Muzičari

Maja Marijana – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Srpska pevačica i voditeljka tokom svoje karijere osvojila je brojne nagrade na prestižnim festivalima. Maja Marijana je snimila veliki broj pesama, koje su uspešno svoje mesto našle među publikom.

Trenutno je u braku sa Mladenom Šmakićem, sa kojim ima dvoje dece.

Maja Marijana- Biografija

Pravo prezime Maje je Radovanović, ali je ona u javnosti dugi niz godina poznata pod imenom “Maja Marijana“. Maja Radovanović rođena je u Beogradu, 8. novembra 1972. godine, gde je nakon osnovne škole, upisala i uspešno završila srednju kožarsku školu.

Srpska pevačica je još kao mala devojčica znala čime bi želela da se bavi. Muzika je bila njena prva i svakako najveća strast.

Muzička i voditeljska karijera Maje Marijane

Svoj prvi nastup imala je sa svojih 20 godina, tačnije 1992. godine, kada je i snimila svoj prvi album pod nazivom “Ja nisam devojka lutalica“ za PGP RTS. Na ovom albumu našle su se sledeće pesme: “Ja nisam devojka lutalica“; “Prolećna seta“; “Rodila me nana za Dragana“; “Da, dragi, da“; “Anđeli ljubavi“; “Samo s tobom, oko moje“; “Umiri se, srce“; “Moj dečko“, kao i “Noćas sam kraljica“. Njen prvi album je doživeo veliki uspeh kod publike, a zahvaljujući njenom menadžeru, kao i kompozitoru Time Petrovu usledila su mnogobrojna gostovanja, prvenstveno u televizijskoj emisiji “Da pitamo zajedno“ u kojoj je ova naša pevačica došla do izražaja.

U emisiji je nastupila sa pesmama “Šta je jablan među borićima“ i “Ja nisam devojka lutalica“, sa kojima je osvojila simpatije gledalaca. Nekon njenog gostovanja u emisiji svima je bilo jasno da se na estradi pojavila nova muzička zvezda.

Maja Marijana je nastavila da radi na svojoj muzici, i ništa sem primerenog ponašanja nije pružala medijima. Svoju poplarnost stekla je isključivo zbog svog talenta, odnosno, dobrog glasa i kvalitetnih pesama.

Nakon uspešnog prvog albuma, usledio je još uspešniji. Naredne godine snimila je svoj drugi album pod nazivom “Bio mi je dobar drug“ (1993. godina), koji je u sebi imao pesmu sa istoimenim nazivom, a koja je doživela veliki uspeh. Ova pesma je i dan danas ostala jedan od najvećih hitova Maje Marijane.

Na albumu se našlo još deset pesama: “Da li ti je savest čista“; “Pod znakom si pitanja“; “Ja i mama dobre drugarice“; “Tužna je moja nedelja“; “Za nama gleda grada pola“; “Maler do malera“; “Kad nekog volim“; “Kaži mi, mila majko“; “Zašto duša boli“, kao i “Pamtiće me nedelja“.

Karijera Maje Marijane nije prestajala da se kreće uzlaznom putanjom, ona je odabrala odličan tajming za solističku turneju, koja je bila izuzetno posećena.

Maja Marijana dobija Oskara za popularsnost, kao i nagradu Posela.

Nastavlja sa promocijom svojih pesama, radeći na novom albumu, trećem po redu pod nazivom “Posle nas“ koji objavljuje 1995. godine. Na albumu se nalaze pesme: “Posle nas“; “Lagaću, a plakaću“; “Otvori karte“; “Jutros se mene ne sećas“; “Za ljubav glasamo“; “Ukrotiću tvoje srce, skitnice“; “Deluješ na mene zarazno“; i “Hajdemo na more“.

Nakon uspešna tri albuma, Maja Marijana odlučuje da pređe u Diskos, gde izdaje svoj četvrti po redu albm pod nazivom “Vrati se, rođeni“ na kom se nalaze pesme: “Pijana noć“; “Vrati se, rođeni“; “Kucni u drvo“; “Teku, teku suze“; “Barabar“; “Bol“; “Gde stanuje ljubav“; “Malo si ljubavi hteo“; “Drugu voliš, drugu ljubiš“; “Tebe bih mogla voleti“. Maja se po prvi put ostvarila u ulozi majke.

Godinu za godinu, popularna pevačica nastavlja da objavljuje svoj album, ovoga puta ponovo za PGP RTS 1997. godine pod nazivom “Pukni srce“ na kom se nalazi pesma pod istim imenom, a pored nje i još devet pesama: “Neću da te dam“; “Senka“; “Samo ti“; “Voli se samo jednom“; “Do juče“; “Prijatelja nemam“; “Sama sam ja“; “Zašto mi radiš to“; “Kraj Dunava“.

Usledela je pauza sa objavljivanjem albuma, tako da je naredni album objavljen dve godine kasnije, 1999. godine pod nazivom “Vučica“, ovog puta u saradnji sa Zlajom Timotićem za diskografsku kuću Grand. Na ovom albumu se nalaze pesme: “Imam dobar plan“; “Sve je prevara“; “Il’ me ljubi il’ me ubi“; “Ostala sam sasvim sama“; “Vučica“; “Pogrešan broj“; “Ma, ne plačem ja“; “Mene ubija laž“.

Dve godine kasnije, Maja Marijana prelazi u diskografsku kuću Best pod čijim pokroviteljstvom izdaje album “I ne pamtiš“ sa istoimenom pesmom na njemu, pored koje su svoje mesto našle sledeće pesme: “Lažu usne moje“; “Dođavola pesma naša“; “Adresar“; “Ti i ja“; “Ljubav nije mislostinja“; “Ko mi tebe posle svega uze“; “Što mi đavo ne da mira“ i “Kad meni svane“.

Vraća se u Grand kuću u kojoj 2003. godine objavljuje album “Vezanih očiju“, njen osmi album po redu, a na njemu se nalaze pesme: “Zadnji voz“; “Vezanih očiju“; “Ljubomora“; “Čaše ti ne brojim“; “Tvoja sam, tvoja“; “Pijavice“; “Mini- maxi“. Majin novi menadžer postaje Mladen Šmakić.

Dve godine kasnije izlazi jedan od njenih najpopularnijih albuma u karijeri, pod nazivom “Napraviću lom“, na kom se pored istoimene pesme, nalaze i: “Kad tuga mrvi“; “Obline“; “Škorpija“; “Ona dobro zna“; “Zauvek tvoja“; “Spremna na sve“ i “Plima“. Maja Marijana godinu dana kasnije učestvuje na Grandovom festivalu sa pesmom “Crni panter“ sa kojom postiže veliki uspeh, te pesma biva zapažena među publikom.

Ponovo u izdanju Grand produkcije, 2008. godine, snima album “Žena zmija“ na kom se nalaze pesme: “Pola sata“; “Žena zmija“; “Rođena za flert“; “Ne uči me ti“; “Kratak spoj“; “Ahilova peta“; “Ne ostavljaj me na dnu“; “Nije hitno“; “Šmekeru“; “Ljubavi zlato“.

Maja se mnogo obradovala kada je dobila ponudu od svoje prijateljice Dragane Mirković da se na televiziji oproba kao voditeljka. Dragana joj je poverila emisiju “Utorkom u 8“.

Dve godine kasnije snima duet sa Denisom Bjeloševićem pod nazivom “Haos“, a iste godine izbacuje i svoj singl “Kazanova“.

Godinu dana kasnije Maja izbacuje još dva singla “Za tugu su narodnjaci zakon“ i “Šampion“.

Svoju pesmu “Manijak“ promoviše 2012. godine, a godinu dana kasnije snima duet “Balkan fiesta“ sa MC Milošem. Godinu dana kasnije izbacuje singl “Činim nešto korisno za sebe“.

Privatni život Maje Marijane

Popularna pevačica ima nekoliko neuspelih brakova iza sebe, prvi je sa TV voditeljom Željkom Simićem, za kog se udala 1995. godine. Dobila je ćerku Anđelu, a braku joj nije bilo sjajno kako je bilo na poslovnom platnu, te se od Željka ubrzo razvela.

Nekoliko godina kasnije Maja upoznaje Mladena Šmakića sa kojim ubrzo započinje ljubavnu vezu i dobija ćerku Milicu. Talentovanu braću Matić, Maja je primetila u restoranu Mladenovog brata, pomogla im je da se dokažu na estradi za šta su joj veoma zahvalni. Zapravo Majin i Mladenov kum postao je Saša Matić.

Ni u ovob braku nije sve išlo sjajno, 2013. godine Maja je pretrpela fizičko nasilje od strane Mladena. Pevačica se trudila da drugi brak ne okonča tako brzo, prvenstveno zbog svoje ćerke, međutim, nije više išlo te 2014. podnela zahtev za razvod braka.

Ime i Prezime: Maja Radovanović

Datum i mesto rođenja: 8. novembar 1972. godina, Beograd

Zanimanje: Pevačica, Tv voditeljka

Visina: 166 cm

Težina: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...