Muzičari

Džejla Ramović – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Džejla Ramović jeste aktuelna pobednica trinaeste sezone muzičkog šou takmičenja „Zvezde Granda“, ali je ova prelepa devojka i ranije imala izlete u muzičke vode pa je pored lepote i baš izvanredni talenat i svi njoj predviđaju zaista blistavu karijeru.

U nastavku teksta će biti nešto više reči o privatnom životu i muzičkoj karijeri Džejle Ramović, ali je sigurno da će se za ovu mladu i lepu devojku tek u godinama koje slede čuti na našoj i baš i možda regionalnoj i svetskoj sceni.

Džejla Ramović – biografija 

Prelepa mlada „Zvezda Granda“ rođena je u Goraždu u Bosni i Hercegovini, 29. aprila 2002. godine, kao jedna od ukupno tri ćerke porodice Ramović, pošto Džejla ima i dve sestre Lejlu i Šejlu.

Za svoje roditelje, majku Editu i oca Sinana Ramovića, Džejla je uvek isticala da su joj i najveći uzor i podrška, a svojim anđeoskim glasom je oduševila u pomenutom takmičenju i stručni žiri kao i sve gledaoce, i nije ni čudo jer je već kao devojčica odnela pobedu u prvoj sezoni muzičkog takmičenja „Neki novi klinci“.

Prelepa Džejla je još od malena volela da stvara muziku i da peva, pa je tako još od 2014. godine snimila „cover“ za poznatu pesmu „Hello“ koju originalno izvodi Adel, te i neke slične emotivne balade, mada je bila u tom periodu zauzeta školskim obavezama, pošto je sada još uvek učenica srednje Ekonomske škole, nalazila je vreme da se posveti muzici kao velikoj ljubavi.

Mlada zvezda Džejla Ramović se prvi put prijavila za takmičenje „Zvezde Granda“ kada je imala dvanaest godina, i tada je u sezoni 2014/2015. godine, ali je tada eliminisana u petom krugu, mada je već zapažena od strane stručnog žirija i preporuka je bila da sačeka još neku godinu da joj se glas dovoljno formira i da „sazri“ pa da se opet prijavi.

Međutim, čelnici „Grand produkcije“ su shvatili da među decom ima i veliki broj talenata pa su u sledećoj sezoni 2915/2016. godine osmislili format „Neki noviu klinci“ u kome je upravo Džejla Ramović pobedila, i kao nagradu je između ostalog dobila singl „Ruža“ koji je i snimila iste te 2017. godine.

Iste te 2017. godine je Džejla Ramović objavila u saradnji sa Amilom Lojom i hit singl „Potraži me“, te je naredne 2018. godine izašao i njen treći singl „Jedna kao ni jedna“.

Mlada pevačica je rešena da uspe i ostvari svoje zvezdane snove, odlučila da se prijavi za takmičenje u trinaestoj sezoni takmičenja „Zvezde Granda“, tekuće 2018/2019. godine, gde je i pobedila, a mentor joj je bila velika zvezda Marija Šerifović.

Sve vreme takmičenja su uz Džejlu bile njena majka i sestre, pa se žiri pre svega oduševio time koliko su sve one lepe i skromne, i koliko je Džejla talentovana i ima šansu da ostvari fantastičnu karijeru u muzici.

Muzička karijera Džejle Ramović – nova zvezda je rođena

Kako je napred i napomenuto, smatra se da je karijera Džejle Ramović, koja ime tek 17 godina, počela 2016. godine kada se ona prijavila i pobedila u muzičkom takmičenju „Neki novi klinci“ i do sada snimila čak tri singla – „Ruža“; „Potraži me“ i Jedna ko ni jedna“, a onda i odnela veliku pobedu u finalu tekuće sezone takmičenja „Zvezde Granda“, te i kao jednu od nagrada dobila od produkcije novu pesmu i snimanje spota.

Kada je odlučila da se oipet prijavi za „Zvezde Granda“, prelepa Džejla je iza sebe imala lepo pevačko iskustvo, i manje je poznato da je kao čudo od deteta“ kako su je zvali u rodnoj Bosni i Hercegovini, nastupala sa čuvenim Dinom Merlinom, kao i sa idolom svih tinejdžerki Sašom Kovačevićem.

Prelepa mlada pevačica se predstavila žiriju „Zvezda Granda“ sa pesmom Jelene Karleuše „Tihi ubica“ i svi su se složili da je to najbolje otpevana verzija ove pesme ikada, a mlada Džejla je za svog mentora u daljem takmičenju odabrala Mariju Šerifović.

Na svakom nastupu su uz Džejlu njen otac Sinan i majka Edita, koji su joj podrška u onome što voli da radi, a sestre Lejla i Šejla su naravno uvek tu za svoju najmlađu mezimicu, iako je Džejla već sa njima proputovala pola sveta, i na društvenoj mreži Instagram ima neverovatnih 125 hiljada pratilaca.

Mada je Marija Šerifović veoma stroga kada je u pitanju pevanje kandidata u pomenutom šou pšrogramu, Džejla je u njoj izazvala veliko oduševljenje i nije propuštala ni jednu priliku da na svojim profilima na društvenim mrežama pohvali kandidatkinju kojoj  je bila mentor tokom celog takmičenja.

Upravo je i sama Džejla Ramović pre početka takmičenja izjavila da su njeni najveći muzički uzori na estradnoj sceni Marija Šerifović i Kaliopi, i da želi da karijeru gradi dobrim glasom i talentom, te da „zaobiđe one loše strane estrade“, i da nije tip osobe koji voli tračeve i skandale.

Kada je u finalu „Zvezda Granda“ koje je održano u junu 2019. godine, Džejla Ramović sasvim pravedno i zasluženo pobedila, bilo je nekih komentara da je kandidatkinja kojoj je mentor bila Jelena Karleuša, koja se zove Milica Čikarić, uskraćena za glasove koje je zaslužila, ali je opravdano mlada pevačica iz Goražda sve ostavila bez teksta svojim izvođenjem pesama u finalnoj večeri, gde je nastupala prva i izvela numere „Ima jedan svijet“ i „Nismo smeli“.

Kada se sada osvrne na svoju pobedu, mlada Džejla kaže kako je imala mnoga odricanja za vreme takmičenja, i kako su joj najviše nedostajali opušteni i lepi trenuci provedeni sa celom njenom porodicom, ali da se sve isplatilo, i da je kao i uvek u životu bilo i suza i smeha, ali da je ona ostvarila svoj najveći cilj i želju.

Inače je manje poznato da je sa svega četri godine mlada Džejla sa sestrom Lejlom snimila jednu hit pesmu „Čips i čokolada“ i da je već tada znala da želi da jednom bude kao Marija Šerifović, i da je pre svega presrećna jer je nju mogla da bira za svog mentora i da posluša sve njene savete, a koji će da joj i te kako znače u budućnosti.

Privatni život Džejle Ramović

Iako iz takmičenja ima samo lepa iskustva, mlada Džejla kaže kako se ne bi ponovo prijavila za takmičenje, a nedavno je i preuzela nagradu koju je dobila, i to je automobil koji će za sada da voze njeni roditelji i starije sestre, a takođe je 2. jula održala i koncert u Goraždu, gde je pevala sa Marijom Šerifović.

Mlada zvezda je inače poznata kao vrlo lepo vaspitana i skromna devojka, koja pleni i talentom ali i kulturom, te nema pitanja na koja ne bi mogla da odgovorik, mada sama kaže da ne želi da preterano priča o svom privatnom životu.

Kao i sve tinejdžerke, potajno je bila zaljubljena u člana benda „One Directioon“ Lusia Tomilsona, a kada bi mogla da se druži sa nekom holivudskom zvezdom, izabrala bi Selenu Gomez.

Džejla stidljivo kaže da uvek posluša savete svojih rodsitelja i sestara, ali da je stekla jedno lepo prijateljstvo sa marijom Šeriofović, i da sluša njene konstruktivne instrukcije i u vezi sa muzikom, ali i da sa njom može da pšodeli sve kao sa najbopljom drugaricom, jer su izgradile jedan zaista neposredan i lep odnos.

Mlada pevačica je nastupala i na nedavno održanom festivalu „Ulaz“ na Beogradskom sajmu, gde je bila gost Marije Šerifović, i zajedno sa njom publici priuštila nezaboravan provod uz svoj prelepi glas.

Inače je nastup na festivalu „Ulaz“ bila specijalna nagrada za Džejlu Ramović kao pobednicu finala „Zvezda Granda“, te je ona sada uveliko u pripremama zua svoju novui pesmu i muzički spot.

Mada je već iskusna u snimanju spotova i pesama, te su joj kao žanr omiljene balade, mlada Džejla smatra da treba da veruje ljudima sa kojima sarađuje i da oni najbolje znaju kako da njena karijera ide uzlaznomm putanjom, pa nije isključiva kada je u pitanju neki konkretan žanr ili baš sporiji/brži ritam, te smatra da samo rad i talenat treba da je vode u karijeri, te želi da izbegne sve te neke tračeve i novinske senzacionalističke napise o sebi, mada je još uvek mlada i vrlo je fina i neposredna i kao takva je svakome neizmerno simpatična.

Iako je već dugo na estradi za svoje mlade godine, Džejla smatra da ne postoji momenat kada je prerano ili prekasno za ostvarenje želja i ciljeva, te da treba uvek verovati u sebe i raditi da se ostvari ono što se najviše sanja, ali ne propušta da istakne da su joj porodica i prijatelji bili uvek podrška i uzor, i da im je na svemu veoma zahvalna, te svakako i da bez njih ne bi uspela.

Kao i cela njena generacija, i mlada Džejla je veoma aktivna na društvenim mrežama, i često objavljuje slike sa svojim sestrama, Lejlom i Šejlom, koje su lepe koliko i ona sama, i koje su uvek tu za nju kao podrška i potpora, te svako ko ih vidi kaže da ne može da se odluči koja je od sestara Ramović lepša od koje.

Džejline sestre su već na studijama, Lejla u Mostaru a Šejla u Sarajevu, te majka Edita kaže da se najviše sada posvetila svojoj mezimici Džejli, ali ne skriva da o svim ćerkama jednako brine, i da je tajna njihove lepote u tome da su nenapadne i kulturne, te da su negovane i zdravo se hrane, ali da nisu po prirodi takve da vole da se nameći i preteruju u ispoljavanju te neke fizičke crte.

Džejlina majka Edita ponosno ističe da je najvažnija u porodici podrška i sloga, i da kada je Džejla imala svega tri godine ona i otac Sinan su morali da rade, pa su Džejlu čuvale dve starije sestre, a uz to su stizale da završe i sve svoje obaveze.

Ime i Prezime: Džejla Ramović

Nadimak: „pevačko čudo od deteta“

Datum i mesto rođenja: 29. april 2002. godine, Goražde, Bosna i Hercegovina

Zanimanje: pop pevačica; pobednica takmičenja „Zvezde Granda“

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/dzejlaramovicofficialpage/

Instagram: https://www.instagram.com/dzejlaramovic/

Twitter: /

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCEKze31AY63EA-ryIt8RDVQ

Web stranica: http://dzejlaramovic.com/

Sponzorisano:

Loading...
loading...