Muzičari

Jovan Perišić – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Jovan Perišić je popularni jugoslovenski folk i narodni pevač iz Bosne i Hercegovine, a čiji su pak i najpoznatiji hitovi „Crno oko“ i „Treća smena“, te će u nastavku teksta biti nešto više reči o njegovoj muzičkoj karijeri i o ličnoj biografiji i privatnom životu.

Jovan Perišić – biografija

Popularni pevač Jovan Peričić je rođen 3. oktobra 1972. godine, u Bosni i Hercegovini, u mestu Ribnik (nekadašnja opština Ključ), tačnije u selu Gornji Vrbljani, da bi se najpre 1991. godine on preselio u Beograd, a potom 1992. godine i u Novi Sad u kome je praktično i otpočeo svoju pravu pevačku karijeru.

Od svog početka pa do danas, Jovan Perišić je snimio sedam albuma, i ima veliki broj hitova, a za njegovu najslušaniju pesmu se smatra numera iz 2007. godine, pod nazivom „Moje najmilije“.

Pevač danas živi u Temerinu, mada vrlo često ide u rodnu Bosnu i Hercegovinu, a oženjen je otac troje dece, te iako je veoma retko u medijima, on spada među najzaposlenije muzičare sa estrade i gostuje kako u regionu, tako i u zemljama u dijaspori, gde je veoma tražen i popularan.

Muzička karijera Jovana Perišića

Kako je napred i napomenuto, poznati folk pevač, Jovan Perišić koji je na estradi skoro pa punih dvadeset i šest godina, karijeru je započeo kao klupski pevač u Novom Sadu, 1992. godine, da bi posle pet godina nastupanja po klubovima, diskotekama i kafanama, kako u zemlji, tako i u regionu i inostranstvu, 1997. godine snimio svoj prvi solo album, a uz pomoć svog prijatelja Baje Malog Knindže, koji ga je zapazio na jednoj svadbi u mestu Dvorovi, u blizini Bijeljine.

Tada ga je, kao odličnog pevača Baja Mali Knindža pak i preporučio tadašnjem vlasniku muzičke diskografske kuće „Renome“ iz Republike Srpske, Siniši Kajmakoviću, te su pesme za Jovanov debi album uradili Baja i Dragan Stojković Bosanac, a album se zvao „Zbogom lažne ljubavi“.

Pomenuti solo album iz 1997. godine, doneo je Jovanu Perišiću veliki uspeh, te je pored naslovne pesme „Zbogom lažne ljubavi“, na njemu bilo još devet numera – „Fatalna žena“; „Nemojte me zvati“; „Ožiljci“; „Pomozi mi Bože“; „Samo jednom srce voli“; „Ja noćas plaćam sve“; „Tu na srcu mom“; „Sestro moja“ i „Tamna strana mog života“.

Već drugi solo album Jovana Perišića pod nazivom „Čovek kafanski“, izašao je 1999. godine, i već je iste te godine i proglašen u Republici Srpskoj za folk album godine, a na njemu su se našle numere – „Crno oko“; „Treća smena“; „Bez tebe je vreme stalo“; „Božija kazna“; „Još uvek te volim“; „Šta li mi to radiš“; „Otrovna strela“; „I zanesen tom lepotom“; „Neko ima sve“ i „O, da li znaš“.

Ni sam pevač nije na neki način bio dovoljno svestan svog velikog uspeha, te kada je počeo da dobija stalne pozive za gostovanja u emisijama na TV „BN“ i „PIM“, kao i da pak ima zakazane nastupe svakog vikenda, pa čak i radnim danima, shvatio je da je popularan, ali i da je posao i te kako naporan, a te iste 1999. godine je i dobio nagradu „Zlatni melos“, kao pevač godine, te je i na festivalu „Moravski biseri“, pobedio u kategoriji „Nove nade“.

2001. godine je popularni pevač, Jovan Perišić, koji je tada već bio preokupiran nastupima, ali ga je ipak u medijima bilo nedovoljno, jer je po prirodi neko ko je veliki profesionalac, ali ne voli da se eksponira, izdao i svoj treći solo album „Sve ću da razbijem“, sa pesmama – „Miris zavičaja“; „Lutalica“; „Ne vraćaj me, srce moje“; „Nagorkinjo vilo“; „S’ tobom je najbolje“; „Rekao sam zbogom, a ne doviđenja“; „Dva kofera“; „Pahuljo bela“ i „Ostala si u mom srcu“.

Album Jovana Perišića „Premijera“ iz 2004. godine, takođe je postigao dobar prijem kod publike, i na njemu su se pored naslovne numere našle i pesme – „Duh koji hoda“; „Drugovi izdajice“; te i „Pustite još ove noći“; „Odoše stari vozovi“; „Duge noći“; „Lažu te ljudi“ i „Zavodljiva“.

Verovatno i do sada najpopularniji solo album ovog turbo-folk pevača, izašao je te 2007. godine, pod nazivom „Dolazim“, a na kome se kao najveći hit izdvojila napred i pomenuta numera „Moje najmilije“, koja je postala najslušanija na rasio stanicama i na televiziji, te je iste godine i postala pesma koja je proglašena za „folk hit godine“.

Na albumu „Dolazim“ iz 2007. godine, pored numera „Dolazim“ i „Moje najmilije“, našle su se i pesme – „Ljubavi“; „Bogataš“; „Bumerang“; „Igraj, igraj“; „Nikada se promeniti neću“ i „Gde mi je pamet bila“.

Jovan Perišić je napravio diskografsku pauzu od dve godine, jer je bio preokupiran nastupima, ali je i njegov album iz 2009. godine „Poleti ljubavi“, koji je izdao za „BN music“, postao hit album i najslušanija numera je bila pesma „Sunce se rađa“, a ostale pesme koje su takođe bile aktuelne su – „Begunac od ljubavi“; „Pustite me da je prebolim“; „Ulice naše ljubavi“; „Rekom bola“; te i „Care, care“ i „Nek grmi, seva“.

Posle ponovne pauze od dve godine, najpre izlazi duetska numera „Prijatelju moj“ sa grupom „Bota i dijamanti“, pa onda i novi album popularnog folkera Jovana Perišića, izašao je te 2011. godine pod nazivom „Znaš me, znam te“, sa hitovima kao što su – „Biću s’ tobom, sve dok bude vina“; „Igraj“; „Tvoje malo meni znači mnogo“; „Nije moje bilo, vilo“; „Lane“ i „Ja još u ljubav verujem“.

Jovan Perišić je svoj sedmi solo album, a svoje drugo izdanje za „Grand produkciju“, izdao 2013. godine, pod nazivom „Kako je, tako je“, sa numerama – „Svakom svoje, milo moje“; „A gde si ti“; „Samo ti si volela“; „Lepoto moja“; „Da mi je da znam“; „Laku noć princezo“ i „Sunce mog života“; „Jednom rana, uvek rana“.

Kao svog muzičkog uzora, popularni pevač Jovan Perišić je uvek navodio samo „kralja narodne muzike“, Šabana Šaulića, a svoj veliki solistički koncert je održao u Banja Luci 2013. godine.

Pevač Jovan Perišić je 2016. godine izdao album „Snaga ljubavi“, a ove godine je u pripremi i njegovo najnovije muzičko izdanje, koje je najavio singlom „Samo s tobom je to to“.

Privatni život Jovana Perišića

Iako popularni foilk muzičar, Jovan Perišić spada u grupu najzaposlenijih pevača na našoj estradi, on o sebi ne voli da previše priča u medijima, te je javnost bila kao i on sam vrlo pak i šokirana te i iznenađena izjavom jedne od učesnica reality programa „Parovi“ iz prošle sezone, koja se zove Darija Rajković, i koja je izjavila da je ostala sa 16 godina u drugom stanju sa pevačem, te da on ima sina koga izdržava, ali koga ne želi da javno prizna.

Na ovakve navode je Jovan Perišić žestoko odgovorio, rekavši da su mu takve laži ukaljale ime i karijeru, te da su mu unele nemir u porodicu, a dotičnu devojku i ne poznaje i da su slike koje su priložene „kao dokaz“ sa njegovog nastupa, te je oštro demantovao celu priču.

Danas Jovan Perišić živi u porodičnom domu u Temerinu kod Novog Sada, sa svojom suprugom i troje dece, dva sina i ćerkom, te uživa u slavi koju je stekao radom i trudom, i nastupa i u zemlji i u inostranstvu, a sprema i svoj najnoviji album.

Ime i Prezime: Jovan Perišić

Nadimak: /

Datum i mesto rođenja: 3. oktobar 1972. godine, Gornji Vrbljani, Bosna i Hercegovina

Zanimanje: turbo-folk pevač

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/perisicjovan.official/

Instagram: https://www.instagram.com/jovanperisic.official/

Twitter: https://twitter.com/jovanperisic_

YouTube: https://www.youtube.com/user/JovanPerisicVIPPER

Web stranica: http://www.jovanperisic.rs/

Sponzorisano:

Loading...
loading...