Muzičari

Miloš Bojanić – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Miloš Bojanić važi za jednog od naših najpoznatijih pevača kako narodne, tako i folk muzike. Tokom svoje višedecenijske karijere snimio je brojne hitove, kao i preko dvadeset albuma.

Neki od njegovih najvećih hitova su: “Šumadijo, podravlja te Bosna“; “Oči zelene“; “Dva sokola“; “Tako tako samo tako“; “Ne zovite doktore“; “Kad god dođeš, dobro došla“ i mnogi drugi.

Popularni pevač je poznat po učešću u reality programu “Farma“ u kom je učestvovao pre devet godina, kao i po tome što je počeo aktivnije da se bavi politikom, te se godinu dana nakon reality- a učlanio u Srpsku naprednu stranku.

Miloš se dva puta ženio, a iz prvog braka ima dvoje dece, dok iz drugog nema dece.

Miloš Bojanić – Biografija

Miloš Bojanić je rođen 16. oktobra 1950. godine u Bosni i Hercegovini, u Bijeljini, gde je živeo zajedno sa roditeljima sve do završetka osnovne škole.

Nakon završene osnovne škole, Miloš je odlučio da napusti svoju rodnu Bijeljinu, te se seli za Novi Sad gde vanredno upisuje i uspešno završava Saobraćajnu školu. Nakon srednje škole, upisuje Saobraćajni fakultet Univerziteta u Novom Sadu, na kom u predviđenom roku diplomira.

Kako je veoma rano počeo da se bavi muzikom, imao je veliki broj angažmana, ali je odlučio da se bavi svojom strukom, naime, Miloš Bojanić je dobio posao u preduzeću “Parking“ u Novom Sadu na mestu direktora. Međutim, ovaj položaj napušta odmah nakon snimanja svog prvog albuma, jer shvata da je muzička karijera ono što želi da ima i u čemu želi da bude uspešan.

Nakon razvoda od prve supruge, Miloš se oženio po drugi put, a danas zajedno sa svojom ženom živi u bogato opremljenom domu u Sremskoj Kamenici.

Muzička karijera Miloša Bojanića

Tokom svoje bogate muzičke karijere, Miloš Bojanić je snimio veliki broj albuma, a takođe je učestvovao na pregršt muzičkih festivala, ne kojima je osvajao značajne nagrade.

Jedan je od retkih muzičara koji su se proslavili za vreme bivše Jugoslavije, a čija slava i dan- danas nije izbedela.

Svoj prvi album snima 1984. godine, pod nazivom “Hej, mladosti ‘ej živote/ Ja svoj život još po starom živim“, na kom se pored naslovne numere nalaze sledeće pesme: “Imam da ti kažem nešto“; “Kad god dođeš, dobro došla“; “Oči su njene k’o nebo plave“; “lepo živim u seljačkoj kući“; “Uspomena najdraža od nje“; i “Goriš u meni ljubavi moja“.

Naredne godine izdaje album “Tako, tako, samo tako“, na kom se nalaze numere: “Sudi mi, sudi“; “Tako, tako, samo tako“; “Budi, budi samo moja“; “Kad bih im’o šume i livade“; “Kad bi znali kako mi je“; “Drugar varalica“; “Ljubomora“; kao i “Ne vraćam se dvaput na početak“.

1986.godine snima album u saradnji sa Orkestrom Dragana Stojkovića Bosanca, na kom se nalaze pesme: “Oba srca kucaju k’o jedno“; “Krivo mi je, krivo je“; “Blago onom ko te voli“; “Još, još, još“; “Takva se jednom rađa“; “Kad imam tebe kraj sebe“; “Dođi, dođi“; “Dajte mi vina i svirače“; “Ako si slobodna večeras“; “Zbog tebe, jedina moja“.

Sledi album “Zato što sam dobar bio“, na kom se nalaze sledeće pesme: “Zato što sam dobar bio“; “Jovanović Rada“; “Otkud tebe srce da se seti“; “A šta mogu ja“; “U životu kad se voli neko“; “Žena lutalica“; “Došao sam kao gost“; “Gde sam to pogrešio“; “Šta da radim ja“; i “Jedan čovek, jedna zima“.

1987.godine izdaje album “Bosno moja, jabuko u cvatu“, na kom su svoje mesto, pored naslovne numere, našle: “Stari grešnik“; “Blago tebi, blago tebi“; “Jedna duša a dva tela“; “Šta da radim“; „“Ne mogu više ovako“; “Stoj, stoj, ništa se ne boj“; “Sam, sam“; “Na svoj način“.

Godinu dana kasnije u saradnji sa Orkestrom Tomice Miljića snima album, koji obuhvata pesme: “Otiš’o sam mlad, a vraćam se sed“; “Orilo se, orilo“; “Bosanac sam, shvati“; “Otvori srce“; “Mi so Jugosloveni!“; “Daj, daj, daj“; “Na ivici plača“; i “Snaša okom a ja skokom“.

U izdanju PGP RTV- a izlazi album “Miloš Bojanić“ na kom se nalaza pesme: “Stara sreća na ljubav me seća“; “Da, ljubav je to“; “Oj, Jelo, Jele, Je li“; “Gazio bih preko njiva blato“; “Ajd’ u zdravlje lepotice“; “Niko posle tebe“; “Lepota je majčin dar“; “Ti mi se u pesmi kriješ“.

Nastavlja sa nizom albuma, od koijih je svaki sve popularniji, tako 1989. godine izdaje album “Imala si sreće“, na kom se pored naslovne numere nalaze: “Oči crne a i vino crno“; “Evo ide, evo žuri trideseta već“; “Ona srećna nije“; “Pola tebi pola meni“; “Željo jedina“; “Šumadijo, pozdravlja te Bosna“; “Usne njene, moje uspomene“; i “Ne dirajte zaljubljene“.

1990.godine snima album “Volim te“, koji obuhvata pesme: “Tako ti je to“; “Al’ je lepo kad se voli“; “Zbogom kafano“; “Kako ćeš ostati sama“; “Sejo moja“; “Volim te“; „“Da me nema“; “Reci mi da me ne voliš“; “Sve ću čaše polomiti“ i “Hej, ljubavi isprati me“.

U periodu od 1992. do 2006. godine, Miloš Bojanić izdaje sledeće albume, redom: “Preboleću“; “Digi digi daj“; “Pade sneg na Đurđevdan“; “Miloš Bojanić“; “Prijatelj samoće“; ponovo “CD Miloš Bojanić“; “Još su žive ove godine“; “20 godina sa Vama“; kao i “Ajmo na noge“.

Bojanić danas najviše nastupa na svadbama izvan naše zemlje, a zahvaljujući ogromnom uspehu koji je ostvario, danas poseduje pet kuća, apartmane u Crnoj Gori, koje kako kaže izdaje za vreme turističke sezone, pa i od toga ima dodatnu zaradu. Sebi i svojoj porodici uspeo je da obezbedi i više nego lagodan život.

U proteklom periodu, mediji su dosta pisali o tome da je popularni pevač odlučio da napusti estradu, te da će se preseliti u inostranstvo kako bi češće mogao da viđa svoje sinove, s obzirom da ih godinama viđa samo za vreme praznika, a da drugu polovinu godine provede sa svojom suprugom na relaciji Srbija- Crna Gora.

Privatni život Miloša Bojanića

Kako je ranije pomenuto Miloš Bojanić se dva puta ženio, prvi put sa Dragicom, sa kojom ima dvoje dece, dva sina, Baneta i Mikicu Bojanića.

Oba sina su nasledila talenat za pevanje, ali nažalost nisu uspeli da ostvare značajniji uspeh u Srbiji, te su odlučili da odu u inostranstvo. Njegov sin Bane danas živi i radi u Americi, dok sin Mikica živi i radi u Kanadi.

Važe za veliku porodicu, sin Bane sa svojom suprugom Suzanom ima troje dece, tri čerkice: Aleksandru, Bojanu i Milicu, a njegov drugi sin takođe ima troje dece sa svojom suprugom Dušicom, i to ćerku Anđeliju, i sinove Marka i Miloša.

Sa svojom prvom suprugom je u korektnom odnosu, ona živi sa njihovim sinovima i pomaže im pri odgajanju dece.

Sada je u braku sa Brankom Bojanić, koja je čak 24 godine mlađa od njega. Njih dvoje su u braku od 2010. godine, od kada žive veoma skladno.

Iste godine imao je rizičnu operaciju malignog tumora kože, naime, došlo je do izvesnih komplikacija prilikom kojih se tumor proširio sa leđa na predeo stomaka. Na svu sreću sve se rešilo na najbolji način, doktori su ga na vreme operisali.

Kako je poznat kao neko ko je “bez dlake na jeziku“, često je tokom svoje muzičke karijere ulazio u sukobe sa brojnim kolegama. Veliki sukob imao je sa pevačicama: Zoricom Brunclik, Zoricom Marković, Vesnom Rivas, Vesnom Vukelić Vendi, kao i sa pokojnim pevačem Sinanom Sakićem.

Ime i Prezime: Miloš Bojanić

Datum i mesto rođenja: 16. oktobar 1950. godine, BIH, Bijeljina

Visina: /

Težina: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...