Muzičari

Saša Kovačević – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Saša Kovačević je jedan od najpoznatijih mladih pop pevača na našim prostorima, koji se izdvojio svojim raskošnim glasom i talentom, ali je i zbog svog atraktivnog fizičkog izgleda postao pravi miljenik prevashodno ženskog dela publike svih generacija.

Saša Kovačević – biografija

Pevač koji je očarao mnoge generacije obožavalaca svojim prelepim baladama, rođen je kao Aleksandar Kovačević 27. jula 1985. godine u naselju Zemun, u Beogradu, a ima i starijeg brata Radeta Kovačevića (koji je poznat i kao bivši momak pevačice „Granda“ Milice Todorović).

Roditelji su poznatu braću Radeta i Sašu sa samo pet godine odveli na upis u muzičku školu „Kosta Manojlović“, te je Sale sa šest godina počeo da pohađa takozvano muzičko zabavište, a sa sedam godina je krenuo u osnovnu muzičku školu, odsek klavir.

U osnovnoj školi je Saša Kovačević bio miran i povučen dečak, te je imao vrlo dobar uspeh, a aktivno se počeo baviti i sportom, pa je krenuo da trenira kik-boks i košarku, te je sa samo 14 godina i dobio svoje prve klavijature, i iako je želeo da već tada krene da svira po raznim slavljima, roditelji mu to nisu dopustili dok se muzički ne obrazuje na Akademiji.

Kako je mladi pevač bio veoma uporan, njegov otac ga je odveo sa 16 godina na jedan nastup u obližnju piceriju, te je kasnije uz oca kao svog menadžera Saša Kovačević počeo da svira na tad vrlo poznatom splavu „Hrabro srce“.

Svakako je Saša Kovačević odlučio da kao vrsni talenat završi Akademiju muzičkih umetnosti, na odseku za snimanje i dizajn zvuka, te je kao uspešan student diplonirao u roku, i aktivno počeo da se bavi muzikom 2004. godine.

Iako je imao brojne devojke, sa kojima su ga ili povezivali mediji, ili je imao sa njima pravu romansu koju su novinari ne retko uspevali da otkriju, mladi Kovačević je trenutno već više od godinu i po dana u vezi sa nekadašnjom misicom i manekenkom Zoranom Tasić, koja ima i dete, ćerkicu Iskru iz prethodne veze, a mala devojčica se čak i pojavila u spotu popularnog pevača za numeru „Bez tebe me nema“.

Privatni život Saše Kovačevića

Saša Kovačević je pre nego što je upoznao sadašnju devojku Zoranu Tasić, sa kojom se i verio i sa kojom jedva čeka da se ostvari kao otac, te se posvetio manje piću i izlascima, a više zdravom i porodičnom životu, te uživa sa svojom izabranicom i njenom ćerkom Iskrom, imao brojne veze sa manje ili više javnosti poznatim lepoticama.

Sa prvom devojkom, Ivonom Laković, Saša je uplovio u romansu sa svega 17 godina, te je sa njom bio u romansi punih šest godina, i ona je poznata i po učešću u spotu za njegovu pesmu „Ruka za spas“.

Kada je za svoj spot, za numeru „Kome da verujem“, Saša Kovačević izabrao na kastingu anonimnu studentkinju prava Jovanu Koković, sa njom je 2009. godine i otpočeo ljubavnu vezu, ali zbog njegovih brojnih obaveza njihova veza nije dugo potrajala, te je bila i ispunjena stalnim trzavicama i nesuglasicama.

Svoju sledeću devojku, manekenku Jovanu Jocić, koja je od Saše mlađa devet godina, pevač je upoznao na snimanju spota za svoju pesmu „Lapsus“, te je sa njom 2012. godine otpočeo vezu sa, a već naredne godine 2013. je kupio sebi stan na Novom Beogradu, u elitnom naselju „West 65“, a gde je počeo da živi sa Jovanom i sa svojim rođenim bratom Radetom Kovačevićem.

Ipak su se u medijima pojavile u avgustu 2016. godine spekulacije da su Saša i Jovana stavili tačku na svoju romansu, a on je početkom 2017. uplovio u romansu sa sadašnjom izabranicom Zoranom, sa kojom se kako se čini sasvim „smirio“, i polako postaje pravi porodični čovek.

Muzička karijera Saše Kovačevića – od početaka do statusa prave pop zvezde

Kako je napred i navedeno, Saša Kovačević je svoju profesionalnu muzičku karijeru započeo 2004. godine, kada je sa pesmom „Pakao i raj“, učestvovao na muzičkom festivalu „Sunčane skale“, ali nije ostvario zapaženiji uspeh, iako je pesma postala vrlo slušana i ubrzo stekla epitet pop hita, te je iste godine Saša snimio i numeru „Jedina si vredela“, koja je takođe ubrzo stekla brojne fanove i postala veoma slušana numera.

U narednom periodu, Saša Kovačević je na „Radijskom festivalu“ učestvovao sa pesmom „Korak do dna“, 2005. godine, da bi za muzičku kuću „City records“, već naredne 2006. godine mladi pop pevač snimio i svoj prvi solo album „Jedina si vredela“, na kome su se našle pored naslovne numere i pesme – „Korak do dna“; „Kada nisi tu“; „Jasno ko dan“; „Pakao i raj“; „Ostavi me“; „Ne umem sa njom“; „Lagala me il ne lagala“ i „ruka za spas“.

Saša Kovačević je naredne 2007. godine dobio nagradu za pop pevača godine kao i za „otkriće godine“, te je sa pesmom „Lažu te“, učestvovao na muzičkom festivalu u Vrnjačkoj banji i tada je osvojio drugu nagradu, a iste godine je pobedio na „Radijskom festivalu“ sa pesmom „Bolji čovek“.

Već 2008. godine Saša je sa poznatom pevačicom Eminom Jahović snimio veliki hit, duetsku numeru „Još ti se nadam“, da bi već 2009. godine ponovo bio proglašen za pop pevačla godine te dobio za pomenutu numeru i nagradu za „duet godine“.

Sašin drugi studijski album, pod nazivom „Ornament“, izašao je 2010. godine, te su se na njemu pored pomenute naslovne pesme, našle i numere – „Ludak“; „Kome da verujem“; „Bolji čovek“; „Lažu te“; „Kako sada sam“; „Još ti se nadam“; „Mila“; „Tišina“; „Moje poslednje“ i „Ponosna na nas“.

Kada je 2011. godine Saša Kovačević proglašen za „zaslužnog građanina Zemuna“, on je snimio iste godine i singlove „Idemo do mene“ i „Bežimo iz grada“, te 2012. godine i dve singl numere „Kako posle nas“ i „Lapsus“.

U periodu od 2013. do 2018. godine, popularni mladi pevač je izdao i hit singlove, koji će biti navedeni hronološki – „Piši propalo“; „Slučajno“; „Nothing but the faith“ (iz 2013. godine); „Mogli smo sve“; „Branim“ ; „Noć do podne“ (iz 2014. godine); „Gde si moja ljubavi“; „Rano je“; „Rođendan“ (iz 2015. godine); „Živim da te volim“; „Zamalo tvoj“; „Temperatura“ (iz 2016. godine); „“Temperatura (španska verzija)“; „Kažeš ne“; „Dices no (španska verzija)“ (iz 2017. godine); kao i hit singlove „Bez tebe me nema“ i „Jedra“ (iz 2018. godine.

Pevač uveliko radi na svom novom muzičkom albumu, te i priprema spektakularni koncert u „Beogradskoj Areni“, a njegova do sada najpopularnija numera je po broju pregleda na kanalu „YouTube“, pesma „Slučajno“ iz 2013. godine.

Inače, mladi pevač važi za miljenika svojih kolega, te se ni sa kim nije sukobljavao, i smatra da je potrebno da se muzičari međusobno poštuju i da podržavaju jedni druge, te je u isto vreme Saša i prijatelj sa Cecom Ražnatović, i sa Jelenom Karleušom, a koje su već godinama u međusobnom estradnom ratu.

Kao svoje muzičke idole, Saša Kovačević navodi Maraju Keri, Majkla Džeksona, kao i Olivera Dragojevića, a posle „Arene“ u Beogradu, ima želju da održi velike solističke koncerte na „Ušću“ i na „Marakani“.

Inače, Saša je održao brojne koncerte i nastupe u karijeru, ali je svakako jedan od najuspešnijih onaj u „Areni Boris Trajkovski“ u Skoplju, koja je bila ispunjena do poslednjeg mesta, i gde su fanovi u glas pevali Sašine najveće hitove zajedno sa njim.

Ime i Prezime: Aleksandar Saša Kovačević

Nadimak: Saša; Sale

Datum i mesto rođenja: 27. jul 1985. godine, Beograd, Srbija

Zanimanje: pop i dens pevač

Visina: 177 cm

Težina: 74 kg

Facebook: https://www.facebook.com/SasaKovacevic.official

Instagram: https://www.instagram.com/SashaKovacevic/

Twitter: https://twitter.com/SashaKovacevic

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCBbqfQ8vwyAD2vGhuFyUgxg

Web stranica: http://www.sasakovacevic.net/

Sponzorisano:

Loading...
loading...