TV lica

Divna Karleuša – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Divna Karleuša je nekada bila veoma poznata radio voditeljka „Radio Beograd“-a i novinarka, te i učesnica reality programa „Farma“, „VIP Veliki Brat“; „Parovi“ i „Akademija debelih“, ali je danas našoj javnosti ipak najpoznatija kao majka pop dive Jelene Karleuše.

Divna Karleuša – biografija 

Poznata novinarka i voditeljka, rođena je u Sloveniji, u mestu Ptuj, 25. januara 1958. godine, a nakon osnovne škole se preselila najpre u Pulu i Zagreb, a potom u Beograd, gde je završila IX Beogradsku gimnaziju i upisala Pravni fakultet na kome nije nikada diplomirala, jer se kao vrlo mlada udala i rodila ćerku Jelenu, te se posvetila porodici i zapostavila studije.

Malo je poznato da, iako je Divna imala velikog talenta za slikanje, te je njena baš neostvarena želja bila da upiše Akademiju umetnosti, ona je odustala jer nije bila primljena na Likovnu akademiju.

Otac Divne Karleuše je bio pilot Jurij, po nacionalnosti Slovenac, a majka joj je bila Darinka iz Doboja, a na žalost Divnin otac je poginuo kada je ona imala samo 10 godina.

Divna se sa svojom majkom i rođenom sestrom Danijelom, preselila u Srbiju, prvo u Beogradsko naselje Zemun, a kasnije i na Novi Beograd, u kome su od vojske tada dobili stan.

Kada je imala samo 19 godina, 1977. godine, dok je još bila student Pravnog fakulteta, Divna je upoznala policijskog kriminalističkog inspektora Dragana Karleušu, i za njega se udala, da bi već naredne 1978. godine sa njim dobila ćerku Jelenu Karleušu, koja je danas jedna od najvećih muzičkih zvezda u našoj zemlji.

Nakon razvoda od svog supruga, dok im je ćerka bila još uvek mala, Divna i Dragan su živeli pak zajedno, kako Jelena ne bi trpela zbog razvoda, i kako bi oboje učestvovali u njenom odrastanju.

Divna je kako sama ističe danas penzionerka, posle 33 godine rada na „Radio Beograd“-u, te je i ponosna baka unukama Atini i Niki, koje njena ćerka mezimica Jelena Karleuša, ima u braku sa suprugom, fudbalerom Duškom Tošićem.

Karijera Divne Karleuše – od voditeljke do učesnice reality programa 

Kako je prethodno i napomenuto, Divna Karleuša je svoju tri decenije dugu voditeljsku karijeru završila na „Radio Beograd“-u, a prvi voditeljski posao je dobila na „Radiju 101“, i to kao jednu nagradu za učešće na takmičenju „Mikrofon je vaš“, na kome je ona pobedila, te dobila priliku da snimi radijsku emisiju (tada je Divna imala samo 14 godina).

Na „Radiju 202“, pobedila je na takmičenju tj konkursu za honorarnog saradnika, te je tadašnji urednik pomenutog radija, Mihailo Ćurčić, Divni dao posao u Informativnom programu.

Divna je nakon izvesnog vremena prešla na tadašnji „Prvi program“, gde je radila vrlo poznatu emisiju „Večernja revija želja“, ali je ostala dosledna svojoj radijskoj karijeri, te je nakon „Radija 101“, u kome je bila od osnivanja pa sve do „gašenja“, 2005. godine (i gde je u početku bila samo voditeljka, a kasnije i urednica), a kada je Divna postala član redakcije „Radio Beograda“.

Kako danas ističe, Divna je tada na radiju puštala pesmu Svetlane Cece Ražnatović, „Kukavica“, koja se nije mogla čuti ni na jednoj drugoj stanici, i koja je na neki način iako ne zabranjena, bila nepoželjna, te je upravo zbog toga prvi put i bila suspendovana sa posla, a drugu sličnu situaciju je doživela kada je pustila nekoliko pesama Lepe Brene.

Nakon završetka svoje voditeljske karijere, Divna Karleuša je postala učesnica nekoliko poznatih reality formata, te je najpre bila takmičarka šou programa „VIP Veliki Brat“, kao i „Akademija debelih“, da bi 2013. godine bila učesnica „Farme“, a zatim i reality programa „Parovi“.

Privatni život Divne Karleuše 

Kao vrlo mlada, Divna se još na samom početku studija, zaljubila u svog nekadašnjeg supruga Dragana Karleušu, za koga se i udala pomenute 1977. godine, ali su se ubrzo i razveli.

Zbog kraha svog braka, ali i kasnije zbog toga što je jedan period bila bez posla, Divna je počela da ima problema sa viškom kilograma, te je godinama unazad pokušavala bezuspešno da smrša.

Poznato je da je Divna Karleuša punih 17 godina bila u vezi sa pevačem Velimirom Mitrovićem Galetom, a kada su prekinuli vezu, Divna se odlučila da u svom životu započne novo poglavlje, te je uz podršku svoje prelepe ćerke, drastično smršala i izgubila čak sve ukupno 40 kilograma (najveća težina koju je Divna imala je iznosila čak 125 kg).

  1. godine, tada 56-ogodišnja Divna Karleuša, bila je u vezi sa 30 godina mlađim Omarom Brkanom, koji je stariji sin popularnog pevača iz Bosne i Hercegovine, Asima Brkana, pa iako Divna tu informaciju nije potvrdila u medijima, upravo je u jednom od reality programa u kojima je učestvovala ušla u svađu sa Zoricom Marković, koja joj je pomenula da voli „mlađe momke“.

Za svoj 59. rođendan, Divna je od svoje ćerke Jelene dobila skupoceni automobil od 25 hiljada evra, te je drastično promenila svoj imidž i izgled, i izgleda kao da joj je barem dvadeset godina manje.

Divna danas uživa sa svojim unukama Atinom i Nikom, u velelepnom domu svoje ćerke na Bežanijskoj kosi, a u slobodno vreme voli da slika, te kaže kako uz muziku i kafu, oživljava stare uspomene i slikanje kao svoju neostvarenu želju.

Ime i Prezime: Divna Karleuša

Nadimak: /

Datum i mesto rođenja: 25. januar 1958. godine, Ptuj, Slovenija

Zanimanje: novinarka; radijska voditeljka; reality učesnica

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://sr-rs.facebook.com/divna.karleusa.7

Instagram: https://www.instagram.com/divnakarleusa/

Twitter: https://twitter.com/divna_karieusa

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...