Muzičari

Mira Škorić – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Mira je jedna od naših najboljih i najpoznatijih pevačica, koja estradnu scenu krasi već nekoliko decenija.

Tokom svoje muzičke karijere napravila je mnogo hitova, a neki od najpoznatijih su: “Ne daj me, majko“; “Zašto nosis prsten moj“; “Manastir“; “Ti si k’o i ja“; “Otkači“; “Strah od ljubavi“; “Niz vene mi tiho tečeš“; “Nisi mi sudbina“; “Kosa crna“; “Rodiću ti sina“; “Ista nam je tuga“; “Najbolji prijatelji“; “Karta tuge“, kao i mnoge druge.

Na vrhuncu karijere bila je tokom devedesetih godina prošlog veka, a takođe je poznata po svom prijateljstvu sa jednom od najevećih zvezda na našim prostorima, Svetlanom Cecom Ražnatović, kojoj je u to vreme kumovala na svadbi.

Iza sebe ima dva braka, a iz prvog braka ima jedno dete, ćerku Milicu.

Mira Škorić – Biografija

Mirjana Škorić, poznatija kao Mira Škorić, rođena je 8. jula 1970. godine u Socijalističko Federativnoj Repubici Jugoslaviji, u gradu Beogradu.

Sa svojim ocem Vasom, majkom Milkom, i sestrom Biljanom, živela je u Beogradu, gde se i školovala. Nakon završene osnovne škole, Mira istovremeno upisuje srednju muzičku i srednju trgovačku školu, koje uspešno završava.

Njen otac Vasa nekada je bio veoma popularan svirač, talenat za muziku neosporno je nasledila od njega. Mira se prvi put oprobava na javnoj sceni osamdesetih godina prošlog veka, tačnije 1986. godine, kada se pojavljuje na muzičkom festivalu pod nazivom “Raspevana jesen“ na kom je ostvarila ogroman uspeh. Naime, Mira je uspela da dođe do finala zahvaljujući interpretaciji pesme “Vrati se jeseni“, sa kojom je na samom kraju osvojila drugo mesto.

Bila je prezadovoljna svojim uspehom, naročito je njen otac bio ponosan.

Ubrzo nakon njenog pojavljivanja na pomenutom muzičkom festivalu, njena muzička karijera je započela. Naime, dve godine kasnije, 1988. godine, Mira Škorić snima svoj prvi solo album koji je nosio naziv “Niko kao mi“, a koji je objavila za muzičku kuću “Diskos“, zajedno sa orkestrom Dragana Radovanovića.

Muzička karijera Mire Škorić

Na njenom prvom albumu “Niko kao mi“ iz 1988. godine, našle su se pesme: “Hej, Dragane“; “Niko kao mi“; “Ej, Jovo, dangubo“; “Završimo priču“; “Joj, šta ću joj“; “Grešniče moj“; “Baš si zgodan, maleni“ i “Malo smo zajedno“.

Drugi album usledio je dve godine kasnije, a nosio je naziv “Mi možemo sve“. Ni jedan, ni drugi, nisu postigli značajniji uspeh.

1991.godine izdaje svoj treći album “Oči moje ponosite“, na kom je sarađivala sa velikim imenima, poput Marine Tucaković i Aleksandra Frute Radulovića. Na albumu se nalaze pesme: “Iz dva oka“; “Zašto nosiš prsten moj“; “Ogrlica ljubavi i sreće“; “Ne dam da, ne dam“; “Oči moje ponosite“; “Ne idi iz srca“; “Koji je danas dan“; “Kaješ li se još“; “Hajte sa mnom“; i “Sve to beše u proleće“. Sa ovog albuma najveći uspeh je postigla pema “Zašto nosis prsten moj“, koja je postala ogroman hit.

1992.godine obajvljuje album “Imam želju“, za “Diskos“, na kom se nalaze sledeće numere: “Opasno po život“; “Rođena pod zvezdom sreće“; “Imam želju“; “Volim te“; “Balada o vojniku“; “Zašto si me opet varao“; “Koga da ljubim posle tebe“; “Ljubav se priča pogledom“; “Cveće devojačko“; “Nije srce moje jabuka“. Na ovom albumu je sarađivala sa Rođom Raičeviićem, Zlajom Timotić, kao i Ljubom Kešeljom, a pesme koje su se posebno izdvojile bile su: “Imam želju“; “Balada o vojniku“ i “Koga da ljubim posle tebe“.

Godinu dana kasnije izdaje album “Ne daj me majko“, za koji mnogi smatraju da je njen najbolji album u karijeri. Na njemu se pored naslovne numere, nalaze pesme: “Kao led se istopim“; “Manastir“; “Strah od ljubavi“; “Ti si k’o i ja“; “Sva čuda da se dogode“; “Otkači“; “Pokušaću ja, pokušaj i ti“; “Briga manje“; “Tanana, malena“; “Vatra“; kao i “Niz vene mi tiho tečeš“. Pesma “Manastir“ uvrštena je u 50 najlepših folk pesama od strane PGP RTS- a.

Na ovom albumu trebalo je da se nađe pesma “Kukavica“, koja je danas jedna od najpoznatijih pesama Svetlane Cece Ražnatović, ali ju je Mira Škorić odbila.

Svoj prvi solistički koncert održala je 1994. godine u “Hali sportova“, koji je bio veoma posećen, a nakon kog je usledila turneja po čitavoj Srbiji.

Na albumu “Rodiću ti sina“, iz 1995. godine, nalaze se pesme: “Karta tuge“; “Nisi mi sudbina“; “Rodiću ti sina“; “Duh“; “Niko ne zna“; “Vruće devojke“; “Neka se ubije on“; “Soko“; “Kuvarica“; “Spremna na sve“.

1996.godine izdaje album “U službi ljubavi“, koji obuhvata pesme: “Ljubavnici“; “Bilo bi njoj“; “Mnogo je“; “Zar ti da mi sudiš“; “Flert“; “U službi ljubavi“; “Daj mi, Bože“; “Tačka prekida“, kao i “Zaplakaćeš“. Na ovom albumu je saradnju obnovila sa Marinom Tucaković, te su većina pesama koju je Marina napisala, poste veliki hit.

U periodu od 1996. godine pa sve do 2013. godine, Mira Škorić je snimila sledeće albume: “Kosa crna“(1997. godina); “Srcekradica (1998. godina)“; “2000! (2000. godina)“; “Kafano! (2001. godina)“; “Još uvek te volim (2003. godina)“; “Najbolji prijatelji“ (2005. godina); i “Za moj rođendan“ (2013. godina).

Privatni život Mire Škorić

Svoju vezu sa cenjenim hirurgom Vasom Jeremićem krunisala je brakom, iz kog imaju ćerku Milicu Jeremić, koja je rođena 1996. godine. Njena ćerka je odlučila da krene očevim stopama, te je nedavno upisala Medicinski fakultet u Beogradu, a poznato je da je odličan student, sa prosekom 10,00.

Njihov brak nije uspeo, te su se razveli, ali su zbog ćerke ostali u odličnom odnosu.

Prošlo je dosta do njenog drugog braka, naime, Mira se tajno udala 2016. godine, za svog partnera koji je ostao anoniman. Nažalost ni ovaj brak nije potrajao, samo nekoliko meseci nakon venčanja, par je podneo zahtev za razvod.

2017.godine, njeno srce osvojio je nemački biznismen Jozef Milere, sa kim se i verila, ali ni ova veza ne traje dugo, te se par rastaje. Mediji su dugo spekulisali o razlogu rastanka, najviše je u javnosti kružila priča da ju je Jozef prevario sa muškarcem, te da ga je zbog toga ostavila.

Goran Stojićević Karamela javno je priznao da je Miri jednom prilikom izjavio ljubav, ali da ga ona nije shvatila ozbiljno, tako da su i dan danas odlični prijatelji.

U poslednjih 5,6 godina Mira je imala dosta zdravstvenih problema, naime, 2013. godine tokom jahanja je pala i povredila koleno.

Mira Škorić je u tom periodu otkrila da ima karcinom štitne žlezde, koji je operisala čak četiri puta. Nije želela da njena porodica prolazi kroz ovu tešku blest, te ju je krila od svih, sem od svoje rođene sestre Biljane.

Težak gubitak ju je pogodio 2017. godine kada joj je preminula majka za koju je bila izuzetno vezana. Prijateljstvo između Cece i nje, koje je ranije pomenuto, bilo je veoma snažno, ali je prestalo iste godine kada joj je majka umrla. Svetlana Ceca Ražnatović nije izjavila saučešće svojoj dugogodišnjoj drugarci, zbog čega se svaki njihov kontakt prekinuo.

Umesto Cece, ljudski se ponela pevačica Jelena Karleuša, sa kojom je Mira do tada bila u sukobu, ali se nakon podrške koju je dobila od nje u tom veoma teškom trenutku, pomirila.

Njene najbolje prijateljice su Ana Bekuta, koja joj je kuma, Dragana Mirković, Snežana Đurišić, Lepa Brena, kao i modna kreatorka Marijana Mateus.

Što se muškog dela tiče, druži se sa Sašom Popovićem, Lukasom, kao i već pomenutim Goranom Stojićevićem Karamelom.

Učestvovala je u nekoliko reality programa, poput “VIP Veliki Brat“; “Parovi“ i “Farma“.

Ime i Prezime: Mirjana Škorić

Datum i mesto rođenja: 8. jul 1970. godine, SFRJ, Beograd

Zanimanje: pop- folk pevačica

Visina: 175 cm

Težina: 58 kg

Sponzorisano:

Loading...
loading...