Muzičari

Biljana Jevtić – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Biljana Jevtić važi za jednu od najvećih pevačkih legendi narodne i folk muzike na našim prostorima.

Svoju popularnost stekla je isključivo zahvaljujući svojim vokalnim sposobnostima, odnosno, brojnim hitovima koje je snimila tokom svoje karijere.

Biljana svoju privatnost čuva za sebe, nikada nije imala skandale u svojoj karijeri, te nije u žiži javnosti medija.

Neke od njenih najpoznatijih pesama su: “Evo ti srce na dlanu“; “Stariš, a ne ostariš“; “Plitak potok“; “Proklet da je ovaj život“; “Opasna je igra ta“; “Malo ja, malo ti“; “Suzo jedina“ i mnoge druge.

Biljana Jevtić je u braku sa pevačem Aleksandrom Acom Ilićem, te oni važe za jedan od najskladnijih brakova na estradi.

Biljana Jevtić – Biografija

Biljana Jevtić je rođena 17. oktobra 1959. godine, u selu Grejač, u blizini Niša. Osnovnu i srednju školu završila je u Nišu, a od malih nogu je želela da se bavi pevanjem.

Njen istinski talenat prepoznala je kompozitorka i tekstopisac Radmila Todorović prilikom Biljaninog učestvovanja na popularnom takmičenju “Prvi glas Srbije“, gde je i pobedila sa pesmom “Anica ovce čuvala“, koja joj je mnogo pomogla oko dalje karijere.

Kada je imala 24 godine, 1983. godine, snimila je i izdala svoj prvi album, za jednu od tada najpoznatijih muzičkih kuća “Diskont“ iz Sarajeva. Nakon svog prvog albuma snimila je još 14, dva singla, a takođe je učestvovala na brojnim muzičkim takmičenjima i festivalima, na kojima je ostvarila značajan uspeh.

Tokom jednog od nastupa upoznala je svog sadašnjeg supruga, od kog se nije razdvajala od kada su počeli da se zabavljaju. Dugo nisu uspeli da dobiju potomstvo, te je na obostrano iznenađenje Biljana ostala u drugom stanju tek deceniju nakon izgovaranja sudbonosnog “DA“.

Danas, zajedno sa svojim suprugom i sinom, živi i radi u Beogradu.

Muzička karijera Biljane Jevtić

Tokom svog odrastanja Biljana je mnogo radila na sebi i svom vokalu, te je do svog uspeha isključivo došla zahvaljujući svom radu i upornošču, za razliku od današnjih zvezda koje uglavnom do slave dolaze uz pomoć skandala i provokativog izgleda.

Današnje pevačice i pevači ne opstaju dugo na sceni, dok samo pravi talenti poput Biljane traju večno.

Biljana Jevtić je pored pomenute poznate muzičke kuće, tokom svoje karijere, sarađivala sa drugim poznatim muzikim kućama poput: “ZAM“; “PGP RTB“; “Grand produkcija“; “Jugdisk“; kao i “PGP RTS“.

Za vreme svoje bogate karijere, snimila je četrnaest albuma, od kojih su većina postali veliki hitovi, a to su, redom: “Biće bolje“ (1983.); “Uđi mi u trag“ (1984.); “Evo ti srce na dlanu“ (1985.); “Ah“ (1986.); “Šta sam ti kriva živote“ (1987.); “Proklet da je ovaj život“ (1989.); “Uzmi ago, što ti drago“ (1990.); “Da se ja pitam“ (1992.); “Za tebe sam rođena“ (1995.); “Da kucnem u drvo“ (1997.); “Bogataš“ (1998.); “Ko iz kabla kiša lije“ (2001.); “Pozovi me na kafu“ (2004.); kao i poslednji “Sve se plavi“ (2007.).

Sedam godina nakon svog poslednjeg albuma, Biljana je snimila singl pod nazivom “Slomio si mi srce“, da bi dve godine kasnije, 2016. godine, simila hit pesmu “Najlepše godine“.

Biljana Jevtić je učestvovala u brojnim prestižnim muzičkim festivalima, u periodu od 1989. godine pa sve do 2014. godine, učestovala je na sledećim festivalima: “MESAM“ 1989. godine, sa pesmom “Proklet da je ovaj život“; “Vilandovo“ 1991. godine sa pesmom “Nema ljubov megu nas“; godinu dana kasnije na festivalu “Hit parada“ sa pesmom “Uzmi, ago, što ti drago“;  naredne godine ponovo na “Hit paradi“, ovoga puta sa pesmom “Krupne suze“; 1996. godine učestvuje na “Moravski biseri“ sa pesmom “Neću ljubav drugu noćas“; iste godine nastupa na festivalu “MESAM“ sa pesmom “Pepeljuga“. Nakon poduže pauze, ponovo učestvuje na festivalima, tako 2001. godine učestvuje na “Moravski biseri“ predstavljajući sebe pesmom “Mala reka, mali grad“; 2006. godine odlzi na Festival “Dragiša Nedović“, Vrnjačka Banja- Stariš, a ne osetiš; četiri godine kasnije pojavljuje se na festivalu “Moravski biseri“, sa pesmom “Gledam, a ne vidim“, sa kojom osvaja prvo mesto. Pesma je odlično prihvaćena među publikom, te je postala veliki hit.

2012.godine učestvuje na “Grand festivalu“ sa pesmom “Meraklije“; godinu dana kasnije na festivalu “Moravski biseri“, gde je pevala duet pesmu, zajedno sa Aleksandrom Acom Ilićem, pod nazivom “Da l’ j to navika“. Pesma je osvojila drugu nagradu publike. Poslednji muzički festival na kom je Biljana Jevtić učestvovala bio je “Lira“, 2014. godine, na kom je nastupala sa pesmom “Al’ ne umem da se napijem“, koja je bila pobednička pesma, gde je osvojila nagradu za interpretaciju.

Zanimljiva je činjenica da su Biljana i njen suprug, Aca Ilić, daleko traženiji u dijaspori nego kod nas. Nastavljaju sa svojim nastupima, oni su zadovoljni što i dalje imaju dosta angažmana, s obzirom da su se vremena potpuno promenila, te se nešto drugo ceni.

Privatni život Biljane Jevtić

Jedna je od retkih koja je svoju srodnu dušu pronašla veoma mada, naime, Biljana se udala za Aleksandra Acu Ilića, našeg popularnog pevača, 30. septembra 1989. godine. Par ima veoma skladan brak, a Biljana je izjavila da se njih dvoje tokom trideset godina zajedničkog života nikada nisu posvađali.

Njihova svadba bila je ogroman i predivan događaj sa preko 600 zvanica, čak je postojao prenos direktno na TV ekranima. Mnoge popularne muzičke i glumačke zvezde bile su među zvanicama, a poznata voditeljka Suzana Mančić bila je kuma na venčanju.

Kao što je pomenuto, dugo nije uspela da ostane u drugom stanju, te je veliko iznenađenje i radost bila vest da je trudna. Sve se desilo veoma spontano, i u teško vreme. Naime, u drugom stanju je ostala za vreme bombardovanja 1999. godine, te je par, u cilju da uspešno iznese trudnoću, bio primoran da nađe neko mirnije pristanište.

Iste godine otišli su za Nemačku kod Biljanine drugarice, nakon čega su otišli kod njegovih roditelja u Gornji Milanovac. Kada se konačno sve smirilo, zajedno sa detetom su se vratili za Beograd.

Na kraju te mučne godine, u decembru, rodio se njihov sin jedinac, Ivan, koji je od prošle godine punoletan. Na slavlju njegovog punoletstva, pored njegovih drugara i drugarica iz škole, prisustvovale su i pozate estradne zvezde, koje su bliske sa Acom i Biljanom, poput: Ljube Kešelja, Dragana Stojkovića Bosanca, Suzane Mančić, Nade Topčagić, Mirka Kodića i drugih.

Biljana smatra da je današnja estrada potpuno uništena, pre nekoliko decenija više se cenio dobar glas, dok danas brojne starije kolege, bez obzira na neosporan talenat, ne dobijaju angažmane.

Velika je sreća što to nije slučaj sa njom i njenim suprugom Acom, koji su i dan- danas veoma angažovani i traženi. Rado su viđeni gosti u brojnim muzičkim emisijama, kao i na festivalima. Često je angažuju na raznim veseljima, jer njena energija uvek doprinese dobrom raspoloženju.

Ime i Prezime: Biljana Jevtić, udata Ilić

Datum i mesto rođenja: 17. oktobar 1959. godine, Srbija, Niš

Zanimanje: narodna i folk pevačica

Visina: 170 cm

Težina: 68 kg

Sponzorisano:

Loading...
loading...