TV lica

Nina Janković Dičić – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Nina Janković Dičić je trenutno jedna od najpoznatijih i najangažovanijih mladih glumica na našoj filmkoj i Tv sceni.

Proslavila se ulogama: Valerije u poznatoj seriji “Montevideo, Bog te video!“; Inge u seriji “Vere i zavere“; kao i ulozi Ljubice u filmu “Bićemo prvaci sveta“.

Danas radi na mnogobrojnim projektima, kao i predstavama, a nedavno se ostvarila i u ulozi majke.

Već četiri godine je u braku sa dotičnim Matejom Dičićem, sa kojim ima sina.

Trenutno živi i radi u Beogradu, zajedno sa svojim mužem i detetom.

Nina Janković Dičić – Biografija

Prelepa glumica Nina Janković, udata Dičić, rođena je 20. aprila 1988. godine u Srbiji, u gradu Šapcu.

U Šapcu je živela i odrastala zajedno sa svojim roditeljima, majkom Slavicom, ocem Raduškom i starijim bratom Filipom, koji su uvek bili njena velika podrška u svemu što je radila.

Još kao malo dete krenula je da trenira atletiku, da bi kasnije išla i na folklor u kom je uživala. Nešto kasnije Nina se oprobala i u drugim sportovima, naime, jedno vreme je trenirala košarku i odbojku, ali je ubrzo odustala od njih.

U svom rodnom Šapcu je nakon završene osnovne škole pohađala je Srednju umetničku školu, na smeru “Stilski krojač- modni kreator“, koju je uspešno završila. Tokom školovanja verno je pratila očevu profesiju, on se bavi glumom, te ju je ona vrlo brzo zavolela i poželela da se oproba u istoj.

Kada je imala svega sedamnaest godina pokušala je da upiše glumu, ali nije uspela. Nije odustajala od svojih snova, te je uz pripremu Sonje Milojević, glumice “Šabačkog pozorišta“ uspela u istoj nameri kada je napunila devetnaest godina.

Nina nakon završene srednje škole odlazi u Beograd, gde upisuje Fakultet dramskih umetnosti, u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta.

Dragan je naš poznati glumac i redovni profesor glume na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, koji bio u klasi zajedno sa poznatim zvezdama poput: Vesne Trivalić; Miloradom Mandićem Mandom; Srđanom Todorovićem; Mirjanom Joković; Vesnom Stanojević; kao i sa Draganom Bjelogrlićem.

Tokom  studiranja bilo joj je naporno da ostaje na Akademiji i po dvanaest sati dnevno, ali sve je to lakše prebrodila uz pomoć svojih kolega.

Zajedno sa njom u klasi našli su se: Miloš Biković; Tamara Dragičević; Aleksandra Alač; Ivan Mihailović; Jelisaveta Orašanin i drugi.

Tokom studiranja Nina Janković je dobila svoju prvu ulogu, naime, na trećoj godini studija dobila je priliku da glumi u filmu “Montevideo, Bog te video!“. Njena uloga je bila Valerija, veoma mlada i ekscentrična umetnica, koju je publika vrlo brzo zapamtila i odlično prihvatila.

Nakon ove uloge, usledile su mnogobrojne, kako sporedne tako i glavne.

Glumačka karijera Nine Janković Dičić

Kako je već pomenuto, njena prva uloga bila je u filmu “Montevideo, Bog te video!“(2010. godine), rediteljskom prvencu našeg ostvarenog glumca Dragana Bjelogrlića.

U filmu se govori o ogromnom uspehu na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Urugvaju 1930. godine, koji je postigla naša reprezentacija, odnosno tadašnja reprezentacija Kraljevine Jugoslavije.

Sporednu ulogu dobila je u serijama: “Pevaj, brate!“(iz 2011. godine); “Igra istine“(2011. godine); i “Cvat lipe na balkanu“(2011. godine).

2012.godine pojavljuje se u seriji “Montevideo, Bog te video!“, u istoj ulozi, koja se prikazivala u tri sezone. Glavne uloge igrali su: Miloš Biković; Petar Strugar; Vojin Ćetković; Danina Jeftić; kao i Predrag Vasić.

Nina je dobila ulogu Aleksandre Bogdanović u popularnoj seriji “Jagodići“, u koj se nalaze naši popularni glumci poput Dragana Nikolića, Gordana Kičića, Ivana Bosiljčića i mnogih drugih.

Pojavljuje se u seriji “Budva na pjenu od mora“zajedno sa svojom koleginicom iz “Montevideo, Bog te video“, Daninom Jeftiće.

U animiranom filmu “Povratak u OZ“ pojavljuje se 2014. godine, iste godine se pojavljuje u seriji “Jagodići: Oproštajni valcer“, a godinu dana kasnije glumi u filmu “Bićemo prvaci sveta“, koji tematski podseca na film “Montevideo, Bog te video!“, ali u kom Nina ima mnogo manju ulogu.

2016.godine vraća se na velika vrata, dobija ulogu u ostvarenju “Vere i zavere“; “Nemoj da zvocaš“; kao i u popularnoj seriji “Ubice moga oca“ u kojoj tumači ulogu Jelene.

Serija “Ubice moga oca“ počela je sa emitovanjem u oktobru 2016. godine, nakon čega je ubrzo postigla ogromnu popularnost. Serija je nagrađivana u nekoliko navrata, a najznačajnija nagrada koju je dobila bila je Zlatna antena za najbolju seriju, najbolju režiju i najboljeg glavnog glumca u toj godini.

U glavnim ulogama nalaze se Vuk Kostić, Katarina Radivojević i Tihomir Stanić. Iako Nina nije među glavnim ulogama, ostavlja značajan pečat na publiku. U nekoliko navrata je napounila stranice žute štampe zbog eksplicitnije scene koju ima sa kolegom Vukom Kostićem. Ovo nije bio prvi put da se prelepa glumica skinula pred kamerama.

Trudnoća je nije sprečila u obavljanju svog posla, tokom 2018. godine radila je na nekoliko predstojećih projekata, poput: “Apsurdni eksperiment“; “Pet“; kao i “Dnevnik Mašinovođe“.

Privatni život Nine Janković Dičić

Nina Janković Dičić važi za jednu od najlepših i najtelentovanijih mladih glumica na našoj sceni. Kada je gledamo na filmskom platnu ili malim ekranima, Nina deluje kao fatalna žena i zavodnica. U privatnom životu važi za drugačiju osobu.

Pojedini novinari koji su imali čast da je intervjuišu, stekli su sasvim drugačije mišljenje. Naime, mnogi su je opisali kao veoma prijatnu osobu, veoma vaspitanu i kulturnu.

Nina je često isticala da su njeni glumački uzori Nataša Ninković, sa kojom je imala priliku da radi pre dve godine u seriji “Ubice moga oca“; zatim, glumačka legenda Tanja Bošković, kao i talentovana Nela Mihajlović, kada su u pitanju domaće glumice.

Što se tiče stranih glumica, njen uzor je prelepa holivudska glumica Odri Hepbern (Audrey Hepburn).

Nina za sebe kaže da je veoma tvrdoglava, kao i da je paničar oko mnogih stvari. Najviše voli da spava dugo, te joj teško pada buđenje rano ujutru zbog posla.

Obožava da putuje, te često koristi slobodno vreme za obilaženje mesta na kojima nije bila, zajedno sa suprugom.

Svog supruga Matiju upoznala 2009. godine preko lepe koleginice Tamare Dragičević, sa kojom je zajedno studirala.

Ubrzo su otpočeli vezu, koja je kasnije prerasla u nešto zaista ozbiljno. Matija je Ninu zaprosio u novogodišnjoj noći 2012. godine, na šta je ona pristala.

Dve godine kasnije, par odlučuje da kruniše svoju vezu brakom, i to 31. maja 2014. godine, kada je njihovo crkveno venčanje održano u crkvi Svetog Marka, koja se nalazi na Tašmajdanu.

Sa njene strane kumovi su bili glumci Ivan Mihailović i Miodrag Radonjić. Nakon crkvenog venčanja slavlje je zajedno sa svojim zvanicama nastavila u prestižnom hotelu Zira.

U više navrata bila je povezivana sa glumcem Momčilom Otaševićem, što se kasnije ispostavilo kao laž.

Nina i Matija su svoje prvo dete, sina Vukašina, dobili 12. aprila 2018. godine.

Ime i Prezime: Nina Janković, udata Dičić

Datum i mesto rođenja: 20. april 1988. godine, Šabac

Zanimanje: glumica

Visina: 178 cm

Težina: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...