istorija reality- a u pitanju. Naime, Katarina je bila prva žena koje je pobedila u reality show programu “Farma“ na našim prostorima. Kako je ušla s namerom da se dodatno promoviše kao pevačica, nije ni slutila da će iz iste otići kao pobednica. Sa Farme izlazi uzimajući ček od 100 000 eura.

Pored ogromne sume novca koju je osvojila, Katarinina karijera poprimila je sasvim drugu dimenziju. Medijska javnost okreće se ka njoj više nego ikada ranije, što samo doprinosi njenoj karijeri.

Katarina Živković nastavlja da radi na svojoj muzici, te 2011. godine snima još jedan hit singl u nizu, pod nazivom “Ko me ne zna“, arr i muziku je zaslužen Damir Hanadanović, za tekst Biljana Spsić, dok je za mastering i snimanje zadužen Goran Radinović.

Od dečka Baneta Jankovića dobija na poklon pesmu “Ljubav“ u okviru emisije “Trenutak za ceo život“, koja za mesec dana dobija sve pohvale.

Katarina objavljuje pesmu pod nazivom “Ovo je zemlja Srbija“ 2012. godine, čiji je tekst napisala Jovana Lola Stanković, dok je aranžman i produkciju potpisao Zoran Kostić. Iste godine Katarina snima nešto drugačiju pesmu, radi se o pop duetu sa Radetom Davidovićem Arindy- jem, koja je bila nešto sasvim drugačija od onoga što je do sada radila.

2013.godine snima svoj prvi CD pod nazivom “Ludo srce“ za Grand produkciju, naredne godine izbacuje pesmu koja nosi naziv “Da zaboravim“, kao i duete: “Ludilo“ sa Ella- om, i “Ljubi me“ sa DJ Mateo- m. Pesmu “Totalno“ sa Elvirom Uzunovićem izvodi iste godine na Grand festivalu.

Singl “Istina“ snima 2015. godine, zajedno sa njim i duete: “Nedostupan korisnik“ sa MC Ina- om, kao i “Verujem u ljubav“ koji snima sa DJ Mateom, kao i “Da si moja“ sa Stefanom Jakovljevićem.

Naredne godine Katarina Živković promoviše pesme “Radi me bol“ i “Džoker“, za koje radi i spotove.

Ljubavni život Katarine Živković

Kada je ljubavni život ove zanosne crnke u pitanju, ona iza sebe ima nekoliko veza koje su poznate javnosti. Prva veza za koju je javnost znala bila je sa manekenom Branislaom Jankovićem, kog je upoznala u reality show programu Farma, gde su i započeli svoju vezu. Katarina i Bane su se nakon Farme verili, ali su 2014. godine okončali svoju vezu.

Katarina je nakon raskida sa Branislavom bila u vezi sa fudbalerom Borkom Veselinovićem, koji je tada igrao za FK Rad.

U međuvemenu javnost ju je povezivala sa fudbalerima Milošem Degenkom i Stefanom Mihajlovićem.

Ime i prezime: Katarina Živković

Datum i mesto rođenja: 2. jul 1989. godine, Leskovac

Trenutno prebivalište: Zemun

Zanimanje: pop- folk pevačica

Visina: 175 cm

Težina: 58 kg

Sponzorisano:

Loading...
loading...