Muzičari

Izvorinka Milošević – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Izvorinka Milošević je naša poznata pevačica nmarodne, folk i vlaške folklorne muzike, koja iza sebe ima bogatu i uspešnu karijeru, te će u nastavku teksta biti nešto više reči i o njenim zaista značajnim muzičkim uspesima, kao i o privatnom životu.

Izvorinka Milošević – biografija

Popularna pevačica Izvorinka Milošević je rođena 19. januara 1954. godine u mestu Kučevu u Srbiji, te joj je ima po rođenju Fntinjora Fnta Lunga, i poreklom je Vlahinja, ali je njen deda bio Vlah Vlajko Lugonji, dok joj je baba bila rusaljka (žena koja je odabrana iz nekog sela da učestvuje jednom godišnje u obrednim ceremonijama koje se smatraju veoma važnim) imena Stojna.

Ime Izvorinka Milošević je poteklo od toga što je deda popularne pevačice bio prinuđen da u vreme Drugog svetskog rata promeni prezime u Milošević, kako bi izbegao postradanje svoje porodice, te je i otac popukarne pevačice Viktor Lunga, svojoj ćerki dao ime Izvorinka i prezime jen uzeo od svog oca Milošević.

Kako je poznata pevačica Izvorinka Milošević rođena u Vlaškom kraju, ona je pre nego što je i pošla u osnovnu školu, morala sa šest godina da ide na nastavu koja ju je pripremala tako što je učila srpski jezik, koji se govorio u školi, te je nakon završenog osnovnog obrazovanja, pevačica upisala u Požarevcu srednju saobraćajnu školu, a nakon što ju nje uspešno završila, krenula je na Višu ekonomsku školu.

Poznata pevačica ističe da je uvek bila i ostala ponosna na svoje poreklo, te je ona danas jedna od članica udruženja „Georgina“, koja je osnovano u Negotinu, i koje ima za ciulj da neguje tradicionalni Vlaški folklor, običaje i kulturu.

Danas Izvorinka Milošević živi u Beogradu u naselju Dorćol sa svojim sinom Davidom, koga je dobila u braku sa Mišom Blamom, od koga se razvela nakon punih sedamnaest godina braka.

Izvorinka Milošević – muzička karijera

Kako popularna Izvorinka Milošević nmavodi, ona je svoju ljubav prema muzici shvatila još u osnovnoj školi, kada je učila da peva i vlaške ali i srpske izvorne pesme, ali je takođe naučila da vrlo dobro interpretira i numere koje spadaju u bugarski i rumunski melos.

Kada je bila učenica srednje škole, Izvorinka Milošević se upisala u KUD „Požarevac“, gde je igrala folklor alio i pevala kao solista i tada je upoznala svoju veliku prijateljicu pevačicu Gordanu Gocu Stojićević, te je zajedno sa njom uspela da postane članica popularne grupe „Đerdani“, koju je osnovala pevačica Mira Vasiljević.

U svojoj bogatoj muzičkoj karijeri je do danas Izvorinka Milošević snimila preko dvadeset albuma, te otpevala najveće hitove vblaške i naše tradicionalne muzike, a učestvovala je i u jednom reality programu „Dvor“, te se oprobala kao glumica u nekoliko filmova.

Izvorinka Milošević je svoju zvaničnu muzičku karijeru počela daleke 1975. godine, poevajući u grupi „Đerdani“, a sa kojom je snimila za tadašnji „PGP-RTS“, dva hit singla „Prevarena, ostavljena“ i „Šumadija u jesenje dane“, i u pomenutoj grupi je pevačica ostala kao članica oko godinu dana, nakon čega je počela solo karijeru.

Manje je poznato da je Izvorinka Milošević već i pre učešća u grupi „Đerdani“, imala iza sebe snimljenu ploču „Vlaške pesme“, koju je „PGP-RTB“ izdao 1971. godine, kao i ploču koja je izašla za istu izdavačku kuću 1972. godine pod nazivom „Pepeljuga“.

Treći solo album je pevačica za „PGP-RTB“ snimila 1974. godine pod nazivom „Žoake žoku n pojene“, te je Izvorinka Milošević naredne 1975. godine pevala u grupi „Đerdani“, a onda opet počela da nastupa samostalno i promenila je izdavačku kuću, te je 1975. godine snimila dva nova singla za „Diskoton“, pod nazivom „Igra kolo“ i „vatrenica“.

Izvorinka Milošević je saradnju sa „Diskotonom“ prekinula naredne godine i nastavila saradnju sa „Jugotonom“ i 1976. godine je snimila dva nova singla – „Zar tako, dušo Radoje“ i „Kasno je za sve“.

Povratak u „PGP-RTB“ obeležio je 1977. godinu, i Izvorinka Milošević tada snima ploču pod imenom „Noću ga sanjam majko“, a za istu muzičku kuću je naredne 1978. godine kao Izvorinka Milošević Blam, izdala album „U tebe sam zaljubljena“.

Na dalje je popularna pevačica snimaala pod istim imenom Izvorinka Milošević Blam i 1979. godine, kada je izašao album „Slatka tajna“, a smatra se da je pevačica največi uspeh ostvarila dve godine kasnije, kada je otpevala veliki hit koji je za nju komponovao Milutin Popović Zahar, a to je bila numera iz 1981. godine „Ja Vlaina, a ti Srbijanac“, a koja je i danas prva asocijacija kad se ime ove vrsne umetnice pomene.

U periodu od 1981. godine pa sve do danas, pevačica Izvorinka Milošević je objavila još ukupno četrnaest solo albuma, i ostvarila saradnju sa najvećim imenima naše domaće scene, u smislu kompoziotora, tekstopisaca i muzičara, od kojih su neka poznata imena Milutin Popović Zahar; Ljubo Kešelj; Vukas, i mnogi drugi, a pevačica je veoma popularna i dan danas, te se vrlo rado odaziva na brojna gostovanja i humanitarne koncerte, a vrlo je često gošća na koncertima u inostranstvu i dijaspori.

Kako je napred i navedeno, pevačica Izvorinka Milošević je imala nekoliko manjih filmskih uloga, te je takođe bila i učesnica reality programa „Dvor“ na TV „Pink“, i ostvarila je blisko prijateljstvo sa zvezdom zabavne muzike Draganom Šarić alias Bebi Dol.

Izvorinka Milošević – privatni život

Poznato je da je Izvorinka Milošević bila udata za Mišu Blama, rođenog brata naše vrlo slavne glumice Nade Blam, koji je u to vreme bio poznati džez muzičar, te je pevačicu upoznao kada je ona imala svega 17 godina, i oni su se 1971. godine i venčali.

Kako je nedavno pevačica Izvorinka Milošević priznala u medijima, ona je imala puno udvarača, ali je samo Miša Blam nikako nije primećivao, i oko njega je morala da se potrudi kako bi ga ona i zavela, te mu je osmeh izmamila šoljicom kafe koju mu je skuvala, mada kaže kako smatra da je on tada samo „tvrdio pazar“ kako bi ispalo da je nedostižan i hladan, a u stvari je bio veoma prijemčiv i dobar kao osoba.

Popularna Izi kaže da je Miši Blamu bilo nevažno da li će da sklope brak ili ne kada su počeli da se zabavlaju, ali kako je ona bila iz patrijarhalne porodice, ona je zakazala venčanje i sve je sama i obavila oko priprema, i tako je kaže odvela svog muža pred matičara.

Mada su se Izvorinka Milošević i Miša Blam razveli, i on je i preminuo 2014. godine, pevačica kaže da će da ga uvek pamti po dobru, te da se nije nikada posle njega premišljala da se opet uda, ali da ni tu mogućnost ne isključuje zauvek, ako nađe nekoga koga će da voli tako silno i iskreno kao Mišu Blama.

Nedugo nakon venčanja sa Mihailom Mišom Blamom, Izvorinka Milošević je ostala u drugom stanju, ali je na žalost imala visokorizičnu trudnoću, te je u šestom mesecu imala spontani pobačaj.

Sina Davida je pevačica Izvorinka Milošević rodila u „održavanoj trudnoći“, i praktično je svih devet meseci bila na klinici GAK „Višegradska“ u Beogradu, te se porodila 1980. godine.

Kada je njen sin David imao osam godina, Izvorinka Milošević i Miša Blam su se razveli nakon punih 17 godina braka, i nisu ostali u dobrim odnosima, ali je zato pevačica i danas odlična prijateljica sa Nadom Blam, sa kopjom se redovno posećuje i druži kada obe imaju slobodnog vremena.

Mada je sin pevačice Izvorinke Milošević, David Blam, imao sve predispozicije da krene baš i stopama oca i majke, on je nakon što je završio osnovnu i srednju Muzičku školu, ipak odlučio da upiše Fakultet za poslovne studije i na njemu je diplomirao, te danas živi i radi u Beogradu.

Kao veliki ljubitelj životinja ali i cveća, Izvorinka Milošević ima psa maltezera koji se zove Beba kao i mačku Cicu, i akvarijum sa ribicama, a redovno održava terasu koja je pšrepuna cveća i poznata u naselju Dorćol u kome ova muzička legenda danas živi u porodičnom domu sa svojim sinom.

Kako je ranije i navedeno, Izvorinka Milošević je velika prijateljica sa pevačicom Gordanom Gocom Stijičević, a takođe se druži sa Nadom Blam, kao i sa glumicom Danicom Maksimović i pevačicom Biljom Krstić, ali nema nekih baš brojnih prijatelja sa estrade jer smatra da se tu više gleda ko je kome konkurencija, pa nije imala želju da se posebno ni sa kim od kolega zbližava, iako nije ni sa kim u nekoj svađi ili zavadi.

Ime i Prezime: Izvorinka Milošević (ime po rođenju je Fntinjora Fnta Lunga)

Nadimak: Izi

Datum i mesto rođenja: 19. januar 1954. godine, Kučevo, Istočna Srbija

Zanimanje: pevačica narodne muzike; estradna umetnica koja peva pesme bugarskog, vlaškog i rumunskog melosa

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/izvorinka.miloseviciziii

Instagram: https://www.instagram.com/_izvorinka_milosevic_izi/

Twitter: https://twitter.com/blamizi

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...