Muzičari

Aleksandra Bursać – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište, Instagram

Mlada pevačica iz „Grandovog jata“, Aleksandra Bursać, postala je poznata u javnosti nakon učešća u takmičenju za “Zvezde Granda“, i sasvim neočekivano, istakla se u moru drugih pevača, svojim raskošnim talentom, a bez ikakvih skandala i postala jedna od najtraženijih zvezda u našoj zemlji i regionu.

Aleksandra Bursać – biografija

Aleksandra Bursać je rođena u Beogradu, 26. oktobra 1988. godine, te je odrasla sa majkom i sestrom u naselju Zemun, a bez oca je ostala kao mala, jer je on poginuo u ratu, u takozvanoj „Oluji“.

Iako je ostala mlada udovica, majka Aleksandre Bursać, Dušica, se trudila da njoj i njenoj sestri Milici obezbedi koliko može, te je devojčicama pevala svakoga dana, i Aleksandra kaže da je to na neki način i uticalo da ona zavoli muziku i da pesma postane smisao njenog života i njena osnovna profesija.

Kada se Aleksandrina majka preudala, imala je velike probleme sa svojim drugim suprugom, a on je tukao i nju i maltretirao i Aleksandru i sestru Milicu, te su neko vreme provele živceći i u „Sigurnoj kući“ u Zemunu, kada je mlada pevačica imala svega pet godina.

Osnovnu školu je Aleksandra završila u Zemunu, pohađajući uporedo i osnovnu muzičku školu na odseku za violinu, iako je želela da kao mala nauči da svira klavir, da bi potom upisala i pak srednju Pravno-birotehničku školu „Dimitrije Davidović“, a kasnije je i diplomirala na jednom privatnom fakultetu u Beogradu.

Kao mala je Aleksandra Bursać bila i članica poznatog hora „Kolibri“, a kada je završila nižu muzičku školu, za uspomenu je sačuvala svoju prvu violinu.

Prve pevačke početke, Aleksandra je imala sa samo 16 godina, kada je uz dozvolu svoje majke, počela da peva u jednom zemunskom lokalu, u samoj blizini svoje zgrade kada ju je najbolja drugarica zamolila da je odmeni na jednom nastupu, a to je bila ni manje ni više nego danas takođe poznata pevačica Marina Visković.

Muzički počeci i karijera Aleksandre Bursać

Nakon što je počela da nastupa u pomenutom lokalu u Zemunu, gde je pevala pune tri godine, Aleksandra je imala sreće da je jedne večeri primeti i prepozna njen talenat Saša Žika Jakšić, koji je saradnik Saše Popovića i jedan od najvažnijih ljudi „Grand produkcije“, i koji je pak predložio Aleksandri Bursać da se prijavi za takmičenje „Zvezde Granda“, jer je prepoznao kao iskusan i producent i muzičar, njen pevački talenat.

2005. godine, mlada pevačica se prijavila za pomenuto muzičko takmičenje, ali je na žalost ispala pred samo superfinale, i nije ni uspela da se plasira među „top 12“ takmičara, te ni da tako dobije makar svoju pesmu.

Iako je bila veoma tužna i čak i razočarana zbog tog neuspeha, te je počela sama sebe da vrlo i preispituje da li je kao vokal dovoljno kvalitetna, ona je 2008. godine, odlučila da se ponovo prijavi za „Zvezde Granda“, i tada je ostvarila plasman u prvih 12 takmičara, ali joj je na žalost opet „izmakla prilika“ da uđe u veliko finale i da nastupi u „Beogradskoj areni“, ali je Aleksandra dobila da snimi svoj prvi singl „Padale su kiše“.

Iako je pomenuta numera bila veliki hit među pesmama takmičara „Zvezda Granda“, ipak je baš veliku pažnju mlada Aleksandra privukla kada je na kompilaciji hitova otpevala pesmu „Ivanova korita“, od Merime Njegomir, mte tako pokazala svu raskoš svoga glasa i talenta koji poseduje.

Podstaknuta početničkim uspesima, Aleksandra Bursać se prijavila kao takmičar, za treći „Axal Grand Festival“, sa numerom „Kad mi kaže“, pa ikao nije ostvarila pobedu niti željeni plasman, njena pesma se dopala publici, i obezbedila pevačici još više fanova i pevačkih nastupa.

Od date 2016. godine pa sve do danas je mlada Aleksandra Bursać snimila i numere – „Mala, mala“; „Grom“; „Izdajica“; „Jabuka“; „Dobri momci ne postoje“; „Prva liga“; „Slomljena od bola“; „Što te nem,a ljubavi“ (duet sa kolegom Milošem Brkićem) i „Suze kukavice“ (sa DJ Erke i E-One).

Da je pored pevačkog talenta i odlična u kuvanju, mlada „Zvezda Granda“ Aleksandra Bursać je pokazala u šou programu „Prvi kuvar Srbije“, koja se emitovala na TV „Pink“, 2012. godine.

2018. godine, mlada Aleksandra Bursać je snimila numeru „Čini mi se da sam se zaljubila“, a u spotu za ovu pesmu se pojavljuju njene kolege Milan Dinčić Dinča, Ljubomir Perućica i dr Nada Macura.

Aleksandra Bursać sasvim privatno

Iako se o ljubavnom životu Aleksandre Bursać nikada nije puno pisalo u medijima, te je i ona sama uvek nerado govorila o svojoj intimi, neposredno pred njen nastup na „Axal festivalu“, pak pojavila se informacija da je pevačicu pretukao tadašnji momak Darko Nedeljković, biznismen iz Nemačke, što je ona uprkos vidljivim podlivima demantovala, ali je sa njim prekinula vezu već krajem 2010. godine.

Ubrzo je 2011. godine, lepa plava pevačica, otpočela romansu sa Borisom Martinovićem, za koga je bila čak i verena, ali je njihova veza takođe doživela krah, te su se rastali u veoma prijateljskim odnosima.

Takođe se, 2017. godine pisalo da je Bursaćka u vezi sa kolegom Milošem Brkićem, sa kojim je snimila 2016. godine duetsku numeru „Što te nema ljubavi“, a koji je u medijima bio poznat i kao bivši dečko Aleksandre Džidže Stojković.

Aleksandra je danas u vezi sa Zoranom Uglješićem, sa kojim i živi u porodičnom domu u naselju Zemun, ali u potkrovlju koje su opremili samo za sebe, dok dele celu kuću sa majkom i sestrom, kao i sa očuhom Vladom, koji imaju svoje prostorije na drugom spratu, pa su na neki način svi zajedno, a opet svako ima svoju privatnost.

Kako je ranije i napomenuto, najbolja drugarica Aleksandre Bursać je pevačica Marina Visković sa kojom se poznaje još od srednje škole, a najveći muzički uzor joj je Svetlana Ceca Ražnatović, te kao pravog i vrsnog profesionalca poštuje Sašu Popovića, koji joj je uzor u smislu rada i truda koji treba ulagati u posao koji se radi.

Malo je neobično istaći i to, da pevačica ima dva zanimljiva kućna ljubimca, zečeve Šapicu i Njuškicu, a takođe smatra da je skromna osoba koja je sve postigla vrednim radom i trudom, uz podršku porodice za koju je veoma vezana, a posebno je emotivna kada je u pitanju njena rođena sestra Milica.

Iako mora često da putuje zbog nastupa u inostranstvu, Aleksandra ne krije da je jedan od njeniih najvećih strahova, strah od visine, te kad god može izbegava da putuje avionom, a takođe se boji i dubine, i to pre svega zbog životinja koje mogu da se nađu u „nepoznatim vodama“, pa se često sama sebi smeje kada se na letovanju kupa samo u plićaku ili u sasvim prozirnoj vodi.

Ime i Prezime: Aleksandra Bursać

Nadimak: Bursaćka; „džepna venera“

Datum i mesto rođenja: 26. oktobar 1988. godine, Beograd, Srbija

Zanimanje: pop i folk pevačica

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/bursac.aleksandradrugiprofil

Instagram: https://www.instagram.com/explore/tags/aleksandrabursac/

Twitter: https://twitter.com/bursacka

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...